Ok Egcsi, legfeljebb átnevezzük a topikot Egcsi és Barbi-ra
Itt a kinderg. állami (hála az égnek...), ami elötte van (preschool), na az fizetös, Daniért pengetjük is a lét...
Szóval ez a kinderg. már a suliban van, olyan kis elökészitö az első osztály elött. Rendes tanárnénikkel, rendes csoport-szoba-teremben, napirenddel, és sok-sok érdekességgel.
Minden héten könyvtár, minden nap torna óra. idönként eljárnak múzeumbe (idáig 2szer voltak, busszal a belvárosban), kijárnak a közeli erdöbe érdekes dolgokat nézni, fényképeznek.Volt karácsonyi müsoruk, szóval igazi napi élet folyik bennt.
Most már kezdik az olvasgatást , már érzem,hogy nem lesz könnyü nekünk,mert szókép olvasást tanitanak, azaz a gyerek nézi-nézi a szavakat, és meg kell jegyezni ez alapján. mi ugye még szótagolva olvastunk, de hát a magyar az más ilyen szempontból,mert (nagyjából) azt mondjuk amit irunk.
Ádám meg már tudja az abc betüit, de hiába mondja a H-ra ,hogy "écs" mikor elégkerül egy szó, pl heart, na akkor ezt miért oda kell rakni ahol az écs betü van?? Szóval tanitom a kiejtést, én aki abszolut nem tanult iskolában angolt, jó mi??? A suli sokat a szülöre hagy ilyen téren, vagyis ha csak arra hagyatkoznánk amit bennt tanul Ádám, lemardna.
Nemsokára lesz a felmérö, report card, kiváncsi leszek...
Matekkal sincs sok gond, bár magyarul sokkal jobban számol,mint angolul, de ennek én még mindig örülök...
Na, akkor ennyit a suliról.
Tudod, én is inkább lennék a melegben,mint a hidegben. Nekem biztos melegvérem van, én itt majd megfagyok, és ki nem állhatom...
Apáéknál nagyon rezeg a léc
,nincs megrendelésük, minden áll...Mondjuk ilyenkor amúgy is lelassul az olajipar a hideg miatt,utána meg a saras területekre egy bizonyos ideig megint nem lehet menni amikor jön a tavasz, na de megspékelve ezzel a gazdasági válsággal...marhára félek mi lesz velünk...
Most ennyi, valaki más is beszállhat,és akkor bevesszük az új topiknévbe is...
Barbi