Sziasztok!
Megjöttünk tegnap este. Szerencsére nagyon jól sikerült a nyaralás
! Sopronban voltunk, onnan párszor átmentünk Ausztriába is. Ott találtunk egy nagyon szuper élményfürdőt, Sonnentherme a neve. Már a Kismamában is láttam a reklámját, csak nem tudtam, hogy ennyire közel van a határhoz. Van egy kimondottan bébikre szakosodott része: nekik való hőmérsékletű medencékkel, járókákkal, szoptató és pelenkázó helyiségekkel, bébiétel melegítőkkel, a gyorsétteremben bébitermékekkel, stb..
De nagyoknak való medencék, óriáscsúszdák, hullámmedence, játszótér, stb. is vannak. A belépő elég borsos, de minden benne van, bent már semmilyen szolgáltatásért nem kell külön fizetni (kivéve persze a kaját
). Olyan csúszda is volt, amihez lifttel kellett felmenni! De arra nem engedtem fel a gyerekeket, csak apát
. De szerinte szuper volt és legközelebb a nagyok is lecsúszhatnak
.
Volt ingyenes bébiúszás, amit persze kipróbáltunk és Lilinek nagyon tetszett, kacagott közben
. Kár, hogy én itthon semmiképpen nem tudom megoldani, hogy eljárjunk, a három gyerek mellett ez egyáltalán nem fér bele. (Meg én is dolgozgatok itthonról.)
Az elmúlt hétvégét pedig Keszthelyen töltöttük, mert ott laknak a batyámék. Az is nagyon klassz volt, tök jó most a Balaton vize: tiszta, sok és meleg (27 fok), így Lili is kipróbálta és tetszett neki
.
Bogi,
Amikor mentünk Sopronba, bementünk Győrbe a Lengyel Móniékhoz (illetve ők is Győr mellett laknak egy faluban). És pont ott volt nála a gyógytornász lány, akihez jártok (én őt eddig nem ismertem), így megint beszéltünk Rólatok
. Nem szoktunk egyébként a Mónival ilyen gyakran találkozni, mert mindkettőnknek sok a dolga (három gyerek + munka) és még a távolság is elég nagy, de most így jött össze
. Hogy megy a torna?
A csillagászkodás hobbi Nálatok vagy a párod ilyesmivel foglalkozik?
Lili alvásával szerencsés vagy! Különösen éjszaka! Hathetes korunkra mi is aludtunk este nyolctól hajlani négyig, de négyhónapos korunk óta megint kétszer-háromszor ébredünk. Kicsit már kezd fárasztani
.
Bucska,
Az elalvás nálunk változó. Van amikor megy magától, van hogy segítni kell (pedig látszik rajta, hogy álmos): ringatás, szopi, babakocsi, stb.. Azért nagyon nem panaszkodhatom, általában könnyen elalszik. Az éjszakai ébredések után is szopik egy keveset és alszik tovább.
Hogy állsz a hozzátáplálással? Elkezdted már? Mi holnap leszünk hathónaposak, de még nem szántam rá magam. Augusztusban még elutazunk egy hétre, azon gondolkozom, hogy addig várok a hozzátáplálással. Nagyon kényelmes volt ugyanis úgy nyaralni, hogy Lili kajáltatásával nem volt semmi különösebb teendő
.
Te mivel foglalkozol? Tök jó, hogy Nálad is működik a távmunka. Jelenleg egyébként én is dolgozgatok itthonról, de nálam ez csak addig megy, amíg Lili nagyon kicsi. Egyéves korában vissza kell mennem a munkahelyemre, de legalább egy évig csak félmunkaidőben akarok.
Bébiúszással hogy állsz?
Képzeljétek! Lili szombaton hátról hasra fordult! És ezt azóta is szorgalmasan gyakorolja. Csak közben elfelejtette a hasról hátra fordulást - pedig azt két hónapja már tudta, igaz, nagyon ritkán gyakorolta
-, így most állandóan hasra fordul, majd nyöszörög, hogy fordítsam vissza
.
Ti mentek nyaralni?
Puszi: Anna