Zsebi! Annyira sajnálom! Remélem, soha többé nem lesz ilyenben részetek! Balázs hogy van? Meggyógyult már?
Bárányhimlő oltáshoz:
Kisbogyó, és honnan tudják az ismerősödék, hogy oltás nélkül hogyan zajlott volna a bárányhimlő?
Nagy valószínűséggel sokkal durvább lett volna, mint így. Persze nem mindegy, hogy 1 vagy 2 oltást kapott a gyerkőc. Az oltás arra IS hívatott, hogy az esetleges szövődményeket kivédje, illetve mérsékelje a betegség esetleges lezajlását. Lehet, hogy azt a kisgyermeket pont az oltás mentette meg valami csúnya szövődménytől.
A másik: a bárányhimlő 1 hónapra blokkolja az immunrendszert, ami azt jelenti, hogy 1 hónapig a gyerek bármit összeszedhet, főleg aki közösségbe jár. És egy ilyen influenzás időszakban ez nem hiányzik.
Nálunk egy ismerősünk fél szeme ment rá a kisfiú korban lezajlott bárányhimlőre, konkrétan nem lát az egyik szemével. Persze a legtöbb gyereknél lezajlik minden szövődmény nélkül, de ha csak annyitől kímélem meg a gyerekem, hogy 2 hétig vakarózzon és rosszul érezze magát, már megérte. Ez (is) mindenkinek a saját döntése.
Amit még leírok: egyedül a rotát nem adattam be, mert lekéstük... A szomszédünkban mindkét kisgyerek kórházba került a rotavírus miatt, a 4 évesnek majdnem összeomlott a keringése, alighogy hazajött, a 2 éves kistesó került kórházba. PErsze ez is átmegy sok gyereken észrevétlenül, másoknál pedig ennyire durva. Én megelőzés párti vagyok, ahol csak lehet.
(De az influenza oltást én se tudom, mert eddig se addattam be soha.
)
Lili: Én nem bírom a "gagyi" cipőket, ebben nem nagyon ismerek tréfát. A gyermek lába olyan gyorsan tönkremegy, ha nincs megfelelő cipő a lábán... Nekünk van mamusz bentre, de van magasszárú szandi is. Motorozáshoz pedig jó a cipővédő, szomszéd kisfiúnak az van, 2e ft. Bálintnak rendes cipőt veszek, de olyat, aminek gumis az orra, abban motorozhat, a többiben nem. Vagyis van egy motoros cipőnk, ez épp egy Superfit átmeneti cipő, nem olcsó, de jó cipő és SEMMI baja, pedig végigmotorozta benne a nyarat. Most meg még jó a lábára a tavalyi csizma, annak is gumi az orra, hidegben ez lesz a motoros "cipő". Már nagyon sokféle gumis orrú jó cipőt gyártanak. Nekem a kínaival az a bajom, hogy ha a gyermektápszerbe bele merték keverni a mérget, hát a festékbe, ragasztóba simán. Tudom, hogy MINDEN Kínában készül, csak nem mindegy, hogy milyen cégek minőségellenőrzésén megy át.
Bocsánat, hogy hosszú lettem.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára dkata 2009.10.21 16:39-kor.