tegnap este még írtam, de elszállt a netünk
napok óta úgy vagyunk vele, mint a mesében: hol volt, hol nem volt...
ha épp kedvében van a ZZuram, akkor összedugja a laptoppal a modemet, és úgy műkszik is, de az asztali Pc-nk haldoklik szegény. Persze ha meg épp üzemel a laptop, akkor ő ül előtte
szal a tegnapi:
Sziasztok
H1N1:
Mis sem oltatjuk be, hasonlóan, mint Kchriske, nem bízunk a sebtiben összedobott vakcinában.
Tavaly M megkapta a sima influ-ra, mert az önkormányzat a pedagógusokat beoltatta kampányszerűen - mégis beteg lett. Én nem voltam beoltva, de elkerült a baj, és szerencsére a kislányt is, bár ő még akkor szopizott.
A Prev 3-ra még mi is várunk, de pl bárányhimlő ellen beoltattuk P-t, és bár a dokink nem "oltáspárti", de ezt még ő is javasolta, mert a környéken elég sok szövődményes/kh-i kezeléses/súlyos lefolyású b himlős eset van/volt . Szóval ezt megkapta. Majd meglátjuk, hogy megússzuk-e a súlyosabb bajt, mindenesetre a lehetőséget szerettük volna biztosítani az enyhébb lefolyáshoz (még úgy is, hogy igencsak trükköznöm kellett a konyhapénzzel, hogy kijöjjön rá a 7000 málna
).
Kchriske:
majd priv-ben kérdezhetek, hogy milyen utakra fog menni? csak úgy kíváncsiságból
(apukám 4 millió km-t vezetett le, mielőtt végleg kiszállt a sofőrülésből)
Nyugi, a határon már bizti átjöttek, legfeljebb Z. elaludt és azért nem írt
lehet, h mire ezt írom, már otthon is van veled...
És örülök, h nem tályog, "csak" fogacska
Ó, Misi jobban van, a láza mostmár leredukálódott masszív és állandó hőemelkedéssé, viszont fáj a torka, mint állat. De hétfőn már muszáj lesz dolgozni mennie, mert a 60% táppénzből nem tudjuk kifizetni a lakáshitelt+csekkeket stb...
P tényleg nagyon élvezte a szülinapozást, nagyon örülök, hogy ilyen jól sikerült a dolog
És NEM vagy bálna, ezt egyértelműen megállapíthatom a keresztelős fényképek alapján!!!!
Vizsgálat:
KUKACOS!!!!
Mást nem is mutatott magából, befordult a méhlepény felé, és a kezeit odatartotta két oldalról, hogy még véletlenül se tudjuk megnézni őkelmét. Hiába ettem szőlőcukrot, köhögtem, krákogtam, pöcköltük a pocakot - méééég jobban befúrta magát és elbújt.
A doki szerint meglepően hosszú ujjacskái vannak - ezeket bőszen nyitogatta az arca mellett, szerintem próbálgatta, hogy tud-e f*ckolni nekünk.
270 gramm, 3 cm-es a combcsontja, minden szerve és végtagja rendben (és hagyományos számbeli leosztásban
) van.
A többi adatra így nagy hirtelen nem emlékszem.
A méhlepényen viszont talált 2 db cisztát : 13 és 12 mm átmérőjűek. Vmi vírus okozhatta (Kchriske, gondoltam ám rád!), most majd laborvizsgálatok kellenek, hogy utánajárjunk. A babónál ez nem okozott rendellenességet, csak a lepényen jöttek ki ezek az izék. Állítólag fel fognak szívódni, de van rá pici esély, hogy megmaradnak. Ez nagyon elenyésző százalékban okozhat bajt szülésnél, ha az uccsó vizsgálaton még meglesznek, akkor csaszi lesz.
Amúgy attól függően, hogy milyen vírus okozta, majd kiderül, hogy kell-e szülés után kezelni v elkülöníteni a babát, (
) illetve, hogy ez kizárja-e eleve a hüvelyi szülést.
(én jobban örülnék ha nem lenne csaszi, mert mégiscsak hasi műtét, és emlékszem, hogy vakbél után hetekig bohóckodtam, mire megint normálisan éltem az éltemet, míg szülés után másnap már törökülésben szoptattam, meg "vígan" hordtam a vizet a haldokló szobatáraimnak... De persze a baba érdeke az első! Ha neki így jobb, akkor zokszó nélkül fekszem majd a szike alá...)
na szal most majd járhatok az sztk-ba, és hőn reménykedhetek, hogy nem szedek közben össze még vmi kellemes bacit
Ó, és nem tom, P-t hogyan fogom megoldani, mert jövő héten anyám majdnem minden nap dolgozik - még csak az hiányzik, hogy ő is benyaljon vmi kórságot, míg ott dekkolunk...!!!
És képzeljétek, végre nekem is van "nevem"
(első szava az apa volt, M nagy örömére -rám eddig csak mutogatott...
)
Szal mostantól egyértelmű, hogy én vagyok "nya-nya"
Nem, nem anya, még véletlenül sem anyuci, vagy egyetlen drága szülém, anyácskám, édesanyám - hanem NYANYA
27 évesen...
na jó, megyek és bánatomban felfalom az uccsó sütimet...
~~~~~~~~~
na ,eddig volt tegnap
Nicolca:
Amire én gondoltam lila csomisra, az a nagyobb kiszerelésű, és minden mérete lila alapon van, csak színes csík jelöli, hogy pl a 3-as asszem sárgával, a 4-es pirossal van még kiemelve rajta. És nagyobb csomag, mint az, ami full lila/zöld/nemtommi, méretek szerint. Szal sztem erre gondoltam ,amit te is vettél
De meg fog szűni, teljesen felváltja ez az új színes, kicsi csomagos. sajna, mert nekünk elég jól bevált és akciósan tök jó árban is van.
Detty: hát ja, én nagyon élveztem, hogy szabadabban mozogtam az elmúlt pár hónapban, mint mikor szigorúan másfél óránként evett a csaj. Kicsit nehéz lesz visszarázódni a tesó mellett a viszonylagos bezártsághoz, és előre tudom magamról, hogy alig várom majd, hogy ő is nagyobbacska legyen, és ki lehessen mozdulni vele/vagy néha-néha akár nélküle is kicsikét
Mondjuk szerencsére a mi baráti körünk maximálisan partner nekem ebben. Korábban mindig mi mentünk vmelyikükhöz, most többnyire ők jönnek át hozzánk, és nem morognak, ha néha csöndben kell lenni (és igyekeznek nem felröhögni az alvó gyereket)
), vagy ha azt mondom, hogy akkor most a tervezettől hamarabb van vége a mókának, mert a gyerek kezd kidőlni... illetve néha anyámmal tölt 1-1 estét v éjszakát, és akkor el tudunk menni M-vel ide-oda. Múltkor kerti partin voltunk...
Biztosan én vagyok gyenge, vagy nem elég elhivatott anya, de nekem nagyon kellenek ezek az alkalmak, mikor kicsit feltöltődöm, ezek nélkül hamar felőrölne a mókuskerék. Sokszor van lelkiismeret furdalásom, hogy épp P nélkül érzem jól magamat, de talán jobb ilyenkor az eszemre hallgatni, mert tény, hogy ő meg remekül szórakozik közben a mamival, és eszébe sem jutok, pláne nem hiányzom neki.
És a sok baráti összejövetel miatt - legalábbis sztem belejátszanak - nagyon barátságos és kommunikatív lett, bárkivel képes leállni bratyizni (előtte rámsandít a reakciómat felmérni, hogy én hogyan állok az illetőhöz), és könnyen barátkozik.
ööö, megint regényt sikerült írnom
boooocsiii
ó, és egy fiús-kérdés:
akkor most kell húzogatni, vagy nem kell?