Sziasztok!
Eszty: valóban megéri a sok belefektetett energiát ebből a szempontból is..
de a kis huncutok a dacosság, és az ellenkezés tudományát is hamarabb elsajátítják..
húú, a frontok minket is megviselnek (engem is..
)..
a hátam/derekam nekem is nagyon fáj, gyakorlatilag már nem tudok végig feküdni egy éjszakát..
pedig én már nem is ringatom egyik fiamat sem, viszont Ákos kedvenc játéka, hogy a kezemben tartom, és közben "dekázok" egy labdával..
ezen nagyon jókat röhög..
Matyival meg cselezünk mint a nagyok..
rendesen sprintelnem kell, ha utol akarom érni..
ja, és Matyi tegnap megint hozta a formáját..
mentünk haza és a zöldséges mellett mentünk el.. mondja nekem Matyi, hogy menjünk be, vegyünk valamit.. mondom neki, hogy nem kell semmit vennünk, mert minden van otthon, amire szükségünk van, de ő csak nem akart engedni nekem..
egy darabig alkudoztunk, és már kezdett sírásra görbülni a szája, mikor kérdeztem tőle, hogy mit szeretnél venni, minden van ami kell..
erre elgondolkozott, majd hozzám bújt és azt mondta, hogy "anya, meggyőzted Matyit"..
Etelka: tényleg nagyon cuki az a kis ruha..
Plutonella: hát tényleg nem unatkozunk az biztos..
sokat nevetünk, játszunk, időnként balhézunk, majd kibékülünk és újra rosszalkodunk, zajlik az élet nálunk rendesen..
Matyi bár már mehetett volna oviba, egyáltalán nem akartam még beadni..
persze szem előtt tartom az ő igényeit is, meg is kérdeztem tőle, hogy akar-e menni, voltunk is megnézni, de azt mondta, hogy csak akkor megy, ha én is megyek vele..
Ákossal amúgy is itthon lennék, jó helyen van ő itthon velünk..
közösségbe járunk rendszeresen, mindig velük foglalkozunk, sokat játszunk, lovagolni járunk, (télen elszeretném vinni korcsolyázni is), játszóterezünk, biciklizünk, úgyhogy jó helyen van velünk..
arról nem beszélve, hogy nem szeretném, hogy haza hozzon mindenféle nyavalyát Ákosnak, még kicsi ahhoz..
addig szeretnék velük itthon maradni, ameddig csak lehet, de utána is itthon fogok dolgozni, úgyhogy túl nagy változás nem lesz..
ami a ringatást illeti, én mindkét fiamat ringattam alvásnál amíg pici voltak..
vannak ilyen gyerekek, akik csak így tudna elaludni..
gondolj bele, hogy milyen gyorsan fejlődnek, mennyi inger éri őket folyamatosan és vannak babák, akiknek szükségük van a ringatásra ahhoz, hogy eltudjanak lazulni az alváshoz..
ne aggódj, folyamatosan változnak, ahogy fejlődnek és változnak az igényeik is..
figyeld Dóridat és próbálkozz folyamatosan, (de finoman) más elalvási módszerekkel és egyszer csak nyitottá válik valamelyikre, mert egyszerűen megérik rá..
ami a cumit illeti, ne legyen lelkiismeret furdalásod, mert nincs miért..
ezt az utat én is végig jártam Matyival, de Ákosnál már sokkal rugalmasabb voltam..
jó dolog a szopizás, de csak addig, amíg mindkettőtöknek jó..
szerintem nem gond, ha cumizik egy kicsit, a cicid sebesre rágása helyett cumizhat nyugodtan, nem teszel neki rosszat vele...
mi csak (el)alváshoz használjuk..
(bár ha Ákos nagyon nyűgös, azért szoktam engedni..
)
ja, és tutira ez a frontos idő zavarja Dórit is..
Zdori: örülök, hogy jobban van a füled..
aztaaaa... most látom, hogy Danód már 5 hónapos..
nem semmi, hogy megy az idő..
hát igen duzzogó Ákosunk nem egyszerű eset..
jól meg is szoktam érte csikizni..
miket mond?? íme:
reccs..(ezt egy mondókából:P ), hapci (ami néha hapca:P ), hess (amikor a legyeket zavarja:P ), baba, papa, mama ( anyukámat teljesen tudatosan mamának hívja:P ), apa (néha
), ató (ez az autó, és akkor mondja, mikor kiabálom a bicikliző Matyi után, hogy autóóóó, ilyenkor előredől a babakocsiban és ő is kiabálja Matyinak
), kaka (ezt a kakasra mondja, mikor hallja, hogy kukorékol
), bumm (mikor eldob valamit
), hoppá, nem (ez megy a legjobban
) és néha már sikerül az anya is
..
ja, és utánozza a bárány, a medve, a paci, a cica, a kutya, az oroszlán és a motor hangját..
nagy dumagép lesz ő is az biztos..
Anhel: mi újság van veletek?? asszem Ákost is sikerült végérvényesen "elrontanom" ló ügyben..
már balhézik, hogy ő is felakar ülni, mikor Matyi lovagol..
mindig felültetem, mikor Matyi leszáll, és tegnap is olyan önelégülten vigyorgott, meg simogatta, mikor meg le akartuk venni, megfeszítette magát és irtó mérges arcot vágott..
mondta is Zsolti bácsi, hogy nagyon profik lesznek..
most megyek, mert valamelyik fiam mocorog..