Kész, elolvastam. Sokmindenre itt szóban magamban válaszoltam, de nem győzném írni, amit gondolok, úgyhogy csak néhány dolog:
Mindenek előtt köszönöm a barom horoszkópot méltató hsz-eket!
Egy hatalmas kővel kevesebb nyom mostmár. Olyan jó, hogy mindannyian hülyeségnek tartjátok! A drága helyieken kívül Sotske, Nóna, dr Nono, Gégéé, Bencusanyu. Kösz, hogy írtatok és Rátok is lehet számítani. Aktív zugolvasók
titeket is szeretlek!
Otthonszülés: szerintem felelőtlenség. (Elfogadom mások más véleményét, az enyém is csak egy.) Ha másnak tetszik, tegye. Nem tiltanám meg, de ez azért kemény dió, hogy vajon van-e joga(?vagy mije) a szülőnek nem a legbiztonságosabb körülményeket választani a gyermeke számára.
Aki akarja úgyis kardoskodik majd az otthonszülés mellett, de aztán ne próbálja másra hárítani a felelősséget, ha valami nem úgy megy, ahogy elképzelte.
Ha szerencséjük van és minden jól összejön, akkor biztos szuper érzés, de ha nem akkor mégis, hogy számol el a két szülő a lelkiismeretével, hogy tudnak utána tükörbe nézni????
Ha nincs komplikáció, akkor lehet lobogtatni a nagyvilágnak, hogy látjátok, nagyanyáink is így csinálták, nekünk is sikerült. "Megy ez mint az ágyba szarás" (bocs, ezt egy nőgyógyásztól idéztem, aki szintén a szülésre mondta). És lehet tv-ben mutogatni, hogy milyen gyönyörű élmény (nem kétlem), ha családi környezetben pottyan ki a baba.
És hallottam olyat otthon szülő nőtől, hogy a gyávák kórházba vonulnak, akik nem képesek egyedül végigcsinálni... Szerintem egy anya ne a gyerekét kockáztatva legyen bátor. Soha semmilyen plusz kockázatot nem vállalhatnának szerintem. Így is van elég....
Én ezerszer inkább "szenvednék" intézményesített szülés közben kb. 3 napig a kórházban, minthogy bevállaljak ezer kockázatot és aztán életem végéig bánjam, hogy természetes akartam lenni.
Komolyan olyan borzasztó lenne az a 2-3 nap kórház?!?! Ez probléma egyeseknek, hogy fehér köpenyesek között kell feküdniük???? (Annyira irigylem az ilyenek bajait.)
Egyébként rengeteg kórházban lehet már ezer féle alternatív módon szülni, ahol az orvost is csak akkor látják ha már baj van. De ez mégiscsak kórházon belül történik és a műtő a szomszéd helyiségben van, nem pedig a szomszéd kerületben, városban. Mindannyian tudjuk, hogy pár perc is a kisbaba életét jelentheti.
Mindenki eldöntheti, hogy mi a fonotos(abb) neki: a nyugodt otthoni, gyertyák melletti vajúdás "élménye", vagy a gyerek és az anya élete, épsége, biztonsága..
Végülis mindenki úgy cseszi el (bocs) az életét, ahogy akarja, de a gyerek életével ne szórakozzanak.
Betti, én is féltelek, de nem akarok beleszólni abba, hogy mit hogy csinálj és még véletlenül sem gondolom, hogy te okozhattad a babáid halálát. Ezt senki nem hiheti. Te érzed, hogy mennyit vállalhatsz, amit a tested, lelked bír. Én nem tudom mit csinálnék a helyedben, mert az enyém kicsit más helyzet. Valószínű, hogy nem nagytakarítanék, és naponta ellenőrizném, hogy él-e.
Betti, szívhanghallgatót én is akarok majd. / Ha lesz második./ Meg házi UH-t
és naponta nézem majd, hogy hol tekereg a köldökzsinór.
Tünci, meg se halld, hogy mit mondanak, akik kényeskedésről beszélnek, amikor gondolom ezek ismerősök és tudják, hogy nem véletlenül tartasz a koraszüléstől.. Megáll az ész. Hogy mernek bírálni, beszólni, ha fogalmuk sincs miről is beszélnek?!?! Annyira haragszom az ilyen "okosokra"! szóval benned ne legyen harag, átvállalom
Zaha, amit tegnap írtál, hogy a gödör aljából pislogsz, vagy már nem is.. Én dettó
alkudozás- reménytelenség-....?? és sehol a belenyugvás, újrakezdés
Singer M.-ról: írok majd privit.
Raffai-féle módszer: biztos jó, én szerettem volna ilyesmire menni, de nem volt rá keret. A könyvet viszont elolvastam és próbáltam "hasznosítani", úgy éreztem tényleg tudok a babámmal "beszélni", néha hihetetlen dolgokat tapasztaltam, nem is mertem elmondani senkinek, mert hülyének néznek.
A könyv címe LELKI KÖLDÖKZSINÓR, ez akkor nagyon tetszett. De már nem tetszik, nekünk gyilkos k.zsinórunk volt.
Már erről sem tudom mit gondoljak. Ha a kislányom élne, akkor most csupa jót mondanék biztos. De így nincs értelme.
....
jó hosszú lettem.