Heni,
megkönnyebültem, hogy ennyi linket teszel fel, mert már órák óta olvaslak benneteket és a végére teljesen kipurcantam...
Nem haragudjatok, hogy név szerint nem reagálok, egy örökmozgó mellett nem bírok
de mindig van pár dolog, ami nagyon megragad és azt próbálom kifejteni.
Márta,
lufis bemutatás SZUPER, így kéne tanítani elmagyarázni a kismamiknak, mindenki egyből felfogná...
Dizzy,
azt hiszem Te írtad, én is elolvasok mindent, de képtelen vagyok reagálni, hogy naponta csak egyszer nézek be, de nincs több kapacitásom az őszi munkák és Gabus mellett...
Vásárlás,
elég jól kimerítettétek a skálát, ha valami eszembe jut, akkor úgyis írom...a hinta jó az idegrendszer fejlődéséhez, szó sem róla, de szerintem felesleges
Komp,
én csak szakmai szempontból tudom írni, mivel nekem nem volt és nem is lesz...szerintem egyébként kicsit "anyakönnyítő", bocs mindenkitől, aki szereti és használja, de pár hónapos gyereket függőleges helyzetbe kényszeríteni...de ez csak az én véleményem...
szakmailag: többször is szóba került a főiskola alatt, hogy mennyire káros...anatómia, kineziológi és csecsemő-gyerekgyógyászat előadásokon is...és a hatásait nem most látod, hanem x év múlva, ugyanis a gond az, hogy megváltoztatja a test teljes harmóniáját, mégpedig onnét kiindulva, hogy ritka a jól beállítható, hiszen nem egyénre tervezik, általában a bokaízültet is túlterheli, gyakori, hogy nem tudnak a babák emiatt pronálni, vagyis a talpukat kifelé forgatni, gyakori a lábujjhegyezés, ami izomrövidüléseket okoz...és mivel a fránya testben minden mindennel összefügg egy diszbalansz állapot alakul ki, hiszen a test, súlypontja és súlyvonala fenntartásához valamilyen kompenzációval besegít, ami nem feltétlen most látszik...a gerinc kisízületeire is borzalmas a hatása, hiszen a törzsizomzat még nem készül fel a függőleges helyzetre (ezért jobba kendő, mint a kenguru, mert ott jó a megtámasztás)
és emiatt minden megváltozik, a vállak előbbre kerülnek, van baba, aki a nyakizmaival segít...
BOCS? HOGY ENNYIRE SZAKMAI, de csak az, hogy káros, nem elég a miértek pedig ebben vannak...
Honey,
azt hiszem Te írtad a babzsák fotelt, nem tudom mennyibe kerül, de szerintem olcsóbban jössz ki, ha körülnézel egy gyógyászati segédeszköz boltban, gyopárpárnát keress, nagy méretet, varrsz rá egy mesés huzatot és tökéletes a pihenőhely...
Ktouch,
örülök, hogy jól telt az út...nagyon vékonyka vagy...
a képek alapján óriási a pocakom, pedig csak 60 kilóval kezdtem
Gratulálok a jó eredményekhez!
APás szülés,
szerintem ott a helye minden APának, hisz nem a vért és egyebet kell nézegetni, hanem a társát támogatni, bátorítani és leginkább megbecsülni azért, amit végigcsinál...
A férjem azt mondta, hogy ő csak jobban belémszeretett és büszke rám, ahogy végigéltem a fájdalmakat egyetlen jaj-szó nélkül...és hálás, hogy részese lehet egy új élet születésében...ekkor lettünk igazából mi egy család...