Szerintem az anyagi része orvos függő. Van akinek van "tarifája" és ezt közli is veled, van akinek nincsen, és rád bízza azt, hogy te mennyit akarsz, vagy tudsz fizetni.
Magyarán ha más az orvosod mint Moncának volt, akkor semmi nem érsz az infójával.
Az előző (Péterfy-s) orvosom 50.000-et kért a terhesgondozásért, illetve ugyanennyit a szülésért - 2 évvel ezelőtt. Lehet, hogy azóta ez már emelkedett, mert a nőgyógyászati magánrendelésén is minden évben emelte egy ezressel a tarifáját...
Én is elkezdtem nyomozni a témában, kb. az jött le, hogy 20-80 között - ez elég tág - adnak egy szülésért az orvosoknak, de szerintem ezt függővé kell tenni attól, hogy milyen szülés alatt.
Erről az exorvosomról hallottam olyasmit, hogy beküldött maga helyett szülésre egy orvostanhallgatót, és azzal végeztette el a császárt úgy, hogy baromira nem kérdezte meg erről a kismamát. Mondhatni szó se volt erről. Vagy mondjuk viselkedhet úgy egy szülés alatt, hogy baromi rosszul érezd magad - lelkileg - meg úgy is, hogy tényleg érzed, hogy ott van agyilag is és segíteni akar.
Szerintem ez a munka mégiscsak más, mint mint a tapétázás, itt fontos az emberi tényező is. Nekem legalábbis nagyon is az.
Magyarán Ria kérdezz rá az orvosodra, és ha olyan, akkor hidd el, hogy meg fogja mondani a frankót, ha meg nem, akkor dönts saját belátásod és lehetőségeid szerint. Ha nincs rá 100 ezred, úgyse tudsz adni és kész!
)
Ha meg van, és úgy érzed, hogy az orvosod ezt méltán ki is érdemelte a munkájával, akkor add oda neki.
V.