Új privát üzeneted érkezett!

Szia Ágci!

Szeretettel üdvözöllek én is!

Naná, hogy tudok aranyos fiúnevet, a miénket Lacikának fogják hívni, mint az apukáját, és mindkét nagypapáját, és még néhány dédapját is. Kép Persze mindenkinek más tetszik, és minden családban más a hagyomány is. Szerintem mindenki azt a fiúnevet tartja a legaranyosabbnak, amit adni készül a csemetéjének... KépKépKép

BMárti
BMárti

Niki: pl.a Rossmannban 399.- minden Jonhson's
Jamina

Hali sziasztok,
és legfoképpen HAJRÁ POCOK!!!!! Meg hajrá kispocok! A pockok nem arról híresek, hogy bárhol fúrnbak maguknak egy új kijáratot, ha nem találják a régit??? KépKépKépKép Na jó, remélem ez a kispocok nem fúr semmit!
mégegykata 26

Köszönöm Jamina!
Kép Kép
Hazafelé bemegyek pénzt költeni.... Kép
Niki K.
NK

nem fúr. bár éjjel már azt hittem! Ki gondolná, hogy az ember lánya annak örül, hogy leszakad a dereka! De a dokim azt mondta, amig vissza tudok aludni, az még nem az "igazi". Hát visszaaludtam ma is...

Ha nem kislányunk lenne, Andor lenne.

Szerintem kell a vas, én amióta stabilan szedem, sokkal kevésbé fáradok.
Pocok

És a kislánynak mi lesz aneve, Pocok? Andrea? KépKépKép
mégegykata 26

Sziasztok Lányok!

Üdv a körünkben Ágci, én tudok egy aranyos fiú nevet, ha kisfiúnk lett volna, akkor Bencének hívtuk volna.
Én ma jelentettem be, hogy nem megyek többet, mert a babám egészsége a legfontosabb most. Még egy hetet fogok dolgozni, amikor átadom a munkámat az utódomnak, aztán maradok itthon.
Mennyiszer hallottam, hogy ezek az utolsó hónapok, amikor igazán tudunk magunkkal foglalkozni, szerintem ebben van a nagy igazság és a párunkat is tudjuk kényeztetni...
Néha én is megrémülök a gondolattól, hogy most mit fogok 4 hónapig itthon csinálni, de valahogy mindig meggyőzöm magam, hogy a babám egészsége érdekében ez a lehető legjobb dolog, amit tehetek.

Nyuszimanó, én már a 15-16. hét körül éreztem a babám mozgását, szerintem van ilyen! Összetéveszthetetlen érzés....

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Kedves Ildi, kösz a kioktatást, legközelebb, ha segíteni szeretnék valakinak, majd mélyen magamba szállok elötte.
Egyébként a te leveled sem sokkal rövidebb, mint az én listám.
Jamina
Jamina

Sziasztok Lanyok!

Jamina!
szerintem nem serto szandekkal irta Ildi a levelet, ugyhogy remelem nincs harag!

Betegeskedok!
Szeriontem az a legjobb, ha kikeritek az orvos tanacsat! Nemcsak a haziorvoset, de sulyosabb esetben akar a nogyogyaszet is. Engem ugyanis letolt a nodokim, ugyanis az igen eros torokgyulladasomra a haziorvos egy koptetot (az rendben is volt) es Amoxicillint (antibiotikumot) irt fel. Ez utobbit egyebkent lehet terhesen szedni, a babanak nem art. Viszont a nodokim azt mondta, hogy antibiotikumot csak a nogyogyasz irhat fel, mert tonkreteheti a huvelyflorat, ami nalam be is kovetkezett, jo kis folyasom lett. De honnan a fenebol tudtam volna, hogy van amit a haziorvostol, van amit a nogyogyasztol kell kerni???
Ami a lenyeg: ne legyetek sokaig betegek (ez foleg a lazra vonatkozik), minel hamarabb probaljatok meggyogyulni es ez talan (megbizhato!) orvos segitsegevel a legbiztosabb! Torokfajasra korabban mar valaki javasolta a Strepsils-t, en is hasznaltam.

Meddig dolgozunk? Hat en csak a szules elott egy honappal hagyom abba a munkat (szinten az a csunya penz!), bar most mar egyre inkabb ugy gondolom, hogy lehet hogy keves lesz. Szerintem azert lehet talalni elfoglaltsagot otthon is. En pl. le vagyok maradva egy csomo dologgal, amire eddig, a rohano, munkas hetkoznapokban nem volt idom. Ezen kivul meg el kell vegezni az utolso simitasokat a baba szobajan: en szeretnek nehany dolgot magam megcsinalni neki. Nem azert mintha igy olcsobb lenne, de olyan jo, ha tudom, hogy ez neki lesz: agynemu, egyeb textilek (meg ki kell talalnom, hogy pontosan mik is?), esetleg egy-ket ruhacska stb.
Szoval szerintem lesz eleg dolgom. Lehet, hogy meg keves is lesz az ido.
Meg tenyleg sokan mondjak, hogy ezutan mar nem lesz annyi idod magadra, a ferjedre, meg egyaltalan: nem lesz pihenes!

En egyebkent mar most aggodom, hogy hogyan fogok boldogulni a gyereknevelessel! Ugyebar mindenkinek vannak elkepzelesei, de hogy ezeket meg is tudjuk-e majd valositani? Hat ez lesz meg egy erdekes dolog.
Gyakran eszembe jut, mennyi mindenre kell majd figyelni: most olvastam, hogy mire kell figyelni, hogy a babanal ne legyenek alvasproblemak; aztan meg milyen cipot hordjon, hogy egeszseges maradjon a labacskaja stb. Hajjaj ....!

Bocs, hogy ennyire elkalandoztam, de gondolom, nemcsak nekem jutnak ilyesmik eszembe (kiveve a mar gyakorlo anyukakat).

Udv
Juca2
Juca2 21

Sziasztok!

Bar en csak egy friss kispapa vagyok (kedd ota), remelem nem dob ki a rendszer :-)

Azt szeretnem kerdezni, hogy a baban elvegeztek a szuletes utan 1 tesztet, de nem tudom pontosan, hogy mi ez.
Ha valaki maganba (konyvelo@freemail.hu) elmagyarazna, megkoszonnem.

Elore is koszi:

Toth Gabor
erikapja

Sziasztok!

Mindenkinek jó reggelt!
Nem tüntem ám el, csak nincs mit írnom, de azért rendszeresen olvasom a topicotKép

cupp,
Beja
(29. végeKép)
Beja

szia Gábor !
valószinüleg az Apgar teszt volt. maximum 10 pontot lehet adni a babának. nézik a börszinét, a légzést stb és ezeket pontozzák. állitolag 4 pont alatt gond lehet a babával.
gratulálok a babátokhoz.

hát lányok a nátha nálam is jelentkezett. rettentöen csavarja az orrom. egyelöre semmit nem szedek,biztosan ismeritek azt a viccet,hogy a náthából, ha gyógyszert szedsz 1 hét alatt gyógyulsz meg, ha nem szedsz akkor 7 nap alatt.
lázam nincs,nem köhögök csak az orrom kelt önálló életre.
nézegettem a listáitokat. szerintem mindent összeszedtetek. a mellbimó védésére még tudnám javasolni a kamillateás borogatást/majd otthon/
legjobb védelem a mellbimbóra ha a baba teljesen bekapja nem csak a végét csócsálja mert akkor biztosan kisebesedik.ja és fontos hogy mindig száraz legyen a bimbó.tehát ha már szoptattok és befejeztétek akkor mossátok le és száritsátok meg törölközövel. ha két etetés között szivárog a tej akkor cseréljétek sürün a melltartó betétet ne hogy felázzon a bimbó.
javaslom a bimbó edzését is a terhesség alatt.a szoptatás azért kemény munka a mellnek.semmi különleges csak fürdés után törölközövel enyhén dörzsöld a bimbódat hogy kiemelkedjen.ne fájjon arra figyelj ne legyen tul erös.
az elötejet akinek már van ne nyomkodjátok ki mert begyulladhat a bimbo töle.mossátok le és hordjatok betétet.
a sok tejnek egy nagy titka van: nyugalom minden mennyiségben és a rendszeres szoptatás.
a szoptatás a lerakodott zsirtartalélokat szépen felhasználja igy az egyik legjobb alak visszanyerési mód a szoptatás.

Juca2!
ne aggódj a gyereknevelés miatt. hamarosan megtapasztalod hogy inkább a gyerekek nevelnek minket.

Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Csak kellemes hétvégét kívánok nektek. Kép
A náthám kitartó. Kép
Puszilok mindenkit:
Niki K. ma 31.
Niki K. 31

Siasztok!
Jamina!
Szerintem félreértetted Ildit. Úgy érzem, az én hozzászólásomra reagált, én dobtam fel, hogy mi lenne, ha a babakelengyékről is csinálnánk egy táblázatot. És belegondolva, tényleg nem volt jó ötlet, egyetértek Ildivel, inkább a babaneteseknek kéne jelezni, hogy pl. a főoldalra kerülhetne egy ilyen cimszó, és ott lenne egy ilyen táblázat. Nem?

Topicokban azért nem szeretek ilyenröl olvasni, mert mindenki hozzárak egy-egy új dolgot egy külön hozzászólásban, és nincs egyben az egész. Úgy kell összeollózni.

Bimbókrémről:
Itt Finno.-ban a legjobbnak azt tartják, ha szoptatás után az anyatejből kipréselsz egy kicsit és hagyod rászáradni a mellbimbóra. Állítólag minden krémnél jobbKép

Amúgy most olvastam arról, miért jó minél hosszabb ideig szoptatni.
Az anyatej olyan antitesteket tartalmaz, ami megakadályozza pl. az asztma és az allergia kialakulását. Minél tovább szoptatsz, annál valószinűbb, hogy a babád megússza ezeket a betegségeket.

Pusszantás: Nyuszimanó
Nyuszimanó19.

Sziasztok Lányok!

Szerintem is jó ötlet ez a lista dolog, hoyg külön helyen legyen, bár szerintem (magamból kiindulva) mindenki összeszed legalább 4-5 féle listát innen és onnan. Nekem legalább is volt kedvem összemazsolázni a dolgokat és csinálni magamnak egy teljesen újat.

Van egy új termék, a Mamilla mellápoló kendő, amivel szoptatás előtt és után kell letörölni a mellet és megakadályozza a sebesedést, valamint a szájpenészt a gyermeknél.
Egyébként mindenkinek jó hétvégét!

Tikk
Tikk

Sziasztok!

Nyuszimanó, én is a 15. hét végén éreztem elöször a baba mocorgását, igaz, csak kétszer, és akkor még nem voltam benne bizto, hogy ö volt, de az utána következö héten egyre gyakrabban jelentkezett, és most már tudom, hogy elöször is öt éreztem. Szóval simán elöfordulhat, hogy ilyen korán megérzed, föleg akkor, ha (hozzám hasonlóan) egész nap azt figyeled, hogy mi történik benned. KépKépKép

A bimbóvédö krémröl én is azt hallottam, hogy sokkal jobb, ha inkább hagyjuk rászáradni az anyatejet és a baba nyálát, de erröl sincs saját tapasztalatom Kép

mindenkinek jobbulást, és kellemes hétvégét kívánok!

Zsuzs
Zsuzs

Sziasztok!
Köszi az üdvözléseket!
Sok mindent halmoztam fel ezalatt a néhány hónap alatt a terhességről, az Egészségügyi Minisztérium egyik szoptatásról szóló kiadványában találtam a következőkre: " minden szoptatás után tapintsa át emlöit, és ha csomót, feszülést érez, akkor fejje ki a pangó maradékot. A lemosás után, a mellre kicseppentett tejet el kell kenni, és meg kell szárítani. ( A berepedt, sebes mellbimbó hajszárítóval is szárítható.)" A védönöm, aki maga is gyakorló anyuka, a Garmastan kenöcsöt nagyon ajánlotta.
Kedves Niki!
Kíváncsi leszek az idöpontokra, márhogy mennyire tartják be a babáink (bár nálunk a családban mindenki sietve jött a világra kb. 2 héttel) -milyen érdekes az élet!
Kedves Juca2!
A gyermekneveléssel kapcsolatban ajánlanék egy könyvet. Mikor családom megtudta, hogy kisbabánk lesz, rögtön a kezembe nyomták: dr Benjamin Spock: Csecsemögondozás, gyermeknevelés. Nem tudom lehet-e mostanában kapni, ez még 73-as kiadás, és 55,-Ft volt (he-he!). Beleolvasgatva egész jó dolgok vannak benne. Hogy aggodalmad elhessegesd, van még egy nagyon aranyos és szellemes kis könyv (talán könyvtárban, antikváriumban be lehet szerezni) Willy Breinholst dán humorista szerzeménye:Hahó megérkeztem! ill. Hahó, Anyu, hahó Apu!
Azért, ha jól belegondolok, nem egy könnyű a mai anyukák és apukák dolga. Mikor mi kicsik, aztán fiatalok voltunk a hugommal, hol volt még ennyire hajtás az oviban, az iskolákban egész kicsi kortól kezdve, a kábítószerről nem is beszélve! De szerintem legyünk OPTIMISTÁK, biztos mi leszünk a legjobb szülök!
Kellemes hétvégét, szép időt! Sziasztok: Ágci.
Ágci

Sziasztok !

Egy hete találtam rátok, de remélem, azért "befogadtok".
Már nem vagyok annyira "friss" kismama a 36. hétben járok.
A várandósságom elmúlt 36 hete alatt semmi bajom nem volt. Se hányás, se gyakori pisilés, semmi!
Szóval, úgy néz ki kisfiúnk lesz Peti lesz a neve. Nagyon-nagyon jó baba, nem rúgja szét az oldalamat, éjjel alszik, semmi gond nincs vele.
Lehet, hogy egy picit nagy lesz, mert a 26. heti UH-n 1700 gr-ra saccolták. Hétfőn megyek a következőre, majd leírom mi volt.
Tegnap voltunk először CTG-n, a férjem is bejöhetett. A mi amúgy szégyenlős Petink olyanokat ugrált, hogy csak na. Meg is dícsértek, hogy nagyon élénk babánk van. (amúgy pedig, ha rokonnak, vagy barátnak akarjuk mutatni, hogy mocorog, behúzza fülét-farkát, és meg se rezzen)Amúgy a férjm halál aranyos az ilyen vizsgálatokon, mindig ott kering a gép körül, és kérdezgeti az orvost, hogy mi micsoda. Na és persze fülig ér a szája. A 26. heti ultrahangon (amikor megtudtuk, hogy fiú lesz) kérdezi az orvos: - akarják tudni a nemét ? Az én férjem egyből magabiztosan rávágta: - Hát fiú.
Itthon is az ultrahangos felvételeket ő mutogatja a rokonságnak, hogy milye hol van Petinek, én semmit nem látok.
Hát, elöljáróban ennyit, remélem nem fárasztottalak le benneteket, hogy ennyit írtam. Ha nem baj, majd írok még.
Jók legyetek !

Mivel nem régóta olvaslak benneteket, nincs valaki közületek, aki a SOTE II-n fog szülni esetleg akkor, mint én vagy a közelében?

Jók legyetek !

Kata
Kati25

Sziasztok!

Csak jó hétvégét kívánni ugrottam be, mert szokás szerint rohanokKép
Nálunk sok újság nincs, csak folyik a nagy pénzhajtás, hogy minél hamarabb költözhessünk.

Sziasztok!
Orsi(28dik)
Orsi

Szio Lányok!

Most (is) rohannom kell, de tegnap megint voltam egy bababoltban, amit eddig azért nem írtam nektek, mert rég jártam arra, és nem tudtam, hogy nyitva van-e még. Szoval, Kálvin tér, Szabo Ervin könyvtár mellett Elafáni bababolt. Nagyon jo a választék, és feleáron van sok dolog a Megatoy-s -hoz képest. Persze a választék kisebb, de nagyon édi babaholmik vannak.

Jo hétvégét, sziasztok,

Niki (majdnem 29.)
Niki

SZiasztok!

En is csak beugrottam igy a hetvege elott.. nagyon koszonom a tanacsokat azzal kapcsolatban, mit erdemes vinni a korhazba. Ellatogattam az Anyasag / Korhazi lista topic-ra, es tenyleg szepen ossza van gyujtve minden.
Sok mindenre nem is gondoltam volna magamtol!!!

Egyvalamit azert elmeselek: rolatok almodtam!!
Persze nem tudom, az arcokat honnan vettem, hisz csak Christ ismerem szemelyesen, de ott alltunk a Mav korhaz elott sokan, es BMArti jott ki, hogy sajnos megint elmarad a szules elokeszito!Kép
Es sokan kozuletek ott voltak meg, dumcsiztunk, meg orultunk egymasnakKépKépKépKépKép

Fura alom volt, de ugy latszik, sokat gondolok ratok!

A vasrol annyit, hogy en soha nem voltam jobban, mint most a terhessegem alatt, a sok vas miatt.. Elotte nagyon rossz alvo vcoltam kis korom ota, hatam is sokat fajt, allitolag sapadt voltam, es mindig fazos...
Persze ittam en a VAs Plusszt, vorosbort, meg ettem diot, es mas vastartalmu eteleket, de semmi nem hazsnalt, mert allitolag sok nonek nem szivodik fel a vas elelmiszerekbol, de meg plussz italbol sem.

SZoval mindenkinek csak ajanlani tudom, hogy szedje vegig. Anyukam meselte, hogy mar az o idejeben is vegig szedettek vasat meg folsavat a kismamakkal...

Meg egyszer jo hetveget mindenkinek, vigyazzatok magatokra kics pocaklakoitokkal egyutt, es CORY? hajra, hetfon mar tuti olvashatjuk a pici adataitKépKépKép

Vikoca33
Viki33

Szijasztok!

Niki K. Csuklani a mi babánk is szokott, kb. naponta öccör, de én nem annyira szeretem, de szerencsére 5 perc után abba szokta hagyni. Állitólag a csuklás nekik nem olyan rossz érzés, mint nekünk amikor mi csuklunk.

Mamacica! Én még most sem hallom a szivét a 37.héten. Szerintem sztetoszkóppal nem is lehet hallani, mert akkor a dokik is ezzel hallgatóznának, nem?

Niki! Az én párom is minden este massziroz engem, én is imádom. Terhesség nélkül is tök jó, de most még van is mire fogni, ö meg olyan rendes, akár éjfélkor is hajlandó masszirozni:-)))))))

BMárti! Elötej ügyben én is pontosan ilyet tapasztalok. Semmi folyékony, hanem pici fehéres gömböcskék, mintha be lennének sürüsödve.

Moncsi! Én minden nap ücsörgök a kádban mostanában. Söt tovább megyek, a férjemmel együtt szoktunk esténként a kádban ülni:-)) Eddig semmi bajom töle.(már a fürdéstöl:-))))))))

Mégegykata, BMárti! Tök jó, hogy ezeket irod a babócádról, eddig aszittem én képzelödöm, mert én is pont ezeket tapasztaltam, hogy ha rágondolok elkezd mozogni, meg odasimul a kezem alá. Mostmár nemcsak elöttem produkálja magát, hanem az apukája elött is, de azért arra figyel, hogy csak elöttünk, mert más elött még mindig szégyenlös.

Otthonmaradás: most beszéltem egy anyukával (8hónapos a babája), azt mondta, hogy azt sajnálja a legjobban, hogy szülés elött csak 2 hónapot volt otthon. Ha újra kezdhetné, sokkal hamarabb hazamenne és még a baba születése elött agyonpihenné magát.
Én spec. már majdnem fél éve itthon vagyok és nem szoktam unatkozni. Ha újra kezdhetném, ismét az elejétöl a táppénzt választanám. Annyi biztos, hogy nagyon kipihent leszek/vagyok, mire megjön a baba:-)))Már szinte kivánom az éjszakai felkeléseket Kép

Jamina! Hanyadik héten született a babád?

Adri! a gumis kézzel pumpálós orrszivóról annyit mondott a szülésre felkészitö tanfolyam vezetöje, hogy a lehetö legrosszabb ami létezik, mert nem szivja ki a baba orrából a váladékot, hanem csak ki-be húzgálja. Én porszivóra csatlakoztathatót vettem, kipróbáltuk itthon és egyáltalán nem sziv erössen, és tényleg kitisztit mindent, nagyon kiméletesen és egy picikét sem okoz fájdalmat. Elöször nekem is brutálnak tünt, de amióta én is kipróbáltam, tudom, hogy nem olyan veszélyes, söt!

Nyuszimanó! Tényleg nemsokára, már annyira várom! Azon gondolkodtam, hogy kéne egy kicsit izgulnom + félnem a szülés miatt, de nemtom mijé úgy várom már, mintha nyaralni vinnének:-))

SZijasztok, Lara (37)
lara (lara)

Szia Viki!

Kedves, hogy velünk álmodtál, bár én nem is MÁV-os vagyok. KépKépKép

Vasból konkrétan melyik készítményt és milyen adagolásban szeded?

Kellemes hétvégét mindenkinek!

BMárti
BMárti

Sziasztok, meg itt vagyok!

Elszurtam, mert Cory helyett POCOKra gondoltam, hogy HAJRA, hatha hetfore meglesz a baba! BOCSANAT!!!

BMArti, tudom, hogy nem vagy MAV-os, megis belekerultel az almombaKép Biztos, mert olyan klassz stilusban irsz, nagyokat szorakozunk rajta ( persze bentlakoval egyuttKép )

En Aktiferrint szedek folsavvak, napi 2x1-et. VAn olyan vaskeszitmeny is, amiben mar benne van a folsav, nem jut eszembe a neve, de nekem attol eros szorulasom volt, az Aktiferrint viszont jol birom. De ha a verkepetek jo, akkor enm biztos, hogy kell plusz tabletta. En amikor attertem a napi 1-re, rogton megjelent a verkepemben, hogy verszegeny vagyok, es gyanus is volt, mert elkezdett fajni a fejem.

Meg regebben emlekszem, nem ertettem, mert fajt allandoan a fejem, de a vassal ez is megoldodott.

Puszi, most mar tenyleg megyek haza

Vikoca33
Viki

Lara, a 36. héten született a Bebe, a méretei ugyan jók voltak (2750 g, 47 cm), de mégiscsak korazülött. de neked ettöl már nem kell tartanod Kép!
jamina
Jamina

Sziasztok!
Kicsit el vagyok havazva, és állandóan aludhatnékom van! Balázs szépen szopizik, és alszik. Persze ezalól csak az éjszaka a kivétel Kép
A súlyáról nem tudok semmit, mert nincs mérlegünk, úgyhogy vasárnapi az utolsó adatom (akkor 2760 g volt). Mindenkinek jó pocaknövesztést kivánok, és gyönyörû babákat!

cory (9nap)
cory9nap

Sziasztok!

Lányok TI láttátok már a Johnson-nak az új babafürdetőjét. Állítólag nyugtató hatású. Vett már valaki? Milyen Ez is akciós most valahol?

M. Ági
M.Ági

Sziasztok,

nem tudnak felvenni a Klinikára csak kedden, mert már 4-en lesznek aznapra. Ha addig esetleg nem születne meg. Ilyenkor hogy készüljek szerintetek, másnap esnek nekünk vagy még aznap? Nagyon ideges vagyok, föleg Kislara méretei miatt. Meg már akkora a bokám, mint egy vödör.

És szerintetek (nyugtassatok meg!) nagyon sokkal nehezebb megszületnie egy 4,5 kg-os babának, mint egy 3 kg-osnak? Azért izgat ez ennyire, mert egy ismerös családban a szülés alatt kialakult oxigénhiány miatt lett egy csomó baja a kisfiúnak, most derül ki sorban, hogy nem lát jól, hallássérült és egyensúlyproblémái vannak.
Pocok

Kedves Pocok!

Az a legfontosabb, hogy megnyugodj és ne izgulj!!!
Eddig csak olyan esetekről hallottam, hogy jóval túlbecsülték a baba súlyát és még nem hallottam olyat, hogy pontos adatot mondtak volna. A barátnőmet is azzal riogatták, hogy a babája már jóval 4 kiló felett van és amikor 3 hét múlva megszülte, akkor volt 3,5 kiló a baba súlya.
Ne izgulj, drukkolunk!

Puszi:
Moncsi
Moncsi

Sziasztok,

Most csak beköszönök, velünk minden rendben, a savas problémáim is elmúltak. Még 3 hétig dolgozom, utána már nemigen leszek netközelbenKép
Remélem mindenki jól van, szurkolok a köv. kismamáknak, akik már valóüszinűleg a kórházban várják a nagy napot.

Puszi mindenkinek,
Évike
Évike29

Sziasztok Kismamák!

Szoktalak olvasgatni benneteket, de én többé-kevésbé jól vagyok, nincs is mindig írnivalóm.

Évike! Akkor honnan fogjuk megtudni, hogy mikor lesz meg a babád? Én szívesen megadom a mobilszámom, ha gondolod, jelentkezz: lauto@elender.hu . Szombaton 20.21-kor is dolgozol?

Puszi mindenkinek: Laura
Laura29

Pocok!

Nem tudom, hogy melyik klinikán fogsz szülni, én a SOTE I-en szültem, 9.-ére /kedd/ voltam kiírva, 15.-én /hétfo/ befektettek és 16.-án /kedd/ indították a szülést. Tehát egy hetet vártak, a szobatársamnál szintén. Egyébként az indítás méhszájérlelo zselébol állt, nálam rögtön hatott, pedig szinte zárt volt a méhszájam elotte. Ha nem hatott volna, akkor másnapra újabb adag zselét ígértek. Ha bármi kérdésed van esetleg, nyugodtam írjál, nagyon együtt érzek veled! Nekem túlhordás egy hete hosszabbnak tunt az azt megelozo 9 hónapnál. Kitartás!

Szia!

Bubamama /momi@emil.hu/
Bubamama

Sziasztok,

köszi a támogatást, nagyon aranyosak vagytok. Tényleg vacak már ez a pár nap túlhordás is. A SOTE I.-en szülök egyébként, úgyhogy köszi az infot Bubamama, erröl a zseléröl még nem is hallottam. Még annyit kérdeznék, hogy hány nap múlva engedtek haza?
Pocok

Szia Pocok!
Nem nehezebb a nagyobb babát sem megszülni. A feje nem nagyobb mint a többinek Kép csak a testén több a zsír. És ugye az a nyöszös amíg a "csontos" fejecske kibújik Kép a többi már rugalmas. (olyan jó neked, hogy a szülésre készülődsz! Kép )
Nekem annak idején azt mondták az orvosok: na ez jó nagy baba lesz! 4 kilón felül. Megszületett a kislányom 2900 gr.-mal Kép Hát így megy ez...
Üdv.
malacka
Malacka

Pocok!

A legjobb helyen fogsz szülni! Kedden este született meg a kicsi és pénteken jöhettünk haza. A súly miatt ne aggódj, teljesen igaza van Malackának. Az én kisfiam 3.75-tel született, 10 órányi vajúdás után, s bármikor újra végigcsinálnám. Ki a dokid? Tudósíts minket a fejleményekrõl! Szorítok, hogy mihamarabb kibújjon. Tudod már, hogy fiú vagy lány?

Szia!

Bubamama
Bubamama

Sziasztok!
Szerdan hazaérkeztem, a repülon minden rendben volt, én egy kicsit idegeskedtem elötte. Mostanaban sokkal jobban félek attól, hogy vajon a férjem minden probléma nélkül haza tud-e jönni a baba születéséig. Egy kicsit megrémitenek engem ezek az események a világban.
Holnap megyek orvoshoz, majd írok, hogy ment. Anyuval megbeszéltük, hogy elöször mindenféleléppen ahhoz az orvoshoz kell visszamennem, akihez azelott jártam, bár tudom, hogy nála nem akarok szülni. csak sajna még kismama könyvem sincs, úgyhogy még várnak rám meglepetések. Remélem, nem kell majd minden papíromat lefordíttatnom, mert az nem kis ido és pénz volna...

Pocok!
Nagyon szorítok neked!De szeretnék már én is ilyen közel lenni a babával való elso találkozáshoz!

Képzeljétek, ma akkora mocorgást rendezett az én babám, hogy minden mozdulata látszott! Anyu és a húgom egyszerre hallgatóztak, és majd megfulladtunk a nevetéstol, ahogy ketten tapasztották a fülüket a pocakomra és okelme belülrol "beszelgetett" velük.

Jó éjszakát, holnap jövök újra!

Andi
andiv (andiv)

Andi!

Teljesen megértelek, hogy aggodsz a repülés miatt. Nekem tegnap ment el a férjem egy meghallgatásra, és a hét közepén jön, aztán megint megy a héten ujra. Hatszor repül most egymás után, és nagyon féltem Öt. Tegnap végigbögtem a fél napot, amig kimentünk a reptérre, és sorbanálltunk, meg bucsuzkodtunk. Nagyon féltem a kialakult helyzet miatt, és a stressz csak gyülik bennem. Szegény pici lány a pocimban alig mocizik, annyira sajnálom, hogy hülyére aggodom magam az Apukája miatt. Biztos nem teszek vele Neki jot! KépKépKép

Vigasztalásra vágyom. Az idö is csak sirdogál...

Niki (29)
Niki

Pocok!

Ne aggódj, nem a súlyától, hanem a fejétől és a te méreteidtől függ, hogy neheze vagy könnyen születik-e a BABA. Az enyém 4,3kg-al született és kisláány volt. Semmi baj nem volt, még gátmetszést sem csináltak ( ja és nem vagyok annyira nagydarab ). Ha aggódsz, akkor viszont tutti, hogy nehezebben születik meg a baba. Ja és nekem 3 kilósra saccolták UH-on.
Száva

Sziasztok!

Niki!
Jaj de nagyon sajnálom, hogy így ki vagy borulva Kép Nem is tudom, hogy vigasztaljalak Kép Próbálj sokat gondolni a kicsi lányodra, és arra, hogy semmi baj nem lesz. A párod szerencsésen haza fog érni, és utána szépen együtt töltitek a maradék 10 hetet, majd fogadjátok a kislányotok érkezését. Próbálj megnyugodni, mert a kislányod tényleg megérzi, ha gond van, és tényleg kevesebbet mocorog! Tudom, könnyen beszélek. De mi itt leszünk veled ez alatt az egy hét alatt is, és majd vigasztalunk, támogatunk!

Lányok!
Én betegebb vagyok, mint voltam KépKép Bár talán már jobb, de pénteken, szombaton elég rosszul éreztem magamat. Ma meg a hasam fájdogál, csak hogy ne legyen minden tökéletes. Lehet, hogy tegnap kicsit túlfárasztottam magamat.

Puszi mindenkinek
Gabi

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja
Cseri Bogi 3400 g, 49 cm
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12
</pre>

<pre>
Pocok 18.c. 40 hét 4 n Budapest 27 év szept. 20. 1.b.
Szilvia 40 hét Svájc 27 év szept. 22. 1.b.
Erás 37 hét Pécs 21 év okt. 10. 1.b.
Beáta 1.c. 37 hét Budapest okt. 10. 2.b.
Lara 1.c. 37 hét 0 n Szeged 25 év okt. 16. 1.b.
Szilvi2 1.c. 36 hét 6 n Ócsa 25 év okt. 16. 1.b.
Manka2 36 hét 4 n Budapest 26 év okt. 18. 1.b.
PK 2.c. 36 hét 0 n Svájc 29 év okt. 23. 1.b.
Adri 2.c. 36 hét Budapest 31 év okt. 23. 1.b.
Kiraly Kati 8.c. 34 hét 6 n Budapest 25 év okt. 28. 1.b.
Andiv 35 hét okt. 28.
Merci 34 hét Budapest 29 év nov. 1.
Viki 2.c. 33 hét 6 n Budapest 29 év nov. 7. 1.b.
Helga 26.c. 33 hét 2 n Debrecen 23 év nov. 10. 1.b.
Rebi 32 hét 6 n Budapest 30 év nov. 12. 1.b.
Tikk 33 hét 0 n Budapest 26 év nov. 14. 1.b.
Móni 3.c. 32 hét 4 n Debrecen 28 év nov. 16. 1.b.
Eszter 2.c. 32 hét 3 n Budapest 24 év nov. 16. 1.b.
Niki K. 5.c. 31 hét Budapest 26 év nov. 23. 1.b.
Ágci 31 hét Szeged 27 év nov. 24. 1.b.
Katus sok 31 hét 0 n Pécs 28 év nov. 26. 1.b.
Viráganya 4.c. 30 hét 5 n Dunaújváros 29 év nov. 29. 2.b.
Laura 8.c. 30 hét 4 n Budapest 29 év nov. 28. 1.b.
Zsuzsi 3.c. 30 hét 3 n Budapest 26 év nov. 30. 1.b.
Gabi 1.c. 30 hét 3 n Nyíregyháza 27 év nov. 30. 2.b.
Beja 8.c. 29 hét 3 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 29 hét 1 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 29 hét 0 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 28 hét 3 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 28 hét 2 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 28 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 28 hét 0 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 27 hét 4 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 27 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 27 hét 4 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 27 hét 0 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 27 hét 0 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata2 3.c. 26 hét 6 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kata 26 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Betti 4.c. 25 hét 6 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Kisbence 26 hét Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Tiduj 25 hét 4 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 25 hét 6 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Zsú 24 hét Budaörs 28 év 1.b.
Mamacica 1.c. 24 hét 1 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 23 hét 4 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Chris-Klári 23 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 22 hét 5 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 22 hét 5 n Budapest 26 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 22 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
TKriszta 1.c. 22 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Kustyi 22 hét 0 n Gy&#337;r 30 év jan. 28. 1.b.
Klári 1.c. 22 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 21 hét 1 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 21 hét 0 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Juca2 21 hét 0 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 20 hét 4 n Maglód 33 év 4-5.b.
Tünde 19 hét 4 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Nyuszimanó 3.c. 18 hét 4 n Finnország 26 év febr. 21. 1.b.
Barbi 2.c. 9 hét 1 n Budapest 24 év 1.b.
Erika2 12.c. 8 hét Százhalombatta 27 év
</pre>
BGabi (bgabi)

Sziasztok lányok!

Két dolog eszembe jutott a hétvégén, hogy mit kell még a szülésre vinni: a vércsoport papírotokat és az utolsó kenetvizsgálat leletét. (Amit a szülés elott pár héttel csinálnak.) Ezt nekünk a Kútvölgyiben említették, hogy inkább tuzzük bele a kiskönyvbe, de feltétlenül ott legyenek.

Ma rossz napom van, az egyik rokonom szerint "leszállt" a hasam, rohanjak orvoshoz. ennek ellenére itt ülök, idegeskedem. Ti mit csinálnátok? Nem tudom hallgassak e a külvilágra, vagy bízzak az ösztöneimben? Ki vagyok akadva...

Niki!
A párod hamarosan hazajön! Kép Tudod, hogy fogsz neki örülni? Kép Vigyázz magadra és ne szomorkodj! Én is a pocaklakómat sajnálom, mert biztosan érzi, hogy anyu ideges. Kép

Pocok! Minden nap gondolok rátok! Kép Ha tudsz írj magatokról!

Puszil mindenkit: Niki K.
Niki K.31

Szia Niki!

"Mit tehetnék érted, hogy elûzzem a bánatod, mit tehetnék, hogy feloldjam a gonosz varázslatot?"
Egy nagy vigasztaló neked: Kép

Szia Andi!
Üdvözöllek itthon.

Szia Pocok!
Nagy drukk Nektek!

Mindenkinek minden jót!

Sok pusszzz. Chris
Chris

Sziasztok!
Már megint én!
A náthás társaimtól kérdezem, hogy õk mivel kúrálják magukat?
Nekem azt mondta szerdán a doktor nénim, hogy szopogassak szept...(nem tudom mit), és ha nagyon fájna atorkom akkor vegyrk be, 1/2 algopirint.
Egész hétvégén feküdtem. Forró citromos tea, forró húsleves ( a párom fõzte nekünk).
A torkom már nem fáj, ellenben idõnként leizzadok, és köhögök.
Pocaklakó sem mocorog annyit mint eddig tette.
Remélem nem lesz semmi baja? Ugye nem lesz?
Annyire félek ettõl. Kép
Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Niki, ne idegeskedj, az tényleg nem tesz jót se neked, se a BABÁnak! Gondolj inkább arra, mennyire fogsz örülni, ha hazajön a párod!
Egyébként a világ eseményei engem is nagyon aggasztanak, fõleg mióta szóba kerültek a vegyi- és biológiai fegyverek... KépKépKép

Chris, nekem a doki még algopirint sem engedélyezett, így a citromos mézes teára kellett hagyatkoznom. SZerencsére a pihenés és a teázgatás teljesen rendbehozott, ebbõl is talán a pihenés volt a fontosabb. Az én babám sem igazán mocorgott amíg dögrováson voltam, gondolom ö is érezte, hogy valami nem OK. Utána virgoncabb volt, de a hétvégi költözés megint megviselte (engem is), mert megint csak ritkán érzem, és nem is olyan erösen, mint hete. KépKép Pedig úgy imádom, mikor rugizza a pocakomat! KépKépKép

Majd mostantól többet pihenek.

Pussz mindenkinek,
Zsuzs22
Zsuzs

Szia Pocok!

Azt nem tudom, hogy nehezebb-e, és ha igen, mennyivel megszülni egy nagyobb babát, de az tuti, hogy a 4 kg. feletti súly és a "túlhordás" nem ok arra, hogy bármi baja legyen a Pocaklakódnak! A Növérem mindhárom fia két héttel késöbb született, mint az orvosok szerint kellett volna. Mindhárom esetben úgy indították meg a szülést (valami infúzióval), mindhárom baba fölötte volt a 4 kg.-nak, és mindhárman teljesen egészségesek. Ne aggódj! Minden rendben lesz! Nagyon szorítok neked!!!

BMárti
BMárti

Kedves Gabi, Niki, Chris, Zsuzs!

Köszönöm Nektek, már jobban is érzem magam. Kép Remélem, hamar eltelik ez a hét, és vasárnap várhatjuk Aput éjjel, hogy egészben hazaérjen. Kép

És már van neve a Kislányunknak, de kabalábol még nem merem elárulni, pedig reggel majdnem leirtam, mert alig tudom magamban tartani. Nagyon szép neve lesz, hétfön, ha együtt lesz a kis családunk, elárulom Nektek. Kép Kibirjátok, ugyeKép?

Gabi, nagyon vigyázz magadra, gyogyulgass, ovd a Picurit.

Chris, szerintem Strepsillst mondott a dokid, ez köhögésre, torokfájásra jo, és többféle izben kaphato. A Pocaklakod meg jol van, ne aggodj miatta. Én is igyekszem lenyugodni, ahogy lehet.

Sziasztok,

Niki
Niki

Sziasztok, teljesen padlón vagyok.
Iszonyú idegeskedés megy a munkahelyemen, a fonököm egész pénteken engem cseszegetett, persze a hétvégém i egy tiszta idegeskedés volt. Ugyanekkor kiderült, hogy egy másik céggel felbontják a szerzodésemet, ami egy csomó pénzkiesés lesz, ráadásul pont most az építjezés befejezéséhez is elo kell valahonnan teremtsek még egy csomó pénzt, nem tom honnan, de muszáj, mert egy hónap mulva át kell költöznünk. És harmadrészt, aki eddig kölcsönadott nekünk egy csomót, az most hirtelen felhívott, hogy nagyon kell neki, és próbáljuk meg visszaadni. Hát engem egyfolytában az ájulás kerülget, és klegszivesebben feküdnék az ágyikómban táppénzen, de nem tehetem meg, meg ilyenek és nagyon rosszul érzemmagam fizikailag lelekileg, mindenhogy. Nagyon sötéten látom a dolgokat, jaj, nagyon nehéz minden. Kép
Most nektek azrét is írtam le, htáha úgy könnyebb lesz. Anyira rossz, hogy az embernek ilyen hülye pénzügyekkel kell foglalkoznia ahelyett, hogy a babájára figyelhetne, nemigaz? Nagyon elegem van.
Bocsánat, nem akatrtam rátok borítani, ti legyetek vidámabbak
mk
mégegykata 26

Sziasztok.

Nem aggódok, nem aggódok! De tényleg, két napja megszállt valami nagy nyugalom, remélem holnapra is marad belöle valami. Mindenkinek köszönjük a biztatást és az "esettanulmányokat".
Én se vagyok alami nagyon nagy, baba elött 58-62 kg voltam évszaktól és családi ünnepektöl függöen. Még régebben mondta valaki, hogy az is számit, hogy az ember lánya ne legyen punnyadt, izomtalan, hát én elég sokat tornáztam elötte, remélem a hasizmaim nem vesztek el.
Szóval elbúcsúzom, holnap reggel megyek be, aztán megnézzük, tényleg olyan dagi-e ez a kiscsaj, mint amilyennek mérték.
Az orvosom egyébként Magyar Zoltán, én nagyon birom. Mondta, hogy ha gondolom pucoljak ablakot vagy szerelmeskedjünk egy nagyot a férjemmel, hátha mégis meggondolja magát a baba. Az ablakok tiszták (különben is esik), apu meg valami béna meetingen ül... irtam neki sms-t az orvosi javaslatról, lelkes volt. Na majd meglátjuk.

Mindenkinek vidám babavárást, sziasztok!
Pocok

Sziasztok!

Pocok! Kitartás, remélem hamarosan megtudom én is milyen az amikor már bármikor jöhet.
Kata! Ne hagyd hogy az anyagiak elrontsák ezt a gyönyör&#369; id&#337;szakot. Hidd el a babának se jó. Bár tudom, hogy a pénz az a mi miatt nem lehet nyugodt az ember, ha nincs.Kép de azért próbáld meg!
Niki! Kiváncsian várom a gyönyör&#369; lánynevet.

Gabi! Vigyázz magadra! Nem jó hogy ilyen sokáig beteg vagy.

Mindenkinek kellemes hetet kívánok.

Tikk
Tikk

Kedves Kata!
Nem tudok semmi olyasmit írni, hogy rá se ránts, meg ilyeneket, hogy mond meg a számlaszámod utalom az összeget.
Vidámítani sem lehet ilyenkor az embert. gy én kitartást kívánok, és csak annyit akarok mondani, hogy azért vagyunk, hogy egymásra zúdítsuk a bajainkat! És, ha nem vagyok túl vulgáris: Az emberrel a legnagyobb sz-ban történnek csodák, és születnek megoldások.
A körülmények ellenére vigyázz magatokra.

Szia Pocok!
Hát, ha már túl vagy az ablak pucoláson, akkor inkább a kellemeset a hasznossal! Kép

Sok-sok puszi. Chris
Chris

Sziasztok lányok!

Most szabadultam meg a fonökömtol. De ez a 2 órás munkaügy elvonja a figyelmememt a hülyeségektol... Amik foglalkoztatnak!

MKata!
Az élet megoldja a helyzeteket, bízz benne! Kép

Niki!
Én is kíváncsian várom a leányod névnek nyilvánosságra tételét! Kép Mi is nevén szólítjuk a kishölgyet a pociban. Kép

Chris!
A Septofort is úgy kezdodik, szopogatós torokfertotleníto. Nem tudom kismamiknak jó-e? De a másik (Strepsil???) az finom is! Kép Amennyire finom tud lenni...

Megyek vissza a dolgomra. Olyan mintha soha nem érnék a végére... Lehet, hogy már otthon kéne pihengetnem mégis?

Puszi mindenkinek: Niki K.
Niki K. 31

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?