[quote="borossné becz márta"]S írta:borossné becz mártaziasztok!
Aki még nem szült, nem tudhatja, milyen kiszolgáltatott helyzetbe kerülhet egyik pillnatról a másikra, és, ha akkor nincs ott egy csapat, aki tiszta fejjel dönteni tud és dönt és beavatkozik, ha kell, akkor nagy baj történhet.
Márti
Hát 4 szülés után valóban tapasztalt vagy
Nagy tisztelet a sok gyerekért!!!
Én olvastam olyan kismamák történeteit is, aki viszont a kórházban voltak nagyon kiszolgáltatottak....a döntésről pedig azt gondolom, nekünk magunknak kell dönteni. Kontra megjegyzem, azért van otthon a szaksegítség is, (amit ugye nem néznek jó szemmel), hogy legyen valaki, aki be tud avatkozni, de azt is eltiltják ettől, hisz Geréb Ági 15 évet dolgozott szülészként az egészségügyben, nem hozzá nem értőként csinálja.
Azok az orvosok szépen megfogalmazták nyilatkozatukban:
Az Orvosok a Szabad és Biztonságos Szülésért nyilatkozata
"Tervezett módon otthonszülni minden civilizált országban szabad, sok országban pedig alapvető jog. Ez azért van így, mert a tervezett, szaksegítséggel kísért otthonszülés ugyanolyan biztonságos, mint a kórházi, ráadásul kevesebb komplikációval és beavatkozással jár......" Továbbá leírják, hogy a mentőszolgálatnak pont az lenne a kifejezett szerepe, hogy segíteni tudjon azokban az esetekben, amikor az szükséges.
Remélem, eljutunk majd oda, hogy ezt támogatni fogják....minden szinten.
No, meg az is tény, hogy a rengeteg otthonszülés alkalmával, statisztikailag kevés eset a súlyos, pont a szigorú feltételek miatt, csak hát egy olyan országban, ahol ez ellen van a többség, nyilvánvalóan ez kap hangsúlyt a médiában Sok minden más is hozzátartozik a magyar társadalom negatív gondolkodásához, ne felejtsük el, hogy évtizedekig mindig minden meg volt mondva, hogy és mint kell csinálni, élni, az egyén szabadságát tiltották, és ez sajnos még bennünk van, akármennyire is tombol a demokrácia.
No, de kimerítettük ezt a témát
Azt hiszem.
Üdv, Mariann Angliából, én is kíváncsi vagyok ám, hogyan történnek ott a dolgok!
Szilvi 17, nehogy ne gyere!