Sziasztok!
Kezdetnek annyi, hogy ma sikerült beszélnem a drúrral, dec. 8-án konzultáció! Azt reméltem előbb lesz, de ezt az időpontot is alig kaptam, állítólag év végéig nincs szabadja...
Rólam/unk:
7 éve vagyunk együtt (bűnben élünk
), abból kb. 4 éve szeretnénk babát. Én régóta tudom, hogy gondok várnak rám teherbeesés szempontjából, anyunak is csak én lettem.
3 éve PCOS petefészkeim laparoszkópiával megjavították, addig nem is volt ovulációm. Műtét közben kiderült, hogy a vakbélműtétem következményeként, a szerveim össze-vissza egymáshoz nődögéltek, Ezt is rendbehozták.
Azt mondták, most hajrá, mindem esélyem megvan a természetes terhességhez, petevezeték járható, a párom spermiogrammja átlagos. De 3 év után, számos ultrahangos követés, időzített akció
után semmi....
Következett egy, inszem, sikertelen. Majd egy hiszteroszkópia - minden ok bent. Majd júniusban egy IVF, semmi. Majd most szombaton az eszkimók, semmi.
Nálunk az állam sajnos csak az első próbálkozást pénzeli. A hazai fórumokon nagyon pozitív tapasztalatokkal látták el a kaálit és a drurat. Ezért döntöttünk mi is megpróbáljuk. Mindenki el van ájulva a hozzáállástól, a törődéstől. Habár most, ahogy visszaolvastam ezt a fórumot, látom, hogy azért a kaáliban is van minden, de nem voltatok ti Szerbiában
!!!!
Itt a fülük botját nem mozgatják érted, még akkor sem nagyon ha magánrendelőbe mész és jól megfizeted őket!!!! Szombaton pl. minden doki meglógott és a nővérkére bízták, hogy elmondja mi lett az embrióimmal... disznóság.
A protokol nagyjából megegyezik az itt olvasottakkal. Van rövid és hoszzú, habár általában a rövidet csinálják, kevesebb hormon, meg spórolnak az idővel. A stimulációnál suprefact, merional/menopur, gonalF, pregnyil. Szintén utrogesztánt nyomogatunk
, de nálunk nem lehet venni, ezért feketén hozzák be, vagy rohanunk át HU-ba...
Különben a vajdaságiak, ha megelégelik az itteni hozzállást, altalában Szlovéniába mennek, a vajd.magyarok pegid Szegedre is, mert hát ismerik a nyelvet, közelebb, olcsóbb. Nálunk kb. 2.500 euró az IVF.
jaaaaaaaj, mennyit irtam!!!!
remélem nem fárasztalak le benneteket!!! puszi mindenkinek és nagyon szurkolok ++++++++++++++++++++++++++++++++!!!!