Új privát üzeneted érkezett!

Edit Kép
Ti aztán belehúztatok Kép Kép Én most szép lassan elkezdtem vásárolgatni, veszek néha egy-két rucit, ha látok valami jót, így szépen lassan, de azért alakulnak a dolgok.
Ma kinéztem a bababútort, és valamikor a jövő héten vagy utána megrendelem a babakocsit, hogy még időben megérkezzen. :D

Orsi + 2 Kismaczkó
21+3

Orsi
KépKépKép
icsilya

Edit, nektek is majdnem egy óra volt? Ezek szerint nem vagyok egyedül ezzel a dologgal. Nektek hol csinálták ezt az uh-t? És a te babád is nyugtalan volt, vagy jól viselte a hosszú uh-t? Remélem, tudják az orvosok, mit csinálnak, és valóban nem árt a hosszas uh sem a bébiknek.
Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Nekünk az ikrek miatt mindig hosszabbak az UHk, és a lombik miatt már össze sen tudom számolni, hogy mennyin voltunk. Szerintem semmi értelme aggódni, mert ezzel a stresszeléssel többet árthatsz, mint az UH esetleges mellékhatásai.
Akinek három babája van, azt még nálunk is sűrűbben UHzák, és azoknak a babáknak sem lesz semmmi bajuk.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv Kép

Mi a Praxisban voltunk Győrfi Mátyásnál.
Aki egyébként szerintem szuper, és épp emiatt nem akart minket elengedni anélkül, hogy ne tudjon jó képet mutatni. Hát nem jött össze neki Kép
Mi az első fél óra próbálkozás után, amikor elküldött tornászni, beszélgetni a babával meg csokit enni, akkor rákérdeztünk, hogy tuti nem árt neki, mert ha igen, akkor hagyjuk a fenébe az egészet. Elégedettek vagyunk már azzal is hogy látjuk egészségileg minden oké.
Ő mondta, hogy nem lesz baja, azért vágtunk bele a 2. 20 percbe. Egyébként a miénk tök nyugis volt, ezért is hittem el, hogy a hangja nem zavarhatja.

Pelenkázó Kép
Lányok, látta már vagy vett már valaki olyan pelenkázó szivacsot (Madrinában láttuk), ami eleve be van vonva cipzáros módszerrel anyaggal. Nagyon csinosak és esztétikusak, mintában pont hozzájuk kapható kiságyra szerelhető zsebes cuccok kaphatók, persze jó drágák, DE! nekem mint gyakorlatlan mamának nem tűnik praktikusnak, mert ha a baba (főleg ha fiú Kép) minden irányban pisil kipelusozás után, akkor szétázik az egész, és állandóan szedhetem le róla, moshatom ki, nem beszélve hogy a széle sem letörölhető, mert az is anyag. Míg a normál pelusozónál, ráteszem a textil pelenkát, aztán leveszem kimosom ráteszek egy másikat ezt a szivacs szerű dolgot, meg simán letörlöm.
Húúú, jó bonyolult voltam, de várom a véleményeket!
Meg a pelenka mennyiségre is!
Köszi.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

EditKép
Én a 2 gyerkőcre 30 db textilpelenkát vettem, meg 2 Tetra kifogót.
Szerintem a PVC pelenkázó a legpraktikusabb, mert könnyen tisztítható. Egy pelust meg úgyis aláteszel a baba alá, hogy kellemes anyag érje a hátát. Szerintem egyáltalán nem praktikus a textiles pelenkázó, mindig mosásba lenne.

Cat

Cat
Kép
cateye

Helló lányok Kép

Én 10 textilpelenkát vettem a manóknak, mert azt mondta a mamám, hogy a pelenka nem szerncsés a nagyobb kiságyban, mert a pici maga alát tudja gyűrni (a kiságy 70 cm széles, és a pelenka is ekkora, így nem lehet aláhajtani). Így én veszek méterben pelenkaanyagot és a fejük alá valót megvarrom külön, úgy hogy be tudjam fordítani a matrac alá.

Nekem is a PVC pelenkázó tűnik praktikusabbnak, szerintem nekünk is olyan lesz majd.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!
Köszi a válaszokat. Imádom, hogy az őszi babások közé tartozom. Kép
Más: lehet, hogy buta kérdés, de azért megkérdezem: az befolyásol(hat)ja a vércukorvizsgálat eredményét, ha 2 dl tej helyett mondjuk 2,5-öt iszom? Mert 3,33-as volt a boltban, és, ugye, annál nem lehet tök pontosan kiszámolni, hogy mennyi a 2 dl.

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Liv Kép
Elvileg befolyásolhatja, mert a bevivendő cukormennyiséget pontosan meghatározzák, és Te ebben az esetben 25%kal többet viszel be, mint ami elő lenne írva, így az valószínűleg máshogy szívódik fel a szervezetedben, mint ha csak 2 dl lenne. De azt sajnos nem tudom, hogy mekkora eltérést okozhat ez.

Orsi + 2 Kismaczkó
21+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Csak pihegek itt a nagy melegben és a jövő hétre még nagyobbat mondanakKép
Edit: napi legalább 5-6 pelussal nyugodtan lehet számolni, ha többet iszik, vagy esetleg összekakilja magát, akkor lehet, hogy több fogyKép
De a kórházba elég napi 5-tel számolni. Fiamnál még kaptunk az Uzsokiban pelusokat, egy napra 5 db-ot. Most nem tudom, adnak-e még. Az általában elég volt.

Liv: ebben nem vagyok járatos, de szerintem annyit nem változtat a vérképen, hogy számottevő lenne. Esetleg lehet jelezni a laborosnak, hogy mennyit ittál, és lehet, hogy picit később veszik le a vért.

Megyünk ma vásárolni, és teljesen be vagyok sózva, tuti veszek egy-két holmit a kicsinekKép
Már alig várom a szerdát, hogy mehessünk ultrahangra, szerintem lefelé fordult a kis drágánk, mert mindig a hasam aljánál érzem, hogy csuklik, olyan aranyosKép

Sziasztok, további szép vasárnapot kívánok!!

Lau
29+5
lau

Sziasztok!

Liv! Az a plusz fél deci tej már semmit sem jelent, ugyanis a zsemle + 2 dl tej az 40 szénhidrát, a plusz fél, az meg még pluszban 2.3 - szinte semmi az eredeti 40-hez képest. Ha rossz lesz az eredmény ( remélem nem ), akkor az nem a plusz fél deci miatt van.

Nálunk az első 1-2 hónapban napi 6-7 pelus fogyott, ennyivel szerintem érdemes számolni.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Milyen pelust ajánlotok? Gondolom a köldök miatt newborn, de pampers, vagy libero?
Én is 10 tetra pelust vettem, és egy kifogót plusz egy türcsit, ma raktam át a baba dolgokat a komódba, és a párom összeállította az ágyatKépFalvédőt is kell keresnem, Hol lehet kapni?
Kell még egy pelenkázó lap, pvc-bevonatú, én a komódon fogok pelenkázni, más bútor már nem férne el a szobában.
A kórházi szülésznő nekünk is mondta hogy vigyünk pelust, már abszolut nincs nekik, akkor érdemes egy kartonnal vinni, de nem tudom hány darabos.
32+6
fantikbaba

Napi 6-7 pelus???? Kép Az nálunk akkor napi 12-14 db Kép
Mekkora a legnagyobb peluskiszerelése??? Remélem nem kell kétnaponta pelust vennie a páromnak Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
21+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Hát mi először a 3-6 lkilós Liberoval kezdtük, de nagy volt. A lányom 3150-nel és 52 cm-rel született, és még így is a Newborn jött be. Egyébként meg én totál Libero párti vagyok, még mindig azt használjuk, de egy kivétel volt: a Newborn (egyébként mindegyik pelusmárkát kipróbáltuk). Ebben nekünk a Pampers jött be, nem folyt ki belőle semmi.
Newbornból a kiszerelés csak a kisebbfajta csomagolás: negyvenvalahány darabos, ha jól emlékszem. Utána jött a 3-6 kilós, és ez már 86 DB-os, ott kevesebb, bár nagyobb csomag kell KépKépKép De ikrek esetén lehet, hogy jobb lenne egy raklappal berendelni Kép

Mi az étkezőasztalon oldjuk meg a pelusozást, oda vettünk egy pelusozó lapot, és ha nem kell, akkor csak betesszül a szobába. Egy plusz bútordarab már nem fért volna el a lakásban Kép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó Kép
A párom szinte szó szerint ezt mondta. Azt ajánlotta, hogy egy raklappal vegyünk és tároljuk az erkélyen, hiszen úgyis hamar elfogyna az a mennyiség is Kép Kép Kép
Köszi az infót a csomagnagyságról.

A pampers newbornról én is azt hallottam, hogy nagyon jó, és én egészen biztos vagyok benne, hogy nekünk a 2 manóval szükségünk lesz erre is, hiszen nem gondolom, hogy óriásbébiként jönnének a világra. Azt hiszem, mi is ilyet fogunk majd venni a manóknak.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pelusokhoz meg annyit, hogy pl nagyon jo a Dm-es babylove, ami egy az egyben Libero, csak olcsobbKép Esetleg probaljatok ki....vagy szinten nem olyan rossz (de talan kicsit rosszabb minoseg) az Auchan pelenkaja, ez meg meg olcsobbKép Ez erdekes hogy nem adnak a korhazban, en dec 30-an szultem, oszt volt....
orsoly

Mi mindent kell bevinni a kórházba a babának, feltételezve, hogy benn semmit nem adnak? Csak hogy ki ne maradjon valami. Mert itt sok tapasztalt mama van, nekem biztos a szükséges dolgoknak a fele ott jutna eszembe, hogy atyaég, ezt se hoztam...
Liv

Kép

Kép
liv

Tapasztalt mamik Kép
engem a SOTE IIes élmények érdekelnének. Van valami speciális, vag nem speciális, amit be kell készíteni a manóknak?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Ezeket a dolgokat kórháza válogatja. Van, ahol mindent megkapsz, amennyi csak kell ( pelus, ruha, popsitörlő, fürdető, stb ), van ahol egy részét már vinni kell ( pl ahol anno szültem, a popsitörlő igencsak hiánycikk volt ), és van, ahol aztán tényleg mindent vihetsz, ha azt akarod, hogy legyen KépKépKép Ezt a kórházban vagy az ott szült emberektől tudhatjátok meg, érdemes utána nézni/érdeklődni.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Orsi! Mi elvileg a normál kategóriába tartoztunk súlyilag, mégis ez volt a legjobb méret. És ráadásul jó egy hónapig ezt használtuk, szóval kell belőle rengeteg Kép Ti sem hiszem, hogy ennél nagyobbak lennétek szüléskor.
Ja, már bőven 4 kiló fölött tértünk át a 3-6 kilósra Kép Úgyhogy a súlyhatárokat se vegyétek túl komolyan.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok !

Eddig csak olvasgattalak Benneteket, de már nem bírom tovább, rászánom magam az írásra. Remélem még csatlakozhatok Hozzátok.

Szóval most várom a második babót, okt. 24-re vagyok kiírva és a MÁV-ban fogok szülni. Az első gyerkőc novemberben lesz 5 éves, kislány és nagyon-nagyon várja a kistesót. Először kijelentette, hogy neki csak kislány kell, mert a kisfiúk verekedősek, de amióta 1000%-osan tudjuk, hogy kisfiú lesz - Marcell -, azóta már beletörődött (szegény, mit is tehetne, visszaküldeni már nem tudjuk).

Györesz,
mi nagyon úgy tűnik, hogy sorstársak vagyunk, a 22. héttől én is folyamatosan küszködök a keményedésekkel. Belül eddig minden rendben volt, ezért "csak" magnéziumot kell szednem, de azt tonnaszámra öntöm magamba. A napi min. 10 keményedés szinte mindig megvan, de pl. hidegfront esetén egész nap folyamatosan vannak összehúzódásaim.

A pelenkakérdéshez hozzászólva, amikor a Kislányomat vártuk, Anyu és Anyósom is azt mondta, hogy milyen jó nekünk, hogy már nem kell a textilpelenkákkal bajlódni, tök jó találmány az eldobható pelenka. Hát ezt azóta én is csak megerősíthetem. Most már meg sem fordult a fejemben, hogy textilpelust használjak.

Hirtelen ennyit magamról, pusz,
HKata
26+0

Kép

Kép
anyamanya

Pocó Kép
Köszi az infót. Ha a manók 2.5 kg fölött és egészségesek lesznek akkor nagyon-nagyon elégedett leszek. Ezek szerint nekünk valószínűleg sokáig jó lesz a newborn. Abból is akkor majd egy raklappal szerezzen be a párom?? Kép Kép Kép Kép

Orsi + 2 Kismaczkó
21+4

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!

Mivel azt sajnos ( vagy hál istennek ) nem tudom, mennyi Newbornból a raklapnyi, szerintem azért ne siessétek el a vásárlást, indítsatok csak fél raklappal KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Üdv. HKata!
Nagyon szép a kislányod, láttam a profilodban, hihetetlenek azok a szemek!
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
A pelenkáról:mi Ágotával Pamperst használtunk.Nagyon bevált nem volt vele semmi gond.De mindig volt itthon olcsó,gyengébb minőségű pelus is.Ezt azért találtam ki mert ha fűrdés előtt egy órával kakált be nem drágát kellett alá tenni.Ez nekünk így költségtakarékos volt.Amikor befejeződött a tisztulás és beállt a rendes élet napi három pelus elég volt.
Kész a festés fele.Kedden a nappali,hétvégén a hálószoba következik.És vége!Utánna varrogatok új függönyöket.Ágota kezdi az ovit és fohászkodok,hogy időben vagy pedig két héttel korábban szülessen a kicsi.Mert apa október 14.-én utazik Ukrajnába egy hónapra.Remélem velünk minden rendben lesz és megbírkózom a két gyerekkel.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

HKata: gratulálok a kicsihezKép Jó, hogy végre csatlakoztál hozzánk, remélem, a talira is el fogsz tudni jönniKép

Hu, ettől a melegtől nagyon fáj a lábamKép Általában mindig be szokott dagandni melegfront esetén, főleg 35 fok felett, de most amúgy is nehezen viselem.

Képzeljétek, most kaptuk a hírt, hogy férjem unokatesója megszült. Viszont az a gond, hogy szeptember 10-re volt kiírva, a kicsi 2 hónappal hamarabb érkezett, 1,70 deka, állítólag a koraszülött osztályon ő a legnagyobb baba.
Szerencsére mindketten egészségesek, valamelyik nap be is megyünk hozzájuk, a Sote I. klinikán vannak.
Remélem, minden rendben lesz velük.

Megyek pihegni, nem bírom a hőséget.

Lau
lau

Orsi, en ugye ott szultem, es emlekeim szerint semmit nem vittem be a babanak. pelenkat, alkoholt, popsikenocsot adtak, popsitorlo meg volt az egyik csomagban amit kaptunk. Most nem tudom mi a helyzet, majd ha talalkozom a szulesznovel, rakerdelekKép Ja es en csak egy csomag newbornt hasznaltam el, igaz, Lacko majd 4 kilosan szuletett. Egyebkent a korhazban is minit adtakKép

ja es nagy pelsubetarazassal esetleg varjatok majd meg az oszi borzet (okt vege), mert ott joval olcsobb a Libero mint a boltokbanKép

orsoly
orsoly

Sziasztok!
Csak részben vág ide a téma, de azért leírom.
A 8 hónapos berni pásztor kutyunkat át kellett vinnünk az állatorvoshoz ügyeletre, most értünk haza (este 1/2 12-kor). Rettenetesen aggódtam érte, és kb. 2 órát kellett várnunk, amíg el tudtunk indulni itthonról, mert az állatorvos mondta, hogy csak este 1/2 11-re ér haza. A kutyuval minden rendben, hála istennek. Azt szeretném csak leírni ezzel kapcsolatban, hogy olyan érdekes volt, hogy ahogy elkezdtem aggódni, idegeskedni, a baba is nagyon mocorgott, nyilván rá is átragadt a feszültség és az aggodalom. Aztán kb. 2 órán keresztül idegeskedtem, addig ő csöndben volt (szerintem várta, hogy lehiggadjak), majd úgy döntöttem, az ő érdekében meg kell nyugodnom, és mivel ez sehogy sem akart sikerülni, arra gondoltam, olvasok egy mesét a babának, hogy érezze, nyugodt a mami, minden rendben van. Leültem szépen, elkezdtem neki mesét olvasni, amitől én is megnyugodtam, mert elterelődött a figyelmem, másrészt egy nyugis lelki állapot következett, és képzeljétek, akkor megint elkezdett rugdosni, mocorogni, jelezve, hogy nála is minden rendben. Kép Szóval csak azt akartam leírni, hogy olyan érdekes, hogy mennyire érzik, egész pontosan tudják, milyen a mama lelkiállapota, és azonnal reagálnak is rá.
Sorry, ha valakit untattam, de le kellett írnom. Kép

Kép

Kép
liv

Lau Kép
Az 1,70-es baba már szinte óriásnak számít a PICen. Semmi baja nem lesz, ebben biztos vagyok. Nagyon jó kezekben van!
Drukkolunk a kismanónak Kép

Pocó Kép Kép Kép Kép Kép

Orsoly Kép
Köszi az infót. A pelenkát nem akarjuk még megvenni, az lesz azt hiszem az utolsó, vagy utolsó utáni dolog Kép Köszi a tippet abörzével. Edi Kép is mondta, hogy ott olcsóbb. Majd meglátjuk, hogy leszünk akkor Kép (a párom egyedül minden ilyenre szinte alkalmatlan, így ez nagyban függ tőlem)

Orsi + 2 Kismaczkó
21+5

Orsi
KépKépKép
icsilya

Liv!
Bizony megéreznek mindent,emlékszem a hallásukról azt mondta a prof hogy merüljünk el a fürdőkádban, és akkor úgy hallunk mint a babák a pocakbanKép
Kutyusnak jobbulást!
Tegnap lefestette párom az ajtókat, és a köszöböket, a héten függönyt keresek, és falvédőt.
A meleget jól bírom, bár tegnap nekem is dagadt a lábam, de a sok munkától volt szerintem.
Ne felejtsetek el sok ásványvizet inni, minimum 1,5 liter pisit kell produkálni! Kép
A Máv-ban épp pelus hiány van, mást nem mondtak hogy vinni kellene.Persze a tena betétet, de az természetes.
Köszi a pelusokról való eszme futtatástKép
Newbornt veszek, aztán később liberot.Törlőnek meg DM-es babylove is jó lesz.Kencéket majd a gyerekorvossal iratok fel.
Puszi
Noémi
33+1 (Megjegyzés: Úristen olyan közel van már a szülés)
fantikbaba

Sziasztok!

Orsi: valamelyik nap be is megyünk hozzájuk, nagyon izgulok, hogy rendben legyen minden a picivel. Szerintem az a baj, hogy mivel tanyán laknak, nemigen kímélte magát a mama, ugyanúgy fejte a tehenet, meg végezte a ház körüli munkákat, amellett még iskolába is jár. A lényeg, hogy a pici egészséges legyen.

Utolsó előtti hetemet kezdtem a melóhelyen Kép, remélem, jól fogom bírni a hőséget. Itt bent van klíma, igyekszem nem kimenni az irodábólKép

Liv: igen, tényleg megérzik a babák, ha ideges a mama, nagyon jó ötlet volt, hogy olvastál nekiKép
Nálunk is, mikor este meseolvasás vagy vetítés van a fiamnak, kismanó is mocorog.Kép Olyan aranyos a kisfiam, reggel-este mindig szokott adni puszit a tesójánakKép

Noémi: várjál még a szüléssel egy kicsitKép Legalább 1 hónapot!Kép

Szép napot!

Lau
29+6
lau

VárokKépKép
fantikbaba

Szia HKata!

Örülök, hogy van egy sorstársam! Bocsika, hogy örülök ennek! A frontok rám is rosszul hatnak és az a legrosszabb, hogy mostanába folyamatosan front van! Pihenj Te is sokat!

Puszi mindenkinek
Györesz 25+3

Kép
Kép
györesz

Sziasztok!

Pénteken nem voltam így most igyekeztem visszaolvasni. Jó sokat írtatok.Kép

UH: Biztos, hogy zavarja a babát, az UH. De szerintem nem annyira. Legalábbis nem a miénket. Mert a legutolsón akkorát aludt....KépTegnap sikerült megnézni a felvételt, de láthatóan semmi nem zavarta, sem az UH, sem a doki, aki ébresztgetni próbálta.

Edit!
Jó sok mindent meg vettetek már. Kép

Lau!
Nagyon aranyos lehet a fiad, ahogy puszit a pocaklakó öcsikének.Kép

A babák biztos megérzik és átterjed rájuk a mama hangulata. Én is tapasztaltam már. A legutolsó érdekes érzésem hétvégén volt. A barátnőmhöz mentünk Debrecenbe. Péntek éjszaka valamiért nagyon fájt a combtő és a hasam alja. Mintha valami izomszalag lett volna a bűnös. Alig aludtam az éjszaka. A kicsi lányom néha rúgott egy-egy fájás után, hogy ő azért jól van, ne aggódjak érte. Ez lelkiekben legalább megnyugtatott. Kép
Tegnap voltam élményfürdőben. A nagy hangzavar miatt a baba úgy elbújt, hogy szinte nem is éreztem. Mikor kijöttem a vízből, előbújt. Utoljára még úsztam egy jót, akkor fura módon nem bújt el, szerintem élvezte, mert ott nem volt ricsaj. Igaz nem is mocorgott, de érdekes volt, hogy ekkora hassal úszni.
Tegnap a barátnőméknél sikerült megnézni a baba UH-ot. (mivel nekünk nincs sajna videónk) A picúrnak tetszett, amit látott, azaz maga, mert egész idő alatt mocorgott. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok! Kép

Jóóóóó reggggelt Vietnáááám! Kép

A hétvége olyan tömény volt, hogy csak na!

Először is szombat reggel Praxis. Mi most jártunk ott először, bevallom lenyűgöztek a kedvességükkel, gördülékenységükkel. Nálunk is Győrfi doktorúr (?) csinálta a vizsgálatot, én személyszerint el vagyok tőle ájulva, tündéri kedves aranyos pasi volt. A párom, aki különben hajlamos a kérdéseivel kiborítani az egészségügyiseket (pl.: tök laposnak látszik az orra, ez ilyen marad?) szintén el volt ragadtatva tőle, merthogy nem küldte el a p.ba, hanem teljesen természetesen elmagyarázta, hogy apuka , képzelje el, hogy olyan most a baba orra, mintha maga üveglapnak nyomná az orrát, mert ott van előtte a magzatburok! Szóval mi nagyon elégedettek voltunk Kép
Persze gyermekünk már most elég nyakas /mondom én hogy oroszlán lesz belőle! Kép/ úgyhogy pofiját nagyon rejtegette... Kép A végén egy kicsit "nyomi" kép csak született az arcocskájáról is.
Bezzeg a nemére nem voltunk kiváncsiak, azt a doki az első 2 másodpercben egyből mondta, hogy 150% lány. /a videófelvételen is látszik, hogy tényleg 2 másodperc volt, próba képpen rátette először a pocakra azt a műszerfejet, elvette és már mondta is! /
Tehát Lilink lesz. Fiú név problémája megoldva. Kép

Utána elutaztunk Pécsre a családainkhoz, persze megint nem pihentünk túl sokat, de legalább ezt is letudtuk. Most már szülésig nem megyünk, utána meg azért nem! Kép Kép Kép Azért bevallom hősiesen töxar volt ebben a hőségben a koromfekete manuális légkondis /kézzel legyezed magad/ autóban 3 órát utazni.. Kép
Vasárnap hazafelé elhoztuk a kölcsön kiságyat. - Lapraszerelt állapotban. És a csavarokat is elvesztették. Nem volt süti amíg a barátnőm férje meg az enyém kézzel tartva a millió lapocskát /polcos pelusozó is van hozzá/ megpróbálták térben összeállítani, hogy legaláb lássuk, hogy hogyan kellene majd kinéznie összeszerelés után. (hogy tudjuk, hogy mi hová való...) eltartott vagy másfél óráig, közben mi csajok bucira nevettük magunkat! Kép

Jó sokat írtatok a pelusokról, ez nekem is gond lett volna, hogy miből melyik márkát, mennyit stb, de hála a kedves tapasztalt mamitársainknak most már tök profi leszek benne én is! Kép

TALI:
Péntek este kint voltam a szigeten. Sikerült egy olyan nagy füves területet találni, ahol van nyilvános WC /60 FT,- díjjal/! Azért ahhoz képest, hogy közhasználatú, viszonylag tiszta/nem tocsog az ember a trutyiban!!!/. WC bácsi viszont bent kevert közben a másik budiban, de belátni nem tud, és ha a csobogás őt nem zavarja...
Úgy találjátok meg, hogy a margit híd felől közelítve a nagy szökőkúttl jobbra fut egy út /ahol a busz is jár/. Azzal kb. párhuzamosan megy az út jobb oldalán egy kis járda. Azon már ki is van táblázva, hogy "WC 00W Kép
De szerintem ha a Szökőkútnál talcsizunk el tudunk együtt sétálni és ki tudunk választani egy jó helyet a pokrócoknak. Érzékenyebb bőrüeknek /most elméletileg mindannyian/ számára van árnyékos rész is bőven! Kép

Na jó hosszú lettem, most elmegyek kajáért a kisboltba, reggelizem, aztán majd úgy 11 körül TALÁN nekiállok melózni.. Kép Elméletileg 8-kor kezdünk. Nem baj, egy 33. hetes kismami már ne kapkodjon! Kép Kép Kép
Pusz:

Macs

<!--attachment: bnettali-97162.xls*mime_msexcel.gif*application/vnd.ms-excel*14.8**bnettali%2exls --><center><pre>
Kép
bnettali.xls (14.8 k)</pre></center><!--/attachment-->
maccs

Bocs a fürdőkádas belemerülésről = ennyit hall a baba a következő kisérlet jutott az eszembe:

a.) fogjunk egy denevért. A denevérek köztudottan magas frekvenciájú uh-gal tájékozódnak repülés közben folyamtosan adnak ki ilyen hanghullámokat.

b.) engedjünk egy kád vizet, merüljünk bele úgy hogy a fülünket ellepje.

c.) Kérjük meg a párunkat, hogy engedje el a denevért a fürdőszobában, és zárja be gyorsan az ajtót.

d.) figyeljük meg zavar-e minket az uh... Kép

Az első aprócska probléma az a.) pontnál van! Kép Kép Kép De hipotetikusan...!!!

Anyamanya!

Üdv a csapatunkban! Várunk a talin is! Kép
maccs

Maccs, formában vagy ma. Kép Kép Kép
Helyes! Kép

Kép

Kép
liv

MaccsKépKépKép
Lassan diplomát lehetne ebből írniKép
fantikbaba

Liv,
Hanna nevében is köszönöm a dicséretet.

Lau,
köszi a kedves fogadtatást. A talira nagyon jó lenne elmenni, de pont a keményedések miatt ezt most nekem muszály lesz kihagyni.

Györesz,
Neked a keményedésekre mondott valamit a dokid, hogy mitől van? Nálam Hannánál semmi gond nem volt, az egész terhességet fantasztikusan jól bírtam. Most erősen gyanítom - mivel biztosat nem lehet állítani -, hogy pszichés okok miatt történik mindez. Az utóbbi időben ugyanis elég sok nagyon rossz dolog történt velem, ezért nem is igazán csodálkozom azon, hogy a szervezetem kicsit besokallt. Az itthoni nyugi viszont úgy érzem, tényleg jót tesz.
Na elég a nyavalygásból, az a lényeg, hogy Marci jól van.

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

A találkozóra amúgy én is szívesen elmennék, de biztosat még nem tudok mondani.
Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok csajok,
mar reg nem irtam, szabin voltam meg a hetvegen hazarepültünk Magyarorszagra az unokatesom esküvöjere. Rengeteget irtatok, csak atfutottam az irasokat. Pelus temaban en szerintem egy itteni diszkont olcso pelusat fogom hasznalni, mert amikor a sogornömek nalunk voltak az ikrekkel ( akkor voltak egy evesek ) olyat vettünk es a sogornöm teljesen el volt ajulva, hogy milyen jo pelus, tart rendesen, nem ereszt es milyen puha. Szoval ez letudva. Most otthon megint kaptunk egy-ket cuccot anyukamtol meg anyosomtol ugyhogy lassan tenyleg mar csak komodot meg agyat kell venni.
Delutan megyek dokihoz, mert berendelt, reggel felhivtam, hogy a hetvegem nem volt valami rozsas. Kezdve a repülessel, amit babokank nem nagyon akart kibirni, ugy dörömbölt szegeny, hogy azthittem kijön. Annyira sajnaltuk, de hat le nem lehet szallni utközben. Legalabb apa is el volt foglalva kismanoval, igy neki is könnyebb volt a repüles. Szegenykem klausztrofobias. Aztan otthon ugye esküvö sürges-forgas, probaltam nem nagyon polkazni, de azert sikerült egy kicsit verezgetnem, meg görcsölnöm annyira, hogy szombat hajnalban be kellett ülnöm egy kad jo meleg vizbe, hogy egyaltalan el tudjak aludni es egy kicsit enyhüljön a görcs. Meg beszelni is nehezemre esett, mert attol is bekemenyedett a pocim. Kismano meg egyre csak rugkapalt, mintha szemrehanyasokat tenne, hogy mi a szart csinalok en itt ilyenkor, mikor pihennem kene es nem rohangalnom. Erre föl en is elkezdtem sirni, mert annyira sajnaltam szegenyt es megigertem neki, hogy ha vasarnap visszarepültünk onnantol nem nyuzom többet. Szoval ma felhivtam a dokimat, berendelt este hatra, majd meglatjuk mi lesz. Tegnap a repülön megint kemenyedett, de nem volt olyan szar, mint odafele.
Ismet megtapasztalhattama nemet asszisztensnök hozzaerteset es szaktudasat. Felhivtam a dokit, asszisztens csaj ( kb 20 eves, gyereket max. kepen latott )mondja, hogy nem olyan fontos bejönnöm, figyelgessem magam egy par napig es ha rosszabb a helyzet, akkor telefonaljak megint. Aztan nem tagitottam, kertem a dokit, ö azonnal azt mondta, hogy ez nem normalis, menjek be azonnal. Szoval pihenes. De ma meg dolgozom, elintezek mindent, amit tudok aztan le van a gond.
Bocsi a sok panaszkodasert. Mindenkinek szep napot kivanok!!!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Bocs mindenkitől akit lefárasztottam rögtön hétfőn reggel, de a denevéres kísérlet ötletének a leírását nem tudtam kihagyni! Kép Kép Kép

Liv!

Várunk Téged is, meg mindenki mást, akkor is ha csak az utolsó pillanatban döntitek el végleg hogy jöttök! Kép

Hálaistennek, a füvön még egyenlőre nem kell pontos létszám szerint helyet foglaltatni! Kép

Tudjátok:
Aug. 1. - 15h Margitsziget
/pontos talihely szerintem a Margit-híd felőli oldalon a nagy szökőkút előtt lesz, ha mindenkinek megfelel! Kép/

Remélem kutyusod jobban van!

Macs
maccs

Motiot!

Nem haragszunk azért, mert panaszkodsz! - Csak azért egy picit, mert nem vigyázol magatokra!
Sokkal jobb ha a babó ki tudja várni bent a mami pocijában a megfelelő időt és nem jön előbb. De nem korhollak, gondolom éppen eléggé szidod magadat is. Ígérd meg nekünk is, hogy mostmáraztánmostmáraztán nagyon de nagyon pihenni és vigyázni fox. /már csak azért is mert én szeretnék az elsők közt - és megfelelő időben- szülni, nem hagyom hogy leszorits a dobogóról! Kép /
Az asszisztensnőnek pedig azt se hidd el amit kérdez, neki nincs orvosi diplomája, úgyhogy ne hagy magad lerázni, és csak a dokidtól fogadj el tanácsot! /ez már az új dokid nem?-vele meg vagy elégedve, igaz?/

Macs
maccs

Maccs: szerintem jó ötlet a szökőkútnál talizni, ismertetőként úgyis visszük a pocakokatKép

Denevéres sztoriKép

MotiotKép tessék vigyázni magadra és sokat pihenni!! Remélem, nem mész vissza dolgozni!!

Lau
lau

Macs Kép Denevér Kép Kép Kép
HKata Kép Üdv, tényleg gyönyörű a nagylány Kép
Liv Kép Kutyus remélem jól van.
Motiot Kép Jobbulást neked, tessék lezárni a munkát és harcold ki ezektől a németektől a megérdemelt pihenésed!

Lányok Kép Köszi a sok-sok infot a pelenkákkal kapcsolatban. nekünk a kórházban mondták, hogy első napra adnak pelust, a további 2-3-4 napra nekünk kell vinni. Mi hétvégén vettünk Huggies Newborn-t, 28 darabos, akkor ez valszeg elég lesz 3-4 napra a kórházba.
Meggyőztetek a PVC-s pelenkázóról, én is praktikusabbnak tartom, bármilyen csinos is a másik.
Na rohanásban vagyok, mert nyakamban a meló.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Motiot,
véletlenül beleolvastam a "Friss kismamákba", ahol a Pipolphenről érdeklődtél. Az orvosom a magnézium mellett nekem is javasolta ezt - azzal a kis megjegyzéssel, hogy készüljek fel, kicsit "fejbe fog vágni". Hát 1-2 nap szedtem belőle 1/2-et, de annyira kiütött, hogy csak na!
Szinte egész nap csak aludtam tőle. Lehet persze, hogy ez egyéntől is függ, csak azért írtam le, hogy azért erről tudj. Mostanában akkor szoktam rávetemedni, ha este nehezebben alszom el (de akkor is csak 1/2-et).

Pusz,
HKata

Kép

Kép
anyamanya

Macs,
igen, ez mar az uj dokim, vele tenyleg meg vagyok elegedve, mondta is azonnal, hogy meg szeretne mindenkeppen nezni ugyhogy menjek be. Hatra megyek, meglatjuk mit mond.
Termeszetesen szidom magam ezerrel, hogy miert nem tudok a seggemen maradni es pihenni, de mar lefoglaltuk elöre a repülöt, meg a szülök is annyira vartak mar, hogy legalabb egyszer lassak a pocimat, nem volt szivünk lemondani. Aztan a gepen mar elgondolkodtam rajta, hogy pedig le kellett volna mondani, de akkor mar kesö volt. Sirtam is sokat, mert feltettem nagyon a babokat.
Ezert ma elmegyek a dokihoz, remelem megnyugtat es akkor megigerem, hogy pihizni fogok, nem rohangalok mar sehova. En sem szeretnelek megelözni a szülesben.
HKata,
igen, valami ilyesmit mondott a doki, hogy lehet, hogy ki fog ütni egy kicsit, akkor en is felet probalok majd meg bevenni. Anyukam mondta, hogy ö is szedte annak idejen. Bar most nem is bannam, ha allandoan csak aludnek.
Szoval ma bent vagyok aztan holnaptol pihi most mar tenyleg. Nem szabad felvallrol vennem a dolgot, hiszen a manoka a legfontosabb.
Most veletlenül itt is dög meleg van! Furcsa is, de azert jo!
Pusza mindenkinek
Motiot
Majd megirom, mit mondott a doki.

KépKép
KépKép
motiot

Épp meg akartam kérdezni tőletek, hogy nektek mennyit mocorog a baba, mert nekem van, hogy napokig alig (biztos alszik - de azért minden nap jelez legalább egyszer-kétszer, hogy minden oké), erre olyan (hosszas és aktív) helyezkedésbe és vándorlásba kezdett, hogy csak néztem, miket művel a hasam. Kép
Amúgy mostanában is naponta háromszor-négyszer csuklik. Kép
Bernibabánk remekül van. Kép
Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
Minden nap érzem a mozgásokat, főleg étkezéskor, meg délután, ha nyugodtan fekszem.Itt is gyakori a csuklás. megkérdeztem a dokit is róla, UH közben is csuklott, érdekes volt így szívhangot hallgatni.Kép
Azt mondta készül a kinnti életre (edzi a tüdejét,de magzatvizet is nyelhetett.
A babóm már a 29 héten fejvégű volt, csukláskor főleg érezhetőKép
A lábai köldök felettKép És néha kidugja valamijét a bal oldalamra.Jó nagy dudortKép
Egyre kevesebb a helye a mozgásra ez tény.
fantikbaba

Noémi: kismanónk dettó így mocorogKép bal oldalon van a jó nagy dudor lent, és jobb oldalon a bordáim alatt szokta kidugni a lábacskáit. Annak idején kisfiam szintén ugyanígy feküdt. Lehet, hogy már "kitaposott" helye van?KépKép

Lau
lau

HKata!
Biztos vagyok benne, hogy sokat rátesz az idegeskedés. Sajnos nekem is mostanába elég zűrös az életem és érzem is, hogy egy rosszabb napon sokkal többet keményedik a hasam! Próbáljunk meg kevesebbet idegeskedni!

Liv!
Nekem szinte egész nap mocorog a babócám. Multkor már sajnáltam is, hogy szegényke soha nem alszik, de aztán a 4D-s uh-n kiderült, hogy bizony alszik Ő, csak közben is rugdos a kis lábával! Mostanába kezd olyan érzés lenni, mintah csinálná magának a helyet! Tegnap a jobb oldalamon egész kidudorodott, szerintem a lábacskája! Rugdos, de sokkal többet helyezkedik!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?