Sziasztok!
Ezer éve nem írtam én sem, de az ovi témához hozzászólnék. Szóval Haragosi én megértem a te szempontodat, de szerintem az a baj, hogy mindenki annyira félti a munkahelyét, hogy nem meri kiíratni magát táppénzre, ha csak "egy kicsit" beteg a gyerek. Szerencsére most még megtehetem, hogy ha egy kicsit is beteg Kristóf, itthon tartom (mert nem akarom, hogy pluszban még vmit összeszedjen), de ha egyszer visszamegyek dolgozni, valószínűleg nekem sem lesz más választásom. Egyébként, hogy mennyire igazat írtál - Kristóf múltkor kicsit náthás lett, ami azt jelentette, hogy 1 napig fújta az orrát és utána 2-3 napig reggel és este köhögött. Na ezt természetesen Flóra is elkapta, neki 1 hétig szívtam az orrát. Pedig anyatejes....
Másrészről én is azt vallom, hogy kell a gyerektársaság a gyereknek, hiába viszem/vittem minden egyes nap Kristófot játszóterezni, a gyerekek jelentik neki az igazi társaságot. Most pedig, hogy szeptember óta elkezdődött a bölcsi, ovi, suli időszak, a játszótér kong az ürességtől, tehát halálra unná magát. Jövő héten nálunk szünet lesz az oviban, kíváncsi vagyok, hogy fogja bírni. És Kristófra is igaz, hogy önállóbb, mióta oviba jár.
Kreativitás: nem minden ovi egyforma, tudod.... Nálunk pl. még ilyen sem elképzelhető, mint Zituskáékéban, hogy az óvónéni mindenkinek sablonra elkészít vmit. Annyi van, hogy hétfőn lehet méhviaszkrétával rajzolni, ha van kedve a gyereknek, ki van téve 3 szín (kék, sárga, piros) kis kosárkákba, és ha akar, leül és rajzol amit szeretne. Nincs semmilyen téma megadva. És Marcsi tuti, hogy nem fog semmit hozzáfűzni, nincs ilyen beszólás, hogy pl. Kristóf, a nap az sárga, nem kék
Persze K. még csak nonfiguratív rajzokat csinál egyébként is
Kedden ugyanez méhviaszgyurmával. Csütörtökön pl. búzát csépelnek, cipót gyúrnak és sütnek, amit utána megesznek. Itt nincsenek különfoglalkozások sem, egyedül euritmia lesz szerdánként.
Hülyeséget meg mindenhol tanul, pl. a játszótéren is sajnos
Hermetikusan meg nem zárhatom el a világtól, meg nem is tennék jót vele, lássa csak meg, hogy van ilyen is, de nem kell, hogy feltétlenül utánozza.
Exi
Az a baj, hogy szerintem a szabadságot sokan összekeverik a szabadossággal, a 2 pedig nagyon nem ugyanaz. És hogy a szülőknek nincs idejük a gyerekükkel foglalkozni, mert többségük egész nap gürizik, estére pedig holt fáradt és türelmetlen. Vagy hogy kisgyerekkortól kezdve ki vannak téve idióta, értelmetlen rajzfilmek tömkelegének (tisztelet a kivételnek)...
Zsuzsu
Szemüveg, uff....
Anyukám is nemrégen csináltatott, 60e lett a vége....
Zituska
Édesek a gyerekek együtt
Enikő
Remélem beválik az újabb gyógyszer.... Csomag ügyben kereslek majd, ha eljutok odáig, hogy átmenjek a másik lakásba...
Szilcsi
Jobbulást nektek!
Anett
Drukk a zökkenőmentes beszokáshoz!
Ja, csajok, még vmit akartam írni, ami szerintem fontos. Nekünk azt mondták, és baromi nehéz, de egyetértek vele, hogy NE KÉRDEZZÜNK SEMMIT A GYEREKTŐL AZ OVIVAL KAPCSOLATBAN. Azt sem, hogy jól érezted magad / mi volt az oviban? - tipikus kérdések. Egyrészt a gyerekek a jelenben, a mostban élnek, nem kell őket folyamatosan a múltba visszavinni. Túlélik persze, csak nem tesz jót nekik
Ha magától elmesél vmit, az természetesen más tészta. Másrészt lehet, hogy pont az elementele előtt összeveszett mondjuk egy kispajtással és az fog megmaradni benne, tehát azt mondja, nem érezte jól magát. Harmadrészt mivel mi nem vagyunk ott, nem látjuk át az óvodai viszonyokat, ezért ha bármi van, amit nem értünk, vagy tudni szeretnénk, nem a gyerektől kérdezzük meg, hanem az óvónőtől.
Hú, mennem kell, ma nagyon nyűgös Flóra. Bocsi a kisregényért. Szép napot!