Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Én ingatlanokkal, értékbecsléssel foglalkozom, plusz még idegen nyelv. Ezen a területen szivesen segítek mindenkinek!

Lányok nektek nem korpásodik a hajatok?

Kép
Kép
susytunder

Nekem egyáltalán nem korpásodik a hajam. Soha nem is korpásodott, sőt, a terhesség még jótékony hatással van. nekem annyira nem zsírosodik, plusz kevésbé hullik.

Ha neked korpásodik a hajad, előfordulhat, hogy a sampon miatt van. Egyszer egy új terméket próbáltam ki, na, nekem attól elkezdett korpásodni. Azonnal visszatértem a bevált samponomhoz, s helyre is állt minden.
Vendég

Sziasztok!

Jó sokat írtatok, alig győztem elolvasni. :) Jó tudni, hogy mi van veletek!

Susytunder: Az én hajam nem korpásodik, de érdekes dolgot vettem észre. A terhesség legelején a szőnövekedésem iszonyúan megindult, alig győztem írtani, a hajam viszont hullani kezdett naygon nagy erőkkel. Pár hét után a szőrnövekedés szinte megállt, a hajam viszont megerősödött és szinte egyáltalán nem hullott. Pár napja megint szőrnövekedés, de hajhullás. Ki érti ezt?

Sellon, cs.andi: Minden szempontból egyetértek veletek. Ha egészségesek vagyunk és minden rendben, felesleges túllihegni a dolgokat. Sajnos a várandósságot kihasználva nagyon sok terméket úgy próbálnak eladni nekünk, hogy erre aztán feltétlenül szükségünk van, enélkül létezni sem lehet. Könnyű elcsábulni. De ha az ember ép ésszel komolyan belegondol, hogy ez tényleg szükséges-e nekem és ezt nem érzelmi alapon el tudja dönteni, akkor nem lehet gond. Mindenkinek más a fontos. Csak magunkra kell figylenünk. A jó tanácsokat meg lehet hallgatni, aztán mindenki döntsön, ahogy neki a legjobb.
Nálam például többször előjönnek ezek a "de jó" dolgok. Sokan említették, hogy van a terheseknek a biztonsági övre egy kiegészítő, hogy ne nyomjon. Ezt több helyről is hallottam, a párom is mondta, hogy vegyünk, mert látta, hogy mindig helyezgetem ide-oda az övet. Nos, az való igaz, hogy tényleg tud nyomni az öv, és elég sokat vezetek is, viszont kitapasztaltam, hogy tudom úgy állítani, hogy ne nyomjon, sőt még ki is tudom lazítani. Ezért nem rohanok rögtön vásárolni valamit, amit max. 6 hónapig használnék. Bár 4-5 ezer forint nem a világ, de annyi minden van, ami "jó dolog" és nyilván megkönnyíti az ember életét. És ha mindent megvásárolnánk, hát semmi pénz nem lenne elég. Viszont elég kellemetlen, ha mondom az illetőnek, aki ajánlotta, hogy nekem ez nem létszükség, úgyhogy nem veszek ilyet. Tudom magam rosszul érezni ilyenkor. Viszont biztos van, akinek jobban nyom, vagy ez fontosabb és megveszi. Ezzel sincs olyan nagy gond (csak jó lenne, ha rám nem úgy nézne, hogy én hülye vagyok, hogy még ennyit se szánok magamra és a picire :( ). Bocs, nagyon hosszú lettem...

Lányok! Észrevettem magamon még valamit. Soha éltemben nem volt még a körmömön, ilyen vitaminhiányos fehér folt. Hát most van! Nálatok is van ilyen tapasztalat? (Pedig sokat és változatosan étkezem :( )

Jók legyetek és írjatok, hogy kivel mi van :)

KépKépKép
bogme

Képzeljétek, labellózom a szám, és valami megszúrja :shock: . Nézem, mi a túró van benne.......és mit szedek ki csipesszel a közepéből??? EGY TŰT :shock: :shock: :shock:
(megsúgom, hogy a jányom olykor elcseni, és játszadozik vele) Beste kölke!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok. Én most vagyok 8 hetes terhes az első picurimmal. itt annyi fórum van,hogy azt sem tudom hova kéne írnom.segítség kellene.nem ismeri véletlenül valaki Bp. VII.ker. Péterfy Sándor utcai kórházból Dr. Anga-Kis Balázst?Tudomásom szerint neki van terhesrendelése a Péterfyben. Érdekelne egy két dolog róla.milyen ő,kedves-e,meghát sajnos nem utolsó sorban az anyagiak is érdekelnének....tudna valaki segíteni?! Előre is köszönjük...:-) :roll:
angel85

A megszokott samponommal mosom a hajam, mégis korpás, és zsíros is. A haj erősödése, sűrűsödése szokott lenni, majd szoptatás alatt fog még nagyon hullani, legalább is nekem ez a tapasztalatom.
Hát kiváncsi vagyok fog e változni valamit a közeljövőben. Nekem a körmömön nincs semmi.
Ma hoztam el a vérvétel eredményét, maximálisan jó minden, és nagyon örülök neki. :)

Angel
A dokit nem ismerem. :roll:

Vásárlással kapcsolatban én még azt bírom nagyon amikor valaki csak Brandonban vásárol a gyerekének, holott pillanatok alatt kinövi a gyerek. Ja! És játékbolttal veszi körül, amikor a gyerek egy ásványvizes palakkal, vagy egy szines rongy darabbal jobban el van, mint a horror drága játékkal.

Kép
Kép
susytunder

Susytunder!

Én is nézegettem az árakat a Brandonban, és ami ott 1200 forint, az a kínaiban 600-700. Érdemes azért körbenézni, ami az árakat illeti.
Nekem anyukám azt mondta, áprilisban adni fog egy kis pénzt, és mi is spórolunk, illetve folyamatosan fogjuk megvenni a szükséges dolgokat. Túlzásba azonban nem visszük. Ha rakás játékot veszek a gyereknek, azt értékelni nem fogja. De ha ugyanezt az összeget éveken át következetesen félreteszem neki, nagy korában meg fogja köszönni.

Bogme!

Én sem tapasztaltam a körmömön foltokat vagy bármilyen elváltozást. Szedsz valamilyen vitamint? csak azért kérdezem, mert lehet, hogy ez a terhességtől függetlenül is jelentkezett volna. Régebben olyakor nekem is előjöttek ilyen fehér foltok a körmömön, ami állítólag vitaminhiányra utal. A hajra és a körömre pedig az A vitamin a legjobb. Lehet, hogy érdemes lenne venned kifejezetten ilyen vitamint. Annak idején, ha láttam, hogy nem elég az, amit eszek, mert mégis hiányos a szervezetem, akkor vettem vitamint. Azt hiszem, most Biovanne néven lehet kapni ezt a vitamint.
Vendég

Sziasztok!

Ma beavattam a főnökömet a nagy titokba, tök rendes volt, nagyon örült :D Ennek örömére ma meg is ejtettem az első terhesgondozást, ahol nem volt ott a doki :twisted: A védőnő csak súlyt meg vérnyomást mért, ideadta a kiskönyvet, a kezembe nyomott egy rakás beutalót, hogy menjek el munka után a doki magánrendelésére, és kérjek tőle mindezekre aláírást meg pecsétet. Nagyon jól esett ez a plusz kör munka után esőben... Meg mondta, hogy kérjek időpontot belgyógyászatra, mert hónapokkal későbbre adnak csak, erre két hét múlva már mehetek is.
De a váróban beszélgettem egy 28 hetes kismamával, és egyszer csak elkezdett mocorogni a babája, a ruhán keresztül is klasszul látszódott. Alig várom már, hogy Pöttöm is ilyeneket csináljon!

Nekem se a hajamon, se a körmömön semmi változás, pedig a hajhullás megállhatna, mert az utóbbi időben szörnyű. Nemrég elég sokat vágattam a hajamból, de még a rövidebb hajszálak is beterítik mindig a fürdőszobát :?

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok,
Már jó régen nem jöttem, mert a cégünknél szeptember 30. az évzárás, úgyhogy kissé hulla voltam:) De már kicsit jobb:)
Egyébként egy német anyagmozgató gépeket (lift, mozgólépcső, lépcsőnjáró) értékesítő és szervizelő cégnél vagyok pénzügyi vezető, úgyhogy ha esetleg a családi házatokba kerestek minőségi liftet, akkor szóljatok :) :)

Lányok, egyetértek veletek abban, hogy felesleges egy csomó és felesleges, bár mindenképp "fontos" dolgot megvenni. A nagyrésze szerintem is majd felbontatlanul keresi új gazdáját, és egy csomó pénzt kidobhat a leendő szülő. Mi is csak a legszükségesebb dolgokat vesszük meg, és majd menet közben meglátjuk. Egy csomó dolgot úgyis kap mindenki, és ha már megkérdezik, akkor meg érdemes értelmes dolgot kérni.
Nálunk is van a családban olyan kisgyerek, ahol kész játékbolt van, és egy csomó játék még a keze ügyében sem nagyon volt. Akkor meg minek? Néhány jó játék kell, és 1-2-t mindig eltenni, aztán ha előveszed, az újdonság erejével fog hatni:) szerintem :)

Sajnos, nekem is hullik a hajam, de a körmöm rendben van szerencsére.

Én is a C&A-ba fogok menni, ha kell nadrág vagy valami ruha, szerintem jó kis üzleteik vannak.

Fanetta, az a labello elég durva. Mi van, ha a kicsi száját sérti fel? nagyon bizarr

Szerdán lesz a down-kór vizsgálat, majd jelentkezem, milyen volt.

Addig is jó pocakosodást:)

Mandula

Kép
mandula11

Lányok a H&M- ben is vannak nagyon jó gyerekrucik, ahol C&A van általában H&M is van.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Osztom a véleményeteket, hogy nem kell játékboltot csinálni a kicsi szobájából! Viszont párommal megbeszéltük, hogy minden játék minőségi lesz, amit kap a gyerek! Sajnos kínait nem merek adni neki, vagy olyat, aminek kihullik a szőre...
hné29

Sziasztok!

Köszönöm a sok infót, akkor megnyugodtam, hogy nem csak nekem hullik a hajam. Vitamint nem nagyon szeretnék a Femibionon kívül szedni, csak ha muszáj. Azt is csak addig, amíg ez az adag el nem fogy. Inkább megnézem majd, hogy milyen ételben van sok A vitamin és próbálok többet fogyasztani belőlük.

Játékot mi egyáltalán nem veszünk a gyereknek. A rokonok úgysem tudnak mást ajándékozni neki és félek, hogy így is sok lesz belőle. Tényleg nem jó, ha sok játék van elöl. Szerencsétlen gyerek azt se tudja, hogy mihez kapjon és nem is tanul meg játszani.

A Brendon-ban jártam. Szétnézni, ötletelni jó, de az árak borzalmasak, nem hiszem, hogy sokat fogok ott vásárolni. Egy bandázst vettem, az szuper. Kismama ruha szempontból a C&A vált be nekem is. Vettem egy nagyon ízléses farmert és egy nadrágot, egy felsőt és egy vastag kardigánt. Ezeket utána is fogom tudni hordani, a nadrágot meg jól össze lehet húzni. Ezzel én be is fejeztem. Maximum egy-két felsőt fogok még venni és ennél többet nem szánok az öltözködésre.

Mindenkit küldtek belgyógyászatra? Ott mit csinálnak? Nekem még senki nem mondta!

Mandula: Nagyon kiváncsi leszek a vizsgálatodra. Arra a kombináltra mész? Neked fizetős, vagy a kórházban csinálják?

Szösz: Ugye mennyivel jobb, hogy már tudja a főnök? Gondolom megkönnyebbültél. A vizsgálatok miatt se érdemes idegeskedni. Mondom én, aki szintén ezt teszem :)

Angel: Gratulálok a kicsihez. A dokiról sajnos nem tudok semmit.

KépKépKép
bogme

Sziasztok,újra......hát akkor azt hiszem én leszek,aki letezteli a Dokit.majd megírom milyen volt.....:-)
de köszi csajok,hogy válaszoltatok..... :lol:
jelentkezek......:-)
angel85

Sziasztok!

Sok hasznos témáról beszélgettek Lányok, mennyit írtok!

Tényleg felesleges össze-vissza vásárolgatni játékokat. Mi nem vettünk,kaptunk elég sokat,ami közt van jó csomó kacat...Sőt van ami ki sincs bontva a mai napig sem.

Sokan abba a hibába esnek,hogy telerakják a kiságyat,mindenféle zenélő,villogó kütyükkel és csodálkoznak,hogy a gyereket , nem köti le huzamosabb ideig.
Viszont egy ujjbáb ami mozog,anya bohóckodik mellette az sokkal izgalmasabb lehet.

Az én lányomnál most a fő sláger szennyes kipakolása,napjában többször is..Amitől égnek áll a hajam,mikor meglátom... :shock:
Edényezés,táskám,sminkkészletem felfedezése....

A Brendonban horror áron van minden.
Zoknit,meg elfordulásgátló párnát vettem csak ott.

C&A,H&M -ben megfizethetők a ruhák, meg jó a választék is szerintem.

Belgyógyászatra nekem is kell mennem 2 hét múlva.
Bogme,szerintem mindenkit elküldenek oda.

Fogászatra mentek?Oda is elküldenek mindenkit?Nekem előzőleg nem kellett mennem,nem tudom,hogy most kell-e,nem szólt a védőnő .

Angel:gratulálok a babához.Sajnos,én sem tudok segíteni,nem ismerem a dokit.

Mandula:hová mész kombinált tesztre?Engem is érdekelne,ha esetleg Pesten csináltatod.

Susytündér:nekem nem korpásodik, nem hullik a hajam,viszont nagyon zsírosodik. A terhesség alatt elvileg nem kéne,hogy zsírosodjon. Normál esetben viszont nem zsírosodik gyorsan.

Vigyázzatok magatokra,puszi mindenkinek!

Norci
Kép
Kép
norci2007

Susytunder: Segítség! Van valami jó recepted túrógombócra? Sose sikerül, vagy túl kemény, vagy szétesik, vagy íztelen. Szoktál csinálni?

KépKépKép
bogme

bogme ! az én túrógombócaim mindig istenien sikerülnek :-), de inkább holnap küldöm el a receptet, megnézem otthon este a füzetemben a pontos arányok miatt ...

lányok, nekem is hullik a hajam és a mellkasomon is jönnek egymás után a pattanások, sajnos nekem a hintőpor nem vált be, nem lett rosszabb de nem is használ :-(
pagi77

Előre is köszi pagi! :)

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Ne haragudjatok az ismeretlen betolakodásért, de eladó néhány kismama ruhám.

Itt tudjátok megnézni:
http://kata.mws.hu/

ha valakit érdekel valamelyik, írjon privit. Üdv: Kata
torolve_20130114141731

Bogme
Itt egy recept, amit anyukám 30 éve csinál kb. Tuti bevált, bár az enyém sose olyan, mint az övé. :lol:

fél kg. túró, 4 tojás, csipet só, 2 cs. vaniliás cukor, cukor ízlés szerint, 4 púpozott evőkanál liszt, és 4 púpozott evőkanál búzadara. Ezt összekevered, hagyod állni kb. fél órát. Akkor látod, hogy híg, vagy sűrű. Ha híg akkor felváltva teszel bele egy kanál lisztet, ha még szükséges akkor egy kanál búzadarát, ez attól függ mennyire vizes a túró. Aztán már csak forrásban lévő vízbe teszed és kifőzöd. Zsemlemorzsát szoktam pirítani hozzá, és édes tejfölt öntök rá, apa ribizli lekvárral szokta enni még. Kristófnak mindegy. :lol:
Nesze neked fogyókúra, holnap én is ezt csinálok! :lol:

Kép
Kép
susytunder

Ja! Ha sűrű lett akkor egy kis tejföllel lazíthatod. :wink:

Kép
Kép
susytunder

Bogme: fél kg túrót, 3 tojást és 1,5-2 dl búzadarát összegyúrsz egy csipet sóval, állni hagyod kb. fél-, max. egy órát és utána főzheted is ki. Majd zsemlemorzsa pirítás, beleforgatás, majd tejföl+cukorral tálalás. Anyukámtól tanultam és nekem eddig még mindig sikerült. :-) El is készítem a héten, kedvet kaptam hozzá. :-)
pagi77

Sziasztok,

Norci, igen, Budapesten járok dokihoz, a Rózsakert Medical Centrumba, Budára. Ott van a dokim, aki az inszemet csinálta, és hát a bizalom nagyon fontos. Nem olcsó a hely, de nem is állami a szolgáltatás (tudjátok: tisztaság, időpont betartása, nincs zsebbe pénz). Egészen pontosan a terhesgondozási csomag 240ezer forint, ebben minden uh, terhesgondozás, labor, down kór szűrés, dvd-re kiírás, babamozi, AFP benne van. A down kór (kombinált szűrés) szűrés külön azt hiszem 30.000 Ft.

Majd elmesélem, milyen volt. Kicsit izgulok, mert már régen láttam a Picurt, és nagyon kíváncsi vagyok rá, hogy mekkorát nőtt.

Sziasztok :)

Mandula

Kép
mandula11

Mindenkinek köszönöm szépen a recepteket. Mindet letesztelem :) Ugye milyen jó ötlet volt? Jó étvágyat mindenkinek :) Sokszor bajban vagyok vele, hogy mit is főzzek, de mostanság csak úgy tobzódom az ötletekben. Győzzük csak megenni :)

Ma voltam EKG-n. Körzeti doki mindjárt a belgyógyászatit is bepecsételte, úgyhogy ez is megvolt :)

KépKépKép
bogme

Mandula
nem olcsó ahova jársz, de annyira nem is drága ... az én dokim alkalmanként 13 e Ft-ot kér, most az elején ráadásul kéthetente kell járnom, és külön kell majd fizetni - ha akarom a down szűrést és a babamozit, szóval korrekt kis csomag az a Medical Centrumos!
pagi77

Sziasztok!

Nekem a magándoki csak 7 ezer/ alkalom. Havonta kell járni ill. az utolsó időben hetente, de azért nem kell fizetni majd! 4D nincs nála, viszont 10.000-ért megcsinálja egy másik doki!
hné29

Sziasztok!

Nekem a doki (ha a magánrendelésére megyek, mert van TB-s is), akkor 8 ezer. Ha UH is van, akkor 9 ezer, de ez csak 2D-s. Havonta járok. Megyek majd külön 4D-re, csak még nem tudom, hogy mikor lenne a legérdemesebb. Szerintem se rossz a Medical-os.

KépKépKép
bogme

Sziasztok Lányok!

Ne haragudjatok, hogy nem jelentkeztem, de nagyon rossz napokat éltünk át....
Géphez ülni sem volt kedvem, így nem is tudtam követni, hogy kivel mi történt mostanában....
Már kicsit nyugodtabb a lelkem, de még nem az igazi...
Voltunk az uh-on 11,5 hetesen...a tarkóredőnk 1,2mm, a baba 56mm, de nem ábrázolódik az orrcsontja...teljesen kétségbe estünk...amnióra küldtek minket, amit nov. 24-én csinálnak meg, mert akkor leszek 17 hetes, és akkor van a legtöbb magzati sejt a magzatvízben...
Azóta persze voltunk még 2 uh-n máshol, 4d-sen is de ott is csak 2d-ben nézik a csontokat...tegnap voltunk utoljára egy független dokinál...ő kicsit megnyugtatott minket, azt mondta, hogy elkezdődött a csontosodás az orrcsontban is, szerinte nem lesz baj, de a 100%-os eredményt csak az amnio tudja megadni...
Hát ez történt velünk mostanában...és kicsit félek, mert őszintén én még nem hallottam ilyenről...az orrcsontnak állítólag a 14.hétig kell kifejlődnie...remélem egészséges lesz a babánk...
Kérlek szorítsatok nekünk...nagyon ránk fér!!!!

pussz mindenkinek

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Iner! Nagyon drukkolok, hogy ne legyen semmi probléma! Az amnio előtt nem csináltatjátok meg a kombinált teszt vérvételes részét is? Abból is sok minden látszik, és akkor lehet, hogy nem kellene szurkálni. Azért próbálj megnyugodni. (bár tudom hogy nem könnyű...)

szösz

Kép
szöszmöszke

Szösz!
A genetikai tanácsadáson azt mondta a doki, hogy nem kell a vérvételes szűrés, mert az amnio 100%-os és előtte még ott az AFP is, meg őszintén szólva ha baj elég azt az embernek egyszer végig hallgatni...és bármi is lenne a kombinált eredménye ott maradna kb 10-15% esély hogy tévedett....csak az amnio nyugtat majd meg és persze ha megszületik és egészséges....

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Értem. Hát ez nem könnyű, de én nagyon bízom benne, hogy nem lesz semmi baj.

szösz

Kép
szöszmöszke

iner: NAGYON NAGYON SZURKOLUNK!!!!!!!!!! Csak meglesz az a fránya orrcsont is!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Iner: Nagyon szorítunk, hogy minden rendben legyen, addig is vigyázz magadra és próbálj minél kevesebbet idegeskedni! Tudom, hogy ez nagyon nehéz, de mégis!!!

KépKépKép
bogme

Szisztok Lányok!

Iner: nagyon szorítok!!!!!!!!
Hát én is jó régen írtam már, de azért amikor tudlak olvaslak titeket. Csak elég nehéz összeszedni magam időnként, mert még mindig kínoznak a fránya rosszullétek, és ez eléggé leszívja az energiáimat. De azért már gömbölyödik a pocak, kell a bandázs, mert néhány gatya már szorít és ez ápol s eltakar:)
Nálunk a háziorvoshoz küldtek belgyógyászati szűrésre, oda két hét múlva megyek. (anyósom a háziorvos aszisztense, úgyhogy ott remélem hamar végzek) Jövő kedden pedig meglátogat bennünket a védőnő, ma telefonált, hogy már szeretne jönni holnap, azért meglepődtem, hogy ilyen hamar, aztán a keddben maradtunk, mert akkorra tudtam elkéretőzni.
Megnézi az eredményeimet is addigra, mert a laborból a terhesgondozóba küldték.....
Nálunk a 12.héten lesz genetikai ultrahang, és g. vérvétel, de annyira bamba voltam amikor voltam nála, hogy nem kérdeztem meg, hogy ez most a kombinált teszt, vagy mi ez pontosan, de ezt is majd kedden. Már most gyűjtöm a kérdéseimet :D
Örülök, hogy jól vagytok..... én egy fémmegmunkáló cégnél vagyok kereskedelmi ügyintéző, ha esetleg valakinek marni-esztergáltatni kell talán tudok segíteni, de azt hiszem az én területem nem túl bababarát :D

Szép napot! Puszi mindenkinek

Kép
bdori

Iner: találtam egy topicot, ahol a nevével ellentétben nem riogatás van és a téma hasonló a Te esetedhez. Olvasgassd el, hátha segít valamit. Várandósság/Kismamariogató

KépKépKép
bogme

Iner
Én is drukkolok, ha már megindult a csontosodás, nem lehet baj. Csak pozitívan!!!

Lányok! Nincs valakinek szoptatós párna szabásmintája?

Kép
Kép
susytunder

Iner ! Nagyon drukkolok, hogy minden rendben legyen !
pagi77

Susytunder: Sajna nincs :( Varrni szeretnél egyet?

KépKépKép
bogme

Bdori! Ne is mondd a gömbölyödést! Nekem most kb. 3 nap alatt olyan látható pocakom lett, hogy hamarosan nyilvánvalóvá válik a baba mindenkinek, aki nem vak.

Holnap elutazunk a férjemmel kettecskén egy picit wellnesselni, úgyhogy négy napig nem leszek. Mivel se szauna, se meleg vízben ücsörgés, se semmi, nem tudom, mi lesz velem... Még akkor foglaltuk le, mikor nem tudtuk, hogy baba lesz.

szösz

Kép
szöszmöszke

Bogme
A barátnőm szeretne csinálni, nekem van. Szerintem szabás mintát veszünk majd erről. :)

Szösz
Jó pihit nektek, fedezzétek fel a környéket ahová mentek. Apa is sokat emlegeti a Széchenyi fürdőt, nagyon szeretünk oda menni, de mondtam neki, hogy minek menjek? Hogy fázzak?

Kép
Kép
susytunder

Iner, én is drukkolok Nektek, remélem, hogy minden rendben lesz:)

Én ma voltam a kombinált szűrésen. A vérvétel megtörtént a múlt héten csütörtökön, úgyhogy ma csak uh volt, de az jó hosszú:) Mivel a Picur össze-vissza mocorgott, ezért másfél óra után lehetett a nyaki redőt lemérni, így jó hosszú lett a babamozi (szerencsére megkaptam dvd-n:) )
A doki mindenfélét méricskélt, erősen nézte a szívet és a szívhangot is, a keringést, minden testrész hosszát, szóval tetőtől talpig. A kicsi meg úgy mozgott, hogy azt hittem, kirúgja a pocakomat:) A doki szerint minden rendben lévőnek tűnik, uh szerint a kor 12+6, úgyhogy ismét egy újabb időpont:) No mindegy.
A vizsgálat eredménye holnap késő délutánra várható, akkor fognak telefonálni, úgyhogy szorítsatok, hogy jó hírt kapjak:)

Vigyázzatok magatokra, és jó pocakosodást:)

Mandula

Kép
mandula11

Sziasztok!

A többiekhez hasonlóan, Iner, én is kívánom, hogy minden rendben legyen!

Bogme, képzeld, nekem is sikerült vennem egy fekete bandázst a Brendonban. Semmi mást nem vettem, csak azt. Már van egy nadrágom és egy bandázsom, plusz pár melltartóm. Ezzel lassan be is fejezem a vásárlást. :D Még néhány felső kell, de az majd később.

Hát, az én hasam is mintha picit nőtt volna. Épp csak, ruha alatt még nem látszódik, de meztelenül igen. Vagy csak ennyire fel vagyok puffadva. Egy farmerom van, ami még nagyon kényelmes rám, azt hordom.

Én jövő héten megyek genetikai uh-ra, de lesz két uh is (szerdán és pénteken), mert egyiket a nőgyógyászom csinálja, a másikat egy "idegen" orvos. Már nagyon várom/várjuk az UH-t. Remélem, én is kapok majd képeket vagy DVD-t. És olyan jó lesz látni, amint mozog, és már kivehetők tisztán a kezei, a lába, szóval mindene.
Vendég

Sziasztok !

Megszeretném tölletek kérdezni, hogy az elsö 3 hónapban erösödött a hányinger nálatok ? És ez valyon normális ? Mert nekem tegnap kezdödött és 4-szer rókásztam. Semmi nem marad meg bennem. Sima víz sem. De azért próbálok inni meg enni. Ugyan csak hétfön megyek Terhesgondozásra, majd akkor mondom , hogy mi a helyzet. De remélem nem ez a vészes terhességi hányás, ami kórházi kezelésre szorul. Úgy tudom, hogy akkor infúziót is adnak.

93 kg -val kezdtem a terhességet és most 89,6 kg vagyok. Tudom, hogy valamennyit fogy ilyenkor az ember, de ennyit ?

Nálatok volt ilyen?

Üdv.

Cyntia
cyntia2009

Cyntia
Én is majd meg vesztem a hányingertől, kb. 1 hete nekem jobb. Nagyon változó, hogy kinek hogy jelentkezik. Ha ez megnyugtat én is 3 kg- ot fogytam, kb. 1 hete nem mértem magam, de szerintem megálltam.

Kép
Kép
susytunder

Szösz: Remélem, hogy nagyon jól sikerül az utazás. Ha nem is tudsz melegvizezni, biztos jót fog tenni a pihenés és a levegőváltozás! Hidd el sokan cserélnénk veled :)

Mandula: Szerintem, ha az UH-n minden rendben volt, akkor biztos nem lesz gond az eredményekkel sem! Szorítunk!

Sellon: Én is a jövő héten megyek dokihoz, aki csinál UH-t. Azutáni héten meg a Down-kór szűrésre, ahol szintén lesz UH. Már nagyon kiváncsi vagyok a picurra!!!

Cyntia: Én nem fogytam, viszont nem is voltam rosszul. De olvastam róla sokat és ez is teljesen normális. Szerintem a terhesgondozáson is azt fogják mondani, hogy ezzel semmi baj. Ismerek olyat, akinek a 16. héten is hányingere volt még. Kitartás!

Lányok! Ki mi jót csinál ezen a hosszú hétvégén?

Már alig várom, hogy végezzek a melóban, olyan szép idő van ma!

KépKépKép
bogme

Már megbocsáss, Bogme, de te hol laksz? :D Csak azért kérdezem, már nálunk teljesen borult az ég, nem sok hiányzik, hogy eleredjen az eső. Aztán ki tudja, lehet, hogy később kisüt a nap, és itt is szép idő lesz. A rádió azt mondta reggel, hogy ma helyenként akár 20 fok is lehet. Bárcsak úgy lenne!

Még nem tudjuk, mit csinálunk a hétvégén. Annyira nem terveztünk előre, mindig magától alakul ki. Gondolom, pihenünk itthon, ha pedig szép idő lesz, biztosan elmegyünk valamerre kirándulni.

Tegnap megvettük Elizabeth Fenwik: Kismamák nagykönyve c. könyvét. Egész este azt olvasgattam, rengeteg hasznos tanács van benne, továbbá havi bontásban a várandósság, és minden, ami az adott hónapban az anyával és a babával történik. Mindenkinek csak ajánlani tudom ezt a könyvet. Ha ezt olvasgatom, már nincs is szükségem arra, hogy máshonnan is beszerezzek információt.
Vendég

Sellon, megbocsátok :) Egyébként jelenleg a XIII. kerületben és már reggel 8-kor sütött a nap :) Most egy kicsit borúsabb, de remélem később megint kisüt. (Míg ezt írom ismét ragyog a nap :) ) Sokat élvezni biztos nem fogom, mert 4-ig dolgozom :( Sebaj! addig is jobb így kinézni az ablakon :)

KépKépKép
bogme

Tisztelettel bejelentem, hogy most már itt is hét ágra süt a nap! 8)
Vendég

Sziasztok,

Örömöm határtalan, mert megtudtuk a genetikai vizsgálat eredményét: 1:3302, ami nagyon jó. Azt küldik tovább vizsgálatra, akinek 1:300 feletti a valószínűsége. Nagyon boldog vagyok:) köszönöm a szorítást Nektek

Remélem, Mindenkinek hasonlóan jó eredményei lesznek:)

Jó pihenést Nektek,

Mandula

Kép
mandula11

Úgy látszik, megint megálltak a vonalzók:)

Kép
mandula11

Sziasztok ! Sajnos én is belépek a tőletek búcsúzni kényszerülők közé, mivel a mai UH azt mutatta ki, hogy a növekedő méhben a manócska elhalt. Hétfőn lesz a kisműtét, ha addig nem lesz továbbra sem panaszom - ha lesz, akkor előbb. Azért néha majd be fogok ide kukkantani, mert jó kis társaság verődött itt össze....
pagi77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?