Új privát üzeneted érkezett!

Laptetőőőő :wink:

tillidian

[quote="kata35"]S írta:kata35zia Bukcsi!

Ma voltam orvosnál..MK-nál :)
és ő mondta,hogy igen,a főorvos ezt a rendeletet hozta:csak az szülhet a Péterffybe,aki oda tartozik.
MK nagyon aggógik,mert neki sok kismamája jár be vidékről...
De azt mondta reménykedik,hogy ezt nem veszik olyan szigorúan...

Jajj, most rendesen kétségbeestem...
Mindenképp Mkval szeretnék szülni másodjára is!! (Még nincs pocakban Ketteske, de szeretnénk, ha minél hamarább jelentkezne. Szóval, már készülődünk...)
Ha más nem segít, megpróbálok egy ideiglenes lakcímet szerezni a kerületben. (Csak a 7. kerület tartozik a Péterfyhez?)
Akik már terhesgondozás alatt vagytok, sztem ne izguljatok, mert nem lehet emiatt elzavarni vkit, aki már gondoznak (legtöbbször sok pénzárt, magánban).

Neeem, neeem akarok új orvost keresni, annyira megbíztam MKban, ez szemétség!! Ez a szabad orvosválasztás???

Bocs, ne haragudjatok, de most tényleg nagyon elkeseredtem emiatt!!
bukcsi

Sziasztok!Rég voltam az oldalom mert közben megszületett a kislányom Hédi. Szeptember 26-án hajnalban, 36hétre 2150g 45cm. Teljesen egészséges csak a kicsi súlya miatt pár nappal tovább voltunk bent, meg egy kicsit be is sárgult, egy éjszaka kék fény alatt sokat segitett. Szerencsére jó sok tejcsim van és igy hamar nagyra nő majd a kis csöppség. A csecsemős nővérek nagyon aranyosak és segitőkészek, két óránként szopiztunk és szinte egész nap mérték mennyit evett. Nagyon odafigyeltek ránk és segitettek, hogy minél hamarabb hazajöhessünk én csak jót tudok mondani mindegyikükről. Maga a szülés hamar megvolt miután rendesen elkezdtem fájni, mert már 25-én reggel bementem fájásokkal, de ekkor még az nst nem mutatott sok mindent és miután végig fájtam egész nap és éjjel is utána hajnalban az ügyeletes doki tanácsára kaptam egy magnézium infúziót ami mire lement még jobban fájtam és ezután bementem a szülőszobára és hivták a dokimat,aki miután megjött epidurált és onnantól pik pakk meglett a kicsi. Fantasztikus volt maga a szülés főleg a Kia dokival. Aki még nem választott dokit mindenkinek ajánlom. Ha igy csináljuk végig máskor is akármikor kibirnám. Az én tapasztalataim alapján biztos, hogy majd a következőnél is a Péterfyt és Kia dokit fogom választani, de azért előtte kiélvezek pár évet Hédi babával. Ma egy hete vagyunk itthon és hála a sok tejcsinek szépen növekszik. Majd benézegetek azért az oldalra, hogy lássam a változásokat. Mindenkinek kitartás
csil

Kedves Csil!
Gratulálok és jó egészséget kívánok Nektek!
A tejci ezek szerint rendben van :D
És nézegess csak szépen be ha időd engedi :wink:

Bukcsi!
Nyugi, a sok stressz nem tesz jót a baba-projectnek :D
Még semmi nem biztos, meg még addig sok víz lefolyik a Dunán...
Szerintem ha véghez is viszik ezt az ökörséget, a Péterffy lesz szakmailag (és nemcsak a nőgyógyászatra gondolok) a legsz...bb kórház. El tudod képzelni, hogy dokik ottmaradnak csak azért, hogy az odatartozókat ellássák? A magánrendelőikbe csak odatartozókat fogadnak, a többit meg elhajtják? És most nem a rosszindulat beszél belőlem. Várjuk még ki ennek a végét.
szonja77

Tényleg, vajon mi lehet Tilidiannel? Hátha jó híreket kapunk felőle is...
szonja77

Sziasztok!

Egy kis segítségre lenne szükségem! Hamarosan szülni fogok, és Farkas Adrienn a választott szülésznőm. Azt szeretném megtudni, ha valakinek van infója erről, hogy mennyit szokás ilyenkor adni?

A válasz jöhet priviben is! Köszi
Macus
macus

Sziasztok, vagyunk :wink: Egyben :shock: :roll: :P

Macus,
30-50.000 között szoktak adni a szülésznőknek, Te döntöd el.

Szonja,
aranyos vagy, hogy kerestél! :D
Ma volt amnioszkópia, de teljesen zárt a méhszáj (3110), így a doki nem tudta átdugni a vizsgáló csövet a belső méhszájig (de így is csillagokat láttam :oops: ). vasárnap újra kell menni, és ha addig nem indul el Lencsi, akkor hétfőn befekvés :?
Valszeg 14-én indítanak (13-át nem szeretném :roll: ).
De még reménykedünk, hogy rászánja magát picurkalány...

Puszedli harcostársam hoz majd Nektek hírt, ha történés van! :wink:

Csil,
szívből gratulálok Hédi Babához!!! :D

tillidian

Buksi,
no para!!!
ma rákérdeztem a szülésznőmnél: tényleg igaz a rendelet, sajnos, és ez azért van, mert 35 ággyal rendelkeznek, amit az OEP támogat. Ha annál több a páciens, akkor a nőgyógyászati részleget is igénybe kell venni (nem csak a csecsemőst), és a többletmunkáért az OEP egy árva petákot sem ad a kórháznak! Ingyen vezetik le a szüléseket! :shock:
(de azt mondta, nem kell aggódni, ez egyenlőre csak papíron él, mindenki szülhet ott, aki akar...)

tillidian

Szonja,
"Szerintem ha véghez is viszik ezt az ökörséget, a Péterffy lesz szakmailag (és nemcsak a nőgyógyászatra gondolok) a legsz...bb kórház. El tudod képzelni, hogy dokik ottmaradnak csak azért, hogy az odatartozókat ellássák? "

Sajnos épp nekik a legkellemetlenebb ez az egész...
Az OEP a hunyó!!! :twisted: :twisted: :twisted:
(ezért úgyis megoldják majd a dokik, hogy a saját pacienseik itt szülhessenek :wink: )

tillidian

Sziasztok!

Óóóó...micsoda infókat tud meg az erre tévedt ember lánya. :roll:
Én a VI. kerben lakom, de a magándokim Péterfys és én is ott szándékozom szülni majd jövő februárban!

Igazándiból egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, hogy jár-e valaki a Péterfybe szülésfelkészítő tanfolyamra, egyáltalán van-e ilyen ott?
A neten Babaváró tanfolyamként találtam némi infót két telefonszámmal, de az vajon él még? Mert van egy link is ott, az pl már nem. :?
Valaki tud ebben segíteni?

Kattkat

Kép
kattkat

Sziasztok!
Tillidian! Milyen vizsgálat az az amnio izé és méirt kell? Ahogy kiveszem a szavaidból, nekem azért nem volt ilyen az egyes számú angyalkámmal, mert már a 32. héten nyitva volt a méhszájam 1 újjnyira.
Beszélj Lencsivel, hogy legyen kedves és kíméljen meg ettől a vizsgálattól :D

Lányok! Én megszerzem az OEP koordinátáit... :twisted:

Kattkat!
Valamit mondott a Pálma, hogy lesz októberbe. CSak nem emlékszem, hogy szülőszoba látogatás vagy szülésfelkészítő. Vagy a kettő egybe? Bocs, ez a koncentráció hiány...
De hátha valaki tud valamit.
szonja77

Sziasztok!

Csil, gratulálok a kislányodhoz! Örülök, hogy pozitív élményeid vannak, remélem a csecsemősök mindannyiunkkal ilyen kedvesek lesznek.
Tiilidian, nem hoztál jó híreket. Na majd azért én is megkérdezem a dokimat, hogy van-e okom aggódni.
Kitartás, mostmár tényleg csak pár nap. Várjuk nagyon a híreket!
kriszta15

[quote="szonja77"]K írta:szonja77edves Csil!
Gratulálok és jó egészséget kívánok Nektek!
A tejci ezek szerint rendben van :D
És nézegess csak szépen be ha időd engedi :wink:

Bukcsi!
Nyugi, a sok stressz nem tesz jót a baba-projectnek :D
Még semmi nem biztos, meg még addig sok víz lefolyik a Dunán...
Szerintem ha véghez is viszik ezt az ökörséget, a Péterffy lesz szakmailag (és nemcsak a nőgyógyászatra gondolok) a legsz...bb kórház. El tudod képzelni, hogy dokik ottmaradnak csak azért, hogy az odatartozókat ellássák? A magánrendelőikbe csak odatartozókat fogadnak, a többit meg elhajtják? És most nem a rosszindulat beszél belőlem. Várjuk még ki ennek a végét.

Igen-igen, igazad van, lenyugodva én is ugyanerre jutottam.
Valljuk be, a Péterfy környéke nem a Rózsadomb, bezárhatnák a magánrendeléseket.
Még azon is gondolkoztam, hogy mi lehet ennek az intézkedésnek a célja, mert nyilván van vmi. AMikor én szültem, akkor jókora tömeg volt a szülészeten, mi 2 nappal előbb hazajöttünk, és erre egy nővérke azt mondta, hogy de jó, mert már nem tudják hova tenni azt a kismamát, aki akkor jött be szülni. Talán ezt a tömeget akarják kissé lecsökkenteni.
bukcsi

Tilidian, köszi az infót!!! :)
Kezdek megnyugodni, és ugye az én időm még messze van...(de remélem már nem annyira) :)
bukcsi

Az összes mostanában született babához nagyon gratulálok!
És drukkok minden hamarosan születőnek!
bukcsi

Nahát, mennyien benéztetek ma! :D Örülök! :D

Szonja,
az amnioscopia magzatvíz vizsgálat. felraknak egy csövet és átvilágítják a méhlepényt, hogy megnézzék: tiszta-e még a víz. Ezt a betöltött 40. hét után végzik, 2 naponta.
(Vackoromnál úgy feldugta a csövet a doki, hogy ez indította be a szülést...másnapra jöttek a fájások.)
Most viszont vasárnap jön a 2. "forduló"...nem örülök, komolyan: jobban fáj, mint a szülés :shock:

Kattkat,
ha besétálsz a rendelő részbe, a Pálma ajtaja előtt ki van függesztve a program. (Én most ezt kihagytam, sok új nincs a nap alatt :roll: -nekem.)

Kriszta,
a dokid majd megnyugtat, hogy ne aggódj, mert nyugodtan szülhetsz a Péterfyben!!!

Bukcsi,
köszi! :P

tillidian

Sziasztok!

Én is jöttem egy kicsit!

Szonja köszi a hiányolást! MI jól vagyunk, csak már 2 mellgyulladást életem túl és teljesen kikészít a 40 fokos láz. :(
A doki egy szuper volt a szülés alatt,életem legcsodálatosabb élménye volt, bármikor megismételném (meg is fogjuk majd)! Bízz magad rá nyugodtan!
Szüléstörténetet írok és felrakom nektek!

Till, nekem 41+2-ig nem is tudott amnio-t csinálni, nem is kísérletezett vele, mert annyira zárt voltam 2000, a szülés napjára lettem 2100 :D .
De hangsúlyozom nagyon jó kezekben vagy!! :D :D És kívánom hogy csodálatos élmény legyen a szülés!

CSil, gartulálok!!! Én 25-én jöttem haza! Majdnem együtt szültünk!

OEP :evil: :evil: :evil: , így még inkább tönkre fog menni az egészségügy.

Kép
kata05

tillidian, köszi az informáciját, be fogok slattyogni akkor :)

Kattkat

Kép
kattkat

Kata,
de örülök, hogy "látlak"! :D (sokat jársz a fejemben! :D )
Remélem, jól vagytok!!!
Neked végülis 40+ hány napra jött Lőrinc? Indították?

Iiigen, Papp doki fantasztikus!!! :D (Kovács Margitka pedig egy tünemény!!! :D ) Tényleg biztonságban érzem magunkat! :wink:

(Pocakom teljesen lent van, kölök feje beékelve (hajnalban történt, 2-3 között, piszokul fájt 1 óráig, csillagokat láttam :shock: (nem szülési fájások!) reggel pedig a nyákdugó egy része is úgy döntött, megunta a helyét...
Innentől mennyi idő lehet? :roll:

Még most megyünk Lidl-be, aztán ha bírok, főzök, vasalok...)

Szép hétvégét, Lányok!
:P

tillidian

Sziasztok!
Tényleg jó, hogy ennyien lettünk...

Kata! Na az volt nekem is - mármint mellgyulladás - abszolút értelek, kitartás!

Na az amnio izéig még van időm. Most még nem parázok rajta.
Hát Tillidian, nekem a nyákdogó a 38. héten elment és a kiírt napon szültem. De Neked sokkal több biztató jeled van.
Reméljük Lencsi baba hamarosan intézkedik... :wink: szerintem azért a vasalást már hagyhatnád...bár lehet, hogy valaki be tud számolni szülésbeindító hatásáról :D De nem fér a fejembe: hogy férsz a pocakkal oda a vasaló deszkához?
szonja77

Till, 41+2-n indították. Nyákdugóhoz nem volt szerencsém, de azt mondják, h néhány órától akár 1-2 hét is lehet.
Amniot én úgy szerettem volna mert akkor nyitva lettem volna valamennyire. :wink:

Kép
kata05

Sziasztok!
Till! Nekem a nyákdugó a szülés előtt 3 nappal ment el :)
Nagyon drukkolok én is Nektek! :)
Vendég

Jó reggelt! :)

Nálunk helyzet változatlan. 5 órát sikerült aludnom - végre (és egyhuzamban!) Lencsim reggel jóízűen a másik oldalára fordult, és kellemes csuklásba kezdett. A történés nagyjából ennyiben ki is merül :roll:

10 körül bekocogok NST, amnio, és akkor jövő heti terv megbeszélése...
Délután pedig babazsúrra hívták Vackort, úgyhogy átmegyünk, miért is ne? :roll: :D

tillidian

Lányok,

Elköszönök, reggel fél 8-kor beköltözés a Péterfybe (aki arra jár, feltétlenül ugorjon be :wink: ). Holnap még csak vizsgálatok lesznek, pl. UH, és bármit megtudok, küldöm Skrisznek és Puszinak! :wink:

Vigyázzatok magatokra, és gondoljatok ránk :wink:
Pusz!

tillidian

Szia Till!
Megy a drukk! Sokat gondolok Rátok, küldöm a sok-sok pozitív energiát! :)
Vendég

Szia Till!

Nagyon drukkolok Nektek!
kriszta15

Kedves Till!
Állítólag front lesz. Hátha az besegít, hamár Lencsike ilyen jól érzi magát.
szonja77

Sziasztok!

Till, nagyon-nagyon drukkolok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Pannati, sziiiiaaaaa! Hogy vagytok? Mi jóóól. Bendő 8100 gramm :oops: , ma kap oltást. Marci pedig dac-és hiszti korszakát éli ezerrel!!!! Ez néha nem annyira kellemes, de eddig tűrhető.

Na erre a kórházas infóra én is rákérdezek, egy illetékestől! :wink:

kispiskóta

Szia Zsú!

Húúúúha, szép nagy a kicsi fiacskád :))) Marci hogy viseli a tesókát?

Mi jól vagyunk, köszi, Marci 10 hónapos, 2 foga van, egy alul és egy fölül és mivel egymással szemben helyezkednek el, állandóan csikorgatja :) Vidám, de komoly, bújós, anyás kispasi. Bori ovis nagylány, életvidám, temperamentumos kiskölyök.
Két hete jöttünk meg a török Riviéráról, egy hetet töltöttünk ott kettesben, gyerekek nélkül, igencsak jólesett. Mázli, hogy a gyerekek őrzését meg tudtuk oldani (nagymama és nagynéni páros), egyáltalán nem viselte meg sem a kölyköket, sem minket a távollét.
A nyaraláson szó esett hármaskáról, de mivel Marci és Bori lombikbabák, nem egyszerű a helyzet, meg a köztünk lévő 21 év korkülönbség miatt sem, de még nem egyeztük meg véglegesen semmiben, úgyhogy reménykedem :)

L. is mesélt erről a szigorú felvételi rendről, ami okt. elseje óta van, de mivel ő már sem operálni, sem ügyelni nem jár be, így nem sokat tud. Az biztos, hogy bekérette a diri az előjegyzési naplókat, húztak egy vonalat, hogy aki elő van jegyezve, az még jöhet, de onnantól kezdve senki, aki területen kívüli. Ez a fülészeten történt, hogy a szülészeten mi a helyzet, azt nem t'om.

Jó lenne öszefutni vmikor vhol. Nektek az Ikea nagyon kiesik? Mert ott lehet üldögélni és közben a gyerekek tudnak játszani. Hm? Ha nem, keresünk más alternatívát.

Kismamák, vigyázzatok magatokra ebben a csúnya esős időben, Tillidian, hajrá, hajrá, hajrá!

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!

Tillinek délben elfojt a vize!!!!! :D Azt írta szülünk!

Kép

Kép

Csak az veszít, aki feladja.
*puszedli*

Till Kép :

"2 perces fájások, de csak 1 ujjnál tartunk."

Kép

Kép

*puszedli*

Szurkolok, hogy minél hamarabb megszülessen Lencsi lány!
kriszta15

Sziasztok!
Épp most járt a fejembe, hogy mi lehet vele, mert elég sokat keményedett a hasam és kérdeztem anyukámat, hogy vajon miért. Mondta, hogy biztos az idő. Csóválta is a fejét, hogy ilyenkor sok szülés megindul. Na, gondoltam magamba, ez inkább most Tillidiannak kellene, mint nekem.
Hajrá, drukkolok! Till! Lesz az még több is, nyugi!
szonja77

Till!
Remélem már túl vagy rajta! :)
Megy a drukk! Lencsi ügyes baba, hamar kibújik! :)
Vendég

20.22 perckor Lencsilány 2660 g 52 cm-rel természetes úton megérkezett! :P

Kép

Kép

*puszedli*

Gratulálok Till! Jó egészséget és sok tejcit kívánok!
szonja77

Sziasztok,
Én 2007-ben szültem a Péterfyben Anga-Kis Balázsnál, most cirka 4 hetes terhes lehetek.
Akkor szerdánként volt magánrendelése.
Tudnátok abban segíteni, hogy most mikor rendel magánba?

Oszibarack
oszibarack

Még egy kérdés, még mindig tart ez a nem szülhetek akárhol mizéria?
Engem anno 35 hetes terhesen raktak "ki" a Rókusból, nem szeretném, ha most is valami kalamajka lenne a terhességem alatt! :evil:
oszibarack

Tillidian, gratulálunk kicsi Lencsihez!

Kép
Kép
pannati

Till, itt is hatalmas gratula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
kata05

Szia Till!

Gratulálok Lencsi babához! Sok örömöt és jó egészséget kívánok a családnak!
Majd képeket is kérünk!
kriszta15

Till!
Gratulálok! Sok egészséget és rengeteg tejcsit kívánok Nektek! :)
Vendég

Lányok!
Lenne egy kérdésem: nem tudjátok, hogy hol tuddom megnézni, hogy a Péterfy mely kerületek ellátásra kötelezett???
Ha az ideiglenes lakcímem ott van, akkor kötelesek ellátni??? Csak mert mindenképpen ott akarok szülni, és akkor kerítek ottani ismerőst, aki bejelent arra a kis időre :)
Vendég

Köszi mindenkinek a gratulációkat!

Till Gratulálok és minden jót kivánok nektek!
csil

[quote="-adrienne-"]L írta:-adrienne-ányok!
Lenne egy kérdésem: nem tudjátok, hogy hol tuddom megnézni, hogy a Péterfy mely kerületek ellátásra kötelezett???
Ha az ideiglenes lakcímem ott van, akkor kötelesek ellátni??? Csak mert mindenképpen ott akarok szülni, és akkor kerítek ottani ismerőst, aki bejelent arra a kis időre :)

A VII. kerületet látják el csak, éppen valamelyik nap hívtam őket, innen tudom...
oszibarack

Sziasztok!
Remélem minden rendben lesz, mert akkor holnap megyek a laborba és előtte a terhes gondozáson megkérdezem a Györgyikét, hogy most mi van. Este meg a Kiát.
Ha 35. hetesen tesznek ki :evil: Tényleg Őszibarack, hogy találtál 35. hetesen másik orvost?

Mert egész du. ezt a területi mizériát kerestem a neten. Csakhogy tudjam már, hogy hova tartozom. Mert amikor 2006-ban be akarták hozni, akkor valahol fenn volt az egészségbizt. honlapján. De azóta annyi kórház megszűnt.

Tényleg, ugye terheléses vércukorra beutalót a terhes rendelésen adják nem kell az osztályra felmenni?
szonja77

Sziasztok,

a férjem a Péterfyben (is)dolgzik, azaz már csak nagyon külsős, de annyit tudott meg a kollégáitól, hogy egyéni kérelmek alapján bárki mehet oda, csupán annyi, hogy a felvételhez be kell nyújtani az igazgatóságra egy újabb papírt, hogy jóváhagyják a felvételt. És állítólag nem veszik túl szigorúan, praktikusan csak plusz adminisztrációt jelent a dokinak. Ez a fülészeten van így, gondolom, a szülészeten is hasonlóképp lehet.

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!
Voltam ma laborba, meg dokinál, és az alábbiakat tudtam meg: a terhesgondozáson azt mondták, hogy a dokiknak van egy hónapjuk, hogy összeírják a területen kívülieket összeírják, és a főigazgató engedélyezi vagy nem. Állítólag az V., VI., VII., kerület tartozik oda.
Ehhez képest a doki azt mondta, hogy egy hónapban 8 területen kívűlit láthatnak el. Mondom neki, hogy és mi van ha a szülőágyon derül ki, hogy én vagyok a kilencedik, mehetek szülni, ahova akarok? Hát nem, az is el lesz intézve.

Na mit szóltok? Hogy lehet, hogy ahány emberrel beszélünk mindenki mást mond? Komolytalan már ez az egész. És ezzel borzolják a szegény kismamák idegrendszerét.
szonja77

Till, HATALMAS GRATULÁCIÓM!!! Sok egészséget, no meg persze rengeteg tejecskét!!! Azért meg tudhatjuk Lencsilány nevét? :wink:

:roll: Hát ez kezd egy horror helyzethez hasonlítani!!!

Szonja én ezt a Magyar államban már megszoktam, hogy nem tudja a bal, hogy mit csinál a jobb kéz. Elszomorító, mert ha hoznak egy rendelkezést, akkor azt vagy tartsák be, vagy ne hozzanak semmit. De ez a keresünk 800 kibúvót és majd eldöntetik, hogy sikerül-e vagy sem, hát... .

Pannati, az Ikejjjjja nekünk szuper!!! Ez a hét nem jó, mert hányós-fosos vírusban szenvedek, de a jövőhét esetleg? :wink:
Harmadik babó ötletéhez örülök. De gondolom még, ha úgy döntötök is vártok vele, nem?

kispiskóta

Sziasztok!
Mondok mást! :D
Ma voltam terhesphatológián, és ott azt mondta az asszisztens nő, hogy a jelenlegi felállás szerint a szülészetet még nem érinti az új rendszer, de nem tudni, hogy hogyan lesz, mert nov.14.-ig él ez az új rendelet, és akkor újratárgyalják. Tehát változhat addig... Hm... kellemes... majd csak szülünk valahol... Brrrrrrrrrrrr...
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?