Sziasztok!
Szülés előtt nekem is csomós volt a mellem, mivel anyukámnak mellrákja volt, azonnal elmentem orvoshoz. Ott uh-ot végeztek és mivel még váladék is jött a mellemből mintát vettek. Szerencsére semmi bajom nem volt, csak a hormonoktól dagadtak be a mirigyek. Ekkor a dokrtonőt kértem, hogy genetikai vizsgálatra adjon beutalót. A kérésemre nagyon szigorúan nemet mondott. Megkérdezte, mit változtatnék az életemben, ha biztosan tudnám, hogy bennem van a hajlam... Anyukám példáján természetesen azonnal elkezdtem egészségesebben élni, mindenféle hormonális tabletták szedését abbahagytam, az étkezésemre figyelek, próbálok pozitívan élni. Ennyi kell, hogy az ember megpróbálja megelőzni a rákot. Tény, ha tudnám, hogy biztosan bennem van az a gén, ami a mellrákot okozza, nem tudnék optimistán élni, állandóan gyötörném magam. Szerintem igaza volt a doktornőnek, hogy ne kérjek genetikai vizsgálatot, nem biztos, hogy az eredmény kedvezően változtatná a hozzáállásomat. Így is tudom, hogy van rá esélyem, ezért próbálok egészségesebben élni.
Anyukám különben 4 éve jól van
Anyósom 10 éve!
Az is kérdés, hogy egy életbiztósításnál egy genetikai lelet tudatában, kötnének -e velem szerződést? Ezért sem vállalkoztam a vizsgálatra, mert ha létezik egy ilyen leleted, akkor a biztósító mondhatja, hogy elhallgattál előle egy fontos információt...
Noémi: Remélem jobban vagy, sokat gondolok Rád!
Üdv: Zsuzsi