Új privát üzeneted érkezett!

Én is gratulálok mindenkinek az UH-hoz, külön Susynak is, aki szintén tegnap volt UH-n.

Hát, tényleg nagyon jó érzés. Folyton a kis képeket nézegetem...

Agitl, én is tapasztaltam a fáradékonyságot. Napközben sokszor vagyok álmos, az este 9 óra meg már nekem kész éjszakának tűnik.

Cs-andi, majd a táblázatban, kérlek, egy nappal írd korábbra a szülési dátumomat. Köszönöm szépen!
Vendég

Susytunder: Örülök, hogy nálad is minden rendben van. Tényleg csodás érzés látni, hogy valaki van odabent :) Nagyon tetszenek a nevek, amiket választottatok! :)

Sellon: Beszéltem a védőnővel és szerencsére elég neki az UH képem. Azt mondta, hogy majd átbeszáljük, hogy eddig milyen vizsgálatokon voltam és elküld ahová még kell mennem. Hallomásból és az eddigi kevés tapasztalatom alapján úgy gondolom, hogy a védőnők mindig készségesek, korrektül segítenek bármi probléma, kérdés van a várandósság alatt és később a babákkal is. Olyanok, mint a szülésznők, ők is mindig bűbájosak :) Persze biztos ezt is embere válogatja.

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Sellon, Suzy, gratulálok a tegnapi uh-hoz! Én csak most voltam, de mát mennék újra :oops: annyira jó volt látni.
Nekem még ki kell derítenem, hogy melyik védőnőhöz tartozok, ezt gondolom a háziorvosi rendelőben megmondják. Mintha azt mondta volna valaki, hogy lakcím szerint vannak a kismamik szétosztva. Majd pénteken megérdeklődöm.

És ma elkezdtük a családnak a bejelentést, apósom volt az első, mert valami jobb munkát szeretett volna intézni nekem, de hát így már nem aktuális. Furcsa mód egyáltalán nem tűnt meglepettnek. De persze örült, és megígérte, hogy nem közhíreli.
A hétvégéig minden szülő megtudja :D

szösz

Kép
szöszmöszke

Szöszmöszke: Az nagyon izgi lesz :) Meséld el majd, hogy hogy mondtátok el és hogy fogadták!

KépKépKép
bogme

Lányok! Azért ne vegyetek mindent szentírásnak, amit a védőnők mondanak, vagy tanácsolnak, majd meglátjátok, fog még a hajatok is égnek állni attól amit mondanak. :lol:

Kép
Kép
susytunder

Bocs a belekottyért. :oops: :oops:

Szöszmöszte: A Rendelőintézetben hívd fel a terhesgondozót, ott megmondják lakcím szerint ki a védőnőd. Aztán őt kell felhívni és megmondja, neked mikor kell tg-re járnod és kiállítja a kiskönyved. :wink: A telószámot nem tudom, de a központiról (503 603) biztosan kapcsolják a Terhesgondozót. :wink:
jaimee1

Jaimee, köszi-köszi!!
Na ez az... miért gondolják a dokik, hogy nekünk is minden olyan evidens?! Még jó, hogy van aki nálam jártasabb ezekben :)

szösz

Kép
szöszmöszke

lányok!

örülök hogy minden rendben volt az uh-n :)
gondoltam benézek hozzátok :)

KépKép
bettike83

szamoca

annyira sajnálom :( egyűttérzek veled,de hidd el túl leszel rajta,most nehéz és egy ideig az is ,marad de idővel minden rendben lesz és felkészülsz az ujabb babára...sok erőt és kitartást neked.

KépKép
bettike83

sellon: a védőnő a pecsétért is köll ám!!!! tudod, a kiskönyvbeli pecsétek, pedig a gyás-gyed alapfeltételei. Szóval nem elhanyagolandó, már ezért sem!
Persze azért vannak jófej védőnők is!

Én közben tegnap voltam vérvételen, és említettem a dokinak, hogy kissé aggódom, mert a múlt héten megemeltem a 15 kilós lányomat, és olyant-de olyant nyillalotta hasam alja.........és olyan rendi volt, hogy gyorsan betuszkolt és csinált megint UH-t, és azt mondta, hogy az csak nekem fájt (szerencsére). És kaptam képet is!!! Nem hiszitek el, hogy az égenk merdő fogpiszkáló végtagokcsák hogy tudnak kalápózni!!!!! :shock:

Kép
(egy kissé belemásztam a képbe, hogy egyértelműsítsem a helyzetet :D )

Kép Kép Kép
fanetta

sysytündér: gyönyörűek a nevek, amiket választottatok!!!! Nekem nagyon tetszenek!!!!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára fanetta 2009.10.08 12:51-kor.

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta :)
De cuki a kép :):) Jó tudni, hogy valószínűleg az enyém is hasonlóan néz ki, legalábbis a napokat nézve :)

KépKépKép
bogme

LÁNYOK BEférek még hozzátok? májusi babám lesz .
csics

Szia csics!
Persze, hogy beférsz :) Mikorra várod? Mit lehet még tudni rólad?

KépKépKép
bogme

Sziasztok Lányok!
Üdv az újaknak!
Én is vagyok ám,csak alig élek! :oops:
Alig megy le valami kaja,és állandóan csak aludnék!
Már több,mint 3 kilót fogytam!Persze nem látszik!!
Tegnap én is voltam UH-n,már 14mm a pocaklakóm!! :D
De én nem kaptam képet!
Doki szerint minden ok,már betöltött 7 hetes vagyok!
Én hétfőn megyek a védőnőhöz először!
Csak egy kérdés!Ti gondolkodtatok a babanaplón?
Már korai lenne megvenni?Mert a sógórnőm nézett nekem micimackóst!! :D Én már szívesen megvenném!
Gondolom a terhességről is lehet bele írni,nem!!???
Jók legyetek!MOncsi

Kép
kevemoncsi
Monor

Majd utánaérdeklődök, hogy miként megy ez az egész védőnősdi, mert én nem ott lakom, ahol a bejelentett lakcímem van, hanem egyelőre lakást bérlünk a férjemmel, s most keresünk ingatlant megvételre. Szerintem lehet menni oda is, ahol ideiglenesen tartózkodunk, nem?

Én itthon a gépen vezetem hétről hétre a terhességemet, nincs külön naplóm. Van ugyan egy könyvem, amelybe minden hét minden napjára lehet bejegyezni, de annyi minden nem történik. Ezért a gépen írom, hogy éppen mi zajlik a héten, milyen tünetem volt, hogyan érzem maga, mennyi a súlyom, stb.
Vendég

Sziasztok!

Én is bejelentkeznék egy májusi babával:)
Magamról: lassan 32 éves leszek, első baba, elsőre összejött.
Múlt hét elején voltan orvosnál akkor 8/9 hét ultrahang szerint és 20 mm, szívverés müködik és minden oké. Jövőhéten megyek vérvételre és 26.án a genetikai uh-ra.
Rókakoma kerget rendesen de fura módon én késő délutántól lefekvésig vagyok rosszul, de akkor nagyon - reggel és napközben semmi.... kb. én is -3kg tartok eddig.
kicsyke77

fanetta, valószínüleg az enyém is így kalápózik!!!!! :shock:
:P :P
üdv az újaknak!rögzítem az új infókat :wink:
Vendég

Sziasztok ! Megvolt ma az én 2. UH-m is. Sajnos még teljesen nem nyugodhatok meg. 2 hete ugyebár még csak petezsákom volt, mostanra pedig már van egy 6mm-es magzatom, jó szívműködéssel. :-) Ez jó, mert szépen növekedtünk :-) De csak akkor jó ez az eredmény, ha nem pont a menzeszem félidejében termékenyültem meg (27-30 napos ciklusaim vannak), hanem 1-1,5 héttel később. Sajnos ezt nem lehet tudni... 2 hét múlva újra vissza kell mennem, ha addig nem lesz panaszom és tovább növekedünk, akkor azt mondta a doki, hogy már kicsit fellélegezhetünk. Addig is szedem tovább a Duphaston és elhatároztam, hogy simizem sokat a pocimat és beszélek a manóhoz, hogy tessék belehúznia és szelje a mm-eket... :-)
pagi77

Azt még meg akartam kérdezni, hogy van másnál is eltérés az időben az UH szerint és az utolsó menzesz szerint számolva ? - kicsit furán sikerült megfogalmaznom, de remélem azért értitek ...
pagi77

Sziasztok!

Pagi, próbálj meg visszaemlékezni, hogy augusztusban mennyiszer és mikor voltatok együtt a pároddal. Lehet, hogy menstruáció előtt 1 héttel is együtt voltatok, s abból a szeretkezésből lett a baba. Nem vezeted a ciklusodat a Ciklus.hu-n? Mert ott az együttléteket, mindent lehet regisztrálni, és akkor könnyen visszanézhető.
Nekem nem mondott már időpontot az orvos, illetve csak 1 nappal mondott idősebbre, de az ő időpontja a jó, mert 2 napos ciklusok mellett a vonalzók 28 napos ciklusa kevesebb időre írt.
Ha tehát ti augusztusban a ciklus második felében is többször együtt voltatok, akkor szerintem nincs gond. Ha nem voltatok együtt, akkor viszont csak félidőben vagy előbb foganhatott, tehát kicsit idősebbnek kell lennie.
DE abból is következtethetsz, hogy mikor lett először pozitív a teszted? A mensi előtt már igen? Mert kizárt dolog, hogy 5-7 napos terhességet kimutasson a terhességi teszt, feltéve, hogy menstruáció előtt pár nappal sikerült összehoznotok a bébit. Remélem, érted, mit akarok írni.

Az nagyon jó, ha beszélsz hozzá és simogatod! Én azt olvastam, hogy ilyen idős korban (mármint 9-10 hét körül), ha megsimogatom a hasamat, akkor ő odébb úszik! :D
Mielőtt mentem szerdán az első UH-ra, én is mondtam neki előző este, hogy nagyon szeretjük, és legyen minden rendben.
Vendég

Na, azt akartam írni, hogy 26 napos ciklusok mellet a vonalzók 28 napos ciklusa írt kevesebb időre 1 nappal.
Vendég

Szia Sellon ! Sajnos visszaemlékezni nem tudok, mert direkt úgy voltunk a párommal, hogy nem akartunk "rágörcsölni" a baby témára és akkor voltunk együtt, amikor jól esett. Szóval fogalmam sincs, és tegnap próbáltunk visszaemlékezni, de hát 100%-ban úgysem tudjuk.
Amikor meg kellett volna jönnie a menzeszemnek, rá 3 napra csináltam tesztet, akkor már pozitív lett de még csak nagyon halovány volt a vonal. Utána már nem teszteltem, mert 1,5 hét múlva mentem dokihoz, akkor volt már látszott a petezsák ... stb.
pagi77

Szerintem ha a menstruáció elmaradása után 3 nappal még csak nagyon halovány volt a csík, akkor elképzelhető, hogy a ciklus második felében estél teherbe. Mert általában a mensi után 3 nappal már viszonylag erőteljes csík szokott látszódni, nekem is majd kiütötte a kontrollcsíkot a tesztcsík.
Vendég

Moncsi: Jó hogy mindenoké, az étvágyad meg majd megjön, meglátod :)

Kicsyke: Üdv közöttünk, jó sokan lettünk Lányok :)

Pagi: Drukkolok, hogy minden rendben legyen. Ilyen eltérés könnyen lehet, nem mindenki úgy működik, ahogyan az a nagykönyvben meg van írva :)

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Üdv az újaknak!

Pagi! Nekem is egy picit kisebb a baba, de a doki szerint ez normális. Nekem 6+6-nál volt 6 mm, amennyinek ugye a nagykönyv szerint 4 nappal korábban kellett volna lennie. (És én pontosan tudom mikor volt peteérésem, mert ovuteszteztem.) Neked hány hetesen mértek ennyit?

szösz

Kép
szöszmöszke

bogme, andi: naná, hogy a tietek is így izeg-mozog!!! csak aztán tessék má hasfalra gyúrni, hogy nehogy kirúgja magát a kölök, ha nagyobb lesz!!!! :lol: :lol: :lol:

pagi77: szurkolunk neked!! de addig is tessék jó sok pozitív gondolattal teletömni a fejecskédet!!!!!!!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam nektek. Kicsit elfoglaltak voltunk, mert most költöztünk Vecsésre és kicsit káoszos volt a helyzet, de olvasgattalak benneteket, amikor, csak időm engedte, akkor szerettem volna nektek írni, amikor voltunk dokinál a hónap végén, de nem jött össze. Velünk minden rendben van. Dobogott a szívecskénk is és a vérömleny is úgy néz ki h. majdnem teljes egészében felszívódott. Hónap végén volt 1,5 cm a babu. Minden új tagot üdvözlök a csapatban, akinek pedig esetleg nem úgy alakultak a dolgok, annak kitartást kívánok! Írtátok a genetikai vizsgálatokat is. Mi is nov 4-én megyünk valószínűleg az Istenhegyi Klinikára. Ezt ajánlotta az orvosom is, illetve a munkahelyem ezzel a magánklinikával van kapcsolatban, illetve a Kelen kórházzal. A vizsgálat felét fizeti a cég. A 12 hetes uh vizsgálat lesz + vérvétel. Ezt se igazán értem, mert elvileg, akkor már 13 hetes leszek, de valószínűleg, akkor nem máj. 13 lesz a szül.idő, hanem változik, mert azt mondta a doki, hogy nov 4.-én leszek pont 12 hetes. Annyira elvoltam merülve a szív dobogásba, hogy meg se kérdeztem. A védőnő nekem is aktuális. A barátnőm szerint pont sajnos egy olyat fogtam ki, aki nem egy egyszerű eset.Próbáltam felhívni, de el se tudtam érni. Természetesen mikor rendel. Kedd de 8-10 között, amikor mindenki dolgozik. Ezzel kapcsolatban ti mit mondtok? Én úgy tudom h. vizsgálatokra, illetve védőnőhöz, ha munkaidőbe esik, akkor el lehet menni ugye? Mert nekem konkrétan egy deka szabim sincsen már. Ki kell venni szigorúan. Jaj de sokat írtam. Ne haragudjatok.

A hányinger nekem is megvan, de még nem volt róka. Buszon vagyok pl. szarul, illetve érdekes, hogy esténként, illetve hajnalban. Nem is reggel. Fáradtság az van ezerrel.

Puszi mindenkinek!

Vigyázzatok magatokra!
caysee

Gratulálok mindenkinek a szép uh eredményekhez. :lol:

Üdv az újaknak!!!! :lol:

Pagi,
szerintem nyugi! Minden rendben van hisz folyamatosan növésben van a babád. :wink: A lényeg, hogy nyugodt légy és pihenj sokat.

Sellon,
akkor mi egyidősek vagyunk!!!! :lol: :lol:

Mi kaptunk videófelvételt. Hát nagyon édes. Már annyiszor megnéztük. Kár, hogy a szívhangot nem hallani a felvételen. Az én dokimnál még a váróterembe se jöhet be kisérő. :shock: Azt mondta, hogy én se örülnék annak, ha valaki az influenzás gyerekét, vagy férjét stb hozná be és velük kellene várakoznom. Ezért ha valaki szeretné és visz kazettát felveszi az uh-t és két három képet is ad hozzá ajándékba. Már kész albumunk van, mert mikor beültették akkor is kaptunk róla képet, de akkor még csak egy kis fehér pont látszódott, mivel olyankor légbuborék keletkezik és abban van. :lol: Azután pedig minden uh-ról. :lol: Nekem jövő héten szerdán kell menni védőnőhöz és vinni kell vizeletet is. Nagyon kedves hangja volt.

Fanetta,
vigyázz magatokra ám!! A lényeg, hogy nincs semmi gond. Nagyon édesek, ahogy mocorognak már ilyen korán. :lol:

Bettike,
hogy vagy?

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

szöszmöszke,
az UH szerint 6 hetes és 2 napos volt tegnap a baba a 6mm-rel (azaz a doki szerint kb.4 hete és 2 napja kellett megfogannia), de az utolsó menzeszem szerint már 7 hetesnek és 6 naposnak kellene lennem.

fanetta
a pozitív gondolkodásban nincs hiány! :-)
pagi77

Ha a google-ba beírjátok, hogy CRL, akkor az első találatok között ki fog dobni egy olyan honlapot, ahol meg lehet nézni, hogy hány hetes hány naposan mekkorának kell lennie körülbelül a magzatnak. Itt nyomon követhető, hogy van-e túl nagy eltérés.

Én pont október 30-án fogom betölteni a 12. hetet, ha eddig jól számoltam és az orvos is.

Annyira nem kell félni a fertőzésektől szerintem. Nem azt mondom, hogy ne figyeljünk oda, de gondoljatok csak bele, hogy itt van pl. ez a terhesvitamin is. Szinte mindenki szedi, azon kívül különböző magnéziumot, B vitamint, stb. Ennyi vitamin után hogyan kapna el a szervezet egyetlen tüsszentéstől mondjuk tüdőgyuszit?? Ha meg elkapja, mi a csodáért kell ennyi vitamint bevenni, ha éppen akkor nem hat, amikor kellene.
Mondjuk én az elevittel leálltam, néha kapok be egy-egy szemet, hogy elfogyjon, különben mit csináljak vele...

Én ma délután megyek a nőgyógyászom magánrendelésére, és megbeszéljük a továbbiakat. Olyan boldog vagyok! Mindenkinek további kellemes napot!
Vendég

Szedem-e az Elevoitet? - kérdezi tőlem a nőgyógyászom. Mondom neki, hogy egyáltalán nincs hányingerem, mindent meg tudok enni. Azt válaszolta, hogy az Elevit nagyon fontos, mármint a vitaminadag a gyereknek. Úgy hogy nem írom felül az ő véleményét, bármennyire is filozofálok. Kimegyek mindjárt a konyhába, és lenyomok a torkomon egy szemet.

Egyébként azt mondta, hogy ökölnyi nagyságú a méhem, és nagyon szépen fejlődik a baba.

Kedden megyek védőnőhöz, 30-án pedig 12 hetes UH-ra, amely már hasi UH lesz, ezért telt hólyaggal kell menni. Megkaptam a Down-szűrésről a papírt, integrált tesztre szeretnék befizetni. Ez nem olcsó, mert 29 ezer forint, de ez a legkörültekintőbb szűrés. Már érdeklődtem a 4D-ről, de azt mondta, hogy az még arrébb van. :D Mondtam, hogy tudom, csak érdeklődök, de mondta, hogy mindent elmond idejében. Szóval, gyakorolom az önuralmat addig is!
Vendég

lili77

jól vagyok köszönöm,picit fájó szivvel jövök ide,mert tudom hogy én is ott tartanék ahol sellon,de egyébként meg szeretek ide jönni és olvasni ki hogy halad :)
neked pedig gratulálok a lombikos bébihez :)

én is üdvözlöm az ujakat :)

KépKép
bettike83

Sziasztok,

Nekem azt mondta a doki, hogy jó a vitamin, és szedjem nyugodtan, a 12. hét végéig mindenképp. Ő a feleségének végig javasolná, úgyhogy ha nem érzek tőle semmi bajt, akkor szedni fogom.

Én hétfőn megyek védőnőhöz, remélem, aranyos lesz.

Nálam is jelen van még a hányinger és a rémes fáradtság:(

vigyázzatok magatokra,

üdv

Kép
mandula11

Ja, és Lányok, munkajog:

A várandós nőket a fogantatástól védi a jog, és minden vizsgálatra kötelező elengedni, ami munkaidőnek számít. Ha valaki mesterséges megtermékenyítésben vesz részt, akár havi 20 napot is biztosítani kell.
Amennyiben valaki 8 óráról 6 órára szeretné csökkenteni a munkaidejét, vagy a doki is ezt javasolja, a munkáltató akkor sem csökkentheti a fizetést, mert védettek vagyunk.

Szóval a jog eléggé véd bennünket, úgyhogy ha valakinek gondja van a főnökével, bátran álljon ki magáért és a bébiért:)

Kép
mandula11

Sziasztok!

Én is azért nem jövök, mert hulla vagyok. Olyan kimerültnek érzem magam, mint ha a napot végig dolgoztam volna, pedig még aludtam is délután, és hát a hányinger... na de nem panaszkodom.

Én vitamint 12. hétig szedek, nekem a doki azt mondta elég minden másnap.

Sellon
4D- s uh- ra bármikor mehetsz. Én betöltött 15 hetesen megyek.

Képzeljétek lányok mekkora mákom van, egyedül az országban a Bajcsiba ingyenes az a vizsgálat amiért máshol fizetni kell. Bár akkor is kifizetném ha nem lenne ingyenes, mert szeretném ha minden rendben lenne.

Hétfőn megyek vérvételre, szerdán védőnőhöz. Addigra meg kell lennie az eredménynek, keddre még megpróbálom beszorítani az EKG- t is.
Apa nálunk lebetegedett, mandula gyulladása van.
:?

Fanetta
Végül ettétek a szilvát? Van még hasmenésetek?

Szép hétvégét mindenkinek lányok!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Az én dokim azt mondta,hogy minden második nap szedjem a magzatvédőt(én Gravidát szedek,mert abban több a folsav)
és minden nap kell folsavat,magne b6-ot szednem. Szerintem végig szedem a magzatvédőt...baj nem lehet belőle
:? .

Szép hétvégét Nektek :?

Puszi

Kép
szilvancs75

Én is minden másnap szedem az Elevitet. Nem az orvos mondta így, hanem én találtam ki. Ő azt mondta, hogy különösen az elején nagyon fontos szedni.

Én védőnőhöz kedden megyek, és ő fog elküldeni vérvételre, illetve minden szükséges dologra. Nekem a nőgyógyász azt mondta, hogy 4D-re a legaktuálisabb terhességi kor a 18-25 hét, gondolom, addigra már van olyan fejlett a baba, szépen látszódjon minden. Tehát én karácsony körül vagy az újevben megyek majd valamikor (talán januárban).

A fáradtság nálam is megvan, főleg, mikor sok időt töltök a szabadban. Este 7-8-ra tiszta kóma vagyok. De azért nem szoktam elauldni, beszélgetünk a férjemmel, olvasok vagy ha valami csoda folytán van valami jó műsor a tévében, például egy beszélgetés, akkor azt nézem. És a pisilés. Mondtam tegnap a nőgyógyásznak, hogy rengeteget kell pisilnem, ő azt válaszolta, hogy ez teljesen természetes, mert a növekvő méh nyomja a hólyagot. Éjszakánként 1-1,5 óránként felkelek, mert annyira kell. Mi lesz itt a végén? :D
Vendég

Sziasztok!

Nekem a vitaminra azt mondta a doki, minden másnap elég, ha néha elfelejtem, az sem baj. Mondjuk én külön szedek minden nap folsavat, arra mondta hogy nagyon fontos és nem lehet túladagolni sem, mert a felesleget úgyis kipisilem.

Emellett én szedek külön c vitamint, nem mintha sokat érne, mert a férjem táppénzen van torokgyulladással, erre ma reggel én is úgy ébredtem, hogy gombóc van a torkomban :? láz az szerencsére nincs, majd mindjárt megyek és szerzek be negrót, meg tea, méz. Nagyon remélem, hogy nem lesz rosszabb, a hétvégén csak pihenni fogok.

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok!

Szöszmöszke

Írtad, hogy szedsz külön folsavat... Csak érdeklődnék, hogy milyen típusút (hány mg-osat) és mennyit szoktál belőle naponta bevenni?

köszönöm válaszod!

A szerdai uh-n 6 hetesen 5,80 mm-t mértek. Egyenlőre minden rendben van, és remélem a későbbiekben is minden zökkenőmentes lesz.

Kellemes hétévégét mindenkinek!!!
Vendég

Sziasztok!

Ez nagyon cuki, nézzétek meg!

http://www.youtube.com/watch?v=XQcVllWp ... re=channel
Vendég

Heni! 3 mg-os folsavat szedek, napi egyet. Mellette kb kétnaponta Elevitet, ugye abban is van valamennyi folsav. Nekem a doki azt mondta, így szedjem tovább a 12. hétig, nem tudom túladagolni, akkor sem ha esetleg nem is lenne a szervezetemnek szüksége ennyire.

Közben már hőemelkedésem van :( Nem tudom mit csináljak, de ha estére még rosszabb lesz, veszek be algopyrint.

szösz

Kép
szöszmöszke

Nos, hát én visszaállítottam a május 15-öt a szülési időnek, mert pénteken a nőgyógyászom is ezt írta a papírra. Az utolsó menstruáció alapján ez a dátum. Szóval, Cs-andi, maradjanak az adataim így, ahogy vannak. Köszi!
Mindenkinek további kellemes hétvégét!
Vendég

[quote="bogme"]S írta:bogmezia csics!
Persze, hogy beférsz :) Mikorra várod? Mit lehet még tudni rólad?

kedves bogme
május 17 vagyok kiírva ,hogy mit lehet még tudni rolam van már 2 nagyobacska fiam ,egyik ovodás ,másik kisiskolás .
csics

még egy dolog 33 éves vagyok ,én is fáradt vagyok már délutánra ,este meg már 8 orakor elalszom ,holnap megyek a dokihoz ő ad majd beutalot a laborba ,meg egyébb helyekre én ugy 7-8 hetes lehetek a doki és a védőnő szerint . Védőnő nálunk kedves :) .
csics

Szösz!

Remélem jobban lettél :wink: !

Kép
szilvancs75

Köszönöm Szilvancs, nem lett jobb, de legalább rosszabb se :( Holnap mindenesetre nem megyek dolgozni, hanem kiíratom magam egy-két napra. A pihenés majdcsak segít.

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok!

Olvasgatlak benneteket, és látom, elég sok kérdés van a vitaminokkal kapcsolatban.
A magzatvédő vitaminoknak a terhesség 12. hetéig nagyon fontos szerepe van. Az idegrendszer kezdeménye, az ún. velőcső-záródás a terhesség 8-12. hete között megy végbe, amihez - most már biztosan tudja az orvostudomány - elengedhetetlenül szükséges a folsav jelenléte a szervezetben. Ha ez nincs meg kellő arányban, hiányában nem záródik a koponya, a hasfal, vagy a velőcső (a későbbi gerinc), ahol az idegrendszerünk központjai működnek. A 90-es évek előtt azért volt rengeteg nyitott gerincű gyermek (mert ennek is különböző súlyosságú fokai vannak), mert nem ismerték még fel a folsav jelentőségét. Ahhoz, hogy a mindennapi kajából elegendő folsavat vigyünk be, kb. 5-6 tál spenótot kellene megennünk, ami ugye a legtöbbünknél lehetetlen dolog. Amióta szedik a nők a folsav-készítményeket, a nyitott gerinc-tünetek az egy 1%-os arányt sem érik el! A 12. hét után a záródás "elmaradása" ellen már semmit nem lehet tenni, sőt, már a 9-11. hét között sem sokat. Ezért is kell már a fogamzást megelőzően szedni, hogy a szervezet "raktározzon" egy kicsit. Már Czeizel felismerte ennek a jelentőségét, és egy időben folsavazták a kenyeret, amit - itt hadd ne részletezzem, milyen gazdasági megfontolásból - néhány sikeres hónap után szép csendesen "lefuttattak".
Tehát szedjétek, kismamák, hogy minden rendben legyen! Mindegy, hogy mit szedtek, mármint melyik vitamint, egyet azonban még tudnotok kell: A Materna nevezetűre sokan "panaszkodtak", hogy óriásbébik születtek tőle. Ez így kategórikusan nem igaz, az viszont igen, hogy a vitamin- és nyomelem-ásványianyag-tartalma nem az európai szükségleteknek megfelelően lett kialakítva. A Maternát az USA-ban a dél-amerikai bevándorlóknak adják, akik ugye nem abban a kategóriában vannak táplálkozásügyileg, mint mi. Ezért a Materna jó nagy mennyiségű vitamin- és egyéb adagokat tartalmaz, a mi szükségletünket messze meghaladóakat. Ezért fordulhat elő, hogy az arra hajlamos kismamák egy kicsit nagyobb súllyal szülték meg a babájukat (4-5 kg között), mint ami egyébként "várható" volt. Tehát a Materna is jó, az Elevit, a Gravida és a Femibion is.

Gratulálok mindannyiótoknak, kellemes pocakosodást, szép, egészséges kisbabákat kívánok magunknak!
:lol:

Kép

Kép

Kép
lyly

sysytündér:hihetetlen, de a szilvalekvár mindhármunknak elmulasztotta a hasmenést!!!! Egyik este ettünk bellőle, és a köv. két nap még széklete sem volt a kölköknek :shock: Nimródnak, egy délután ment csak a hasa, szegény Fanninak 1 héten keresztül. Na de majd legközelebb, hamarabb szilvázom 8) 8) 8)

Nem hiszitek el -és szerintem más sem, de az éjjel szabályosan éreztem, hogy rúgott egyet prikulics. Nem bélmozgás volt, vagy mittudomén - határozott kölökrúgás volt. Lehet, hogy így akarta jelezni, hogy " na most má aztán feküdj le anyám, ne olvass tovább". Ja, ez olyan 2-3 között volt. Mondjuk télyleg furcsa, hogy egy 2-3 centis magzat ilyen nagy mozdulatra képet, de Ő VOLT!!!

Ja, és még valami: azt olvastam, hogy mostanság elmúlik a hányinger!!!!!
Ugye mindenki olvasta fenti sort!!!!! Szóval hányingerek, rosszullétek, ezentúl csak a mesében vannak, erre tessék koncentrálniiiiii :D :D :D

Kép Kép Kép
fanetta

Fanetta, tényleg nagyon érdekes lehetett. Végülis, ilyenkor is mozog már a magzat, csak még olyan picike, hogy ebből nem érzünk semmit. Akkor te ezek szerint igen.

Nekem is néha van, hogy kifejezetten érzem a méhemet, mint pl. tegnap este. Nem fájta, hanem egyszerűen éreztem belül. Aztán ma meg semmi. Én olyan december közepére várom az első megmozdulást, amit fogok is érezni.
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?