Talán végre helyre állt a béke.
A doktor úr továbbra is a legnagyobb egészségügyi honlapon felel,aki akarja ott kérdezhet tőle.Tudtommal a magánrendelése is zavartalanul működik.Ezek talán továbbra is önmagukért beszélnek.
Az egyik támadó Norka27 -,a pcos honlap vezetője- moderátorral töröltette néhány hozzászólásom részleteit,melyek arról szóltak,neki komoly üzleti érdekeltsége van egy másik magánrendelőben (rövidítve: MM),így üzletileg nem tisztességes a magatartása,mikor támadja Elek doktort. Az érdekeltséget nem volt ördöngösség megtudni,a rendelő + alapítvány nevére kerestem ingyen és jogtisztán a Cégkeresőben,mely kiadta a cég adatait. (
http://www.e-cegjegyzek.hu/info/page/ceginfo -Cégkeresőben törvényesen,díjtalanul,gyorsan kereshet bárki,fejléce szerint maga az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium működteti.)A pcos lapon meg készítőként és email címben is ott van Nórának a teljes neve,így nem volt nehéz összetenni,hogy érdekeltsége van.Persze az érdekeltség ő ügye,viszont egy tisztességes üzleti magatartás ettől még elvárható lenne tőle mások irányában.Felmerültek morális aggályok.
Norka (alias Névtelen) később visszatért a fórumra,a pcos témába, --- hm,saját nevét hibásan írva visszafelé- arkon. (
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=3400942&highlight=#3400942 ) Fórumneve alapján minden hozzászólása megtalálható (
http://www.babanet.hu/tarsalgo/search.php?search_author=arkon ),ezekből illetve a fórumtársak válaszaiból kiderül ő az aki szerkeszti az említett honlapot.
A Babanet fórumba írt bejegyzései között megtalálható az is amikor már saját maga ismeri be egy vitában valakinek,hogy tényleg van üzleti érdekeltsége az említett magánrendelőben,illetve kurátor ennek a női meddőségi problémát érintő betegségnek az alapítványában. (
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=3400941&highlight=#3400941 és
http://www.babanet.hu/tarsalgo/viewtopic.php?p=3402792&highlight=#3402792)
Ezen két linkelt hozzászólást tanácsos elolvasni a hozzászólásom további részének,valamint ezen fórumtéma teljes voltának megértéséhez,plussz írásom igazságtartalmának bizonyításához.
Szóval hiába töröltetett a bejegyzéseimből,az idő engem igazolt igazság terén.A tények makacs dolgok,a Cégjegyzék megtekintése törvényes,konkurens orvost gyalázni azonban semmi esetre sem nevezhető tisztességesnek.Pedig Névtelenként jóval előbb még ezt írta itt, ebben a témában:"Nem is a magam védelmében írok, mert engem nem kell védeni. Mindenhol beazonosítható nickkel, arccal, névvel, teljes mellszélességgel vállalom azt amit csinálok, nemcsak virtuálisan, hanem élőben is. "( 2008 Augusztus 05 Kedd - 22:49) --- Ja-ja-ja-ja!Tapasztaltuk mennyire őszinte,és "büszkén vállalt" írásai miatt változtatta magát névtelenre.Ugyanakkor tisztességtelen üzleti magatartás fogalmát igen jól ismeri a jog.Norka mázlija,hogy Elek doktor úrnak nem kenyere bíróságra járni,inkább gyógyításra szánja idejét.Annak viszont örülök,hogy N. felhagyott itt a gyalázkodással.
Kiderült kinek milyen érdekeltségei vannak.Ő egy másik rendelő révén konkurense Elek doktornak,mivel ugyanolyan területről nyerik a betegeiket.Meg kellett Elek doktor úrat támadni,lehet,hogy szakmailag sem értenek egyet vele,de a rendelőt meg a pcos ügyet interneten akarták futtatni, Elek doktor pedig legnagyobb eü. portálon történő válaszadásai és cikkei révén nagy netes ismertségnek örvend,valamint több alkalommal foglalkozott a pcos-sal.Emailekkel bombázták a portált,ám az karakánul kiállt szakorvosa Elek Csaba mellett,aki becsülettel dolgozik,régóta tisztességesen végzi náluk az online tanácsadást.Ha N. nem is gyógyít,rendelőben dolgozóként igenis van érdeke.
Tök mindegy van-e a rendelőből tényleges haszna -bár gondolom ügyvezetőként valamennyire be van jelentve, meg most már 20%-ban tulajdonos-,
vagy esetleg csak az eddig befektetett pénzét félti az anyagi érdekeltség szilárdan megáll.Felháborító ahogy közben elhintette a neten,milyen pénzéhesek és félrekezelésben érdekeltek az orvosok - ezt főleg egy másik női fórumon tette,meg az itteni pcos témában régebben.Sok kiszolgáltatott,kétségbeesett embernek növelte a haragját az orvostársadalom felé,holott az orvos-beteg kapcsolat gazdasági,politikai és egyéb okokból is mélyponton van.Mégcsak fél szavakkal sem jelezte a betegek felé,hogy minden közel sem csupán a magyar orvosok tehetetlenségének,tudatlanságának gyümölcse,mivel a hormonzavarok diagnosztikája meg kezelése kishazánknál gazdaságilag jóval előrehaladottabb,egészségügyileg modernebb,bővebb kutatási lehetőségekkel bíró államokban is erősen hiányos vagy aggasztóan gyenge számos komoly egészségügyi sajátosság miatt.(Elég meghallgatni szakértők véleményét diabéteszről vagy pajzsmirigy betegségekről.)A hormonzavarok kapcsán globális problémákról beszélhetünk,de a félinformációkkal feltűzelt beteg a magyar orvosokra neheztelt pénzéhes kontárnak vélve őket.
Remélem most már ilyen eü. intézményben ügyködőként N. tapasztalja nem feltétlenül a pénzéhség miatt drága egy magánrendelés,hiszen az ő rendelőjük szintúgy méregdrága lett,mint fentebb linkkel idézett bejegyzésében magyarázza elkerülhetetlen működési költségek miatt.(A rendelő weblapján az árlista nyilvános:
http://www.mensmentis.hu/arlista.html )Ha nem lett volna a gyakran szajkózott "pénzéhes magándoktorok" duma,talán némileg kevésbé lepődnek meg azon fórumozók akik N.-éktől a "pénznyelő orvosok" elítélését hallva később megrökönyödtek,mert sokkal alacsonyabb árakat vártak az MM-től.Tudom van a gyógyítók egy részénél hálapénz stb.,nem doktorokat védek,csak jelzem szerintem mi volt a vártnál jóval nagyobb feszültség oka.Az az orvosok elleni anyagias ellenszenv amit terjesztettek,feszültségig fokoztak némileg rájuk csapódott vissza,mikor náluk szintén pénz került az ügybe,drága tarifákkal.Pcos lap olvasójaként kerültem annó azokra a fórumokra,ahol megismertem,szomorúan tapasztaltam milyen orvosgyalázás ment jóideig,N-nel az élen.(Ennek nyomai tragédia,de mint tapasztaltuk némileg ide is beszűrődtek,amit Elek doktor úr jogosan is kikért maga és orvostársai nevében.Topikindítónk csagnes76 2008 Augusztus 19 Kedd - 22:57-kor írt hozzászólásában szintén jelzi sajnos ilyen stílus ment a pcos fórumokon.)Roppantul elkeserített ez,fáj nekem ma is,mert én annó naívan azt hittem becsületes módokon akarják elérni céljaikat,meg olvastam azt is amikor valamennyire visszaszállt rájuk az amit végeztek.Írhatnék bölcseletet: Aki másnak vermet ás... viszont itt a verembe velük együtt kétségbeesett,kiszolgáltatott betegek is estek,akik bizalma erősen megrendült általános szinten az orvosokban,az MM rendelő magas árai pedig fényes ígéretek,kezdeti örömteli várakozás után vérfagyasztó hidegzuhanyként érte őket.Akárcsak az,hogy a mindent felvállaló Norka bizony sokáig,tudatosan titkolta valós szerepét a rendelőben,alapítványban,nem bízva saját betegtársaiban,akikkel fórumokon bűbájosan csevegett,ha kellett pénzbeli vagy önkéntes munka(ismertető anyagok osztása) keretében támogatást várt tőlük.Kérte bízzanak a MM orvosaiban,csak épp az ő bizalma nem volt annyira feltétlen a betegek felé,mint azt tőlük elvárta és azok megérdemelték volna.Érthetően sok emberben elveszett a bizalom N-ék pcos ügye iránt,bennem is! --- Ezek után N-ék meglepődtek a nem mindig kedvező visszajelzéseken,ellenük írányuló "támadássorozatnak" vélve azokat.(A támadássorozat szót tőle idéztem linkelt bejegyzéséből.)Valós problémát fel sem mérve azzal nyugtatták magukat,hogy sok ember féltékeny az ő sikereikre,holott az emberek bizonyos unfair eljárási módjaikat kifogásolták.
Reményeim szerint azóta Nóra rájött: Legnagyobb jószándék és tudás ellenére sem tud mindig mindenkit meggyógyítani az orvos,hiszen az esetek bonyolultak és sosem egyformák,mint a topikindító írta N.-ék rendelőjében sajnos neki nem tudtak segíteni,vagy más fórumon is akad olyan betegük akik nem épp sikertörténet.Hazánkban sok a beteg,ennek oka nemcsak a helytelen életmód,mértéktelen környezetszennyezés,tartós és túlzott stressz,a betegek hiányos biológiai-fizikai ismeretei miatt szaporodó babonák,rossz gyógyszerszedési szokások is.Mindezek tetejében haldoklik az egészségügy:Tragikusan recseg a betegellátás,szinte nullával egyenlőek kutatási lehetőségeink idehaza,valamint szánalmasan csekély a megelőzés(prevenció),problémák akadnak az orvosképzésben.Ugyancsak akadályokat hordoz az elöregedő orvostársadalom.Tengernyi betegből a nagy számok törvénye alapján sem lehet mindenkin segíteni,bármilyen szívszorító mindig lesznek félrekezeltek vagy menthetetlenek,sokan.
Ettől függetlenül természetesen a gyógyítómunkát folytatni szükséges és segíteni kell azon betegeknek akiknek lehet,de nem illdomos ezt más orvosok neten történő ócsárlásával fűszerezni.Főleg ha tényleg igaz amit lépten-nyomon hangoztatnak,hogy pcos ügyben nagyobb orvosi összefogást -vagyis partnerséget- plussz igazi szemléletváltást akarnak.
Bebizonyosodott amit ezen a fórumon régebben írtam,az orvosgyalázás nem lehet üdvözítő megoldás.Az egészségügy amúgy is sokrétűbb,színesebb,komplikáltabb annál,hogy csak fehéren-feketén fessük le a betegek számára. ---- Igaz,mostanában úgy látom a negatív stílus valamellyest alábbhagyott,aminek örülök.Maradjon is így!
Lehet,hogy pcos kezelésében nem értenek Elek Csaba doktor úrral egyet,de nem így kéne tisztázni,interneten keresztül -az egészségügyi helyzetet teljes szegmensében csak alig-alig ismerő betegeket fellázítva-,egy doktor alázásával itt meg más női fórumokon.Valamint az üzleti érdekeltsége miatt némiképp más színezetet kapnak állításai.
Ezen bejegyzésemnek talán van esélye moderálatlanul megmaradni,mivel törvényes mód (Cégjegyzék) által,illetve az említett felhasználó - ezen fórumon tett!!! - saját szavai révén egyaránt bizonyítva van állításaim valós tartalma,meg az illető maga vállalta a rendelőben,alapítványban való részvételt -a cégadatok hazánkban nem titkosak-.Felvállalta a közszereplést, meg mindent ami azzal jár: Saját nevének önkéntes közlése honlapokon - pl: pcos weblap,meg egyéb olyan weblapok ahol tevékenységük ismertetve van,amely helyeken emailcímben vagy cikkszerzőként adta meg nevét. (A weben erre számos példa.)Aki szerepel annak dolgai közismertek,hát ne lepődjön meg ha emlékszik a közösség arra régebben mit csinált,pláne ha a világháló őrzi nyomait.Vagy csak ő írhat Elek doktorról???Tisztességtelen üzleti magatartást -Elek doktor úr gyalázását interneten- ugyancsak önként végezte:MekkElek gúnynevet adott,a mesebeli kecske a kontárság jelképe. - Szerencsére N. már nem replikázik itt, lépjünk is túl Mindenen,főleg rajta!Sok sikert neki és becsületesebb érvényesülést pcos ügyben!
Azt én is alátámaszthatom - és írtam már itt -,hogy jómagam szintén kérdeztem Elek doktor úrtól online és gyorsan,hatékonyan,illedelmesen válaszolt.Remélem több hasonló tisztességtelenül ellene folytatott hadjárat már nem éri!További jó munkát meg sok gyógyult beteget,rengeteg világra segített egészséges kisbabát kívánok neki!Talán végre pozitív bejegyzések kezdenek sorakozni ezen témában!