Helló Mindenkinek!!!!
Tegnap délután elmentem az altathatósági vizsgálatra de, elég nehezen találtam meg a rendelőt, pedig amikor felmentem az ARO-ra a kartonomért, akkor a Kati is jól elmondta hol van, aztán az alaksorban megkérdezett doktornő is és végül az ARO-n lévő egyik vérvételes nő is érthetően elmagyarázta merre kell mennem.
Míg meg nem kérdeztem őket, kétszer is megnéztem azt a folyosót és az ajtókra a kiírást, mégis mivel a fejembe altatóorvos szó szerepelt ezt a kiírást kerestem mindenhol
, pedig valahol tudtam, hogy nem ez lesz majd kiírva! Na, mindegy a lényeg, hogy megtaláltam!
Szerencsére nem kellett sokat várnom, hamar bekerültem, talán jó időben is mentem!
Az altatóorvos, aki felvetette az adataimat és megvizsgált szimpatikus, rendes volt
Mindent elmondott és azokra a kérdésekre, amikre válaszolni nem tudott, mondta, hogy Bokor dr.-tól kérdezzem majd meg. Elkért egy, két leletet, de aztán vissza is adta azokat!
Örültem, hogy felkészülten mentem hozzá és hogy a már elvégzett vizsgálatok leletei közül, kettőt fel is tudott használni!
Kb. háromnegyed órát voltam bent, majd a kartonomat visszavittem az ARO-ra a Katinak, akitől elakartam kérni az összes uh vizsgálatról készült leltemet, de elmondta, hogy Ő azt nem adhatja ki, Bokor dokinak, Murber dokival kell majd ezt megbeszélnie.
Rendben mondtam. Nagyon aranyos és segítőkész volt a Kati!
A doki után még a városban volt dolgom, így késő délutánra értem csak haza. Lefeküdtem 20 percre aludni, de egy óra lett belőle.
Szerintem még az előző napi vizsgálatok elintézése + a behozni való meló általi fáradtság jött ki rajtam.
A lakásunk eladásával kapcsolatos hirdetőtáblára való kiírással majdnem végeztem, de észrevettem, hogy a telefonszámom nem fér ki
, így lekicsinyítettem betűmérettel nyomtathattam még egyszer ki és kezdhetem el ismét az összes számot kiszínezni!
Twist
Mi még igaz nem tartunk ott, hogy babát várunk, nem vagyok még kismami, de mi is elgondolkodtunk már azon, hogy vajon, hogyan fogjuk a szülésre összeszedni a pénzt!
A kezelésekre is nehéz volt sokszor összeszedni.
Emlékszem, volt olyan, hogy hétközepe fele volt nálam kezeléses hónapban 20.000,-Ft, amiből nagybevásárlást akartunk csinálni a TESCOBA és még örültünk, hogy a bevásárlás után marad még majd pénzünk.
Erre két nap múlva mikor mentem a klinikára, nagy örömünkre kezelést indítottak el nálunk és mivel az előző kezelésből semmilyen gyógyszerem nem maradt, nem volt, mindent felírtak és kb. 16.000,-Ft körüli összeget kellett, hogy fizessünk.
Így nagy bevásárlásra nem mentünk el, hanem csak a közeli kisboltban vettünk meg egy, két dolgot.
A szülési tarifa nagyon sok, én is ilyen és ehhez hasonló árakról tudok.
Nem tudom miért nem lehet részletekben fizetni, az azért még is csak jobban hangzik, mint a szülésnapján egy összegben tizenvalahány ezer forintot kifizetni, amikor az ember csak annak örül, hogy végre megszületett a várva várt kisbabája, nem
Szerintem, ha az ember nem tudja akkor, aznap egy összegben odaadni a lóvét, de a megszabott árnak a felét igen, akkor pár nap múlva, a magánrendelésén vagy a kórházba beugorva a másik részét oda lehet adni, nem?!
Biztos, hogy vannak olyan párok, akik az utolsó hónapban félreteszik ezt az összeget, de amikor itt a szülésnapja váratlan kiadás jön közbe, ami miatt honnan máshonnan, onnan kell, hogy elvegyenek pénzt.
Twist, mond meg, hogy a szülésnél 50.000,-Ft-ot tudtok csak kifizetni a többit meg átutalással! (Bocsi, de ezt nem tudtam kihagyni!)
Végülis szerintem ez is lehet egy megoldás, nem?
Mmzsó
Kicsit későn reagálva, de örülök, hogy jó híreket kaptál az onkológusodtól és mehet a terhesség
Sajnálom, hogy a hormonkezelés kockázatos lehet!
De biztos jobb, hogy elővigyázatosságból ráírta ezt, mert így még jobban oda fognak nálad figyelni a dolgokra!
Nem lesz semmi baj, jól fogsz reagálni a hormonokra és egészséges kismamaként, egészséges babák v. babákkal leszel majd várandós és egészségesen is fogod őt, őket megszülni
Szerintem a prof. bele fog vágni, biztos járt már náluk hasonló v. ugyanevvel a problémával páciens.
De mondok valamit! Tudom, hogy a Te volt betegséget teljesen más, mint az én IR problémám, de év elején amikor voltunk a klinikán lombikprogram előtti vizsgálatok eredményeinek megbeszélésén, szó volt az IR értékemről, amire a prof. azt mondta, hogy csak belgyógyász által jóváhagyott értéket fogad el, magas IR szinttel nem lehet elkezdeni a kezelést
Na, most akkor aznap, volt ott a rendelőben egy lány, akinek olyan magas IR szintje, cukor szintje volt, hogy valamilyen inzulin adagoló volt a derekára erősítve, ami bizonyos időközönként adagolta neki az inzulint és Ő akkor már elkezdte a programot
:!
Nekem meg fogynom kellett és az akkori értékemből lejjebb kellett még, hogy adjak, mert az endo dokim szerint az értékem nem volt még megfelelő. Érdekes nem?
Dászi
Jól írta Twist, nincsen semmi baj, jól működik a szervezeted, csak most valamiért több hormont igényel
Murber doki jól mondta, a tabinak semmi köze sincs ahhoz, hogy most több hormont igényel a szervezted
Eddig elég volt 1, 2 Fostimon, de most valamiért, nem kórós dolog miatt, a szervezeted több hormon gyógyszert igényel, amit nagyon jó, hogy észrevett, megnézett Murber doki!
A ciklus 15 napja látszólag későn van, de mivel a dokik, Murber doki "irányít" most mindent, tüszőnövekedés, tüszőrepesztés, így gyakorlatilag teljesen jó időben vagy
Sokszor azért furcsa számunka a nem általunk kiszámolt napon való beavatkozás, mert amikor kezelésmentes hónap van, mi magunk számolgatunk jobbra-balra a napokat, naptárokra, tüneteinkre hagyatkozunk. És amikor kezelés van, akkor is mi az általunk kiszámolt napokat vesszük figyelembe, a dokik viszont a vizsgálatok (uh + vérvétel) alapján látottakat, amik van, hogy eltérhetnek a mi kiszámolt napjainktól.
Lehet, hogyha mi is még jobban értenénk a dolgokhoz és lenne rá pénzünk, berendeznénk magunknak egy mini labort, uh készülékkel, mikroszkóppal és akkor pontos adatokkal a birtokunkba tudnánk, hogy mikor érdemes együtt lenni, próbálkozni és mikor nem!
Kriszti
Látom, a lombikprogram költségével kapcsolatban a többiek már írtak!
Itt a SOTE-n nem kell fizetni a kezelésért, csak a gyógyszerekért, amik igen sajnos kitehetnek akár 150.000-200.000,.-Ft-ot is.
Hogy vagy? Van még vérzésed? Remélem jobban vagy már
Adri
Örülök, hogy neked is szimpatikus volt Bokor doki!
Én 14:00 óra fele értem be a klinikára, akkor be is kukkantottam az ambulancia várótermébe, ahol páran várakoztak, de nem láttalak.
, Lehet, hogy már akkor a rendelőbe behívtak vagy már nem is voltál ott?! Gondoltam rá, hogy egy A4-es papírra ráírom, röpcsi, és a mappám elejére ráteszem és úgy megyek aztán át az ambulancia várótermén.
De aztán a papírkám itthon maradt, így csak benéztem és már mentem is az ARO-ra.
Neked is azokat a vizsgálatokat kérte, mint Nekem?
Sikerült neked is ma minden vizsgálatot elintézned?
Ditke
Sajnálom, hogy nem sikerült ez az inszem kezelésetek sem!:(
Pedig én a múlthéten mikor Balcsira mentünk láttam egy üres gólya fészket és megmertem volna rá esküdni, hogy a lakója éppen hozzátok tart!
Na, majd novemberben amikor megint lemegyünk, megállunk majd ott, aztán elszámolok vele!
Aztán beültetem a kocsinkba és felhozzuk Neked!
Ha jó értettem, akkor most 1 hónap kimarad nálatok! Párod, hogy viseli a sikertelen kezelés hónapot?
Jó vitamin kúrálást!
Kedi, Rena, ha sűrűn nem is, de időnként azért felírhatnátok ide, hogyhogy vagytok!!!