Moncaberta!
Igyekszem sorban mindenre válaszolni.
Én is abban a bizonyos hatágyasban voltam. Azért teszik ide a császárosokat, mert ez a szoba van pont szemben a nővérpulttal, így állandóan "rálátnak". Pár nap után átraknak kisebb szobákba. Az egyágyashoz pénz nem, ellenben mázli kell.
A hatágyasba aznap és még másnap reggel is beengedték látogatni a férjemet, de utána már ki kellett mennem.
A benttartózkodás sima szülésnél 4, császárnál 5 nap. Ha jól emlékszem, ha reggel 8 elött szülsz, akkor még az a nap is beleszámít.
A babákat 7-kor hozzák, este 11-kor viszik. Közben elviszik még reggeli után, illetve látogatási időben (4-5 óra körül) 1-2 órára (jujdepontosan már nem emlékszem az időtartamokra).
Éjszaka nem hozzák vissza, tápszert nem, de valami limonádét (C vitaminos víznek mondták) kapnak. Ha napközben fejsz tejet és azt egy közös hűtőbe felcimkézve berakod, odaadják neki.
Éjjel szerintem nem fogsz fejni, én pl. aludtam, mint akit fejbevertek.
)
A szoptatásban minden körülmények között segítenek, csak meg kell őket kérni szépen.
Császárnál is kihozzák a babát, amint lehet. Én du. fél 4-kor szültem, másnap reggel menetrend szerint hozták a babát nekem is. Ha kérem, biztosan hozták volna aznap is, de altatás után még sokáig eléggé kómás voltam.
Egyébként az volt a tapasztalatom, hogy minden épeszű kérést igyekeznek teljesíteni, nincsenek kőbe vésett szabályok. Pl. az én babócám egyik nap este 11-ig aludt, majd mikor elvitték persze felébredt. Visszahozták, hogy szoptassam meg, mert nagyon ordít.
Arra azért számíts, hogy vannak nagyon kedves és vannak morgós nővérek is. Majd kitapasztalod.
Remélem segítettem.
isro