Sziasztok!
Annó azért nyitottam ezt a topikot, mert már az idegeire mentem a babásodásra váróknak a babás nyűgjeimmel. Akkoriban azt hittem, az én gyerekem az egyetlen, aki nem képes megtanulni aludni.
Amikor a sokak által beígért 6 hetes, majd 3 hónapos kort is túlléptük anélkül, h. fikarcnyit is javult volna a dolog, anyám mondta, h. én 1 éves koromig nem aludtam. Akkor úgy éreztem, soha nem fog eljönni a fiam első szülinapja.
Ráadásul 10-11 hónapos korában rosszabbul aludtunk, mint korábban.
Aztán rájöttünk, h. valószínűleg a mi éjszakai öntudatlan zajaink ébresztik fel a gyereket.
Kiköltöztünk a nappaliba és kb. 1 hét alatt a korábban 4-5-ször ébredő gyerek egyszerre csak átaludta az éjszakát.
És teszi ezt azóta is.
A lányom az elején eléggé hasfájós volt.
Voltak olyan éjszakák, amikor már az apjára kötött kendőben tudtuk csak elaltatni. Meg olyan is, h. egy órán keresztül paskoltuk a fenekét mire elaludt.
Aztán egy este azt vettem észre, h. letettem a gyereket az ágyába, tettem-vettem, mondván, h. úgyis nyüglődik még egy kicsit, de mire legközelebb ránéztem, már húzta a lóbőrt.
Én lepődtem meg legjobban!
Aztán ezt megismételte.
És idővel rendszeressé vált. El sem akartam hinni!
Mindig úgy voltam vele, h. a leteszem-alszik típusú gyerekek vagy a szülői túlzás vagy a fantázia termékei, mert az kizárt, h. egy gyerek csak úgy magától elaludjon!
Erre itt van nesze nekem! Mit ne mondjak, nagyon örültem, h. a rosszalvó fiam után legalább másodjára egy jóalvó gyereket nyertem.
Aztán ahogy közelítettünk a 5-6. hónaphoz, egyre többet ébredt éjjel. Pont, amikor azon hezitáltunk, h. össze kéne költöztetni a két kölyköt.
És felmerült a dilemma, h. vajon ő is miattunk ébred-e egyre többször?
És, h. vajon, ha kirakjuk a nappaliból, ahol mellettünk aludt a kiságyában, akkor jobb v. rosszabb lesz a helyzet?
Na és persze attól is féltünk, h. vajon a fiam nem fog-e felébredni, ha a pici felsír? Nem teszi-e tönkre a jóalvó fiamat az egyre rosszabbul alvó lányom?
Mert az aztán nagyon nem hiányzott, h. legyen két rosszalvó gyerekem!
Ráadásul amikor abbahagytuk a szopit, rá pár napra volt egy olyan átüvöltött éjszakánk, h. semmit nem lehetett kezdeni a gyerekkel (hozzáteszem NEM szopizni akart, mert a kínunkban felkínált cicit nem fogadta el, pedig már azt is megpróbáltuk, hátha az a baj).
Szóval hezitáltunk, de aztán a helyzet napról napra rosszabb lett, úgyhogy úgy döntöttünk, összerakjuk a kölyköket, maximum további pár napig nem alszunk, aztán majd visszaköltöztetjük, ha nem működik a dolog.
Közben kezembe került a Suttogó mindent megold (aminek az első része annó, miután a fiamnál sorban dőltek be a jótanácsai, majdnem a kukában végezte) és nekiálltam elolvasni.
Jól fel is idegesített, mert ugye ez a 3. kötet, és a nő csak ebben írja le, h. ja igen az első kötetben ajánlott felvesz-letesz nem jön be pici babáknál
, hanem náluk mást kell alkalmazni és leírta szépen, havi bontásban, h. milyen korú gyereket hogyan lehet elaltatni.
Persze sosem fogom már megtudni, h. az itt leírtakat alkalmazva a fiamat el lehetett volna altatni, de az tény, h. a lányommal nagyon bejött! Igaz ő tényleg tipikusan kisangyal, szóval minden jóval könnyebb vele, mint a fiammal volt annakidején.
És végül az összeköltöztetés is jó lett. Mióta egy szobában alszik a tesóval, azóta 1-2-szer ébred csak, amikor nem találja a cumiját, de ha megkapja, akkor simán visszaalszik.
Persze volt azóta is 1-2 végigüvöltött éjszakánk. Legutóbb pl. valószínűleg a takony miatt nem kapott levegőt és csak függőlegesben tudott aludni (az Ergo egy áldás ilyenkor!), de meglepő módon Gergő a húga által rendezett legnagyobb hepaj közepette is úgy alszik, mint a bunda!
Hogy miért is írtam le mindezt?
Fene tudja. Hátha lesz benne vmi használható vkinek.
Meg Dimetnek és Koriáginak bíztatásul, h. a legrosszabbul alvó gyerekből is lehet hiperjóalvó. Csak ki kell böjtölni.....
Apple!
Hogy csak most jut eszembe:
Fruttapurát próbáljátok ki, a szilvásat! Egyrészt finom, másrész hajt!
Gergőnél bevált.
Jobbulást mindenkinek, aki beteg!
H1N1-re nem tudok mit mondani.
Tényleg undorító, ami a médiában folyik.
Mindkét oldalról.
Az igazság valószínűleg annyi, h. az egy ugyanolyan oltóanyag, mint a sima influenzaoltás, se jobb, se rosszabb. Csak drága pénzért legyártottuk, amikor jött az ijesztgetés, h. ez ennyire, meg annyira halálos, aztán mire ideért a vírus, kifulladt, most meg ott a gyártó nyakán a sok vakcina, amit el kéne adni.
Viszont ez az egész lassan kezdi meghaladni a fogyasztó megtévesztése és a rémhírterjesztés kategóriáját pro és kontra.