Új privát üzeneted érkezett!

Ildi,
Kössz az infót..
Most hirtelen felindulásból felhívtam a Praxist, és 26.ra kaptam UHra időpontot. Az a 8. hét lesz, és le akartak beszélni, hogy csak a 11-12-en menjek először, de én mondtam, hogy szeretnék már most. A doki az nem tudja megállapítani tapitással, hogy van-e szívhang meg ilyenek, szóval szerintem kell az az UH. Mondjuk akinek nem első baba, az már biztos nyugodt..de én nem vagyok azKép
Akkor a Fülöpnek már a legeleján kell mondani, hogy nála szeretnék szűlni?
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!
Neet és többiek még én is hozzászólnék az IKEA szobához, amikor bent voltam a "tárlatlátogatáson" azt mondta a szülésznő, hogy ide csak azok a kismamák jöhetnek akiknek nem az első babájuk születik, teljesen komplikáció mentesek. És persze érkezési sorrendben kerülhet be az ember. A szülőszobák szerintem elég korrektek, a szülőágyak tényleg ezer féle helyzetbe állíthatók, alapból nincs is az a lábkengyel vagy micsoda rajta, így mindenki azt és úgy csinál ami csak jólesik.
Neet, ez nem érKép) Mi is Lili pártiak vagyunk, bár már annyit változott, hogy anyakönyvezve Lilla Virág legyen, de mi csak Lilinek fogjuk hívniKép Amúgy fiúnevek: Benedek, Samu, Kristóf de még bármi lehet.
Ja igen, az 1 ágyas kórtermekkel is hasonló a helyzet, külön nem kell érte fizetni, de szülési sorrendben lehet választani, ha elfogyott az egyágyas akkor csak két ágyasba kerülhetünk.
Jövő héten megyünk UH-ra, már nagyon izgulokKép)
Moosejaw! Hogy bírod a frontokat? És a babád? Írjál minden nap, mert ha egyszer kihagyod tudni fogjuk eljött az időtökKép
Befejezem, sokat írtam megintKép
Manós
manós

Szia Csibe!

Szerintem szólj a Fülöpnek emiatt.De sajnos még úgyse tudja megmondani,hogy hol lesz éppen 34 hét múlva(ha jól számolok). Úgyis elmondja a lehetséges alternatívákat.
Én a 13.hétn voltam először Uh-n ,bár azt hittem,hogy csak a 11-nél tartok, ugye ezek kapásból rádobnak 2 hetet,mert az utólsó vérzéstől számolják.
Én máciusban szültem,febr. közepe fele már tudta a Fülöp hogy a hónap elején itthon lesz. Csak a hó második felében utazott el.(na,meg amikor kontollra kellett volna mennem).
Ildikó
vas

Hogyhogy csak masodik babatol? Szerintem valamit felrebeszeltek. A baratnem, aki egy honapja szult itt elso babat, hasznalhatta az alternativ szobat. Aztan persze nem ott fejezte be a dolgot, de mindent vegigprobalt a vajudas alatt.

Meg egesz jol birom, de mar kicsit aggodom, hogy barmelyik pillanatban elindulhatunk. A macskam biztos erzi, mert egesz nap dorombolva uget a nyomomban es amint leulok, az olembe akar fekuldni. Pedig mar regota nem fer bele, csak a fejet es a mellso mancsat tudja a labamra tenni Kép
moosejaw

őőőő
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára vas 2011.10.20 14:23-kor.
vas

Sziasztok!
Az én barátnőm is első gyerekes volt, és bemehetett az IKEA szobába, de nem ott szült.
Ildi, köszi, fogok neki szólni....
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Akkor nem tudom, Kecskemétiné Vera volt aki körbevezetett minket a szülés részlegen és az IKEA szobába mondta, majd utána volt még az előadás és ott is kihansúlyozta.
Egy kicsit én is meglepődtem rajta, hiszen nagyon sokan, első szülők is emiatt választják ezt a kórházat... De végülis a ha szülésznőt választunk akkor az ott van velünk ahol éppen szülünk, na most ha az IKEÁban akkor ott, és majd eldől mi lesz.
Manós
manós

Sziasztok!
Az elmúlt 4.5 hóban még egy fillért se fizettem se UHért se semmiért, de nem is vártam extrákat. A 4D meg nem is érdekes számomra. Viszont amiket az IKEÁról írtok, az elég vegyes, egy biztos, sietni kell. Remélem, dec.elején inkább a Mikulással lesztek elfoglalva, most szólok, h kékszoba stipstop az enyém, káddal tokkal vonóval. :-))
Azt én is hallottam, h csak komplikációmentesen lehet igénybe venni, de remélem, az lesz!
Manós, a neveken csak nem dogunk összeveszni?! :-))
Moosejaw, amit ki bírok cipelni, az az enyém? Jól hangzik.
Neet voltam
neet

Sziasztok!
Sajnos mikor én szültem olyan teltház volt, hogy nemcsakhogy az IKEA szobába nem kerültem be, de még attól is féltem vajon lesz-e szabad szülőszoba (szerncsére lett).
Egyébként nekem az a véleményem, hogy bár nagyon jó lehet az IKEA szoba és én is szívesen kipróbáltam volna pl. a kádban vajúdást, de a szülőszobák mellett szóljon, hogy ezek a szülőszékek szuperek és szerintem nagyon kényelmesek. Az IKEA szobában viszont nincs szülőszék. Ott vagy az ágyon vagy a kádban vagy bárhogy máshogy lehet szülni, de így utólag (bár a kádat nem próbálhattam) mégis azt mondom most is a szülőszéket választanám a kitolási szakaszhoz. Persze, ha éppen nincsenek sokan az IKEA-ból is át lehet menni a "hagyományos" szülőszobába.
Ezt bíztatásul írtam azoknak, akik esetleg nem kerülnének be az IKEA szobába. Természetesen labdát bárhol lehet használni, zuhanyozni szintén bárhol lehet.
Eszter
pesztus

Sziasztok!

Hova menjek laborba?Valaki azt írta,hogy a Bártfaiban nem valami kedvesek.Viszont nekem nem csak ez a gondom.Mindig elszörnyűlködnek a vérvételnél hogy nincs vénám.Találkoztatok akár a Bártfaiban akár a Fehérvárin olyan asszinsztenssel aki jól veszi a vért?Ez fontos lenne nekem!
Köszi:
Jucus
20170114224602

Sziasztok!
Neet! Lehet a neveken nem veszünk össze de a szülőszobán lehetKép)) Én is a kékbe mennék szívesen. Egy biztos, a zöldbe nem megyekKépKi nem állhatom a zöld színt, az összes árnyalatát.
Lányok! Moosejaw hol van, úgy látom pénteken írt utoljára. Csak nem babázik??? Remélem minden tökéletesen alalkultKép Jelentkezz Moosejaw!
Lányok, Ti hogyan bírjátok a meleget?

Jucusmamus, én írtam panaszosan a Bártfais aszisztensnőkről, eddig nem sikerült belőlük semmi kedvességet kicsikarnom.
Üdv,
Manós
manós

Sziasztok!

Mi a Fehérvárira járunk vérvételre, és az én kis béna, vénamentes kezemből is tudtak vért csiholni... kétszer is, amikor a cukros vérvétel voltKép Szóval csak javasolni tudom... Egy idősebb, duci hölgy vett vért, és olyan jól csinálta, hogy el sem ájultamKép

A meleg brutális, főleg, hogy már itthon tengetem az időt, és nincs még légkondi sem.. A munkahelyek egyetlenelőnye nyáron....
Üdv,
aniko
balancsa

Manos, meg itthon vagyunk. Egyben. Csak egesz hetvegen senki nem irt semmit, pedig naponta tobbszor is beneztem... Ha mar nem tudok irni, megkerem majd a kispapat, hogy szoljon Nektek Kép

Jucusmamus, nekem sem volt problemam sose a Bartfaiban a vervetellel - a hosszu varakozason kivul. Eleg majres vagyok, de tobben is jol csinaljak. Szemelyleirast sajnos nem tudok adni. Egyebkent attol is fugg, melyikuk szur meg, hogy hanyezer vizsgalathoz kell nekik a testnedved. Altalaban egyszerre ketten dolgoznak, es egyikuk az egyszerubb eseteket (egy kemcso), masikuk a bonyolultabbakat (tobb kemcso) intezi.
moosejaw

Manós.Balancsa,Moosejaw!

Köszi az infokat!Hát a testnedveimet nem szeretem adni,da ha kell akkor inkább szenvedés nélkül!
A Fehérvárin is sokat kell várni?Hányra menjek oda?Fel sem tudok kelni 9 előtt,(szerencsére Soma is jól alszik reggel.)

Jucus
20170114224602

Sziasztok,

Átfutottam a korábbi üzeneteket és láttam, hogy Erika és Csibe is kérdezett Fülöp dokiról. Én 6 hete szültem nála, holnap megyek kontrolra. Eddig minden rendben volt, remélem holnap is ezt fogom hallani Kép.
Én szakmailag és emberileg is meg voltam elégedve, szerencsém is volt, mert itt volt a szülésemen.
Én egyébként csak a 20. hét körül kéredtem meg, hogy vállalja e a szülést. Ekkor mondta, hogy nem tudja itthon lesz e. Végül mi úgy döntöttünk, hogy nem kérjük fel Nyulas doktort viszont választunk szülésznőt.
Majnárt Zsuzsát választottam - ő egyébként a magánrendelőben a recepciós is. Nagyon rendes volt a szülés előtt, alatt és után is. Sokat segített a vajúdás alatt, és szülés közben is. Majdnem megúsztam a gátmetszést is, (ami első gyerknél általában nem kerülhető el) a végén csak nagyon kicsit kellett varrni.
Szerintem, ha sikerül jó szülésznőt találni akkor nem áthidalhatatlna probléma, ha nem lehet ott a doki. Bár nagyon örülök neki, hogy pont itthon volt Kép).

Zsófi
fules

Nem tudjatok, hogy holnap reggel lesz-e csoportrelaxacio?
moosejaw

Moosejaw szia!
Szerintem nem lesz, mert Bálint doki szabin van. De biztonságból hívd fel a kórházat. Amúgy augusztus közepéig biztos szabin van.
Manós
manós

Kedves Csibe,

bocs, de szerintem a 8. héten kiadni ultrahangra 9e forintot teljes luxus. A szívhangot és minden egyebet meg tudják nézni a Bártfai utcai ultrahangon is, tök jó gépük van, még ki is hangosítják, hogy dobog a baba szíve, s a végén kis képecskét is szoktak adni. Mindez ingyen, ha délutánra kérsz idopontot, akkor még várni se kell (délelott sokan szoktak lenni), de ha ragaszkodsz a videohoz, délután azt is készítenek, az talán 2000 forint. Hidd el, ez boven elég a 8. héten! Ja, a Bártfaiba a dokid ad beutalót, és most az elso emeleten van az ultrahang (régen a másodikon volt).
soosoo

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni. Mi még csak tervezzük a babát és a hallottak alapján ez a kórház tűnt a legszimpatikusabbnak. Tudnátok írni valamit Balogh Tiborról, Bálint Mihályról és Bálint Balázsról? Az utóbbi mikortól vállal szülést?
Meg tudnátok adni a magánrendelőjük elérhetőségét és azt, hogy ott mennyit kérnek ill. mennyiért vállalják a végén a szülést?
Van valakinek esetleg infója Holba Sándorról is?

A válaszokat előre is köszönöm. E-mail címem a profilomban.

Majcsi

Majcsi
majcsi

Szia Soosoo!

Semmiképp nem 4Dsre megyek, az kerül 9000-be, a rendes csak 4000. Viszont reggel 1/2 8ra kaptam időpontot, így nem kell megint ellógni/elkéreckedni a munkahelyről...ahol persze még nem szóltam. Amúgy meg madj később lehet, hogy kérek oda beutalót, csak egy barátnőm szerint, ha gáz van akkor azt nem mindegy hogy hogyan közlik, és a Praxisban lévő ultrahangosról azt hallottam, hogy kedves.
Amúgy köszi az infókat a Bártfairól!
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok!
Én eddig kivétel nélkül csak jót hallottam az összes szentimrés dokiról, ezért nem is aggódok azon, hogy válasszak-e egyáltalán. Tehát nem választok.
Manós, nekem 8, ha pont dec elején szülsz, cserélhetünk,megyek én a zöldbe, viheted a kéket. :-)) Egyébként anyut juttatod eszembe, aki szintén rühelli ezt a színt, meg az is eszembe jutott, hogy ő 35 éve, meg 30 meg 27.5 éve szült, és akkor még eszükbe sem jutott a népeknek a vajúdókád meg hasonló nyalánkságok, azt tessék itt vagyunk, három eleven tesó! Ennyit erről, szerintem ha az ember a SztImrébe kerül, történhet bármi, biztos jó kezekben lesz, legalábbis én bizakodom. A meleget IMÁDOM!!!! Mondjuk kertesházban vagyok, kis medivel, ami sokat lendít a dolgon, de 20 évig panelban laktam, és ott is örökkön a meleg volt a mániám, szerencsére a pocaklakót se izgatja a dolog. :-)
Szóval nem panaszkodom, és nem is félek a szüléstől (egyenlőre?), mert úgyis lesz valahogy.
Fel a fejjel, ki a hassal, oszt hajrá!
Szia Mindenki, aki elolvasta!
Neet
neet

Szia Majcsi!
Kérdeztél Balogh Tiborról is, és róla tudok egy-két infoval szolgálni.
A magánrendelése a XI. kerület Kende u. 8-10 alatt van, a telefonszám: 209-6838, ezen lehet bejelentkezni hétköznap délutánonként. Rendelni kedden és csütörtökön délután (16.00, vagy 16.30-tól már nem emlékszem pontosan 20.00-ig), szerdán pedig délelőtt (8.00-12.00) rendel.
Mindemellett csak ajánlani tudom, tavaly nyáron szültem nála a kislányomat, és már alig várom, hogy újra járhassak hozzá a kistesóval. Nagyon jó fej, kedves, jó a humora, emellett alapos, figyelmes, mindent elmagyaráz stb. A kórházban mindennap meglátogatott minket, érdeklődött, és nemcsak rólam, hanem a babáról is. Azóta egyébként két barátnőm is szült már nála, és mindketten nagyon meg voltak elégedve vele.
Szóval szerintem biztos jól jársz, ha őt választod.
Ha van még kérdésed szívesen válaszolok.
Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Csibe!
Én a Praxisba járok kezdetektől.
Az első UH-on kb. 6. héten voltam, akkor csak 2D-ben nézte meg a doki, és kb. 4e volt.
A 13. heti Uh.-tól 4D-ben nézi, de szerintem megéri. Már akkor megállapította, hogy nincs semmi rendellenesség a babával.
A Praxisba nem kell beutaló, mert magán, csak be kell jelentkezni. Az ár attól függ, hogy mit kérsz. Nekünk videófelvétel, képek CD-re írása, és egy nyomtatott fekete-fehér kép 8e, plusz színes kép szum 9e, kedvezménnyel, ami 1e, a babanetes regisztrációért. (Persze ebben benne van a vizsgálati díj is, a vizsgálat kb 20 perc)
A Praxisos dokim: Győrfi Mátyás, és csak ajánlani tudom, mert nagyon kedves, ha kérdezel válaszol, és nem küld el a búbánatba, és igazi élménnyé teszi az UH-ot. A genetika rész mellett, sokat foglalkozik a "mozizás" részével is. A mi babánk eddig mindig aludt, és próbálta kicsit felébreszteni, néha nem sok sikerrel. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Moszi,

Köszi az infókat. És a videófelvételhez, CDre íráshoz kell vinni kazettát/CD-t? Úgy gondoltuk, hogy jövő héten a férjem is jönne, szerintetek az okés? Mert ez lesz az első, meg nem is hasi még. Amúgy itt is kint kell fizetni az asszisztensnek, mint a dokiknál?
És Te mikor szülsz?
Csibe

Kép

Kép
csibe26

Kedves Fórumosok!

Én kb. a 6. hétben járok és mivel itt sok jót hallottam a Szent Imréről úgy gondoltam én is oda szeretnék menni, nagy nehezen el is jutottam a Fülöp doktorhoz, adott időpontot a Bartók Béla úti magánrendelőbe. Segítsetek nekem, hogy működnek ott a dolgok? Hogyan kell fizetni, kb. mennyit, vagy ki van téve az árlista a rendelőben? A vérvételt ott csinálják a magánrendelőben, vagy azt külön kell intézni ilyesmik. Írhattok az e-mail címemre is a profilomban ott van. Köszönöm szépen.

r
ruzicsky

Csibe!
Mi ott vettünk kazit, és CD-t. Vittünk elsőre CD-t, de inkább az övét használta, mert persze azok tutira nem vírusosak. Azt hiszem akkor fizettünk is érte, de azóta mindig arra vetettjük a frelvételeket, és szerintem pont kitart a videokazi a végéig. Ugyanis kezdetetktől felveszi a vizsgálatot, azaz a genetikai részt is , ahol leméri a babát.
Praxisba mehet férj is. Az én férjem kezdetektől jön velem. Nagyon tetszett neki, hogy az első UH-on már mutatták szívdobogását, de nem úgy, hogy alig hallod, hanem hoyg jól felhangosította a doki.
A rendelő úgy van kialakítva, hogy a férjem leült a rendelő szélén, onnan is jól látható a monitor. Közben a doki a monitorával, és végül a vizsgáló ágy, ahonnan tökéletesen látható szintén a monitor. Az első 2 UH-on még volt hüvelyi, de onnantól kezdve csak hasi UH van. A férjem nem is látta, hogy pontosan mit csinál a doki, ő csak az eredményt látta monitoron. (Ezt azért írtam, hogy hátha a férjed nem látja szívesen az ilyen vizsgálatot.)
Fizetni kint tudsz az asszisztensnél.
A kórházba nem biztos, hogy mehet a férjed az UH vizsgálatra. Annak járj utána. Több helyről hallottam, hogy a kórházi vizsgálatokra nem mehetett be a férjük, igaz nem a Szt Imréről volt szó.

Szept 26-ra vagyok kiírva.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Ruzicsky!

Magán rendelőben az asszisztensnek fizetsz, az összeg pedig a vizsgálattól függ. Terhesgondozásért nálam 4e-ft kért az utóbbi időben, ha nem kellett viszgálnia, ha méhszájvizsgálat volt 5e.
Az első vizsgálatra nem emlékszem, már mint az árra.
Vérvételre vagy a SZTK-ba, bátfai utcaiba, vagy a BME-re orvosi rendelőjébe utal. Az utóbbit jobban kedvelem, mert kevesebben vannak, gyorsabban szabadulok, bár nem tudnak mindent megcsinálni, mert nincs minden anyag meg a vérvizsgálatokhoz, pl: hormonokhoz. De ezt a doki úgy is tudja, hogy mit csinálnak a BME-n, és megkérdezi, hogy melyikbe adja a beutalót.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Kedves Moszmota!

Köszi a választ. De ugye az ultrahang vizsgálatot azt ott csinálják a rendelőben? Vagy amiatt is máshová kell rohangálni?

r
ruzicsky

Ruzicsky!
Van a Praxisban UH. De persze mehetsz máshova is. De nekem tetszik, mert ha van valami, a doki át tud küldeni. Volt már rá példa, bár nem kismama volt az illető.
Csibének írtam a Praxis UH-ról, nézd meg. Szerintem te is elégedett leszel a szolgáltatásokkal.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Eszter, pontosan mit ertesz "telthaz" alatt? Hany kismama volt egyszerre? A szuloszobaba mikor jutottal be? Csak a kitolasra? Elotte hol lehet vajudni? Es az kenyelmes hely sok kismamanak es kispapanak? Es meddig maradhattatok egyutt a babaval es a papaval utana? Vagy semennyit, mert nem volt hely? Es az ugyeletes szuleszno es doki mennyit tud egy kismamaval foglalkozni, ha telthaz van? (Tudod, sajnos nincs fogadott szulesznom, a dokim meg nemsokara szabira megy, ugyhogy teljesen ramjott ez a telthaz-para.)

Egyebkent ma voltunk a dokinal, es mar tobb, mint 3600 gramm a lanyom, 34 cm-es buksival, szoval kicsit amiatt is aggodom, hogy nehez dolgom lesz Kép
moosejaw

Bogárka!

Köszi az infót. Lehet, hogy Ő lesz a befutó.

Lányok!

Valaki esetleg tudja, hogy a Bálint dokikat hol lehet elérni?

Majcsi

Majcsi
majcsi

Moosejaw,
Voltál ma a relaxációs foglalkozáson? Beszéltél előtte a kórházzal?
Neet, igen annak idején mi is megszülettünk valahogyan és most elég jól működünkKép Anyáinknak nem az volt a legfontosabb dolguk, hogy a szobák színén mélázzanakKép)
Szeretem én is a meleget, én családi házas lányka vagyok, ezért most a panelban elég nehezen bírom. Ez a második évem itt. De nemsokára elköltözünk egy családi házas környezetbe, egy kisebb társasházba. Ott már sokkal jobb lesz. A picúrkám is oda fog érkezniKép
Holnap megyek UH-ra, már nagyon izgulok, készíttetek videót is, az utóbbi napokban nagyon mocorog, remélem holnapra is tartalékol néhány mutatványt.
Szombaton elutazunk kicsit pihenni, azt is nagyon várom már, eredetileg nem akartunk már sehova se menni, de végülis még simán utazhatok és később pedig már biztos nem fogok. Olyan furi lesz az egész, ketten megyünk, de mégis hárman nyaralunk majd. Valakinek van tapasztalata esetleg tengervízzel kicsit pocakosan? Lehet-e fertőzést összeszedni, de gondolom nem nagyobb eséllyel mint máskor. Napot mennyire bírjuk ilyenkor? Horvátországba megyünk.
Mostmár megyek is, vigyázzon mindneki magára!
Manós
manós

Manos, nem voltam a csoportrelaxacion, azt sem tudom, volt-e. Mivel altalaban harom orat ucsorgok a rendeloben szerdankent, erre mar nem birtam ravenni magam ilyen dogmelegben. Pedig lehet, hogy hasznos lett volna...

A tengervizrol nem tudok, de a nap nagyon artalmas. Csak arnyekban ucsorogj!
moosejaw

Moosejaw,
Ne izgulj a teltház miatt! AZért voltak csak olyan sokan mert időjárási front volt, ez azért nem mindennapos. Reggel mentem be a kórházba és kb. 3-1/24 körül jutottunk be a szülőszobába. Mikor beértünk a 4 szülőszoba + IKEA foglalt volt és még ketten voltak rajtam kívül a vajúdóban. Mikor az egyik szobából ki kellett jönnie egy már szült anyukának, akkor a párjával együtt a vajúdóban lehettek még együtt. Nekem ilyen szempontból szerencsém volt, mert én voltam a nagy hullámban az utolsó, így szülés után -mivel sok vért vesztettem- még az éjszakát is a szülőszobán törtöttem. Visszatérve a vajúdásra, a férjem 1 körül ért be és 3-ig az előtérben voltunk. Engem igazából nem zavart, csak azért izgultam, hogy mése a vajúdóba kelljen szülni. Állítólag ilyen még nem volt, úgyhogy ne izgulj! Azt nem tuom az ügyeleteseknek ilyenkor mennyi az idejük mert nekem volt orvosom és szülésznőm is, de mivel sokaknak van fogadott orvosuk ezért szerinem attól se félj, hogy az éppen ügyeletes nem tud Veled foglalkozni. Igazából a vajúdás ideje alatt úgyis a pároddal vagytok főleg a szülésznő csak néha nézi meg, hogy minden rendben van-e, arra pedig semmi az esély, hogy két kismamánál a kitolás pont egyszerre történik és pont minegyik az ügyeletesnél. Na ezt a témát jól kirészleteztem, minden esetre ne izgulj! Mindenképpen jó helyen és jó kezekben leszel a szülés idején!
Eszter
pesztus

Eszter, koszonom a reszletes valaszt es a biztatast. Azert aggodom, mert az utobbi honapokban kb. hetente ketszer volt idojarasvaltozas. Meg jo, hogy telihold csak havonta egyszer van Kép A dokim meg jovo heten lesz, aztan megy szabira, ugyhogy megbeszelem a lanyommal, hogy ha nala akar szuletni, akkor mar csak bo egy hete van... (Ha jovo szerdan meg egyben leszunk, akkor bemutatja majd a kollegat, aki helyettesiti.)

Tenyleg, meddig szoktak varni, es mikor inditjak meg a szulest? Csak ha valami gubanc van? Vagy ez dokitol is fugg? (Ma azt mondtak, zart mehszaj, de mar rovidebb mehnyak. Es bearultam bebit, hogy sokszor megkemenyedik a pocakom tole, azt mondtak, az is jo jel.)
moosejaw

Sziasztok lányok!
Eddig csak külső olvasó voltam most azonban szükségem lenne a véleményetekre.Eddig Faludi Pál dokihoz jártam, a stílusa miatt azonban váltani szeretnék. Most a gondom: mindenképpen a Szent Imrében szeretnék szülni és persze a Faludi is oda tartozik. Mit tegyek?? Hallottatok Bardóczy Zsoltról v.mit? Előre is köszi
monesz

Sziasztok !

Már 32 hetes vagyok és szeretnék szülésznőt választani. Akit ajánlottak már foglalt volt( Nyulas Jolán) . Ti kit választottatok, miért?

Anikó
szanyko

Szia Anikó!

Én a Kecskemétiné Verát választottam. Voltam a Kismama klubban és nagyon szimpatikus volt nekem. Az első babám lesz, úgyhogy személyes tapasztalatom nincs vele, de azt mondják itt a lányok, hogy mindegyikük nagyon rendes.

Üdv, Gigi

KépKép
gigi28

Moosejaw,
Az én Zsoltikám is nehezen indult el. Márc. 1-re voltunk kiírva és mivel semmi jelét nem adta, hogy kikívánkozik márc. 12-én be kellett volna feküdnöm a kórházba és megindították volna a szülést. Ez már az utolsó időpont volt, mivel az NST végig jó volt az orvosom nem akart feleslegesen beavatkozni. Úgy gondolom ez a 10-11 nap az amennyit még lehet várni, feltéve ha a szülés várható időpontja biztonsággal megállapítható (számolva és UH alapján). Vágül Zsolti előző nap 11-én elindult és megszületett, mintha megsajnálta volna csaknem kétségbeesett anyukáját.
A Te babád is tudni fogja mikor induljon, mikor a legalkalmasabb! Drukkolok Nektek!
Monesz,Anikó
Dr. Bardóczy Zsoltnál szültem a kisfiamat és ami a legfontosabb az Ő felügyelete alatt az egész terhességem és a szülés is életem legnagyobb élménye marad. Nagyon örülök, hogy Őt választottam.
Kecskemétiné Vera volt a szülésznőm, Róla is ugyanezt írhatnám, amit Bardóczy doktor úrról. Márc. 23-án írtam Róla kicsit részletesebben, ha érdekel az archivokban megtalálod.
Üdv: Eszter
pesztus

Koszonom Eszter. A pocakom allandoan kemenyedik mindenhol, mas egyelore nincs. Illetve a hulye csikok most jelentek meg a hasamon.Az utolso pillanatban. Majdnem megusztam.

Lanyok, jol emlekszem, hogy az eloadason azt mondtak, a szuloszobak legkondicionaltak?
moosejaw

Kedves Moszmota!

Köszi az infókat. Tudom, hogy béna vagyok, de azt nem értem igazán és arra lennék kíváncsi, hogy ez az UH dolog, hogyan megy. Nem úgy van, hogy az orvosnak van UH-ja a rendelőben és amikor kell akkor csinál is, persze felszámolja az árat? Azért kérdezem, hogy itt hogy van, mert én voltam már olyan magánorvosnál, ahol ez volt, hogy volt UH-ja és ő csinálta, sőt a vérvételt is ott intézték, az asszisztens levette a vért és elküldték a laborba, nem kellett máshova menni. Szóval itt ha jól értettem az van, hogy az orvos beutal vérvételre ha kell, valahova máshova az ultrahangra pedig megmondja mikor menj el, te pedig elmész a legközelebbi helyre vagy ahova neked tetszik.. Jól értem vagy nem, mert még mindig nem igazán világos.

Köszi

r
ruzicsky

Ruzicsky!
A doki magánrendelős: Fülöp, ő csak a nőgyógyászati dolgokkal foglalkozik. Győrfi csak a UH-gal foglalkozik. Az UH-ra bárki mehet ide, még akkor is, ha nem ide jársz, sőt szerintem ezek vannak többen.
A doki rendelője nem annyira felszerelt, hogy vért tudjon tárolni, ill saját UH-ja legyen (ennek nincs is értelme így, hogy a szomszéd irodában erre specializáltan működik UH szakemberrel). A házi orvosom nekem is leveszi a vért, és nem utal be, de neki olyan a felszereltsége, hogy erre is berendezkedett. A Fülöp rendelője, nőgyógyászati dologra van kitaltálva szerintem. A vérvétel azért a SZTK bátfai utca, mert ő ugye a Szt Imréhez tartozik, vagy van még rendelése a BME-n heti kétszer, és ott is van labor, ahol megcsinálják a vérvizsgálatot. UH-ra járhatsz a kórházba vagy ide is. Rád van bízva, hogy hova jársz.
Fülöp magán rendelésen csak a szokásos kismamavizsgálatot: súly, vérnyomás, szívhang hallgatás (fél idő után), és méh vizsgálat csinál. Csinálhatod úgy is, hogy csütörtökön du-n mész, akkor van UH is és doki is. Uh után pedig be is viheted a papírokat. Vérvizsgálat csak a 2 említett helyen csináltat, azaz oda utal be a doki. Az eredményekért neked kell visszamenni másnap.

Remélem sikerült elmagyaráznom.
Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Ma bementunk a korhazba, mert delelott valami verzessel talalkoztam. NST-t neztek, meg az ugyeletes doki megvizsgalt, de aztan hazajohettunk, mert meg csak joslofajasaim vannak,
(meg rovidebb mehnyak, de zart mehszaj). Ezeket nem is ismertem fel. Miert hivjak oket fajasnak, ha nem is fajnak? (inkabb csak kellemetlen pocakkemenyedes) Mellesleg mar vagy ket hete vannak es egyre gyakrabban meg egyre eroteljesebben. Asszem ha legkozelebb bemegyek, mar nem engednek el...

Szerintem nagyon popec az egesz korhaz, szep, uj, tiszta. A szuloszobak mondjuk irto picinek tuntek, de igy legalabb otthonosabbak is. Mondjuk az egyik oldalrol lehet csak rendesen megkozeliteni az osztalyt, mert a masik vegen levo lift meg lepcsohaz valami hulye atepites miatt a foldszinten nem hasznalhato.
moosejaw

MoosejawKép

Te még itt?? Nem kéne neked már babáznod?Kép
Szurkolok!

Puszi, Gigi

KépKép
gigi28

Pesztus! Ha megkérlek írnál nekem Bardóczy Zsoltról bővebben? Most szertnék dokit váltani (a 22 hétben vagyok) és nagyon szimpi volt ő egy előadás alkalmával. Ha lehet a privát e-mail címre írj! Köszi Mazsolka
mazsolka

halihó! megjöttünk a nyaralásból! gyerekek, két hétnél rövidebb időre sose menjetek, ez így olyan szuper volt! Kép remélem, a szaporulat terén is eredményesek voltunk, néhány nap múlva kiderül! de már igyekeznünk kell, ha tavaszi babát akarunk! Kép
azt hittem, moosejaw már babázik! úgy tűnik, kicsit elszámoltam magam, de mindenképp a finisben van, ugye?
lenne egy kérdésem, tapasztaltabbak talán tudnak segíteni. szeretnék időben vasat meg folsavat szedni, de mire az embeer orvoshoz kerul elsore, a fontos időszak már javában tart. tudtok esetleg valami készítményt, amit recept nélkül lehet kapni, és tartalmaz vasat és folsavat? valamit már próbáltam, de olyan gyomorgörcseim voltak tőle, akár evés előtt, akár evés után vettem be, hogy kidobtam.
mindenkinek jó egészséget kívánok, és örömteli babavárást Kép
Ági
kajamán

Kajamán:
folsavat simán kapsz a gyógyszertárban, recept nélkül.
Erősebb vaskészítményt nem, de mindenfajta táplálékkiegészítő szintű vastartalmú vizet, szirupot igen.
SZVSZ legjobb és legegyszerűbb ha terhesvitamint szedsz :-)
pl. Maternát, vagy Elevitet...
csicser

Sziasztok!
En csak kerdezni szeretnek, mert nem lattam erre vonatkozo infokat.Szoval a gyermekagyon jelenleg,hogy zajlik a latogatas?
Ill. ha az ember lanya csak szulesznot valaszt,akkor ki vegzi a terhesgondozast?
Koszi elore is! Kép
Norka
norkini

CSicser! köszi az infót, elevitet szedek, de abban elég a folsav? a dokim még külön szokott fölírni, csak azért gondoltam, hogy nem elég, ami benne van... amúgy elevitet is csak az első 3 hónapban (meg előtte) akarok szedni, mert a kisfiam is 4 kilóval született, s bár tudom, hogy megoszlanak a vélemények a babaduzzasztó vitaminokról, nem vagyok benne biztos, hogy nincs benne valami igazság. (igaz, hogy az öcsém 4.20-szal született, pedig akkoriban még nem voltak vitaminok, úgyhogy lehet ez ilyen családi dolog is)
moosejaw-ról nincs hír???
kajamán

Szia ÁgiKép

Na mocorog az atom??Kép Az elevit mellé én is szedtem folsavat. Kb. a 14-15. héttől viszont már nem szedek semmit. (egyrészt a gigantikus méretek miatt, másrészt nem tudtam wc-ni) De a dokim és a védőnőm is azt mondta,hogy ha kiegyensúlyozottam táplálkozom akkor felesleges. Addig van jelentősége mig a szervei vannak kialakulóban. Nemrég voltam vérvételen és semmit sem kell szednem. Pedig azért nem viszem túlzásba az egészséges táplálkozást.Kép Minden nap eszem gyümölcsöt.
Moosejaw lehet,hogy már a kórház vendégszeretetét élvezi!!

Gigi

KépKép
gigi28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?