2009.10.12 17:01
Szerző: bébé01
Sziasztok!
Joli,
szerintem nem vagy rossz anya, amiért bölibe adod a gyereket! Én is már megérdeklődtem, hogy mikor lehet beiratkozni, januárban be is megyünk, aztán meglátjuk, hogy érdemes lesz-e előbb visszamennem dolgozni, vagy ráérek szept-októberben, beszoktatás után. Egyébként, ha jól tudom, ez csak amolyan „magyar találmány”, hogy legyünk otthon két-három évig a gyerekkel. Külföldön (úgy hallottam), hogy max. 6 hónap, és aztán van rengeteg bölcsődei férőhely, ahol fel is veszik őket. (Más kérdés, hogy egy 6 hós gyereket én sem szívesen bíznék idegenekre…)
Másfelől az anyának sem tesz jót, ha túl sokáig otthon „ücsörög” (szerintem). Volt egy barátnőm, aki folyamatosan nyafogott, hogy soha nincs pénzük, de a gyerek 4-5 éves volt már, mikor is rábírta magát venni, hogy állást keressen.
Úgyhogy én támogatom a bölcsit, ott mégis csak vele egykorúakkal van egész nap, meg legalább szocializálódik.
Egyébként talira egyszer eljutok én is, csak egyelőre nem tudok egyedül babakocsival közlekedni (a bolt és játszó kivételével), eddig jó sorom volt és cipelve voltam mindenhová kocsival.
Szly,
aranyosak az ovis képek, Roli olyan nagyfiús! Jázmint hogy bírod rávenni, hogy hagyja begumizni a séróját??? Nálunk a hajvágás kiabálás-kapálózás…
Beszéd:
- anya,
- apa, de csak akkor, ha nagyon akar valamit tőle, egyébként a becenevén hívja az apját (Atyesz, vagy csak röviden Esz),
-baba,
-mama, papa,
- ne, nem,
- cica,
- cici,
- egy,
- hama.
Kb. ennyi a tudománya.
Pat,
örülök, hogy Márk lassan akklimatizálódik az oviban. Én előre félek a beszoktatástól, mert az én fiam nagyon anyás…
Remélem, Mirának már nincs hasmenése!
Mi lett a sokkutyás banyával, vagy csak én maradtam le???
Mutassatok már egy Asso cipőt, kivi vagyok miért ilyen rohadt drága!
Hajrá Bulgária!
Cumiszörny nálunk is van, tegnap vettünk két újat, most kb. 7 db-nak kéne lenni. A fiókokban szoktam találni egyet-egyet, oda dugja a kis drága.
Atina,
örülök, hogy végre van meleg víz meg fűtés. Egyszer mi is jártunk így, amikor egyik télen csinálták a lakásunkat, a kölcsönlakásban nem volt jó a cirkó, a fürdéshez melegíteni kellett a vizet, elég is volt. De akkor még nem volt gyerek, úgyhogy túléltük. Fűtés persze olajradiátorral; jó sok pálesz elfogyott, hogy ne fázzunk…
Mariann,
nekünk is volt piros popsi, a fogzás miatt! Szegénykém alig engedte tisztába tenni magát. De azért gyorsan helyrejött.
Férjtémát sajnálom, remélem, rendeződtök.
Apatéma: Páromnak természetes volt, hogy ugyanúgy ellátja a fiát (a cicizésen kívül), mint én. Első perctől fogva pelenkázza, eteti, fürdeti stb. külön kérés nélkül. Hétvégén, mikor ébredünk, engem ott vár a kávém + fornettim, a gyereket meg a kakaója + kalácsa. Általában együtt megyünk mindenhova, de többször ment már úgy bevásárolni, vagy az anyjához pl. hogy vitte a gyereket is. Egyébként, saját bevallása szerint, sokkal könnyebb kisgyerekkel csajozni, mint szólóban.
Szintus,
gratulálok az újabb kiscsajhoz!
Fiam sem nagyon volt még lázas. Egyszer volt igazából, utána meg egyszer hőemelkedése volt! Ezek a szenya rágófogak kínozzák most nagyon, de a Panadol bevált nekünk.
Csilla,
akkor te is jól belecsaptál a lecsóba! Jól tetted, hogy kikapcsolódtál, neked is jár! A Zurad meg hadd szokja a gyűrődést…
Adri,
nagyon ügyesen intézed a két gyereket, de megértem, hogy bánatos vagy, hogy anyukád hazament. Mikor megy legközelebb? Vagy te vágsz neki két gyerekkel? Nincs nagyon honvágyad?
Berni,
teljesen igazad van a kikapcsolódással kapcsolatban. Neked is jár! Azért, mert szültél egy gyereket, akit mellesleg gondolom ő is akart, ne te legyél már örök szobafogságra kárhoztatva! Simán jár egy-egy csajbuli időnként! Nekem volt olyan barátnőm, aki az egyhónapos gyerekét simán pattintotta anyósnak 2 napra, mert ő szilveszterezni ment…
Kittina,
Mátét is gondolom, a fránya fogak bántják! Fiamnak a rágók jönnek + itt-ott egy-egy, ha jól láttam, mert benyúlni már nem merek, szükség van az ujjaimra még a fórumozáshoz.
A járással sehogy nem haladunk. Képes órákig ácsorogni, meg araszolni körbe-körbe a lakásban, de ennyi. Ráuntunk és tesz-veszeltünk neki egy járássegítő SZTK-Mercit, hátha.
Nézte-nézte, majd felborította, és nekiállt szerelni a kerekeit. No comment.
Már tiszta ciki a lustasága.
Örülök, hogy te is ki tudtál kicsit mozdulni a gyerek mellől! Rám is rám férne már, de csak szétidegeskedném magam, hogy mi van a gyerekkel.
Gabi,
vicc, nagyon kemény! Méééééééééééég!
Itt is nagyon ratyi az idő, délelőtt volt kb. 10 perc, amikor nem esett. Mire felöltöztettem a gyereket, hogy gyorsan menjünk egy kört, megint szakadt! Úgyhogy bent hintáztunk a szobában. Azért egy kicsit elállhatna, mert mindjárt kelés van, és mennénk csavizni egy picit. (Mi volt a Fradival az UTE ellen?)
Réka,
én is úgy csinálnám, mint amit Gabi javasolt, bár ez nálunk szerintem kétemberes lenne… A Panadolt ellenkezés nélkül lenyeli, de annak biztos más íze van…
Hangod megjavult már?
Na ennyire tellett ma, remélem Joli meg vagy elégedve!
Legyetek jók, lehet, hogy még benézek!