Sziasztok!!
Tegnap este írtam egy litániát, de lefagyott apácska gépe és már nem volt erőm újraírni.
Köszönöm szépen a névnapi köszöntést, édesek vagytok
Annyi virágot kaptam, mint még soha. Tele van az összes vázám virággal
Sőt kértem kölcsön is vázát, mert nem fért már
Az Odú csak jó lehet, akárki a fejlesztő pedagógus. Ott mindenki vérprofi, akárcsak nálunk a gyp oviban/iskolában!
Sajna vannak szülők akik szintén odavalók lennének, mert korlátoltak és önzőek és hülyék a keddi szülőin eléggé kiakadtam, de ez hosszú.... minden esetre nem irigylem az iskola igazgatónőjét és a pedagógusokat, mert a sérült gyerek hozzátartozóval sokkal több gond van, mint a gyerekkel......
Amikor utánaolvas a kedves szülő a jogszabályoknak és számonkéri azt a pedagógustól, holott, nem az ott dolgozók tehetnek arról, hogy pl nincs hely az összes autista gyereknek a kimondott autista csoportban, meg egyéb apróságok......
Most van egy anyukánk, akinek a gyereke autista, mentálisan retardált és még mozgássérült is. Kitalálta, hogy mivel az ő gyereke nem tud rendesen járni, DE mozgássérült kocsiba be ne merjék tenni, ezért inkább az egész csoport maradjon bent a teremben egész nap, ne menjenek se játszótérre, se piacra, se villamosozni, se a vadasparkba de sehova, mert az ő gyereke nem igényli az ilyen jellegű élményeket! Igenám, de az enyém pl igen, meg a másik 9 gyerek is. Hogy a fenébe jön ahhoz, hogy megfossza az élményt az én gyerekemtől meg a többitől???
Az óvónénink nem fogja karban cipelni az ő lányát -és igaza van-(tavaly azt tette, rá is ment a dereka
) De az óvónéni felajánlotta, hogy oké, akkor a kicsilány maradjon bent a teremben a dajkával amíg a többiek elmennek játszózni, vagy vadasparkba...stb. Naaa neeeem, nehogymár az ő lánya, egyedül ott maradjon. Oké akkor addig a másik csoportba átmegy. Erre anyuka, az autista csoportba???? (amiért eddig hisztizett!!!!), de hisz ott van ÁKoska aki mindig folytogatja az ő lányát!!!!
Hát wazze ilyen nincs!!!!!!! Anyuka is el kéne gondolkodjon egy komoly kezelésen. Ha valaki tudja milyen sérült nevelni az én vagyok, tudom milyen bazi angy lelki teher ez. Én is kikészülök néha, de nem keresek a kákán is csomót, mert szegény pedagógusoknak is van épp elég bajuk, létszámhiány, eszközhiány, túlterheltség...stb erre jön egy idióta szülő (egyszem gyereke van persze és baszottul ráér!!!) és nyomja a balhét nekik, meg lovagol a jogszabályokon (amik meg vannak ugyan pöpecül írva, csak mivel ez itt Magyarország, nincs meg a megfelelő háttér mögötte!!!), írja állandóan a kérvényeket az igazgatónő felé.... beszarás, komolyan!
Anyuka fel van háborodva, hogy az óvónénink nem kimondottan autista gyerekekre van specializálva, jelzem van jópár diplomája a gyp szakirányon belül, és olyan életútja, hogy én csak lesek, a végzettségével egyetemen is taníthatna, ezzel szemben ő, félpénzért és valódi elhivatottságból, az ilyen hülye idióták gyerekeit fejlesztgeti, mint az övé.....
Szal most ezen pörgök, ha összefutok vele reggel megmondom a véleményem. nemhogy örülne, hogy egyáltalán van lehetősége, valahol (és jó helyen) fejleszteni a gyerekét, fél napra másnak üvölt (mert autista), nemhogy összerakná a két kezét, neeeeem, neki még extra elvárásai vannak!
Folttakaró kis képeket a Rókusi körúti 4 emeletes alatt a rövidárú boltban lehet kapni (kisteleki-Szatymazi utca közötti részen van)
Mennem kell,bocsika jóéjt.....