Sziasztok!
Én is becsatlakoznék hozzátok, ha nem baj!
Banyóci, nem a Continuin volt az? Én úgy tudom, azt szokták szopiztatás alatt javasolni.
Egyébként Vikihez hasonlóan én is úgy jártam, hogy 6 év fogigátló (Femoden, majd Meliane) után hónapokig nem volt peteérésem és kb. 50-60 naponta jött meg. Majd 8 hónap múltán besokalltam, elmentem dokihoz, aki nekem is Closty-t írt fel és a 3.hónap sikerrel járt, az "eredmény" már 13 hetes
Inci
szerintem, ha jelentős súlyfelesleged van, mindenképp ajánlott lefogynod.
Vitaminként az Elevitet vagy egyéb magzatvédő vitamint javasolnak, már a tervezett fogamzás előtt 3 hónappal. Én is ezt szedtem és szedem a mai napig.
Mit egyél és igyál? Szerintem erre nincs megkötés. Legyen változatos, tartalmas az étrended, sok zöldség, gyümölcs, és minden egyéb, ami az egészséges táplálkozásba belefér. Én mondjuk sose kávéztam, de szerintem nem árt, ha azt is megpróbálod lecsökkenteni, továbbá szerintem nem nagyon ajánlott az alkohol, dohányzás, én pl. fekete teát se szívesen ittam. (persze már amelyik érint téged!)
A fogigátló után elvileg 3 hónapot javasolnak várni.
Kislány ügyben pedig? Én nem igazán hiszek az ilyen babonákban. Hiszen bármit is ehet a nő, akkor is a férfin múlik a gyerek neme. Neked csak két X kromószómád van, tehát ha tőled függne, csak lányod lenne, viszont ez az egész attól függ, hogy a párod az egy X és egy Y kromoszómájából melyiket adja neked, ha az X-et, lányotok lesz, ha az Y-t, fiatok lesz. Tehát pont 50-50%. Én egyetlen dologban hiszek csak. Ha pontosan a tüszőrepi idején vagytok együtt, akkor valószínűbb, hogy fiú lesz, mert a fiú ivarsejtek gyorsabbak és ilyenkor gyorsan "beszaladnak", ha viszont tüszőrepi előtt 1-2 nappal vagytok együtt, akkor valószínüleg lányotok lesz, mert a lánysejtek lassabbak ugyan, de erősebbek és mikorra tüszőrepi idejére odaérnak a petesejthez, könnyedén félrelökik a gyorsabb, ámde gyengébb fiúsejteket. Ez számomra tudományosabb magyarázat, persze erre sincs garancia.
Az intimtornáról nem igazán tudok sokat, én nem csináltam ilyet.
Remélem segítettem és bocsi, ha hosszú lettem, meg ha egy kicsit meseszerűen fogalmaztam meg a fiú-lány témát, de így sikeredett.
Móni