Sziasztok!
Nem nagyon tudok most reagálgatni, de azért van pár dolog amit olvasgatva nagyon elkezdett járni az agyam.
Egyrészt a kórházi körülmények, kórházválasztás:
Mamacka! szerintem a Kútvölgyivel nincs igazán gond, sőt, nagyon jónak tartom. Össze is szedtem a pozitívumokat.
Pozitívum:
- A terhesgondozás alatt a vizsgálatokra, vérvételre, stb. általában nem sokat kell várni, nincs tömegnyomor.
- AFP-s vérvételnél nem csak AFP-t néznek, hanem valami kombinált, 3-as tesztet csinálnak és betegségre nézve kockázatbecslést állítanak fel.
- Az ügyeletes szülésznő hozott homeopátiás szereket és illóolajokat a vajúdás megkönnyítésére.
- Kellemes, barátságos volt a szülőszoba, férj első pillanattól velem lehetett.
- Szülés után azonnal megkaptam a babámat, még a köldökzsinóron lógva tették a mellkasomra, mellemre.
- Mérésre, fürdetésre férj is mehetett a babával és a gátvarrás után újra visszakaphattam Lucát és szopizhatott, illetve próbálkozhattunk.
- Húsvéti baba lévén kaptunk nyuszis rajzot a táblájára.
Ez csak azért fontos, mert mutatja a kedves, emberi hozzáállást.
- A baba a nap 24 órájában velem lehetett, fürdetésen, csecsemőorvosi viziten is.
- Semmit nem kapott a baba a tudtom nélkül.
- A babákat, ha nagyon szükséges volt pohárból itatták.
- Volt mellszívó is, a használatát is megmutatták, bár én ott nem használtam azt.
- Barátságos, plexi, tolható babaágyacskákat kaptak a babák.
- Gyakorlatilag semmit nem kellett vinni, mindent adtak amire szükség volt baba ápolási szerek, pelenka, babaruhák (még válogatni is lehetett ), hálóing, betét, stb.
- A csecsemősökhöz éjjel-nappal be lehetett menni segítséget kérni, ott is lehetett szoptatni, adtak szoptatós párnát, párnát a sajgó gátunk alá... És bármikor kicsit be lehetett tolni a babát, ha pl. wc-re, zuhanyozni kellett menni, stb. Első éjjel én is pár órára (éjfél után) a csecsemősöknél hagytam a babát, mert nagyon rosszul voltam. Hajnalban hozták Lucát, ahogy ébredt.
- 2 ágyas, nagyon kellemes, szépen felszerelt szobába kerülhettem, ahol a férj éjjel-nappal velem lehetett.
- Nem volt tömeg, nem volt átjáróház, családias hangulat.
- Abszolút bababarát és szoptatáscentrikus az osztály.
- Állítólag nagyon jó szülésznők vannak, homeopátiát használnak és természetes módszerek követői.
Nálam csak az orvosválasztással volt szerintem probléma, meg, hogy nem választottam szülésznőt. Most mindenképp meg kellene tennem, mert az új dokim (aki szintén csodálatosan emberi és természetes hozzáállású), márciusban fog menni síelni, így ez kicsit megijeszt... Legalább a szülésznőm választott legyen.
Amit sajnáltam/sajnálok, hogy nincs pl. kád a szülészeten, de mivel most privatizálták és átalakítják, remélem, hogy esetleg márciusra már lesz rá lehetőség. Ha méregdrága magánszülészeti klinika lesz, akkor ez a minimum... (Én még pont a tb finanszírozásba beleférek.
)
Jó hallani, hogy ilyen pozitív változások vannak a Jánosban, én Lucával még nem mertem oda menni, pedig a volt dokim ott van. Csak ezért váltottam...
Mamacka! Nagyon felvillanyoztak a hordozós linkeid!
Azóta csak hordozó ügyben olvasgatok, érdeklődöm. (A Mamamin is beindultam újra.
) Én mindenképp szeretnék még vmit a kistesó hordozására. A Liliputi később jó. Nagyon jópofa ez a rugalmas kendő is.
Te kérdezted, hogy akkor régit típusú Liliputim van-e? Nem. Már az új fajta, alvócsuklyás. Nagyon jó, kényelmes, de azért nekem picit hajlott a derékpánt és nem is elég hosszú a párnázása derékon. De azért szeretem!
Ilyen van nekünk: