Kicsit még folytatnám a tegnapit, az életmódváltással kapcsolatban.
Lehet, hogy azért sem múlnak újra és újra makacs gombáink, mert már mást sem csinálunk csak arra figyelünk, Úristen piros, nem piros, viszket nem viszket, jaj mi lesz már megint! Én is sajnos ilyen vagyok és ez nagy baj. A szorongás állandó stresszben tart, a stressz gyengíti az immunrendszert, a gyenge immun hatására megint támadni fognak a gombák. Én legalábbis ezt tapasztaltam. Ráadásul a munkahelyi problémák is folyton fokozzák a stresszt, a mókuskerékből nehéz kikeveredni..stb..stb.
Vagyis semmit nem tehetünk, mint egyszerűen egy adott napon magunkra parancsolunk, hogy elég volt! Igenis elmegyek egy fél órát sétálni legalább két naponta! Vagy: bringázom egyet, vagy játszom egy jót a gyerekkel (pl: foci, társas, bármi) Vagy: valakit megkérek kétszer egy héten vigyázzon a kicsire/kicsikre és apával vmt csinálunk ketten, ami jól esik. Egész egyszerűen elkezdek lelkileg rásegíteni a változásra. Én is azt hittem sokáig, hogy ez hülyeség, de nem az. Olyankor kell ilyesmiket elhatározni, amikor sikerült kikezelni a gombát, (gyógyszerrel, kúpokkal, mert ezeket nem lehet megúszni, és sajnos rengeteg pénzbe kerül) jobban vagyunk, pozitívabb a szemlélet.
A másik ami az egész témával kapcsolatban eszembe jutott, illetve megosztanék, a partner kezelése. Sokan írtátok, hogy a partner is kap gyógyszereket miegymást, pingpongozás effektus miatt..stb. Ez néha nekem jobban "fáj", mint a saját kálváriám.
Mert ugye.. itt van nekünk az ereje teljében levő, egészséges, csodálatos férfi emberünk, akibe szerelmesek vagyunk, gyerekeink apja, családunk oszlopa. Isteni vele a szex, úgy 70-80-100 évet mindenképpen tervezünk vele a jövőben. Ezeket tényleg komolyan írom, és hiszek ebben. És akkor jön a gomba.
-Figyelj apa, most 3 hétig nincs szex, jó, mert csak akkorra kaptam időpontot az orvoshoz, és utána sincs 2 hétig a kúra miatt, meg neked is be kéne szedni valamit, és egy urológiai vizsgálat se ártana, hátha...
Erre a férfi embernek két válasza van: az első a döbbent némaság, a második: urológiára? ott az életben egyszer voltam, ha még egyszer elküldesz elválok
)))))))))) (Én megértem a férfi embert.-)
pusz: zsu