Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Susytunder, köszi a tornát, megyek, és megpróbálom letölteni:)
Egyetértek, én is azt hiszem, jobb lenne, ha a róka jönne, mert az ingertől már én is kikészülök:( a szagok is okoznak problémát.

A fáradságról meg ne is beszéljünk :) állva el tudnék aludni

Lányok, többen írtátok, hogy már nem sokáig dolgoztok. Őszintén irigyellek benneteket:) én - ha a Pocaklakónk nem szól közbe - február végéig kellene, hogy dolgozzak:( nem is tudom, hogy fogom bírni a fáradtságot:(

Üdv az újaknak, szépen bővül a májusi csapat:)

Kép
mandula11

Susytunder!

Én sem vagyok kibékülve a szagokkal :( . Mindennel bajom van.
A hányinger nálam is működik,de a rókával csak egyszer találkoztam :D .
Aludni? Állandóan....Egész nap álmos vagyok. Este legkésőbb kilenckor már durmolás van :oops: .

El is felejtettem megdicsérni a konyhádat :oops: ! Nagyon szép lett 8)

Kép
szilvancs75

Kép
Vendég

Sziasztok Kismamik! :D

Először is,üdv az újaknak!Nagyon szépen alakul a csapatunk!

Nekem kismama tornám a Rékától van!Szerintetek az jó?
És mikortól kéne tornázni?
Mert én nagyon rosszul vagyok mostanában! :oops:

Szamoca:Szorítok nagyon!!!!!!!Hétfőn várjuk a fejleményeket!!!
Szöszmöszke:Neked is szorítok,és várom,hogy mit mond a doki!!
Susy:most nézem,hogy micsoda receptgyűjteményed van!! :D Gratula!Tetszik egy jó pár dolog,bizti megfogom csinálni!!!!
De még egyenlőre nem sok kaját tudok enni! :oops:

Én nagyon rosszul vagyok csütörtök óta!Addig semmi bajom nem volt!!Ettem egy tányér kínait(amit szerintem nem kellett volna),mert azóta állandóan fáj a hasam!
Tegnap egy kicsit be is szédültem,biztos a vérnyomásom!
De délelőtt megmértük,és jó volt,csak a pulzusom kevés egy kicsit!
Fejem állandóan fáj.Elmentünk tegnap a patikába,kértem rá valami homeos gyógyszert,és nem tudtak ajánlani,csak legvégső esetre panadolt!Szerintetek?????? :roll:
És kértem valami hashajtót,ami jó a kismamáknak is,mert eléggé szenvedek!Erre is valami aszalt szilvalét akartak adni,kb 1 literest,1310 ft-ért!Hát kicsit kiakadtam!
Akkor inkább hozok a mamámtól szilvalekvárt!!(ingyen) :)

Kajálással nagyon hadilábon állok!
Alig tudok valamit megenni!Szinte semmit nem eszek egész nap!
Megkívánok valamit,és 1 óra múlva már rá sem tudok gondolni,mert elkap a hányinger! :oops:
De róka koma még engem sem látogatott meg!! :D
Remélem nem is fog!
Apukám mondta,hogy anyukámnak sem volt semmi baja velem,amikor terhes volt!Így valószínű rá ütöttem eddig!

Bocsi,hogy ilyen hosszúra sikeredtem,de muszály volt kiírni magamból!
Szerdán megyek dokihoz,már nagyon várom!
Remélem semmi baj nem lesz!!!
Szép napot mindenkinek!
Moncsi

Kép
kevemoncsi
Monor

Sziasztok!

Tegnap szüretelésen voltunk, nagyon elfáradtam, de olyan jól esett egész nap a friss levegőn lenni, főleg, hogy gyönyörűen sütött a nap is, igazi vénasszonyok nyara van mostanság.

Üdvözlöm az újonnan csatlakozókat!

Láttátok, megnyílt a 2010-es júniusi topic? Henibaby már át is pártolt oda, ami teljesen természetes is. :D

Cs-andi, nagyon jó lett a táblázat. Nekünk is vannak már neveink. Mi két keresztnevet szeretnénk adni a babának, és ugyan már szinte teljesen biztos, hogy mely neveket szeretnénk adni, azért még a táblázatba nem adom meg, hátha változik. 8)

Hát, én szinte semmit nem tudok hozzászólni a hányingerhez és szagokhoz. Semmi bajom nincs, semmire nem vagyok érzékeny, egyáltalán nem vagyok rosszul semmitől. Valójában még elképzelni se tudom, milyen lehet napokon, heteken át rosszul lenni, mert én terhességen kívül sem voltam soha rosszul, max. fájt a gyomrom, ha elrontottam, aztán hasmenésem volt...szóval, nekem fölül soha semmi nem jött ki.
Kívánós se vagyok, max. azokra az ételekre, amikre eddig is. Ez annyira érdekes! Mert mondják, a hölgyek egyharmadát érinti a terhesség alatti rosszullét, de nekem úgy tűnik, hogy jóval többeket érint. Nem mondaná valaki azt, hogy Sellon, ne aggódj, nekem sincs semmi bajom! :D
Mindenki azt mondja, hogy milyen szerencsés vagyok, de tök fura, hogy semmi nincs, azokat a dolgokat leszámítva, amiket mondtam: éjjelente felkelek 4-5-ször pisilni, illetve a mellbimbóim besötétedtek kicsit, férjem szerint pedig az egész mellem keményedett. Én azt vettem észre, hogy a melltartóból ki akarnak buggyanni, ennek ellenére még kényelmesek, úgy hogy nem veszek újat. A homlokomon a pattanások teljesen elmúltak, szerintem a babapúdernek köszönhetően, amivel reggel és este bekenem. Este kicsit jobban, mert akkor nem számít, hogyan nézek ki. Az ezer forintos klín end klír meg semmit nem ért. 8) Bár nem is terhességre találták ki.

Tényleg, valaki írta múltkor, hogy az ő homloka is pattanásos lett. Bocsánat, de már nem tudom, ki írta. Szóval, neki is bevált a babapúder? Én amúgy Gabit használok.
Vendég

Ó, igen, akinek székrekedése van, egyen meg egy kis tasak aszalt szilvát, feltéve, hogy szereti. Egészen biztosan segíteni fog.
Egyébként tessék, ezt a terhességi székrekedést is csak hallomásból ismerem, mert én simán el tudok menni vécére, semmi gondom nincs.

Egyébként, én úgy döntöttem, hogy nem szedem tovább az Elevitet. Június vége óta szedtem, amikor mondtam a nőgyógyászomnak, hogy gyereket szeretnénk. Most pedig úgy döntöttem, hogy a 8. héten abbahagyom. Semmi bajom nincs, nem érzem szükségét, hogy szedjem.
Vendég

[quote="sellon"]
írta:
sellon
Üdvözlöm az újonnan csatlakozókat!

Hát, én szinte semmit nem tudok hozzászólni a hányingerhez és szagokhoz. Semmi bajom nincs, semmire nem vagyok érzékeny, egyáltalán nem vagyok rosszul semmitől. ...
Kívánós se vagyok, max. azokra az ételekre, amikre eddig is. Ez annyira érdekes! Mert mondják, a hölgyek egyharmadát érinti a terhesség alatti rosszullét, de nekem úgy tűnik, hogy jóval többeket érint. Nem mondaná valaki azt, hogy Sellon, ne aggódj, nekem sincs semmi bajom! :D

szia Sellon!
egyelőre nekem sincs semmi bajom, leszámítva, hogy pár dologtól néha hányingerem van (jellemzően az édes dolgoktól - pl. túrórudi, kakaó, csoki... nah ezeket nem kívánom egyáltalán).
úgyhogy ezeket inkább kihagyom :) és akkor minden OK. :)
Vendég

Sziasztok!

Hadd osszam meg én is veletek észrevételeimet... A hányinger, hányás engem is teljes mértékben elkerül. De az első terhességem alatt sem voltak ilyen jellegű tapasztalataim. A gyakori pisilés az jelen van, de szerintem ez mindenkinél így van. Ami a legjobban kiakaszt, az a hihetetlen mértékű fáradtság, álmosság. Az egyik percben még teli vagyok energiával, a másikban már hatalmasakat ásítozok és ragadnak le a szemeim, mint aki már vagy egy hete nem aludt. :)
Ezért szoktam néha délután a lányommal együtt pihenni egy-két órát, egyébként nem bírnám a tempót (főleg, amit Bogi diktál).

Azért nem tudom eldönteni, hogy melyik topicba írjak, mivel az én laikus számításaim szerint a dátum 06.01. Az orvosi megerősítés még várat magára. Viszont a lányommal is hasonló volt a helyzet. Kiírt dátum január 1. volt és december közepén megérkezett. Ebből adódik a dilemma, hogy május??? esetleg június???

Ha nem gond, maradnék nálatok, mivel itt már jobban képben vagyok, meg aztán legelőször ezt a topicot választottam (igaz, akkor még nem volt júniusi). Ennyi erővel nyithattam volna én is, de valamiért nem akartam.

A székrekedés ellen tényleg legjobb a szilva. Befőtt, lekvár, aszalt formában. De kapható dobozos gyümölcslé formájában is (talán a Hey-Ho-nak van ilyen) rostos szilvalé - az is nagyon jó. És nem mellékes, hogy nem kerül 1300 Ft-ba.

Mindenkinek kitartást és további kellemes napot kívánok!!!
Vendég

Szia Ági! :hll:
De jó, hogy idetaláltál! :)

A többieknek mondanám, hogy Ágit már lassan két éve ismerem egy másik fórumról, meg azóta többször találkoztunk is, két hét volt annak idején az esküvőink között, s a babáink között is talán csak egy hét lesz...

Ami engem illet, eddig kétszer rókáztam, illetve a reggeli teámat buktam vissza, amúgy csendes a gyomrom, de az émelygés néha felér egy nagyobb rókával is. :( Rekedésem nekem is volt már, én is házi szilvalekvárt ettem, bár az utóbbi időben nem bírom az édeset. És még egy bajom van. A tej. Én nagy tejivó vagyok, de mostanában annyira nem esik jól, hogy már hetek óta nem ittam...

A táblázathoz adatok: korom 26, mikor tudtam meg: szept 7, mikorra várom: május 16 mióta próbálkozunk: 5 hónap. A többit még nem tudom.
novakbrigi

Sellon! Nekem sincs semmi bajom, legalábbis ilyen hányinger-hányás-székrekedés féle klasszikus terhes-tünet. Remélem ez így is marad. Ellenben pár napja enyhe mensis görcsök vannak, majd megkérdezem a dokit, hogy erre jó-e a magnézium.
Ja, a pattanások is nekem voltak, nagyon bevált a babahintőpor, már csak a helyük látszik, de az is szépen múlik. Úgyhogy köszi a tippet!

szösz

Kép
szöszmöszke

Köszönöm Lányok! :lol:

Andi,
Köszi, hogy a táblába bevettél. :wink:

A görcsölgetésre és hányingerre nagyon jó a Magne B6. Nekem bevált. A görcsölgetés teljesen normális nyugi. Nyúlnak a szalagok, nő a méh. :lol: Állítólag a 8-9. hétig tart. Nekem szinte minden nap van görcsölgetés. Sőt még barnáztam is de elmúlt. Persze ezt nem kívánom senkinek, mert azt hittem hogy elájulok. :shock:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Nekem szeptember 28-29 körül kellett volna a második menstruációmnak megjönnie. Olvastam olyat, hogy a menstruációs időszakban a szervezet érzékelheti, hogy "itt az idő", s ezért fájhat is has. Nekem egyáltalán nem fájt, és szerencsére soha nem is barnáztam, semmi bajom nem volt.

Én eddig egyedül a kóláról vettem észre, hogy egyáltalán nem kívánom, pedig alapból nagyon szeretem. Egyáltalán nem iszom édes üdítőket, hanem folyton csak az ezerszer megkívánt szóda- vagy ásványvizet, illetőleg a sima vizet, 3-4 jégkockával. Mindig ügyelek arra, hogy a fagyasztóban legyen jégkocka.

Szerdán megyek UH-ra. Már nagyon várom. Szeretném hallani a szívdobogást, illetve, hogy minden jól alakul.

Minden nap ráállok a mérlegre, és szigorúan ellenőrzöm a súlyomat. Eddig 1 kilóval mutat többet, mert ennek a nagyon finom édes szőlőnek nem tudok ellenállni...Most októberben további 1 kilót engedélyezek magamnak, persze, ha nem jön rám semmi, az jó, de 1 kilónál több semmiképpen.

Ma nézegettem terhesruhákat, fel is próbáltam pár nadrágot. Azt hiszem, hogy először tréningnadrágot fogok venni, s aztán akkor farmert vagy valami télire való nadrágot, amikor már lesz hasam is, mert anélkül nagyon nehéz próbálni.

Szöszmöszke, örülök, hogy segített a babapúder.
Vendég

Sziasztok!

Tegnap állatkertbe voltunk, de nem sikerült olyan jól mint terveztem, mert Kristóf minden állathoz be akart menni, és minden állattól sírva jöttünk el. Mondtam neki, hogy hogy képzeli, hogy beengedem az oroszlánok közé??
Aztán anyósomhoz mentünk ebédre, csinált rántott karfiolt, rántott cukkinit, rántott húst, juhtúróval töltött rántott gombát, szóval alig bírtam felállni az asztaltól.

Én még nem híztam, sőt 1 kilóval kevesebb vagyok! Szerintem a sok hányinger miatt és én este nem eszek semmit.

A Réka kismama tornája is jó, csak picit kemény. Aki edzésben van, annak jó, de aki erre kezdene az álljon meg ha nem bírja.

Örülök, hogy tetszik a kajcsis blogom lányok, nagyon sok minden nincs még feltöltve, de igyekszem pótolni, főleg hogy jön lassan a karácsony, jó kis receptjeim vannak. :wink:

Szép napot mindenkinek!

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok Lányok!

Bocsánat a zavarásért. Azért néztem be hozzátok, mert tegnap szelektáltam a házipatikánkban, és kidobáltam, amire nem volt szükségem. Találtam 2 doboz Utrogestánt is, amit sajnos nem tudtam beszedni, mivel megtudtuk a 12. hétben, hogy lehet, hogy beteg a babánk, és én abba is hagytam a gyógyszert, mivel amúgy is végig rosszul voltam tőle. Sajnos, a 16. héten meg kellett szüljem a babát, mert tényleg beteg volt. Az Utrot viszont sajnálom kidobni, és arra gondoltam, hogy ha valaki szedi közületek, akkor szivesen elpostáznám postaköltség ellenében. Ha valakit érdekel, irjon nekem priviben. Holnap fel is tudom adni.

Üdv mindenkinek!
Kivánok mindenkinek gondtalan babavárást, és nagyon szép és EGÉSZSÉGES kislányokat, kisfiúkat 7 hónap múlva!!!
Vendég

Sziasztok!

Remélem, hogy mindenkinek jól telt a hétvége. Az enyém egy szombat esti kiadós görcsölésen és egy vasárnap délelőtti fejgörcsön kívül jó volt.

Agitl: Üdv közöttünk!

Lili: Nagyon gratulálok, vigyázz magatokra :)

Susy: A szagokat én se bírom egyáltalán. A szaglásom már előtte is egy vadászkutyáéhoz volt hasonítható, amióta babát várok még ötször erősebben érzek mindent. De nem hányingerem van tőle, hanem iszonyú fejfájásom. Hetente kipakolom, kitisztítom a hűtőt (bár patyolat tiszta), de még kis szagokat se bírok elviselni benne. Vasárnap egész délelőtt csak feküdni tudtam és szenvedtem, olyan iszonyú fejgörcsöm volt. Alig várom már, hogy vége legyen.
Csodálkozom, hogy ilyen lelkesen főzöl miközben hányingered van :)

Moncsi: A fejfájás érdekes. Nekem is szinte egyfolytában fáj. Az egyik doki azt mondta, hogy Panadolt ne, inkább egy fél Algoryrint szedjek, ha nagyon kell. A másik pont az ellenkezőjét. Végül mindkettő van otthon. Panadolt egyszer-kétszer már bevettem. De általában inkább tűrök. Nagyon rossz! Ha találsz valami megoldást, mindenképp szólj, légyszi :)

Szép napot mindenkinek :)

KépKépKép
bogme

Sziasztok

Elbúcsúzom tőletek...
Sajnos éjjel elkezdtem vérezni, és mire bementünk a kórházba, már nem volt baba, csak összeesett petezsák.
Szerdán műtenek. Fizikailag nincs semmi bajom, se görcs, vérzés is csak egy pici volt, de lelkileg nagyon szar.
Szeretnénk még babát, de most úgy érzem, hogy ezen sosem leszek túl. Remélem a műtét után jobb lesz.

Puszi nektek, Mindenkinek nagyon boldog babavárást!!! Néha majd benézek hozzátok.
szamocamoca
Tatabánya

Szia Szamóca!

Jaj nagyon sajnálom, ami történt, pedig annyit gondoltam rád, hogy remélem minden rendben lesz. Most az a legfontosabb, hogy pihend ki magad, hogy mielőbb regenerálódj a műtét után fizikailag. És semmiképp ne szegje kedvedet semmi. Valamiért így kellett lennie és legközelebb sikerülni fog. Szívesen látunk, ha benézel hozzánk! Küldök neked sok megerősítő puszit...

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Szamóca! Én is sajnálom, ami történt, ráadásul mi ketten pont egyidős terhesek voltunk. De egyetértek Bogme hozzászólásával. Amikor elmaradt a menstruációm, illetve előtte, mikor már tudtam, hogy terhes vagyok, igen sok olyan cikket olvastam, melyben azt írták, hogy a korai terhességek nagy része magától elmegy, illetve hogy a legveszélyesebb ebből a szempontból az 5-8 hét közötti időszak. Nyilván mindeninek nagyon rossz, amikor már átérzi, hogy terhes, aztán egyszer csak visszatér a korábbi állapot, de ahogyan az egyik könyvem is írja, a szervezet és a természet tudja, hogy mit csinál. Ha a terhesség magától elmegy, elhal, akkor ott történt valami, és ez egy egészséges folyamat, ha magától reagál rá a szervezet. Sőt, ilyenkor valójában jobb is, hogy így történik, mert valószínűleg beteg lett volna a baba vagy valami hasonlóan rossz dolog történt volna, különben nem ment volna el. Inkább így történjen, mint a tizenvalahányadik héten kelljen megtudni, hogy valami baj van.
Majd meglátod, hogy fizikailag hogyan fogsz regenerálódni, de ha már rendbe jöttél, talán újra neki is álltok a babának. Aztán okvetlenül gyere majd a hírekkel, bármikor legyen is az!
Vendég

Szamocamoca ! Nagyon sajnálom ami történt, együttérzek veled, én is átéltem januárban... Nekem azt mondták, hogy lelkileg rázza meg az embert ez a dolog, hát én cáfolom, nekem fizikailag sokkal jobban fájt, mint lelkileg...
Fel a fejjel, hamarosan újra tudtok próbálkozni és elfelejted az egészet !
pagi77

Sziasztok !

Én is nagyon sajnálom szamocamoca ami veletek történt. Felfogsz épülni lelkileg is. Én is elvesztettem már egy babát még 2007 januárjában. Méhenkívüli terhes voltam. Az elsö inszeminációval próbálkoztunk. Aztán pár évre rá, most végre itt van a picurom semmi orvosi beavatkozás, csak úgy spontán bejött. Most 6 hetes a pocaklakó. Nekem az elsö baby elvesztése kb: 1 évig tartott. Még álmodtam is vele és álmomban találkoztunk, akkor nyugodtam meg lelkileg is és engedtem el.

A reggeli rosszullétekkel kapcs. nekem csak 2 x volt rókázás. Inkább az ételektöl és a szagoktól vagyok rosszul.

Nem tudjátok véletlenül, hogy a Dr. Krasznai Sándor holrendel jelenleg ? Régebben itt volt az Örs vezér téri SZTK-ban. Azóta sem találok olyan lelkiismeretes orvost mint ö. Még én is nála születtem.
cyntia2009

Szamoca! Nagyon sajnálom a történteket, most nagyon rossz lehet, de valamiért biztosan így kellett történnie. :(

szösz

Kép
szöszmöszke

Sziasztok!

Szamóca:nagyon sajnálom együttérzek Veled!Mielőbbi felépülést kívánok !

Remélem,hogy mindenki jól van,üdv. az újaknak.
Vigyázzatok Magatokra.

Próbálnék többször jönni ebbe a jó kis csapatba,de sajnos mindig
közbejön valami..
Most. spec a net nem jó otthon.

Norci
Kép
Kép
norci2007

Szamoca
Nagyon sajnálom! :cry:
Tudom ez nagyon kevés, de ilyenkor az ember nem is tud mit mondani, csak drukkolni tud, hogy mihamarább felépülj!

Kép
Kép
susytunder

bogme, köszi az üdvözlést! :)

Szamoca... nagyon sajnálom! mielőbbi lelki-fizikai felépülést, és remélem, mihamarabb jó hírekkel jössz!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.10.05 19:54-kor.
Vendég

Szamóca, nagyon sajnálom, remélem, hamarosan ismét köztünk leszel:)

Kép
mandula11

Sziasztok Lányok!

Csak egy kérdés. Ti mentek down-kór szűrésre? Ha igen, mikor, milyenre, hova, mennyiért?

Vidám napot Nektek :)

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, minden rendben, szerinte korának megfelelő a baba. CRL 6mm, és láttuk a szívverését. Nagyon jó volt, a férjemen is láttam, hogy most kezdi csak igazán felfogni az egészet.
Annyit mondott csak, hogy keressem fel a védőnőt, majd ő eligazít a továbbiakról, dokihoz legközelebb csak a 11. héten kell mennem.
Ja, szerinte a vitamint nem kell túlzásba vinni, nem kell minden nap enni, csak a folsav a fontos a 12. hétig. Görcsökre meg megnézium.

Most nagyon boldog vagyok! :D

szösz

Kép
szöszmöszke

Szöszmöszke, gratula ! Örülök a jó hírnek ! :-)
pagi77

Gratulálok Szöszmöszke! Örülök, hogy jól vagy, csak így tovább :)

KépKépKép
bogme

Szöszmöszke!

Örülök,hogy boldog vagy és minden rendben :lol:

Szamóca!

Remélem nagyon gyorsan jössz egy következő topikba és minél hamarabb nézel be hozzánk is!

Puszi Mindenkinek

Kép
szilvancs75

Szamóca: sok-sok erőt a megpróbáltatásokhoz!!!!!

Kép Kép Kép
fanetta

[quote="henibaby75"]S írta:henibaby75ziasztok!
A székrekedés ellen tényleg legjobb a szilva. Befőtt, lekvár, aszalt formában.

Na most egy kicsit megkavarodtam!!!!! Ma voltam egy bioboltban, és a csajszi szilvalekvárt ajánlott hasmenés ellen a gyerkőceimnek (én áfonyát akartam hasfogónak). És ezt, miután hazajöttünk bekanalaztuk. Szerintetek ezek után dupla juhhhhhéra számíthatunk????? Vagy ezek szerint a szilvalekvár is egy csodaszer: ha kell fog, ha kell hajt???? :shock: :shock: :shock:

Kép Kép Kép
fanetta

Bogme, én megyek down-kór szűrésre, nálam már a kor is indokolja:) Az én dokim a Rózsakertben van, és ott van egy angol típusú szűrés, amely során nem szúrnak hasba, hanem vérvétel van és ultrahangos vizsgálat.
A doki szerint 8-an vannak, akiknek van erre licenszük Magyarországon. Az árát pontosan nem tudom, mert én komplett terhesgondozási csomaggal kapom ezt, de ha érdekel, akkor itt találsz elérhetőséget: www.medical-center.hu

Én október 19-én fogok menni, majd leírom, hogy milyen volt:)

puszi

Kép
mandula11

Fanetta
Én is székletlazítónak ismerem a szilvát, anyukám lekvárjából be is kapok pár kanállal reggelente, ha "gond" van.
Hasfogónak én a banánt ismerem. :roll:

Kép
Kép
susytunder

Mandula: Köszi az infót. A módszer az én dokimnál is így megy. Én is elmegyek, majd meséld el milyen volt :)

KépKépKép
bogme

Szamóca,
nagyon sajnálom, és remélem, hogy minél előbb felépülsz testileg és lelkileg is. Sajnos én is tudom, hogy mit élsz át. Sok erőt kívánok hozzá!! :cry:

Szöszmöszke,
gratulálok!!!!

Mi tegnap voltunk utojára a Kaáli Intézetben. 22mm-es babánk van és dobog a szivecskéje. :lol: Vetélés kockázata 1-2 % innentől. Holnap megyeg a dokimhoz és majd csak utána a védőnőkhöz.

Vitamin: Nekem tegnap azt mondta a doki, hogy a 14. hétig nagyon ajánlja a vitaminokat. Utána elhanyagolható. Én Femibiont szedek, de azt hiszem, hogy végig szedni is fogom. Egy ismerősömnek sem született tőle nagy babája. 2,8- 3,2 kg. Persze az Elevitet ebből a szempontból nem ismerem, csak azt tudom, hogy három évvel ezelőtt 4 kg-ot híztam tőle. :shock:

Lili

Kép

Kép

Kép
lili77

Sziasztok Lányok!

Szamoca: nagyon sajnálom, sok erőt a felépüléshez

Elég régen írtam már, de azért olvasgatlak titeket szorgalmasan.
Tegnap voltunk ultrahangon, és láttuk a Kicsikénket. CLR:1,24 cm, szóval már hatalmas :D Minden a helyén volt, azt mondta a Doki, aztán el is rohant, kaptunk képet, és én annyira szerencsétlen vagyok, hogy nem tudtam megkérdezni, hogy biztos az-e a fejecskéje, amire mi gondolunk :oops: Elég gáz tudom, de azért örülünk.
Május 22-re írt ki. Ma beszéltem a terhesgondozóval és hétfő reggel megyek. Ott nem tudom mit fognak csinálni, de majd kiderül. Elmondtam a munkahelyemen, mert már nem tudtam mit kitalálni a sok kéretőzés miatt. Egész jól fogadták, örülnek a babának, várnak vissza, csak sajnálják, hogy elmegyek, remélem így gondolják majd akkor is ha vissza szeretnék jönni. De ez még nagyon messze van.
Hányinger már lassan kezd állandó része lenni az éltemnek, néhány rókával vegyítve, de most már nem hagyom el magam úgy mint az elején. Remélem minden rendben lesz, azért nagyon bennem van a félsz......

Szép napot mindenkinek!

Puszi

Kép
bdori

Sziasztok!

Hát megjött a várva várt...
Már két napja rendszeresen meglátogat reggelente a rókakoma...
És nagyon kimerülök tőle...pedig még jövő7en is mennem kell dolgozni a suliba...már nagyon fáradt vagyok!
Tegnap voltam védőnőnél, alacsony a vérnyomásom, 85/60...ezért fáj annyit a fejem, de ma reggel sem maradt meg bennem a tejeskávé, most ittam egyet kicsit később, remélem segít és nem lesz gond...
Holnap reggel megyek vérvételre...szorítsatok.... :oops:
Szerencsére ma csak fél 2re kell mennem, de húzós délután lesz, mert hallgatók jönnek a főiskoláról megnézni a napközit :roll: :cry:

Szamóca, nagyon sajnálom, remélem mihamarabb ismét köztünk leszel!

Gratulálok minden kismaminak a szép eredményekért...
Mi jövő7en megyünk...

Mi is megcsináltatjuk a down-szűrést , Győrben a kombinált 9000.-
előtte van egy 12 heti uh utána vérvétel... :oops:

Remélem mindenki jól van!

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Szia Iner!
10. héten jött csak a hányinger? Ajjjaj, pedig azt hittem, hogy most már biztos megúszom :) Kitartás a melóban!

Szia BDori!
Félsz bennem is van, de nem szabad sokat gondolni erre :) Gratula a jó eredményekhez!

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Én ma voltam délután UH-n, most jöttem meg. Minden rendben van, láttam, ahogyan dobog a szíve, és a magzat is mozgott kicsit!!!
szikhólyag: 5,9 mm
CRL: 21,3 mm
8+5 napra írt a gép, tehát ennek megfelelően módosítani fogom a vonalzómat. 8)

Én is mindenkinek gratulálok, akiknek hasonlóan jó eredményeik vannak, s mostanában voltak UH-n!

Képet majd teszek fel, de nem CD-n kaptam, hanem kinyomtatva, ezért előbb be kell szkennelnünk.
Vendég

Szia Sellon!
Örülök, hogy minden rendben van :) Csodás érzés látni a kis szívverését, nem iagz? :) Dokihoz mikor mész? Neked már említette a Down-szűrést?

KépKépKép
bogme

Pénteken megyek a magánrendelésére. Ott is kapok még egy papírt, s azzal, illetve a maival kell majd elmennem a védőnőhöz.
Igen, nagyon jó volt látni, amint dobog a szíve. Úgy néztem volna még!
Még nem említette a Down-szűrést, de majd gondolom, minden megemlít a kellő időben.
Én most olyan boldog vagyok! Olyan hihetetlen ez az egész...hogy ott van, s hogy láthattam. Jó nagy a feje. :D És már látni a kezét, illetve csak a kezdeményeket.
Vendég

Lányok!

Gratulálok Mindenkinek az ultrahang eredményekhez :lol: :lol: !

Én sajnos csak jövő csütörtökön megyek a következőre.
:cry: Még olyan messze van...

Viszont a védőnő megvolt :lol:

Kép
szilvancs75

Én annyira izgultam első alkalommal, hogy el is felejtettem a dokitól elkérni valami papírt :) Ő meg nem adott magától :(
Most rohangálhatok, hogy legyen mit vinnem a védőnőhöz!

KépKépKép
bogme

Szilvancs, ne aggódj, most még elég korai is az UH, szóval türelem, rózsát, na és persze gyereket terem! Én pl. ma voltam először.

Tőlem is kérdezte az orvos, hogy voltam-e már védőnőnél. Mondtam, hogy még nem, de hiszen milyen papírokkal is mentem volna, amikor csak most kaptam papírt a terhesség tényéről, ugyanis múltkor megvizsgált, s csak egy vényre írta fel az UH-t. Jövő héten azonban már papírokkal a kezemben fogok menni védőnőhöz.

Bogme, semmilyen papírt nem kaptál? Milyen érdekes. Nekem egyből odaadták, amit kellett. Most már olyan nyugodt vagyok. Jó, mondjuk eddig sem aggódtam, de azért ez most nagyon jó volt, hogy mindent láttam. próbálom nézni erősen a képet, de csak nem látom, hogy kisfiú-e vagy kislány... :D
Vendég

Sellon: a dokim csinálta az ultrahangot és azt a képet megkaptam, de gondolm ez vajmi kevés lesz a védőnőnek :) Majd ma felhívom, ha végeztem a melóban!

KépKépKép
bogme

Igen, valamilyen papír kell a terhességről.

Védőnőhöz amúgy miért kell járni? Vérnyomás, testsúly, ilyen dolgok miatt?
Érdekelne, ők általában hogyan viszonyulnak a szakmájukhoz. Mert ha úgy, ahogy az eü. nagy része, akkor inkább ki is lehetne hagyni. Pl. ahol ma voltam, ott az asszisztensnő egyértelműen utálja a munkáját, utálattal beszél a betegekkel, türelmetlen, kioktató. Ha ilyen hozzáállása lesz a védőnőnek, akkor akár őt el is lehetne kerülni.
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól, minden rendben van a babával, hallottam a kicsi szívecskéjét is, majdnem elsírtam magam. :)

Uh. szerint 8 hetes vagyok
CRL: 12.8 mm

Megvannak a neveink is.

Ha kislányunk lesz akkor Szabó Nóra Johanna lesz
Ha kisfiú akkor pedig Szabó Bálint.

Kép
Kép
susytunder

sziasztok! gratula mindenkinek a jó eredményekhez, és irigykedem az UH-k miatt kicsit, de jövő héten én is megyek vissza a dokihoz, már nagyon várom, szerdán megyek, szóval 1 hét... és minden kiderül...
róka továbbra is elkerül, viszont nagyon fáradékony vagyok, egyfolytában aludnék...
Vendég

bogme, nálam is a csomag része , de az előző orvosomnál opcionális volt és azért tudom, hogy ez kb.20-30ezer forint.sima vérvétel és kiküldik angliába majd onnan jön vissza az eredmény.a nagyon nyomulós sejtbankosok ezt ingyen adják, én pl. most azért nem tudom megspórolni az árát a komplettből, mert nincs is valójában benne :roll:pedig mi nem sejtbankozunk
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?