Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok Lányok!

Gratulálok az újaknak,üdv.közöttünk. :D

Lyly:köszi a kimerítő tájékoztatást a vitaminokkal kapcsolatban.Én Elevitet szedek,a fogamzás előtt kb.másfél hónappal kezdtem el,meg Magne b6-t.

Fanetta:elmúlik a hányinger???De jó lenne,nekem pár napja sokkal jobban van hányingerem mint 3-4 hete,főleg esténként.

Lányok akik már voltatok vérvételen nálatok megcsinálták a cytomegália,toxoplazma,rubeola szűrést automatikusan?
Nálam megcsinálták,igaz nem kértem és a beutalón sem volt;hogy kérte volna a dokim.
Ezt úgy tudtam, külön kérésre megy,nem baj ,hogy megcsinálták,így megtudtam,hogy már átestem ezen a vírusokon.

Remélem mindenki jól van.Vigyázzatok Magatokra,Babákra!

Norci
Kép
Kép
norci2007

Norci!

Én is a fogamzás előtt másfél hónappal korábban kezdtem el szedni az Elevitet. Más viszont nem szedek, mert szerencsére se hányingerem, se görcseim nincsenek.

Én holnap megyek védőnőhöz, ő ad október 30-ra beutalót a 12. heti UH-ra. Az időpontom már megvan, csak a formalitások miatt kell a beutaló. Azt mondta a nőgyógyászom, hogy a védőnő minden fajta vérvételre elküld. Csak mert én is kifejezetten rákérdeztem a toxoplazmózisra, és mondta, hogy mindent fognak nézni vérvételkor. Szóval, ez nem kérés dolga, hanem ha vesznek vért, akkor mindent néznek.
Vendég

Sziasztok !

Üdv. az újaknak.

Én okt. 26-án megyek uh-ra. Most 7 hetes a pocaklakóm. Én is úgy tudom, hogy vérvételkor mindent néznek. 3 hónapja szedem az Elevitet, szerintem jó vitamin, de csak elsö trimszterben érdemes szedni, tovább nem, mert nagy lesz tölle a baba.

most zárom soraimat.

Cyntia
cyntia2009

Sziasztok!

Én ma voltam vérvételen, és jól elfelejtettem a toxoplazmózist. Felírom magamnak és ha legközelebb megyek a dokihoz akkor szólok neki, bár nálunk csak az udvaron van macska, de fő a biztonság.

Kép
Kép
susytunder

Jó reggelt!

Az én férjem, kifejezetten tudjunk, hogy volt toxoplazmózis fertőzése néhány évvel ezelőtt. Ezt megemlítettem a nőgyógyásznak, aki azt mondta, hogy az nagyon jó. Viszont hogy én voltam-e, nem tudom. Az esély igen nagy, mert macskáink ugyan nem voltak, de kutyáink igen, s azokat folyton halálra dögönyöztem, plusz mi anyuval imádtuk a bifszteket, s nagyon gyakran ettük, sokszor voltam disznóvágáson is. Viszont ezt nézve, hogy az én immunrendszerem igen jó, és szinte semmilyen gyermekbetegséget soha nem kaptam el, előfordulhat, hogy toxoplazmózis se, hiába voltam folyton a kutyák szájában.
A gyermekbetegségekről csak annyi, hogy mikor a bátyám rózsa-, majd bárányhimlős lett, anyu kifejezetten összezárt bennünket, hogy én is kapjam el még gyerekfejjel, de rajtam még egy kiütés se keletkezett.

Cyntia, állítólag a baba nagysága már fogamzáskor eldőlt. Nem tudom, hogy azon lehet-e vitamintablettákkal változtatni. Mindenesetre nekem is van még egy kis Elevitem, ez kicsit tovább, mint a 12. hét kitart, aztán majd meglátom, mitévő legyek. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nekem néha olyan érzésem van, mint kicsit lelkiismeret-furdalást akarnának előidézni a nőkben... olyan érzésem van, hogy ha nem szedem a vitamintablettát, akkor kifejezetten ártok a babának, pedig a nagy fenéket. Könyörgöm, én hogyan lettem??? Szóval, szerintem ezekben a vitaminos dolgokban egy jó nagy adag reklám és gazdasági érdek is van (mert ha annyira szükséges és kell, miért nincs rá TB támogatás?).

Képzeljétek, azt vettem észre magamon eddig, hogy valahogyan jobban bírom a hideget, és jobban is kívánom, mint eddig. tegnap este mintegy 5 jégkockával hoztam be magamnak a szobába egy jó nagy pohár vizet, és mindet megittam! Pedig a csapból már most se langyos víz folyik, mégse kívánom úgy natúr, hanem jéggel. Ugyanez áll a kinti dolgokra. Ma nagyon lehűlt az idő, tegnap se volt már meleg, mégis, mikor mentem a postára, olyan melegem volt, hogy legszívesebben rövid ujjúra vetkőztem volna. Pedig nem voltam annyira beöltözve. Hőhullámaim nincsenek, mégis olyan fura az egész. Éjjelente pl. a nyári hálóingeimben alszom, vékony spagettipántos darabok, mégsem fázom, sőt, sokszor felkelek, mert meleg van, miközben a fűtés még nem megy.
Vendég

Sellon
Van egy fűtőtested odabent. :lol:
Én is így vagyok egyébként, nem vagyok annyira fázós sem, és a hideget kívánom.

Én úgy tudom sokan azért nem szeretnek vitaminokat szedni, mert növelheti a babát. Nem tudom el dől e a fogantatáskor a nagysága, de ha nem is sokat változtathat rajta bizonyos esetekben.

Lányok! Aki Pesten vagy környékén lakik, megy valaki a börzére hétvégén? Én szeretnék, de félek nagy lesz a tömeg, nem szeretnék semmit haza hozni. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Milyen börzére gondolsz?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem, de olvasgatlak titeket. Örülök, hogy mindenki jól van.

A rúgdosásról annyit, hogy egyik este történt, hogy Apa simogatta a hasamat pár percig és a pici mintha kánkánt járt volna tőle, úgy rúgdosott. Persze csak nagyon enyhén lehetett érezni, de ahogy abbamaradt a simogatás, a kicsike is nyugton maradt.

Vitaminokkal kapcsolatban én úgy gondolkodom, hogy amit lehet, azt megpróbálom bevinni a táplálkozással. Mivel a folsavat szinte lehetetlen, ezért szedem a 12. hétig a Femibiont, de minden mást mellőzök. Utána nem fogok szedni semmit, illetve majd a védőnő a laborok alapján megmondja, hogy hiányzik-e valami és akkor azt fogok szedni.

A hányingerrel meg az van, hogy nekem nem volt, remélem nem is lesz, de hallottam már olyat, hogy valakinek csak a 10. héttől volt, de az jó durván. De aki eddig szenvedett az bízhat benne, hogy most már jobb lesz :)

Tegnap jártam a védőnőnél. Megcsinálta a kiskönyvet és ellátott jótanácsokkal. Nagyon kedves, aranyos volt és szerencsére nem lihegi túl a dolgokat.

Susytunder: Hol, mikor lesz börze?

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

KépKépKép
bogme

Bogme!

Én ma megyek védőnőhöz először, kíváncsi vagyok, mit mond. Ha lesz valami érdemleges, megírom nektek is.

Én is azért kérdeztem Susytól a börzét, mert épp most hétvégén tervezzük a férjemmel, hogy elmegyünk Pestre, és néhány babaáruházba is benézünk, hogy tájékozódjunk az árak felől. Venni még biztosan nem veszünk semmit, de mivel még soha nem is vettünk ilyen dolgokat, fel kell készülnünk a jövőbeli anyagi kadásokra, értem ez alatt a babakocsit, kiságyat és pelenkázót. Ez a kettő, ami a legtöbbe fog kerül, a többi olcsóbb lesz, csak hát abból meg több és gyakran kell majd.

Én még nem éreztem volna, hogy mozogna a magzat, de ahogyan tegnapelőtt este, úgy tegnap este is éreztem a hasamat. Szerintem a méhem növekedését érzem, mert kissé olyan feszítő érzésem volt.
A férjem betett egy zenét az este, mondom neki, hogy most a pici éppen triplaszaltókat csinál az alma ízű magzatvízben, mert épp almát ettem. Olyan jó volt zenét hallgatni, egyébként is imádok, szinte láttam magam előtt, amint odabent ficánkol....
Vendég

Sziasztok!

Régen írtam már nektek, de mindig olvaslak titeket!
Nagyon elfáradok mire hazaérek a munkából...remélem már csak eza hét....
Én gravidát szedek...azóta, hogy elterveztük a babát, persze nekünk abban a hónapban össze is jött, úgyhogy sokat nem tudott raktározni előtte a szervezetem....
De csak egy 90 darabosat vettem és ha az elfogy, akkor nem veszek többet, nem szedem utána már...
Holnap megyünk uhra, csütörtökön meg vérvételre a down szűrés miatt...a kombináltat megcsináltatjuk....
A toxoplazmózis vizsgálatot én is kértem az előző vérvételnél, mert nekünk vadászgörényünk volt...remélem minden rendben lesz...

Én is érzem néha mintha mozogna a pocaklakó, de de még nem igazán határolható el a bélmozgásoktól...vagy csak nekem nem megy... :wink:

pussz mindenkinek...

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Lányok,
ne haragudjatok, hogy ismeretlenül "betörtem" hozzátok, jó olvasni benneteket, és örülni veletek.
A gyógyszerekkel kapcsolatban nem akartam reklámozni egyiket sem, azért írtam le, hogy mindegyik jó, márkától függetlenül, de a "sima" egyszerű folsav is (én az első babával csak azt szedtem, 4 kg-mal és 60 cm-rel született a kisfiunk), viszont arra tényleg szükség van. Korábban is megszülettek a babák, de nem volt ennyi vegyszeres, E-betűs adalék a kajákban, és írtam, hogy sokkal több volt a nyitott gerincű gyermek, akiknek a száma mára - a folsavnak köszönhetően - drasztikusan lecsökkent. Persze hogy nem kell túlparázni a vitaminokat, de szükség van rájuk (legjobb lenne kajában).
A baba súlyát döntő mértékben az anyai ági születési súly és méretek határozzák meg. Majd kérdezzétek meg az anyukáitokat, hogy ők milyen súllyal születtek, milyen méretekkel, aztán ti, esetleg a tesók, és ehhez képest kell számítani a ti babáitok méreteit. Ezért van az, hogy a thaiföldi kislány és egy óriás méretű kosarasnak sem lesz óriás bébije, hanem inkább az anya méreteihez igazodó.

A toxoplazmózist nem szűrik mindenhol automatikusan, ezért kérjétek a dokit, hogy írja elő!!!! Aki már átesett ilyenen, annak semmi félnivalója, aki még nem, az ne barátkozzon semmilyen nyers hússal, állattal, még közvetve sem. Az állatokkal való együttélés semmit nem jelent, én kisgyermek korom óta macskákkal, kutyikkal körbevéve éltem, és sajnos, még nálam sem volt egyszer sem ilyen fertőzés, tehát kerülnöm kell az állatokat.

Kép

Kép

Kép
lyly

Lyly, igen, én is olvastam valamely nap, hogy a toxoplazmózis szűrés nincs benne automatikus mindenhol a vérvételben. Úgy tűnik, nálunk igen, de majd ezt ma megtudakozom még.

Való igaz, hogy tele vannak az élelmiszerek vegyszerekkel, de ezért is kell inkább venni a fáradtságot, és kimenni a piacra, s nem a teszkóban venni meg a zöldséget-gyümölcsöt, bármennyire is kényelmes. Mi a férjemmel a magyar árukat részesítjük előnyben, akkor is, ha picit drágábbak, mint a külföldiek. Ami nonszensz, de hát ez van.
Én minden nyáron szoktam befőzni is, a mamámnál van egy jó nagy kert, ott szoktunk gazdálkodni közösen. rengeteg céklát, zöld paradicsomot és kovászos uborkát tettem el, azonkívül a fagyasztóba epret és egyéb finomságokat. legalább az megnyugtat, hogy tudom, ezekben nincs semmi vegyszer.
Vendég

Lányok most szombaton lesz a babymarkt babaruha börze a bal oldal sávba láthatjátok a reklámot.
Apa azt mondja mégis menjünk ki, máshol is elkaphatunk bármit.

Lyly
Én nagyon köszönöm, hogy írtál a vitaminokról, okosabb lettem. :)

Kép
Kép
susytunder

Az én dokim is a folsav jelentőségét emeli ki minden egyes alkalommal, mondta, az már őt nem érdekli, hogy azt Elevit vagy más formában eszem meg. Nálam most kezdődött el az émelygős korszak, gyakorlatilag majdnem egész nap hányingerem van. De őszintén, nem bánom ha ez annak a jele, hogy bennt minden rendben van. :-)

Képzeljétek, nekem eddig pattanásos volt az arcom, most eltűntek az arcomról a ronda kis dudorok, ellenben a mellkasomon, ahol eddig sosem volt pattanás annyi van, hogy csak garbót tudok felvenni. Megpróbálom a hintőport, korábban valaki írta, hogy az hatásos lehet.
pagi77

Pagi!

Én írtam, hogy nekem bevállt a babapúder, egyáltalán nincsen azóta a homlokomon pattanás. Néha előjön egy-két kisebb dudor, de azokat egy-két nap alatt le is szárítja a hintőpor. Azt hiszem, szöszke írta még, hogy ő is kipróbálta, és neki is segített.

Suzi, köszi, hogy felhívtad a figyelmünket erre a börzére. Ha itt jelentősen olcsóbban hozzá lehet jutni bizonyos dolgokhoz, akkor lehet, hogy érdemes egy-két dolgot már most megvenni.
Vendég

Sziasztok!

Én magamtól ill. a testvérem tanácsára kezdtem el szedni a folsavat, ártani nem ártok vele :)
Sajnálatos tény, hogy bár eddig 2 magándokinál voltam, de egyik sem foglalkozott velem, miután nem őket választottam szülész dokinak... Ez van! Sikerült hosszas szelektálás után kiválasztani a megfelelő dokit és ma megyünk hozzá:) Remélem mindent rendben talál!

Kép
hné29

Sziasztok!

Ma délelőtt megjártam a védőnőt, kedves volt. Nagyon meglepődtem, mikor azt mondta, hogy itt nálunk minden kismamának ingyen csinálják a kombinált tesztet. Apró örömök az életben :D Hétfőn kell mennem az első terhesgondozásra, ott megkapom a kiskönyvet is, meg a beutalókat.
Lenne egy kérdésem: akik dolgoztok, hogyan tudjátok megoldani a vizsgálatokat, mert majdnem minden munkaidőben van. Vagy beavattátok a főnökötöket? Nálunk még a családból is alig tudja valaki, nem szeretném, ha a munkahelyemen hamarabb megtudnák a babát.

Ja, még azt akartam elmesélni, hogy a szüleimnek hétvégén elmondtuk a nagy hírt, apukám szülinapját ünnepeltük. Mondtuk, hogy nekünk van még egy extra meglepetésünk is. Nagyon meghatódott, azt mondta ennél szebb ajándék nem is lehetett volna :D

szösz

Kép
szöszmöszke

Hné! Üdv itt! Remélem ennél a dokinál sikerrel jársz, végülis három a magyar igazság :wink:

szösz

Kép
szöszmöszke

Hné
Üdv köztünk. nem könnyű jó dokit találni, még magánt sem.

Lányok a börze tényleg nagyon jó. Minden ősszel és tavasszal van, és rendszerint ott vásárolok Kristófnak. Védőnőnél szokott lenni kedvezményes belép, a pelenka és a bébiétel akciós szokott lenni, és adnak kuponokat, újságokat. Én nagyon szeretem, csak most félek, mert nagy tömeg szokott lenni, és nem akarok semmit haza hozni. :?

Ma az első nap, hogy nem feküdtem le délután Kristóffal. Ma sokkal jobban érzem magam. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Én is remélem, hogy ez a doki bejön:)
Az első doki, akinél voltam az csak olyan jujjj minden rendben van-e pánik miatt kerestem fel, épp aki találtam magánban a környéken!
A második véletlen volt, mert hugimat kísértem el dokihoz ( ő most a 8. hónapban van ) és megvizsgált, ha mát ott vagyok címszóval:)

Kép
hné29

Susytunder,
nagyon szívesen, és nektek is, anyucikák!

Kép

Kép

Kép
lyly

Szösz !

Én januárban úgy oldottam meg, hogy reggel 1/4-kor már bennt voltam az István kórházban vérvételre (igaz csak 7-től volt, de így elsők között sorra kerültem), ott leadtam a vizeletet, így gyakorlatilag legkésőbb reggel 8-ra végeztem (10-re járok dolgozni). A nőgyógyászom este rendel, az sem volt gond, egyedül a védőnőt nem tudtam így elintézni, de erre meg vmi fals ürüggyel elkéretőztem. Szerintem az első 3 hónapban így lopva meg lehet oldani, aztán ha már bejelented a munkahelyen, utána úgyis kötelesek elengedni.
pagi77

1/4 6-kor :-)
pagi77

jaj, nem is írok ma már többet, csak hülyeségeket írok ... szóval negyed 7-kor már bennt voltam ...stb. :-)))
pagi77

Én is megjártam ma a védőnőt, potom két órán át voltam nála, és nagyon rendes! Örülök neki.

Jó kérdés az, hogy aki dolgozik, hogyan oldja meg a vizsgálatokat. Nálunk szinte minden napközben van, csak a nőgyógyászom magánrendelés van délután és este. Én ugyan nem dolgozom, de különben kénytelen lennék bejelenteni, mert pl. ma is fél délutánt a védőnőnél töltöttem, pénteken reggel pedig vérvételre megyek. UH október végén kétszer is lesz, 28-án és 30-án, az is napközben. Tehát, szerintem ezt nem lehet elkendőzni, hanem be kell jelenteni a terhességet. Akkor már nem mindegy, hogy 8. héten vagy a 12. héten tudják meg?

Mi még konkrétan meg akarunk semmit vásárolni a babának, csak az árakat szeretnénk átnézni, hogy tudjuk, mire kell számítanunk jövő tavasszal, illetve már a télen. Hogy ne legyen egyszerre sok kiadás, szerintem folyamatosan fogunk majd vásárolni. De eltúlozni biztosan nem fogjuk.

Ó, igen, még azt akartam írni, hogy megkaptam a fehér kis könyvet, nagyon büszke vagyok rá. 8) Már átlátszó tapétával szépen be is vontam, hogy ne kopjon és koszolódjon.
Kicsit zsongott a végén a fejem a sok információtól, de mindent sikerül megjegyeznem. Még asztrológiáról is volt szó, hogy bika jegyű lesz a gyermek. :D
Vendég

Sziasztok!
Én is élek még,de annyira elvagyok fáradva,mire hazaérek a melóból,hogy szinte alig ülök le a géphez!
Azért reggel bentről mindig elolvasom,hogy mit írtatok!! :D
Szösz:Én szólta a HR-es csajszinak bent,hogy 8 hetes terhes vagyok,viszont alig van már szabim,hogy ha elfogy a szabim,mit csináljak!!??Erre mondta,hogy miért nem szóltam előbb,mert ilyenkor nem is kell kivenni a szabit,hanem elég egy lelet,vagy az ambuláns lap,amin rajta van a dátum is,és igazolt fizettetet kapok rá!
Így ez is letudva!! :D
Védőnőnél én is ma voltam,megkaptam a kiskönyvet,jövőhéten hétfőn megyek vérvételre,és ekg-ra!
Na megyek!
Jók legyetek!!!!!MOncsi

Kép
kevemoncsi
Monor

Sziasztok !

Hallottam, hogy gombás ételeket állítólag nem lehet enni várandóság alatt. Mit tudtók róla ? Igaz ez ?

Cyntia

Kép Cyntia
cyntia2009

sziasztok!
ritkán jelentkezem egyelőre... :( de ígérem próbálok majd gyakrabban jönni. holnap megyek vissza a dokihoz, és ha minden OK - márpedig miért is ne lenne - akkor hétfőn a védőnőhöz.
és ha a doki holnap mindent rendben talál, akkor elmondom a közvetlen főnökömnek is, hogy ne legyen gond a vizsgálatokra járásból. végülis már 10 hetes vagyok, csak nem lesz már semmi gond... remélem...
Vendég

[quote="cyntia2009"]S írta:cyntia2009ziasztok !

Hallottam, hogy gombás ételeket állítólag nem lehet enni várandóság alatt. Mit tudtók róla ? Igaz ez ?

Cyntia

Kép Cyntia

szia!
nem tudom, mennyire igaz vagy sem, én ettem múlt héten gombát, és elég rosszul voltam tőle, szóval most próbálom kerülni. de ez is úgy volt, hogy hétfőn ettem, akkor még nem volt tőle semmi bajom, szerdán meg meg akartam halni...
Vendég

Miért ne lehetne enni gombát a terhesség alatt? Én ettem tegnap gombás ételt, és nagyon jól esett. Ha valami baj volna, szerintem az nem a terhességre vezethető vissza, de mindenki maga ismeri a szervezetének működését.
Szerintem a felét nem kell komolyan venni annak, amit mondanak. Ha jól esik, egészséges, s ez a lényeg!
Vendég

Sziasztok,

Én is voltam védőnőnél, szerencsére nagyon aranyos és nem okoskodik. Kaptam kiskönyvet és néhány jótanácsot:)

Én is dolgozom, és eddig csak a főnökömnek mondtam el, így ha el kell mennem orvoshoz, akkor nem gond, csak szólok.
Remélem, egyikőtöknek sincs ebből gondja, mert az idegesség nem jó. Inkább mondjátok el, mert Ti is nyugodtabbak lesztek, és nem lesz stressz. Ha meg gáz ez a munkahelyen, akkor a doki szerintem kiírja a kismamikat, főleg, ha stresszes a munkahely és a főnök.

Megyek aludni, mert hulla vagyok:( ez az érzés megmaradt, de a hányinger csökken:)

vigyázzatok magatokra ti is,

puszi

Mandula

Kép
mandula11

Az én tudomásom szerint lehet gombát enni kismamiknak. Szoptatós anyuciknak kell vigyázni vele, mert a babát bánthatja.

Én holnap megyek védőnőhöz.

Kép
Kép
susytunder

Kép

Sziasztok!:)

Doki letudva és megnyugtató, hogy mindent rendben talált! Nagyon dobogott a picuri szíve. Azt hiszem jól döntöttem, ami a dokit illeti, nagyon kedves volt, kivéve, hogy kijelentette nem hízhatok sokat! Holnap védőnő, remélem nem kell sokat várnom!

Kép
hné29

Sziasztok!

Örülök, hogy mindenkinek kedves a védőnője :)

Tudomásom szerint gombát lehet enni. Én ettem vasárnap és semmi bajom tőle. Csak az általános szabályokat kell betartani... a gomba gyorsan romlik ezért minél frissebben kell elkészíteni, ha konzervet használ az ember, nem szabad meghagyni belőle és később felhasználni és már nem ajánlatos másnap enni.

A vizsgálatok miatt én nagyon korán, már a 7. héten szóltam a főnökömnek. Elég kellemetlen lett volna mindig valamit kitalálni. Így viszont nincs gond és szó nélkül elenged.

Legyen jó napotok!

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, szerintem hétfőn ha megyek dolgozni, én is elmondom a főnökömnek. Addig táppénzen vagyok a torokgyulladással, védőnőt így meg tudtam ejteni (kérdeztem így mehetek-e hozzá, azt mondta ha nincs se láz se hőemelkedés, mehetek. Senki nem volt rajtam kívül a rendelőben.)

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok Lanyok. Szeretnek egyenlore igy ismeretlenul csatlakozni a forumotokhoz. Jo olyanokat olvasni, amik nagyon ismerosek :)mint peldaul a folyamatos faradtsag es a kerdes, hogy az ember szedjen- ee vitamint es, hogy mikor mondja meg a munkahelyen... stb.
A Vedonom szerencsere nekem is nagyon kedves, de kepzeljetek az orvosom egyszeruen eltunt pedig lassan mennem kene hozza a 12. hetes vizsgalatra.
Ugy nez ki, hogy uj Dokit kene keresnem. Ti mi alapjan valasztottatok orvost?
mokimama?

Sziasztok!

Szerencsére a mi védőnénink is nagyon rendes,szimpatikus.

Nem lehet gombát enni várandósság alatt??Érdekes,én szoktam enni ,eddig nem vettem észre ,hogy gond lenne.

Viszont,ahogy
[/b]Susyis írta,szoptatás alatt,-mint bab,borsó ,karfiol stb.-bekerülve a tejbe a babánál erős hasfájást okozhat.Én így tudom.

Bogme,Szöszmöszke:nehéz ügy,a "hogy mondjam el a munkahelyemen"nevű kérdés.
Én anno kb.10 hetes voltam mikor elmondtam a kollégáknak,jól fogadták.Emlékszem, sokat gondolkodtam ezen.
Akinek gyereke van,jó érzésű,emberséges ugyis megérti ,hogy egy baba érkezése öröm,boldogság és szükség miatt kell vizsgálatra menni,nem "lógásból".
Aki meg nem érti meg ,menjen a sóhivatalba...

Különben sokkal jobb volt,nekem az előző terhességem abból a szempontból,hogy a 33.hétig dolgoztam.Nem volt annyi időm gondolkodni,túlságosan sokat magammal foglalkozni.

Mokimama.üdv.köztünk.Én gyerekkorom óta járok,ahhoz a dokihoz,ahol szülni fogok.Türelmes,precíz,van mindig egy -két jó szava,kérdése hozzám és nem pénzéhes.Nálam ezek voltak a fő szempontok.

Holnap megyek a dokihoz,nagyon várom,hogy láthassam a bébit.

Vigyázzatok Magatokra!
Puszi mindenkinek

Norci
Kép
Kép
norci2007

nem akartam feketével írni ááááá...

nem váltottam át félkövér betűről simára.... :oops: :evil:

Norci
Kép
Kép
norci2007

Mokimama
Üdv köztünk.

Én is letudtam a védőnőt, semmi különös nem volt, egy hónap múlva megyek újra.

Igen lányok szoptatás alatt a k betűs ételeket kerülni kell, mert fájhat a pocakja a babának.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Remélem jól vagytok:)!

susytunder! Aranyos vagy,hogy szóltál a börzéről de szerintem mi csak a tavaszira megyünk. Kicsit még korainak tartjuk a vásárlást...Plusz kicsit én is félek,hogy nehogy elkapjak valamit.

norci2007! Nem tudod utólag szerkeszteni?Csak ha ennyire bosszant...
:lol: .

lyly! Nagyon köszönjük a tájékoztatást :D

Holnap doki :lol: .Már nagyon várjuk!

Puszi Nektek

Kép
szilvancs75

Sziasztok
Apropo vitamin kerdes- mivel sok autoimmun betegseg volt a csaladban elmentunk a Czeizelhez - O is az Elevitet javasolta azota szedem, de eleg fura emesztesi problemaim vannak tole.
Gomba- tobb helyen megneztem, de sehol sem lattam a gombat a tiltott elelmiszerek listajan.....
szilvancs75 Drukkolok a holnapi dokilatogatashoz :D
Szep estet es jo pihenest Nektek

Kép
mokimama?

sziasztok!

voltam ma a dokinál, 18 mm a baba, 9 hetes, szívműködése jó, szikhólyag is látható. kaptam beutalót vérvételre, fogászatra, belgyógyászatra, hétfőn megyek a védőnőhöz, dokihoz legközelebb 3 hét múlva, akkor már tarkóredőt is mérnek.

viszont keresnem kell egy dokit... szóval ha tudtok valakit ajánlani, aki nem a délpestiben van (oda nekem is van ajánlott doki, de nem szívesen szülnék ott), és Budapest-Szigetszentmiklós vonalon elérhetó, azt megköszönném!
Vendég

[quote="mokimama?"]S írta:mokimama?ziasztok Lanyok. Szeretnek egyenlore igy ismeretlenul csatlakozni a forumotokhoz. Jo olyanokat olvasni, amik nagyon ismerosek :)mint peldaul a folyamatos faradtsag es a kerdes, hogy az ember szedjen- ee vitamint es, hogy mikor mondja meg a munkahelyen... stb.
A Vedonom szerencsere nekem is nagyon kedves, de kepzeljetek az orvosom egyszeruen eltunt pedig lassan mennem kene hozza a 12. hetes vizsgalatra.
Ugy nez ki, hogy uj Dokit kene keresnem. Ti mi alapjan valasztottatok orvost?

én az alapján hogy hogy rendelnek és az össze egyesztethetö e munkanapokal ,amikor dolgozom .
csics

amugy nekem a doki labor kérésén csak a szifilisz szürés volt a furcsa mert hogy azt is kért . meg mindenféle vitamint néznek ,meg hasonlokat ,meg ugye a vércsoport egyezést .
csics

én még nem mondtam el munkahelyemen ,majd ha látszik mivel szólás nélkül is megtudom oldani még adig nem mondom el .adig az én és a férjem titka marad .
csics

Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap beszkenneltük az UH-s képet. Úgy van, hogy egy papírlapon van három kis kép, a papír alján meg a nevem és a születési dátumom. Így meg nem akarom feltenni ide a publikumnak a képeket. :? Mindenesetre nagyon aranyos. Nem tudom, hogy a 12. heti UH-ról milyen képet fogok kapni, de ha lesz lehetőségem, azt felteszem ide.

Nálunk is nagyon hideg van, de ez már nemcsak országos, hanem egész Európában ilyen idő van. Tényleg kár, hogy egyik napról a másikra így elromlott az idő. Hiába volt eddig szép és meleg, ha most kétszer annyit fűthetünk, mint eddig. Igaz, megpróbálok spórolni, s mi inkább csak este és reggel kapcsoljuk rá a fűtést. napközben egyedül vagyok itthon, s akkor egyébként is jobban felöltözök. A picur nemsokára kap forró teát is.

8)

Tegnap voltam a kínaiban, mert nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én esténként szeretek előbb letusolni, olyan 6-7 fele, utána pizsamát ölteni, de még nem fekszem az ágyba, hanem netezek, jövök-megyek a lakásban. Szóval, vettem magamnak egy szép kis köntöst, hogy fel tudjam venni a pizsamára, hogy ne fázzak. Nézegettem más ruhákat is, és képzeljétek, láttam nagyon remek kismamanadrágokat. Igaz, a méretemben nem volt, de már az megnyugtat, hogy egyáltalán ilyeneket is lehet venni. Bár lehet, hogy ez nem is kifejezetten kismamanadrág volt, mindenesetre vastag pamutból volt a csípő és derékrésze. Igaz, vászonból készült, tejhát maximum április-május körül lehetne hordani, illetve itthon bent a lakásban, ha nem megyek sehova (esetleg pizsamának is). Szerintem ott jóval olcsóbbak ezek a nadrágok, mint a kismama-üzletekben.

Nemegyszer olvastam itt a neten, hogy mikor a legjobb kismamának lenni. Hát, szeretném leszögezni, hogy szerintem ilyen időpont nincs, mert mindig jó annak lenni, de tény, hogy nekünk be kell szereznünk olyan téli darabokat is, amelyek nem két fillérbe kerülnek. Ezzel szemben, akik nyáron agy kora ősszel szülnek, elég egy-két nagyobb pólót beszerezniük, és máris kész a ruhatáruk.
Nekem többször is mondták, hogy milyen nagyon szép időszakban fogok szülni. Valóban, a május tényleg szép. Szinte olyan balzsamos. Tavaly május végén volt az esküvőnk, és gyönyörű idő volt.
Vendég

Sziasztok!

Sellon: Nekünk is tavaly májusban volt az esküvőnk és, ha minden igaz, akkor az évforduló napján fokok szülni :) Abban igazad van, hogy nekünk nem lesz könnyű a téli öltözködés! Én is nézegettem 1-2 vastagabb ruhát a boltban, de semmi bababarátot nem láttam, csak ami elszorítaná a hasamat!

Mokimama: Személy szerint az alapján választottam dokit, hogy kiírtam az összest, aki tatabányán praktizál, akit hírből is hallottam, hogy nem jó azt kihúztam! Maradékot pedig beírtam a keresőbe és minden véleményt elolvastam róluk, ami a neten volt található! Nekem bejött :) Aranyos a dokim!
hné29

Én egy kisvárosban lakom, 15 éves korom óta ugyanannak a nőgyógyásznak a magánrendelésére járok, tehát nálam nem is volt kétséges, hogy hova menjek. Egy kórház van, ott praktizál ő is, n is ott fogok szülni, szóval szerencsére nem okozott gondot az orvosválasztás. Sőt, engem még soha nem is vizsgált meg más orvos, csak ő.

Hné, én is tapasztaltam, hogy vannak olyan nadrágok, amik éppen csak pár hétig lennének jók, aztán kinőné őket a hasam. Ilyet biztosan nem fogok venni. Egyébként nem tudom, a hasam mikor kezd el nőni, eddig még nem nőtt. Másokat kérdezgettem, de mindenki azt mondta, hogy alkat kérdése, hogy mikor s mekkorára fog nőni a has, tehát nincs egzakt válasz. Szóval, nem lettem okosabb. Van, aki azt mondja, négy és fél hónapos terhesen kezdett el nőni a hasa, másnak meg előbb. De azt hiszem, hogy azért még idén (talán november vége, december eleje) szükségem lesz egy kicsit nagyobb derekú nadrágra.
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szerintem mi nagyon is jókor várjuk a babát és én is úgy gondolom, hogy nagyon sok szempontból a legjobbkor. Öltözködés szempontjából a legnehezebb a nagyon-nagy pocis időszak, amikor viszont már jövögetni fog a tavasz. 1-2 kényelmes nadrággal szerintem jól el fogunk boldogulni. És milyen szuper lesz kiélvezni a tavasz minden szépségét, amikor már nem kell majd a munkával törődnünk. Amikor a természet megújul, mi is akkor fogunk fészket rakni :) Nagyon jó lesz, meglátjátok!
Karácsonykor szerintem még nem lesz olyan nagy hasunk, utána fog talán elkezdeni igazán nőni.

Ti hogy érzitek magatokat? Én teljesen fel vagyok dobva! Lekopogom . . . elmúlt a fejfájás, fáradékony se vagyok már annyira és visszatért a pörgős énem, egy csomó mindent csinálok nap, mint nap és annyira élvezem! Kívánósságom, nagy éhségem is eltűnt, csak a páromat kívánom, de nagyon! Vannak hasonló érzések nálatok is?

KépKépKép
bogme

Bogme: Nekem nagyon nagy szerencsém van úgy érzem, mert szinte minden rosszulléti tünet elkerült kettőt kivéve: a mellfeszülés és 1-2 illattól való undor. Olvastam a rémtörténeteket, hogy minden reggel hányással kezdődik meg émelygés ill. egyéb rosszullétek...

Tényleg jókor várjuk a babát, bár már előre bennem van a para a tél miatt! Csúszós utak és a járdákról nem is beszélve! Sajnos tapasztalat nagyon rossz, mert tavaly is csúszkálva közlekedtem sokat a járdán, mivel nem takarították le őket!
hné29

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?