Edit
Nagyon jól tetted, hogy főzöcskéztél előre igy rengeteg energiát spórolhatsz majd meg mire szülni fogtok
Cat
Ne izgulj, a rossz keringésnek norm.UH vizsgálatnál van előjele. Nálunk ilyen volt Lilluska lemaradása mind a korához képest mind pedig Gergő fejlődéséhez képest. Ezért kétszer is elküldtek genetikai UH-ra mivel retardált (sorvadt,lemaradt)volt a B.magzat. Őszintén szólva az első - 24. héten végzett - genetikai UH-on csak normál UH-ot csináltak a SOTE-n, és azt mondták le van maradva, de nem kóros... Én nem voltam akkor még elég rámenős. Aztán a 27+3 napos genetikai UH-on ismét el akartak küldeni azzal, hogy nem kóros a lemaradás, de a nőgyógyászom nekem a Margitben mondta, hogy két hete nem hizott Lillus ezért én a SOTE-n nem hagytam kipenderiteni magam, hanem erősködtem az UH-osnak, hogy de a Margit kh.főorvosa szerint két hete nem hizott a baba. Nos ekkor hajlandóak voltak flowmetriát nézni ami az én szempontomból nem volt más mint a normál UH csak az UH gépen állitottak át valamit, igy szines vonalakat, rezgéseket lehetett látni és ezekből a rezgésekből meg elszineződésekből derült ki, hogy nagyon nagy a baj. Ekkor persze mindenki összeszaladt engem meg behivatott a genetikus egy-két perc mulva és közölte, hogy döntsem el, kivegyék-e most mindkét babát élve, vagy hagyják-e méhen belül meghalni a B magzatot és ha nem reped meg a burka, akkor az A mgzat még fejlődhet persze semmi garancia sincs semmire... Le voltam taglózva, tudtam, hogy nagyon picik még igy csak annyit tudtam kinyögni, hogy a nagyobb túlélés felé próbáljunk elmozdulni... Ezek után befektettek, infúziót, tüdőérlelőt kaptam és két hét után hazaengedtek de én átmentem a saját orvosomhoz a Margit kh-ba és ott is fogtak, kaptam tüdőérlelőt és ismételt infúziókat és igy a 31. hét 0.napján mikor a nőgyógyászom és még két másik orvos is rendellenesnek találta Lillus flowmetriáját átszállitottak a SOTE-ra a koraszülés miatt, mivel félő volt, hogy a hétvégén esetleg Lilluska meghalhat méhen belül. Ekkor már nagyobb esélye volt a kinti életre mint a bentire. Ez a néhány hét nagyon kellett nekik és hál az égnek két hónapi intenziv kezelés után és a gyógytornákka most már mondhatom, hogy teljesen egészségesek
Persze a szemük még alakulhat másfél éves koruk környékéig de ez legyen a legnagyobb bajunk, max.szemüvegesek lesznek
Nyugodj meg, egy alapos nőgyógyász ki tudja szűrni a gondot normál UH-on is de nálad ilyen különbség nincs a babák közt és szépen fejlődnek is
A pocak méreted miatt azért ne aggódj, mert a magzatviz mennyisége és minősége is folyamatosan alakul a terhesség alatt igy lehet, hogy nem nő néhány napig a pocak aztán ugrásszerűen növekszik esetenként
A babák jól vannak az a lényeg
Egyébként ennek a haldoklásnak sajnos kivülről érezhető jele nem volt ezért is veszélyes kiengedni a korházból ilyen gyanúval egy kismamát mert nagyon gyakran kell nézni a flow-t. Én teljesen jól éreztem magam és ezért is taglózott le annyira a dolog. Zárt volt a méhszájam és keményedéseim sem voltak... Úgy tudom normál esetben csak a 34-36. hét környékén csinálnak ilyen vizsgálatot persze ha gyanú van valamire akkor elöbb is.
Nem lesz semmi gond
Puszi:Doris