Új privát üzeneted érkezett!

Háát, lehet, hogy egyszer benézek majd a szülőszobára, de én sok reményt nem fűzök ahhoz, hogy túl sokat leszek ott.... Szerintem császár lesz ez is.
Igen, az orvosom a Zsirai doktor. Nagyon szeretem. A fiamat is nála szültem, még a Szabolcs utcai kórházban. Nagyon odafigyelt ránk, én nagyon elégedett voltam Vele. Idén volt egy műtétem, azt is Ő csinlta, már a Péterfyben. Én nagyon nyugodt vagyok a kezei között. :)
Vendég

Hát én is reménykedek, hogy sok időt nem fogok a szülőszobán tölteni :wink: Most még babonából nem írom le, hogy az elsőnél mennyit voltam ott, mert remélem meg tudjuk közelíteni azt az időt.
Tényleg Te/Ti másodiknak mit szeretnétek, fiút, vagy lányt? Vagy mindegy? És választottatok már nevet?

Pacsuli! Te hány hetes terhes is vagy? (Nem emlékszem, hogy írtad-e és megvallom, lusta vagyok visszalapozni :oops: ) És ki a dokid?

Vajon Kata megszült a héten?
szonja77

Sziasztok!

ne haragudjatok a zavarásért, a Péterfyben fogok majd szülni jövő februárban. Most kell mennem vérvételre és azt szeretném megkérdezni, hogy hol találom pontosan a labort, mert még sohasem voltam ott.

Előre is köszönöm a segítséget!

Kata
Vendég

Szia Kata!
A Péterffynek elég sok bejárata van. Szóval a Péterffy u-ban van három. Itt saroktól sarokig húzódik a kórház. Két bejárat közel esik a sarkokhoz. Egy a Bethlen G. u-hoz közel (majdnem itt a 76-os troli végálláomása) utána van egy mentőbejárat majdnem középen, és végül a harmadik, ami neked kell. Ez a másik sarok, nem igazán tudom a kereszt utca nevét, egy lámpás kereszteződés, itt lehet kihajtani a felüljáró mellett, ami a Keletivel szembe van, és a Balesetihez a Fiumei u-ra visz. A sarok előtt van a bejárat szintén a Péterffy u-ból, csak azért írtam le, hogy az ehhez a sarokhoz közelebbi bejárat kell neked. Na ez jó zavaros lett, remélem, még nem vesztetted el a fonalat.
Bemész, a portán nem kell semmit mondjál. Rögtön itt lesz egy lépcső, azon felmész. Jó nagy előtérbe jutsz. Ennek két végén ugyancsak lépcsők vannak, amik nem emeletre visznek, hanem olyan, mintha galériára mennél. Neked az előtér jobb oldalán lévő lépcsősor kell (azzal nem akarlak megzavarni, hogy az előtér két végén lévő lépcsőkön is lehet jobbra és balra is menni). Szóval felmész és pont középtájt van egy ilyen sötétbarna kalitka szerű, itt előszőr le kell adnod a papírjaidat. Adnak kémcsöveket, meg valami vignyettát, amit majd a laborosok ráragasztanak a csöveidre. És rögtön itt a labor is. Nem tudod eltéveszeni, mert reggel fél nyolc-nyolc körül kígyózó sor szokott lenni. Amikor én voltam, elég hamar lezavarták ahhoz képest, és kedvesek voltak.
De ha felmész a Péterffy honlapjára, ott tehetsz ilyen virtuális sétát. Azt nem tudom, hogy a labort is megmutatja-e, mert én csak szülészetet néztem. De nézd meg, mert lehet, hogy jobban eligazodsz, mint az én leírásomból.
De egyébként a portás is elmondja (engem is ők szoktak eligazgatni).
Ilyen beutalód, vagy vizsgálatkérőd van már? AFP-re mész? Mert akkor a vért neked kell átvinned a terhesgondozásra. Ott voltál már?
szonja77

Nagyon szépen köszönöm a részletes tájékoztatást. :D

Remélem megtalálom, bár ahogy leírtad, talán a terhesgondozás is ebben az épületben lehet, már ahogy a galériát írtad.

AFP-re megyek, kaptam beutalót az orvosomtól a magánrendelésén és az asszisztense mondta, hogy a terhesgondozásra kell átvinni neki a vért és majd ott kapok még egy beutalót a uh-ra.

Első baba, így nagyon nem tudom mikor, hová kell mennem. Tiszta zavaros az egész, de eddig jól megoldottam. Nem késtem le semmiről, megvan minden eredményem. :D
Vendég

Kismaki!
Látod, hogy nem vagy elveszett. A terhesgondozás tényleg a másik oldalon van. :D Mármint ugyanaz a bejárat, csak az előtérből a másik, a bal oldali lépcsősor.
Igen, beutalót kérj az uh-ra, mert különben fizetős lesz. De egyébként meg is kérdezik, amikor telefonon bejelentkezel, hogy van-e beutalód, vagy fizetős leszel. Ja, és fontos, hogy legyen előtted a vizsgálatkérő lap, amikor az időpontot kéred, mert meg fogják kérdezni a beutaló orvos nevét. Valamint ezt a vizsgálatkérő lapot, meg az afp eredményét és természetesen a kiskönyvedet (dehát análkül valamire való kismama már a sarki közértbe se megy :D ) vidd magaddal az uh-ra. Az eredmény kb. két hét, bármelyik nap mehetsz érte, kivéve a csütörtököt. Nekem azt mondták, hogy már a vérvétel után nyugodtan kérhetek időpontot - természetesen számolva a két héttel, míg az eredmény meglesz - mert úgyis kb. annyi idő múlva tudnak csak adni.
Én már az uh-n is túl vagyok. Az a 4. emeleten van a szülészeten. Bár időpontra mentem, volt csúszás, mert volt olyan, akinek s.o.s kellett uh. Ez természetes, csak megittam előtte egy liter löttyött, hogy tutira tele legyen a hólyagom. Hát tele volt...kis híjján csőrepedés lett a vége :D Mivel lesz időpontod, szólítani fognak.
Hát ennyi.
Nekem második, de én is elveszett voltam, mert az elsőt nem itt szültem. Ami nekem itt pozitívum volt, hogy eddig még mindenki nagyon kedves és segítőkész volt, a portástól a laborosig.
Azt szabad megkérdezni, hogy neked ki a dokid?
Drukkolok Neked is, meg Adriennek is, hogy jó eredményeitek legyenek!
szonja77

Szonja!
Csütörtökön megyek AFP-re. A terhesgondozáson nem veszik le a vért? Nekem a dokim nem adott beutalót, hanem azt mondta, hogy menjek a terhesgondozásra, és keressem a Pálmát! :D
Most akkor hogy is van ez???
Vendég

Szia Adrienn!
Szerintem neked a Pálma fog beutalót adni (legalább rajtad nem fogják keresni a naplószámot :D ). És utána mehetsz vérvételre, majd szépen a levett vért viheted vissza a Pálmának. Még jó, hogy egy emeleten vannak :D Te voltál már a laborba, ugye?
Csak azt hiszem csütörtökön délután van terhesgondozás.
szonja77

Pacsuli,

sajnos igaz, amit írtál vagyis az, hogy ha az első szülés csaszi volt, akkor a második is az lesz. Úgy tűnik, a Péterfyben visszafelé forog az idő kereke, mindenhol a természetességre törkednek, itt meg egész egyszerűen nem várják meg, hogy a pocaklakó magától akarjon kibújni (ami ugye nem véletlen, mikor történik meg, nem beszélve a dolog izgalmas voltáról), hanem kiveszik és kész. És a hegszétválással ijesztgetnek közben, ami azért elég ritka dolog. :roll:
Nem is értem, hogy lehet ez, amikor a Krasznai olyan jól megcsinálta azt az osztályt, 4 éve még minden szuper volt (jó, a csecsemősök kivételével, akik már akkor sem szívesen segítettek, csak morogtak a bajszuk alatt), most meg teljesen szét van esve a szülészet. Én nagyon rossz és fura élményekkel tértem haza a 2. szülés után, december elején született a kisfiam, akkor írtam is erről, most nem akarom mégegyszer leírni.
De miért kellett a város egyik legjobb hírű szülészeti osztályát ennyire tönkrevágni?????

Zsú, olvasgatsz néha? Hogy vagytok? Picurka nődögél szépen? Bocs, egy rohanás az életem, de talán a közeljövőben írok már egy mailt is neked, vigyázzatok magatokra!

Kép
Kép
pannati

Szonja, még nem szültem meg, csak tönkrement a modemünk, így most hugoméktól írok! De a héten tuti szülök.

Kép
kata05

Sziasztok!
Kata! Drukkolok, hajrá!
Jaj, Pannati, nagyon el vagyok keseredve, azon, amit írsz. Igaz, én természetesen szültem az elsőt, a másodikkal is arra készülök, de azért még bármi lehet. Nem értem, hogy miért ne lehetne, hogy a császáros kismama is legalább kivárhassa az idejét, legalább egy-két fájást megérezzen. Az első fájás után úgysem bújik ki 1-2 órán belül. Legalábbis az esetek többségében. Így tényleg visszafelé forog az idő kereke.
De nem lehet, hogy ez inkább doki függő? Van egy ismerős, tudták az első pillanattól, hogy császáros lesz korábbi műtét miatt (nem császár). Előszőr azt mondta neki a doki, hogy kivárják, míg beindul magától, de aztán csak rábeszélte a programozottra a 38. héten. Ezen akkor nagyon csodálkoztam. És még csak nem is a Péterffybe szült.
Majd megyek elolvasom, mit írtál annak idején.
Sziasztok!
szonja77

Kata, küldesz sms-t? Drukkolok nagyon!

skrisz72

Skrisz, persze hogy küldök!!! És köszi! Kicsit már izgulok.....

Szonja, neked is köszönöm a drukkot!

Kép
kata05

Sziasztok!

A kérdésre válaszolva az orvosom dr. Kia. Most mentem át hozzá, mert eddig nem nála voltam, csak annyi jót hallottam már róla, hogy úgy gondoltam jobb kezekben leszek nála éni is meg a baba is.

Szülésznő ügyében tudnátok nekem segíteni? Ha meg szeretnék kérni valakit, hogy ő legyen a szülésznőm, mikor érdemes megkeresni. Az előző orvosomnak a Hortobágyi Lilla volt az asszisztense, aki ugye szülésznő is és azt mondják nagyon profi. Esetleg tudnátok még valakit ajánlani?

Üdv: Kata
Vendég

Szonja,

nem dokifüggő. A dokim közölte, hogy az új főorvos rendelkezése alapján így kell tenniük minden csaszis anyukával. Semmi fájás, semmi vajúdás. Előre kitűzött időpontban kiveszik a kölköt és kész. Mintha a császármetszés nem egy hasi műtét lenne, aminek szövődményei lehetnek. Na, azért én lépcsőztem eéőző nap (14 emeletet!), így másnap reggelre Marci érezte, hogy vmi készül és elindult kifelé. De akkor már mindegy volt, de legalább voltak fájásaim és talán Marcit sem érte váratlanul, hogy kikapták.

Ami a legrosszabb volt, hogy igazából semmi de semmi átmenet nem volt a terheség és a szülés közt. Tehát Marci praktikusan odapottyant valahonnan. Sokkal intenzívebb és meghatározóbb volt a Borival (1. gyerkőc) való találkozás 10 óra vajúdás után, ami szintén csaszi lett, de előtte legalább vajúdtam és érzelmileg és hormonálisan (mert ez is fontos) is felkészültem a fogadására.

És még vmi: hogy a baba adaptációját vagyis alkalmazkodását a kinti léthez nagyban segíti, ha magától indul be a szülés és ha keveset is, de vajúdhat az anyuka.

Kismaki: Maczó Henit keresd vagy Mátyás beát, de sztem mindenki nagyon jó a Péterfyben.

Kép
Kép
pannati

:)
Még szerencse, hogy szabad orvos ill. kórház választás van. :D
Semmi sem kötelező.
Vendég

Adrienne,

igen, csak ha az ember már látta, hogy jól működik egy hely, akkor azt gondolja, hogy másodszor is jó lesz. És ami még fontosabb: a doki személye. Csak emiatt maradtam.

Kép
Kép
pannati

Sziasztok!
Hát holnap megyek a dokihoz, megkérdezem, ami érdekel. Remélm lesz 5 perce, hogy válaszoljon. Mert ha nem :twisted: ....

Kismaki! Most nekem is ő a dokim, de még csak 3x voltam nála, meg az uh-n találkoztunk a folyosón. Nekem szimpatikus, hogy közvetlenebb, nem olyan "dokis". Mert az olyan öreg, dokis fazonoktól sokkot kapok. Nem szeretem a dokikat, na.

Hát Pannati, nem tudom, hogy terveztek-e következőt, de hátha majd azt lehet úgy, ahogy szeretnéd. Nem vigasztalásként mondom, de nekem is lettek volna kérdéseim és feldolgozni valóm szülés után. Akkor úgy mentem be, hogy nem tudtam igazán mi vár rám, kételyeim se voltak a dokit illetően. És hát elvileg rendben volt minden, de történtek olyan dolgok, amiket nem mondott el, hogy miért kell. Lehet, hogy nincs jelentősége, vagy nem volt úgy idő rá, de bennem maradtak kérdések. Összességében egyébként nem panaszkodom az első szülésemet illetően. Nem tudom érted-e, amit itt összezagyváltam.
Most sokkal több para van bennem, amit nehezít, hogy a dokimat sem ismerem. És nem tudom, hogy lehet-e a kórházba ellenkezni, ha valamit akarsz, vagy nem akarsz.

Az lenne egyébként a legjobb, ha mindenki szülhetne úgy, ahogy akar. Persze az ép ész határain belül. Egy rossz szülés élmény nagyon meghatározó lehet egy nő életében, bár nálunk nem divat "lelkizni". És hál Istennek, ehhez valóban adott a szabad kórház, és orvos választás.

Kata! Hétvégén front jön - állítólag - hátha az besegít egy kicsit :lol:

Ugye jól emlékszem, hogy a könyvek azt írják, hogy a második trimeszterben az ember lánya baromi tettre kész. Hát kedves velem egyidős kismama társaim - Adrienn és Kismaki - nem tudom, Ti hogy vagytok, de én alig állok a lábamon napok óta, csak vonszolom magam. Asszem a könyveket nem rólam írták.
Ja és fiút vagy lányt szertnétek inkább (vagy ezt már lehet, hogy kérdeztem)? És éreztek már valami mocorgást?

Jó éjszakát!
szonja77

Valamelyik hozzászólásban olvastam, hogy csütörtököt írtatok a terhesgondozásra. Arra figyeljetek, hogy csütörtökön nincs afp-hez vér leadás, és leletkiadás.

Kismaki, Kia doki magánrendelésen Farkas Adriennel van együtt. Az én szülésznőm is ő volt. Meg voltam vele elégedve. Tudom ajánlani. :D

Kata, oldószert küldök Lőrinchez! Most már beszélj a fejével! Ne felejtsd el, hogy az lent van! :wink:

skrisz72

Sziasztok!

Régen jártam ezen a topicon, most olvastam vissza, milyen állapotok vannak császár után.

Akkor ez most teljesen komoly, hogy az új igazgatónak is az a rendelkezése, hogy császár után a 38. héten programcsászár van? Nekem császárral született a babám, de az orvsom biztatott, hogy ha szeretnék természetes úton szülni, talán fog változni a helyzet, hátha az új főorvosnál másképpen lesz (az én orvosom támogatná ezt a vágyamat). Én úgy tudtam, ez a 38-39 heti császár az előző főorvosnál volt érvényben. Akkor ezek szerint minden maradt a régiben? Mert akkor lemondok a Péterfyről.. pedig annyi előnye van ennek a szülészetnek. Már elkezdtem máshol keresgélni, de azért még fönntartottam egy halvány esélyt a Péterfynek is.

(Az más kérdés, hogy lehet, hogy az orvosom is eljön onnan. Mondjuk lenne más szimpatikus orvos, de így meg se próbálom. ) :(
Vendég

Sziasztok!
Megtörtént a vérvétel az AFP-hez! :) Kicsit félve mentem, mert ugye valóban az van kiírva, hogy csütörtökön nincs AFP vérvétel és leletkiadás, de az orvosom nekem a mai napot mondta, reggel 8-ra. :) És sikerrel jártam! :) Azt mondta az asszisztens nő (Pálma), hogy ha az orvosom mára mondta, akkor azt ma kell csinálni! :))) Így túl vagyok rajta, most lehet min izgulni 2 hétig! :)

Virág! Én nem tudom, hogy most ez hogy van, melyik főorvos mit mond a császárról, de én konkrétan rákérdeztem a saját orvosomnál (aki szintén főorvos a kórházban), és azt mondta, hogy ha szeretném, akkor nyugodtan megpróbálhatom hüvelyi úton megszülni a picit. Az egy másik dolog, hogy én annyira nem ragaszkodom a dolgokhoz, én maximálisan az orvosomra bízom magunkat, ahogyan Ő jónak látja. A fiamnál is Ő akarta volna jobban, hogy próbáljuk meg rendesen megszülni. Mondjuk majdnem sikerült is, de a vége mégis sürgős császár lett a baba miatt, de semmit nem bántam meg! Én bármikor rábízom magunkat az orvosomra! :) És ebben benne van az is, hogy ha esetleg mégis úgy döntene, hogy ne próbáljuk meg, hanem császár, akkor azt is elfogadom. Számomra ez a bizalom. :)))
Vendég

Adrienne, köszi, hogy írtál.
Lehet, hogy félreérthető voltam, nem a bizalmat kérdőjeleztem meg. Az orvosomban én is megbízom, én nagyon jó szakembernek tartom őt, de ő nem főorvos, és ő hiába látja úgy, hogy szerinte mehetne a dolog, ha a kórházban ragaszkodnak egy szabályhoz, ami mindenkire érvényes. Ő mondott nekem egy körülbelüli százalékot, hogy szerinte mennyi esély lenne, hogyan biztonságos ezt csinálni, de hozzátette, hogy az eddigi gyakorlat szerint ebben a kórházban ez sajnos nem érvényes. Én sem ragaszkodom hozzá mindenáron, de szeretnék reális esélyt, nem pedig kívülről jövő szabályokat, amik nem nézik a valós helyzetet. Erre szerettem volna rákérdezni. Lehet, hogy az, hogy a te orvosod főorvosi sátuszban van, ez változtat némiképpen a helyzeten, szabadabban dönthet. Eléggé erős a hierarchia a kórházban, amennyire láttam.

Megkérdezhetem, ki az orvosod? Akár priviben, érdekelne.
Vendég

Lányok!

Én 17 hetes várandós kismama vagyok.
A Péterffy kórházban szeretnék szülni.Az orvosom dr.Móricz Katalin.
Szeretném,ha írnának olyanok,akik már szültek nála:

milyen élmény volt?
nagyon EDA központú?
Enged természetes úton szülni vagy kedveli a gyors császárt?

Kérlek,segítsetek!!!
Egyébként szimpatikus és alapos volt eddig,csak egyáltalán nem tudok semmit a módszereiről.

Köszönöm a válaszokat!
kata35

Katának tegnap megszületett a kisfia. Lőrinc 3790 gramm és 59 cm. Nagyon sok boldogságot kívánok, és tejcsit a picinek!

skrisz72

Gratulálunk, Kata! :)
Mi is nagyon sok boldogságot, egészséget és sok tejcit kívánunk Nektek! :)
Vendég

Sziasztok!

Látom Skrisz hozta a jó hírt, én meg a képeket!:lol:

Kép

Kép

Kép

kispiskóta

Kedves Kata!
Azért Lőrinc baba nem volt kicsi!
Gratulálok! Jó egészséget mindkettőtöknek és sok tejcit!
szonja77

Kata Gratulálok és minden jót kivánok nektek!
csil

[quote="kata35"]L írta:kata35ányok!

Én 17 hetes várandós kismama vagyok.
A Péterffy kórházban szeretnék szülni.Az orvosom dr.Móricz Katalin.
Szeretném,ha írnának olyanok,akik már szültek nála:

milyen élmény volt?
nagyon EDA központú?
Enged természetes úton szülni vagy kedveli a gyors császárt?

Kérlek,segítsetek!!!
Egyébként szimpatikus és alapos volt eddig,csak egyáltalán nem tudok semmit a módszereiről.

Köszönöm a válaszokat!

Szia Kata!
Én MK-val szültem, és nagyon jófej volt. Konkrétan megkérdezte, hogy fekve akarok-e szülni, de mivel jó volt nekem fekve, ezért nem derült ki, hogy mit szólna alternatívabb pozícióhoz :) De már az is nagy szó, hogy ezt megkérdezte. A babámat visszatartotta a köldökzsinór, és néha már a szívhangja is leesett, a szülésznő már azzal ijesztgetett, hogy császár lesz, de mégsem lett. Emiatt örökké hálás leszek MK doktornőnek!! Szerintem ő nagyon profi, nagyon biztonságban éreztem magam és a gyerekemet is. :)
A terhesgondozáson lazának tűnik, de szerintem odafigyel, és ha az ember kérdez, akkor rendesen válaszol is.
Az viszont biztos, hogy nagyon eda-párti, nem tudom mi lenne, ha valaki nem kérne edát, szerintem rábeszélné... de nyilván nem teheti kötelezővé. (nekem jól jött, mert igencsak elhúzódott a kitolási szakasz, és a tágulás is lassan ment, azt is segítette. De lehet, hogy legközelebb kipróbálnám eda nélkül a dolgot... Viszont MK-val megint, az biztos.)
Remélem segítettem!!
bukcsi

Sziasztok!

Végig olvastam a korábbi hozzászólásokat ... Alapvetően a Péterfy-ban dolgozó szülés-nőgyógyászok érdekelnek.
Kia, Panyi dokikról sok jót olvastam.
Engem igazándiból az Anga-Kis Balázs érdekelne. Eddig hozzá jártam a terhesség előtt, és szeretnék a terhesgondozás során is hozzá járni. Bár némi félelmem van az TB-s terhes gondozással kapcsolatban...

Tudna nekem valaki az Angáról véleményt írni?

Köszi :)

Melinda
----------
Zsombor
Kép
Panni
Kép
Lili
Lilypie First Birthday tickers
molme82
1146

Kedves Bukcsi!

Szia!

Hálás vagyok a válaszért...:)

Sokat segítettél!

Köszönöm! :D
kata35

Sziasztok,
csak bejelentkezem :P

Még mindig 2in1 :roll:

Kispiskóta,
gyönyörű a kis Unokaöcsi :D

Kata05,
itt is hatalmas gratula! :D

Molme,
Panyi doktorról nem tudok jót mondani, velem ilyen gorombán még senki nem bánt, mint ő a normál nőgyógyászati rendelésen :oops:
(inkább nem részletezném...)
Iker terhességem volt, a 9. héten ment el az egyik baba. AntiD-t kellett kapnom, mert B negatív vagyok. Gyakorlatilag Anga-Kis doktornak köszönhetem, hogy megkaptam ezt a babám számára életmentő injekciót, ő intézte el, a mai napig hálás vagyok neki.
Talán őt választottam volna szülésznek is, de közben ajánlották Papp István doktort, akiben maximálisan megbízom! :D

Kata35,
én a fiamat is EDA-val szültem, most is így szeretnék szülni :P

Remélem, jó tapasztalataim lesznek, majd mesélek! :P

tillidian

Molme,
TB-s terhes gondozás? :roll: Biztosan elvállalja Anga-Kis doktor, de úgy tudom, akkor a szülést nem fogja, csak ha a magánrendelésére jársz...(de ez minden dokinál így van a Péterfyben :? )

tillidian

Szia Tillidian!

Segíts nekem légyszi!
Mikor kiderült, hogy B pozitív vagyok, akkor mondták, hogy az esetleges következő terhességnél okozhat ez problémát. Mélyebben akkor nem is mentünk bele. A teszt szerint babám lesz megint (persze megint nincsenek tüneteim, ezért vagyok bizonytalan), viszont csak jövő héten megyek dokihoz. Remélem még nem késtem le semmiről. Mikor kell ezt kapni? Nem tudok erről semmit.

Köszi Kriszta
kriszta15

Kriszta!

Ha Te pozitív vagy, akkor szerintem nincs teendő.
AntiD Profilaxis injekciót annak a negatív vércsoportú anyának kell kapnia (azonnal a szülés/vetélés után), akinek pozitív vércsoportú apától van terhessége és a baba is pozitív.

Ezt találtam a neten:
" Ha az anya Rh-negatív vércsoportú, akkor Rh-antitest tesztet végeznek. Ha az anya Rh-negatív, az apa pedig Rh-pozitív, akkor elképzelhető, hogy a magzat Rh-pozitív vércsoportú. Ha a magzat Rh-pozitív vére a terhesség folyamán bármikor keveredik az anya vérével, akkor az anya Rh-antitesteket termelhet, amelyek belépve a magzat keringésébe, elpusztítják a vörösvértesteket, ami a magzat sárgaságához, esetleges agykárosodásához vagy halálához vezethet."

Kérdezz nyugodtan, ha tudok, válaszolok! :P

tillidian

Beszélek össze-vissza.
Én B negatív, apa A negatív. Első babánk az én vércsoportomat örökölte. Ez esetben csak negatív vércsoportú lehet a baba?
Olyan kíváncsi vagyok, hogy mit fogunk látni kedden a dokinál. Attól tartok, csak a petezsákot.
Tavaly én is pont 10.07-re voltam kiírva, és 09.24-én megszületett a kicsi.
Ha megszületett a baba, és lesz egy kis időd:) (jó vicc), majd írj a szülésről, kórházról, stb.
Jó éjt!
kriszta15

Kriszta,
gratulálok a Babáitokhoz! :D (Jó közel lesznek :roll: )

De ha mindketten negatívok vagytok, akkor miért aggódsz? :roll:
Tudtommal (mondom,), csak akkor van teendő, ha Te nega vagy, Apa pozitív. Vércsoport mindegy...
Dukk keddre!!!

Naná, hogy jövök majd mesélni! :D

tillidian

Kedves Kata05!

Reméljük minden rendben veletek!
Ha lesz egy fél perced, azért írj, hogy minden ok-e!
szonja77

Szia Tillidian!

Már csak 2 nap:)
Még semmi előjel?
Ilyenkor mindig nosztalgiázok.
Szerettem volna 2 év korkülönbséget, így csak 1 év 8 hónap lesz. Kicsit félek is, Niki hogy fogja viselni, bár nem biztos, hogy az a 4 hónap sokat számítana. Miután abbahagytam a szoptatást május végén, nagyon hosszú ciklusaim voltak, és úgy gondoltam, majd én tudok számolni. Ennyire tudtam:)
Ma egyébként olyan rosszullét jött rám, elkezdett görcsölni a hasam, iszonyatos hányingerem lett, komolyan azt hittem baj van. Most eszek egy kis csokit, hátha segít:)
kriszta15

Kedves Tillidian!
Figyelmetlen voltam, észre se vettem, hogy 2 napod van!
Drukkolok Nektek! Várjuk majd a Te beszámolódat is.
Nekem az elsőnél azért 2 nappal előtte már ott volt az a bizonyos zabszem. Nem is tudom, hogy most irigyeljelek-e, vagy sem :wink:
Hát persze, hogy irigyellek. Még elvileg 2 nap és a kezedbe foghatod a picurkádat!
szonja77

Sziasztok!
Most én is kérdeznék Töletek valamit: igaz az, hogy az uj föorvos rendelkezése szerint csak olyanok szulhetnek a Péterfyben, akik teruletileg oda tartoznak? Ezt olvastam egy másik forumon (pedig ragaszkodnék a dokimhoz legközelebb is, bár mág nem aktuális a dolog).
Köszi ha válaszoltok!!
bukcsi

Szia Bukcsi!

Ma voltam orvosnál..MK-nál :)
és ő mondta,hogy igen,a főorvos ezt a rendeletet hozta:csak az szülhet a Péterffybe,aki oda tartozik.
MK nagyon aggógik,mert neki sok kismamája jár be vidékről...
De azt mondta reménykedik,hogy ezt nem veszik olyan szigorúan...
kata35

Hát ez szuper hír! Mert én se tartozok oda területileg. A 23. héten vagyok és a Kia a 2. dokim. Ezek szerint nem az utolsó?
Esküszöm nem értem. Utánunk nem kapnak pénzt, vagy mi? Szerintem a szülő nők 90%-a nem ott szül ahova tartozik. Ha meg igen, az véletlen.
Na jó, megyek beveszek egy marék magnéziumot, hátha attól lenyugszok.
szonja77

Sziasztok, Lányok! :P

Jelentem: még mindig egyben!!! :wink: (holnap 40+0 :roll: )
Semmi előjel :shock: - leghamarabb hétvégére számítunk, hogy valami történés lesz...

Lányok,
kizártnak tartom ezt a "területileg odatartozók" rendeletet! :shock: Már csak azért is, mert a Péterfy az egyik fő, ügyeletet (baleseti, stb.) ellátó intézmény, és ha bárkire itt "jön rá a szülhetnék", azt is kötelesek ellátni!!! Azonkívül Magyarországon a mostani törvények szerint szabad orvosválasztás van (tudom, mert keresztfiam apja a Péterfyben orvos), tehát ahová tartozik az orvosod, ott szülhetsz!!!

Szóval nyugi!

Szonja,
Kia Dr. kiváló orvos, jó választás! :wink: Örülök, hogy sikerült találnod dokit!!!

tillidian

Kriszta,
én is (mi is) szerettünk volna 2-2 év korkülönbséget a tervezett 3 gyerkőcünk közt...nem így alakult...most összetesszük a kezünket örömünkben, hogy Lencsit megkaphattuk "ajándékba", és Vackorunknak egyáltalán lehet tesója! :roll: :oops: :D

Szóval örülj a gyönyörű babóknak, és sose bánd, hogy hamar jött a kistesó! :wink:

tillidian

Sziasztok!
Nekem is van ismerősöm a Péterffybe, és az alábbiakat mondta: állítólag nemcsak a szülészetnek, hanem az egész kórháznak ki van adva, hogy csak a területileg odatartozókat fogadják a jövőben. De van átfutási ideje: jövő év tavasza.

Az információkért azért felelősséget nem tudok vállalni, mert nyilván még az ott dolgozók sem tudhatják a teljes igazságot. Erre példa, hogy az anyukám 3 hete az Istvánba járt egy hétig infúziós kezelésre. Ott az a hír röppent fel, hogy az Istvánt eladták és januártól már nem is lesz. Mivel még egy kis műtéttel is "megfenyegették", sejthetitek, hogy minden nap próbált informálódni, hogy akkor mi lesz. Hát volt aki hallotta, volt aki nem. És hála Istennek a műtét réme elúszott, úgyhogy most már nem annyira érdekes.

Egyébként én is úgy tudom, hogy szabad orvos és kórház választás van (persze nem vagyok ennek doktora), de ha még be is vezetik, akkor is nemcsak a szülészet van. Más osztályokon is nyilván vannak előjegyezve műtétekre, és mint tudjuk ezek az előjegyzési idők több hónaposak is lehetnek. És tétre, helyre, befutóra mernék fogadni, hogy ide sem csak a területileg illetékesek vannak előjegyezve. Úgyhogy tényleg remélem, hogy azért nem eszik olyan forrón a kását.

Aki azért jár mostanába a kórház környékén, csipegessen már fel valami kis infót. Kíváncsi vagyok, itt hány féle verziót hallunk :roll:
szonja77

Reméljük legkorábban Te Tillidian jársz arra :wink: és megbocsátjuk, ha azonnal nem osztod meg velünk az infókat :lol: Természetesen arra céloztam, hogy remélhetőleg már szülni mész arra.

Nekem annak idején a várakozás volt a legrosszabb az utolsó 3 hétben (na meg persze, hogy a pocaktól nem fértem oda a mosdóhoz fogat mosni, a zuhanyfülkébe úgy kellett behjtogatnom magam, és éjjel 3 perc volt, hogy a jobb oldalamról a balra forduljak - de ezt Ti mind tudjátok :D ) December 24.-én fa díszítés közbe elment a nyákdugó, akkor azon imádkoztam, hogy még ne, mert a dokim sírva kért, hogy ne szent este próbáljak meg szülni (mert az egyébként is úgy megy), mert a felesége beígérte a válást. Ezután a család fogadást kötött, hogy melyik nap érkezik az én kis angyalkám. És mit gondoltok mikor jött? A kiírt napon :D Na arra senki nem fogadott, úgyhogy a kölöké lett a pénz.

Remélem nem untattalak Benneteket, de olyan jó volt nosztalgiázni.

Szóval Tillidian drukkolok, hogy milőbb a kezedbe foghasd. Pláne, hogy ennyit vártatok rá. Aztán majd kérjük a sztorit, meg esetleg egy képecskét.
szonja77

Sziasztok!
Én ma voltam az orvosomnál, és ugyan nem kérdeztem rá (mert csak most olvasgatlak titeket), de nekem nem említette, hogy nem tudok Nála szülni....
Jövő hét csütörtökön megyek újból, ha addig nem hoztok friss infót, akkor rákérdezek :)
Till! Nagy drukk Nektek! :)
Vendég

Sziasztok!

Sajna én is csak most olvastam a hozzászólásokat. Tegnap voltam dokinál, babám egy ici-pici pötty. Annyit már tutira tudok, hogy császár lesz, de a doki egy szóval nem mondta, hogy ne mehetnék a Péterfybe szülni. Ez szerintem max. olyan kismamára vonatkozik, akinek nincs fogadott orvosa. De azért majd én is megkérdezem.
3 hét múlva újra megyek, akkor lesz már szívhang is.
kriszta15

Sziasztok!

na ma sem szültünk :roll: Péntek reggel 7re megyek be, amnio és minden egyéb lesz, és hátha ott tartanak :roll:

Kórházra rákérdezek majd :P de sztem így van, ahogy írtam.

Pusza, Lányok, növekedjetek! :wink:

tillidian

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?