Új privát üzeneted érkezett!

Helyreigazítás

A 2009. június 15-én 12.30 perckor kelt hozzászólásomban valótlanul állítottam, hogy a település jegyzője az óvodai jelentkezések kedvező elbírálásának fejében anyagi ellenszolgáltatást fogadna el. Állításomat olyan információkra alapoztam, melyek valóságalapjáról nem győződtem meg.

A jegyző úrtól ezúton is elnézést kérek az okozott kellemetlenségekért.
*verna*

Sziasztok!

Én is a Flór Ferenc Kórházba szeretnék szülni,tudnátok valakit ajánlani,aki jó is és nem a pénzre hajt?Surányi dokiról nagyon sok jót hallottam,de úgy tudom,hogy fix "tarifája" van?!Előre is köszönöm a segítségeteket!
beby25

Sziasztok!

Tudtátok, hogy a Kistarcsai kórházban kismamahastánc indult? Állítólag nagyon jó, és ingyenes!

Van esetleg Gyömrői kismama köztetek, akinek lenne kedve járni, és esetleg az autóba beférnék én is... A benzinköltségbe szívesen beszállnék, meg aztán ha többen megyünk, több kedve van az embernek, lehet dumcsizni, tapasztalatokat cserélni...

Időpontok: 16.30-kor az 1.emeleti tornateremben (szülésfelkészítő előadás után), keddenként
okt6
okt13
okt20
nov3
nov10
nov17
dec1

Jó babavárást, babázást mindenkinek,

Kati
lkatinka

Kati!

Én gyömrői vagyok, de már (még :lol: )nem kismama. Csak tanácsolni szeretném, hogy védőnőknél írj ki egy hirdetést, vagy szólj a védőnődnek, tuti van még egy két kismama aki itt szül és menne veled hastáncra, esetleg még kocsija is van. :wink:

Kép
Kép
tabati

köszi, jó 5-let! :)
lkatinka

Sziasztok!

ha valaki olvasná a topicot és ismeri dr. Kovács Rékát, kérem segítsen! Én neten őt néztem ki, mint leendő nőgyógyászomat, de nem tudok róla szinte semmit, illetve csak azt, amit írtak a külön róla szóló fórumban, de az nem sok. Ha esetleg van valakinek személyes tapasztalata és megosztaná velem, akár priviben, azt nagyon megköszönném!

Köszi

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

szia Eszterxx

Én Kovács Rékánál szültem júniusban, írj privit a kérdéseiddel.

Meli
melissam

ha valakinek kérdése van a kórházról, írjon nekem privit nyugodtan, frissek az élményeim :)
ja és a2009 novemberi kismama újságban is írnak róla.

Meli
melissam

Sziasztok!

Akit érdekel autóra való fényképes háromszög matrica, annak szeretném a figyelmébe ajánlani egy nagyon jó barátunkat, aki most elkezdett ezzel foglalkozni, a háromszög eső és időjárás álló, bármilyen kép megfelelő hozzá, és a rajta levő szöveg is bármi lehet, mintának beteszem ide a sajátunkat.

Kép

Két matricát gyárt le (mivel a legtöbb családnak biztos van még egy olyan autó a családon belül, amire fel tudják tenni) ennek a kettőnek az ára 1800 Ft., az elkészült háromszöget nyomtatás előtt mailben meg lehet nézni, és ha megfelel, akkor megy a nyomdába, aztán a készet postázzák.

Mail cím: dvst2001@gmail.com

Szilvi

<
sziszka78
Tolna

Sziasztok!
Ha 12 hetes UH-ra megyek, vérvételt is csinálnak?

Laczkóné Poczik Ágnes Ildikó
cirmesitompika
Valkó

Kedves kismamák-anyukák!

Segitséget szeretnék kérni tőletek!
15 hetes kismama vagyok és nagyon gondolkozom orvos váltáson. (A mostani orvosom messze van, és a János kórházban szüleszt, csak ennyi a gondom vele.)
Területileg a Kistarcsai Kórházhoz tartozunk, nagyon tetszik az alapján, amit a honlapon olvastam, csak orvost nem ismerek egyet se.
Ez a baba ovulácó indukciós kezelés révén fogant, nekem esik a thrombocita számom (emiatt gyakori ellenőrzés kell). A babának az egyik erében van egy kis áramlási hiba, de ettől eltekintve teljesen egészséges (hála a Jóistennek). Tudnátok ajánlani olyan orvost Kistarcsáról, aki ilyen "paraméterekkel" is átvenne???
A válaszokat várom priviben is, ha úgy nektek jobb!

Köszönöm és mindenkinek boldog babavárást és örömteli gyermeknevelést kivánok! :)

Kép
kislibus

Szia Kislibus,

Nem tudom, valaki válaszolt-e neked.......én csak ajánlani tudom a dokimat, dr. Kovács Rékát, amennyi tapasztalatom nekem van vele, az alapján nagyon rendes, alapos......ha kérdésed van, írj privit!

Amúgy ahogy látom, kb. egyszerre fogunk szülni :-)

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterxx! Köszönöm a válaszodat, női nőgyógyásznál még nem jártam az az igazság.Esetleg meg udnád irni, hogy hol rendel, van-e magánrendelése stb. A nagyobbik gyerkőcöt nála szülted?

Köszönöm!

Kép
kislibus

Szia Kislibus,

A magánrendelője a Mátyásföld Klinikán van, www.matyasfoldklinika.hu.

8eFt egy vizsgálat, minden ennyi, a genetikai UH-tól kezdve bármi. Kb. havonta kell menni, de nekem problémamentes eddig a terhességem. A multkor cukros lettem, így most erre már kezdetektől kifejezetten figyel, már 7-8 hetesen csinálták az első cukorterhelést. Én nagyon szeretem, nem paráztat feleslegesen, de ha van valami félelmem, azt kivizsgálja feltétlenül.

Sajnos nem nála szültem az elsőt, így még csak ez a 15 hét tapasztalatom van, de eddig ég és föld az előző dokim és ő.

Kép

KépKép
eszterxx

Eszterixx! Köszönöm, megnézem a párommal, hogy oda milyen az eljutás! Egyenlőre szimpi amit olvasok a honlapon!

Kép
kislibus

Sziasztok!

Én is a Flórban fogok szülni, június 3-ra vagyok kiírva!.

HALLOTTÁTOK AZ ÚJ 2010-es RENDELETET?

Felemelték a szobaárat (2 ágyas 5000Ft/éj, 1 ágyas maradt 10000Ft/éj) és már nem úgy van, mint régen, hogy kapsz egy csekket és majd befizeted a szoba árát valamikor

HANEM

megkapod a csekket és gyorsan be kell fizetned, mert ADDIG NEM KAPOD MEG A ZÁRÓJELENTÉST, MÍG NEM MUTATOD BE A BEFIZETETT CSEKKET!!!

Zárójelentés nélkül pedig ugye nem lehet a tb-nél intézkedni, meg sehol.

Biztos volt sok bunkó csavargó, aki befészkelte magát az 1 ágyas szobába, aztán utólag cseszte befizetni a napi 10.000Ft-os összeget, csak "ingyenélősködött".
Igaza is van a kórháznak!
hadreka

Sziasztok!Szeretnék érdeklődni a kórházról mi a helyzet most.Ugyanis én kb.25éves koromig oda tartoztam.Most Tápiószelén van az állandó lakcímem de csak 7végén járunk "haza".Jelenleg Nagytarcsán lakunk és szeretnék egy kistarcsai nőgyógyászhoz elmenni mert közelebb van és nem megyünk sose úgy haza hogy el tudjak menni orvoshoz.
Mikor utoljára voltam a kedvenc orvosom (Gonda Zoltán)már nem dolgozott ott.Most nem tudom mi a helyzet.Vagy lehet h jobb lenne ha a mátyásföldi klinikára mennék?Ott fogadnának?Én nem tudok sokat költeni a vizsgálatokra de a vidéki orvosunk elég gyatra.
Előre is köszönöm a segítséget.
Vendég

Sziasztok,

Tudnátok segíteni? Én szülésznőt keresk a Flórrban, de nem nagyon találok sehol elérhetőséget. Tudnátok ajánlani valakit? Küldenétek pár telefonszámot?
A másik. Nem nagyon értem, hogy is van az epidurális érzéstelenítéssel. Addig már eljutottam, hogy egyeztetni kell. Ez azt is jelenti, hogy az aneszteziológusnak is "ára" van? Tudjátok mennyi?

Köszönöm a segítséget!!

Ági
P.S. Perzse a válaszokat küldhetitek privibe.
Még1x köszi
agnesaa

Agnesaa!

Igen, ha epiduralt szeretnél azt már hetekkel előtte le kell fixálni az intenzív osztály főorvosával (nem jut eszembe a neve egy 50 év körüli hölgy) és akkor amikor szülsz, szólni kell neki és megy és megcsinálja.
Ha előre nem beszélsz/találkozol vele (ő megvizsgál kb. 1 órát vagy nála, megnézi, hogy kaphatod-e majd egyáltalán) akkor már elúszik a lehetőség, szülés alatt már nem kérheted.
Persze utána is dönthetsz úgy, hogy nem is fáj annyira és nem kéred.
Én is így voltam. Előre meg volt beszélve az eda, de nekem nem volt olyan erős fájásom, hogy kérjem.

Én 2007-es árakat tudok, akkor 30.000Ft volt a doktornő "ára".

Szülésznőt nekem a Sárközi Anikót ajánlották, hogy nagyon jó.

Mikor szülsz?
Én június 3-ra vagyok kiírva.
hadreka

Eszembe jutott: Dr. Krémer Ildikó az edát végző doktornő neve.
hadreka

Hadreka!

Köszi a válszt. Én már a végén vagyok, március elejére vagyok kiírva. Csak pont emiatt az eda-s dolog miatt elkezdtem gondolkodni azon, hogy mégis máshol szüólnék. Az orvos akihez járok a Flórban dolgozik, de nem fogadom meg szülésre. Csak szülésznőt szeretnék.
Azt elfogadom, hogy ha valaki plusz szolgáltatást kér, akkor vegye meg, de azt felháborítónak tartom, hogy másként nem is érhető el. Az eda nem luxus egy szülésnél.
Na mindegy. Remélem hamarosan eldöntöm, hova vigyen a mentő. :D
Azért elüldenéd nekem a szülésznő elérhetőségét? Róla én is sok jót olvastam.

Köszi!
Ági
agnesaa

Keressük az év legjobb szülésznőjét
Az Év Bábája díj

Az Országos Bábaszövetség minden évben a kismamák és a szakma javaslatai alapján odaítéli egy szülésznőnek az Év Bábája díjat.
Kérjük, ha van szülésznő, akire szívesen emlékeztek, aki megkönnyítette a vajúdás-szülés folyamatát, írjátok meg e-mailben vagy levélben nekünk, hogy Szövetségünk vezetősége a javaslatok alapján a legjobb szülésznőnek átadhassa a díjat.
A levélben írjátok meg akár nekem privátban, akár az endomed@t-online.hu címre:
- a neveteket (bizalmasan kezeljük, senkinek tovább nem adjuk),
- hogy mikor szültetek – az sem baj, ha évekkel ezelőtt szültetek, de most jutott eszetekbe, hogy szavazzatok rá –
- a szülésznő nevét és a kórházat, ahol dolgozik
- és az is jó volna, ha írnátok róla néhány sort, miért őt választottátok, miben segített…
A Nemzetközi Bábanapon, vagyis a Szülésznők Napján, május 5-én adjuk át a díjat, mely ünnepségre szeretettel várunk minden kismamát.
A Bábanapról, a helyszínről és a díjról olvashattok még a Kismama újságban is.
nováky_rita

Sziasztok!

Kb.2-3 hetem van hátra szülésig, és a napokban kiderült, hogy a doktornő akinl szülnék betegállományban van...Az az orvos akinél az első gyermekemet szültem, egészségügyi okok miatt nem vezet már szüléseket(mondjuk ezt tudtam)...
Megbeszéltük, hogy erre a rövid időre nem választok egy 3.orvost, viszont szeretnék szülésznőt.Tudtok olyat ajánlani, akinek pl.ha éjjel kell jönnie, akkor nem kell érte elmenni?!

Köszönöm előre is;)

málna2162

Sziasztok!

SOS segítségre lenne szükségem!

Most derült ki, hogy e.ü. problémák miatt császáros szülésem lesz a Flórban júniusban. Semmit se tudok arról, hogy ott hogyan mennek a császáros dolgok lehetne pár kérdésem????

-Mennyi ideig tart a császármetszés?
-Bent lehet a műtőben az apuka?
-Bent lehet a műtőben a szülésznő?
-Utána mennyi ideig kell a császáros őrzőben szobában lenni?
-Mennyi ideig kell mozdulatlanul feküdni?

Köszönöm
Réka
hadreka

Sziasztok,

Aki esetleg tud valamit dr. Kovács Rékáról az elmúlt egy hónapban, hogy meddig vállal szülést, mi lesz az eddigi betegeivel, stb, kérlek írja már meg priviben.

Én is hozzá tartozom, a magánrendelésére járok, de sajnos telefonon nem adnak felvilágosítást......viszont ha már nem szüleszt, akkor sürgősen kellene keresnem mást.

Köszi

Eszterxx

Kép

KépKép
eszterxx

És még egy kérdés, hátha valaki tudja a választ!

Mit kell mostanában vinni a kórházba? Mi az, amit adnak? Gyereknek cuccok, magamnak betét, ilyenekre gondolok.......

Köszi

Eszter

Kép

KépKép
eszterxx

Mindent vinni kell,hiszen csak az első napra biztosítanak általában kiegészítőket.A kicsiket mindennap átöltöztetik igény szerint.
Erőltetik a szoptatást...persze ha nincs tej,könyörögni kell,tehát érdemes erre a részére is gondolni.
Az sem mindegy,éppen kit fog ki az ember.Egy kis helyreigazítás,s mindenki tudja,merre hány méter.
memara

Nagyon köszi, Memara, akkor erre állítom testem-lelkem :-) ebből egyedül a tej dolognak nem örülök, már egyszer végigéltem 4 nap üvöltést egy naggggyon leesett cukrú gyerekkel....na, de most majd majd rutinosan rámenős leszek, vagy könyörgős, vagy fizetős, vagy bármi :-)

Köszi!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Ha van lehetőség,akkor 2 ágyas szobát kell kérni,mert a 6-8 ágyas lepukkant,mindenféle lunpennel teli szobák borzalmasak.(Persze,ezt csak ránézésre tudtam megállapítani,amikor a cigány slepp reggeltől estig ott ült,s ezt szó szerint kell érteni...)
Amúgy az orvosok nagyrésze,s az asszisztencia is nagyon segytőkész,rendes.A babaszobában általában nagyon segítőek.Nekem egy dolog nem tetszett,hogy a szoptatást nyomatják.Én azt csináltam,bevittem a tápszert,s azt kapta a gyerek.Tejem egy csepp sem volt,a kicsi a születése pillanatától kezdve nagy étkű volt.
Az is sokat számít,ki az orovosod,mert akkor úgy állnak hozzád.
(Legalábbis én ezt tapasztaltam.Nagyon segítőkészek voltak velem szemben.)
A szüléshez kitartást,erőt kívánok neked.
memara

Óóóóóó, milyen jó hírek :-) Egy vagy kétágyast mindenképpen megpróbálom, mert sokágyasból van tapasztalatom István kórház terén, ahol ráadásul hivatalosan is reggel 7-től este 9-ig van látogatási idő........nem is megyek oda többet vissza :-)

Hát, orvosom pedig úgy néz ki, végül nem lesz, mert akihez járok terhesgondozásra, sajnos már nem vezethet le szülést. Sejtettem, hogy ez is sokat fog számítani, de akkor lélekben készülök :-)

Szoptatás mizériát is ismerem, mintha magamat olvastam volna, csak én még nem voltam ilyen okos az elsőnél :-) persze, szeretnék én szoptatni, de nem biztos, hogy császárral azonnal meg fog indulni..........

Nagyon köszi Memara!!!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

Ha nem sikerült orvost választani...bár császárnál ez,nem is tudom,hogyan megy.
Nem tudom..esetleg előre egyeztetett időpontban,beírják a "műtős"könyvbe.
Mindenesetre,akármilyen bunkó modorú egyik-másik,a szakmai felkészültségük magasan áll.
memara

Eszterxx!

A doktornő miért nem vezethet le szülést? Én is hozzá járok, bár még nem vagyok kismama, de remélem, hamarosan az leszek! Erről meg nem tudtam, és múlt hétfőn sem mondta....

Köszi!

wf
wf

Sziasztok Lányok!

Látom ez a topik nem nagyon pörög, de megpróbálom hátha választ kapok a kérdésemre.

Kb 8 éve szültem a Florba, meg voltam elégedve, de szülés után rögtön elvitték a gyerekemet és csak másnap láthattam ami nagyon rossz érzés volt. Semmi pocira fektetés, és cicikézés nem lehetett.
Olvastam hogy milyen korszerű a szülészet, és az a kérdésem aki mostanság szűlt, mennyire változott a helyzet. Mert nekem ez határozza meg a kórház választásomat. Ja és nem azért vitték el a bébit mert volt valami baja, csak egyszerűen ez a szokás volt.

És valaki ismeri Túri doktort? Privibe is érdekelnek a vélemények.

Nagyon köszönöm ha bárki válaszol.

Kép
Kép
pancsi76

Sziasztok!
Valaki tudna segiteni Surányi doktor tarifájáról tudnátok írni .
Előre is köszi

Kép
viccmano

pancsi

szerintem nem ez a "szokás", én 3-szor szültem, 12 éve elvitték a fiam, de ő nem sírt fel és oxigén kellett neki...de 8 éve a lányomat már nem vitték el, 2 órát volt velünk
4 éve pedig már azért is csúnyán néztek mert a 2 órás megfigyelés után nem kértem a szobába, hogy aludhassak hajnali 4-től kicsit

tarifa engem is érdekelne, főleg a rákszűrés
becsi
Iklad

Én majd júni elején megíro,m a friss híreket, mert úgy tűnik, elég ritkán ír ide bárki, aki Flóros....pedig engem is érdekelne minden ilyen, de akkor kitartást, max. 6 hét múlva már friss híreket tudok mondani!!!!!!!

Kép

KépKép
eszterxx

In medias res:
az én szülésem egymás után jöttek sorban,2007,08,09.A legkisebb tavaly októberben született,előtte 2008 tavaszán a második.Szerintem szülésznő és orov s függvénye ez az egész.A harmadik gyerek végig ott volt velem.A második szülésnél evitték,majd néhány óra után visszahozták.
De gyorsan pattintják le,amint lehet a baba az édesanyja mellet van.
memara

Kicsit elgépeltem:jav. szüléseim ill. orvos
memara

Köszi a válaszokat. Eszter várom a friss fejleményeket. Most fogsz szülni? Kinél? Van szülésznőd?

Mamara hát mint az orgonasíp. Gratulálok hozzájuk. Akkor te meg voltál elégedve a korházzal?

Sürün bekukkantok, hátha idetéved valaki.

Kép
Kép
pancsi76

Köszönöm a gratulációt.
alapjaiban meg voltam elégedve.Ehhez azt hiszem hozzájárult,hogy kinek a páciense voltam(Várkonyi élen jár a "tereprendezésben"),szerencsére jutott egy vagy két ágyas szoba a szülést követően.
6-8 ágyas szobában, örjöngő cigányok között,akiknek a garniturája reggeltől estig ott ült...borzalmas....
Szerencse részem nem volt benne,de a látvány is sokkoló volt.Koszos,redvás,nagy pofájúak.
memara

jav. garnitúrája...(az előnn rövid lett az u betű)
memara

Sziasztok!
Én is a Flórban fogok szülni,mert oda tartozunk(Monor)!
Én semmi dokit nem ismerek,majd az ügyeletesnél fogok szülni!
Elvileg 3 hetem van még hátra,így ha már tudok részleteket,majd megírom!De már előre félek a sok"barnabőrűtől"!De hát szerintem az minden kórházban van!
Nekem a védőnő azt mondta,hogy egy pár pelust,és popsitörlőt vigyek!Mert állítólag adnak,de nem eleget!

Kép
kevemoncsi
Monor

Feltétlenül vinni kell mindent,mert az első nap kap a kicsi pelenkát és törlőt.
A dokik felkészültek,a tudásuk ott van,ahol kell.Tehát ilyen szempontból jó kezekben leszel.Az már más kérdés,kinek milyen stílusa van...de ezzel nem kell foglalkozni,s igazán nincs is idő és energia rá....hiszen a szülés,a fájások,fájdalom,a megszületett kicsi teljesen lefoglalja a kismamát.
memara

Sziasztok!

Memara, gratula az orgonasípokhoz!!!!! Kevemoncsi, a cigány családok mindenhol vannak, kikerülhetetlenek... az Istvánban úgy próbálták csinálni, hogy egy szobába kerüljenek, egymást boldogítsák és most is csak ebben merek bízni.

Kevemoncsi, el ne felejts írni, ha kijössz, mert szerintem itt sok-sok zugolvasó várja, hogy részletesebben megtudjuk, mi a helyzet a Flórban!!!! :-)

Nekem nagyon jól jön, hogy előttem szülsz, legalább lesz első kézből tapasztalat.......és ha spontán beindul, akkor én is ügyeletesnél szülök, ha meg programozott császár lesz, akkor annál, akit az én nődokim javasol, de ő tuti nem lesz ott, tehát kicsit hasonló a helyzetünk.

Kép

KépKép
eszterxx

Pénteken voltam benn a kórházban az orvosomnál,mert akadt egy kis problémám(spiráltól véreztem).Nahát ott semmi sem változott,ugyanazok az emberek dolgoznak ott...
Bár volt egy asszisztens,aki a vizsgálatokon segítette az orvos munkáját...volt egy stílusa,az már biztos.Kimondottan bunkó volt,fontoskodott volna,ha az orvos hagyta volna...
egyszerűen keményen kell fellépni,helyreigazítani,ha nem tetszik valami,vagy nem ugyanaz a vélemény.
Nekem az sem tetszett,ahogyan "rugdosták" ki az ágyból szülés után a kismamákat.Menjen tusolni,menjen wc-re.Szerintem,mindenki sajátmaga érzi,mit bír,mennyire tud mozogni,mennyire érzi magát jól szülés után.
Az orvos a lényeg,az ő szaktudása.Még ha valaki ügyeletben szül náluk,akkor is.
Sok erőt,sikert!!!!
memara

Sziasztok!

Én is a Flórban szültem mindkét kislányomat 2006. és 2008. szeptemberében. Tényleg nem viszik el a babádat, ott lehet veled végig. Nekem a másodikat a hasamra tették, szülés után 20 perccel már szopizott is. Az elsőt elvitték megfigyelésre, mert meconiumos volt a magzatví, de utána ott volt ő is velem végig.

Eszterxx,miért nem vállal már szülést Kovács Réka? Talán kismama? Én mindkettő gyerkőcöt nála szültem.

Katica

Kép
Kép
Kép
ichtus

Sziasztok!nem tudja valaki Dr Gonda Zoltán ott van még a kórházban?Üdv:Linda!
linda60

Én 2004 ben szültem a flórban, Szabó Lászlónál kellett volna szülnöm de közölték velem,hogy ö épp Egyiptomba van!Még csak átsem adott egy másik dokinak így mivel pont gonda dr volt az ügyeletes nálla szültem,és nagyon elégedett voltam vele!Így majd a második babát is nálla szeretném szülni!Linda
linda60

Szia Ichtus!

Igen, kisbabát vár, azért nem vállalhat már szülés levezetést. Még június végéig dolgozik, nekem ez a szerencsém, így a terhesgondozást ő végzi. Ha bármire szükséged van, még addig a magánrendelőben tuti megtalálod, aztán oda hamar vissza akar menni, azt mondta, tehát a következő rákszűrésemet már én biztos nála csináltatom :-)

Kép

KépKép
eszterxx

KEDVES ESZTER,
JÓL LÁTOM,MÁR NAGYON RÖVID IDŐ VAN HÁTRA SZÁMODRA A KICSI MEGSZÜLETÉSÉIG???
IZGALMAS UTOLSÓ HETEK,NAPOK JÖNNEK....
memara

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?