Lányok!
Köszi szépen a köszöntést, bárkinek is küldtétek
átadom!
Tenci!
Sajna tali nem jó! Most úgy néz ki, hogy holnap szaladnom kell Nyíregyháza mellé (Újfehértó), de még dolgozom rajta hogy ne kelljen, mert inkább mégis tortát sütnék szombatra (csak olyan Dr Oetkeres Feketeerdőt
imádjuk ) + egyéb kajákat már a bulira. Nem túl sokat, de ezeket már nem szombaton akarom megcsinálni mikor itt bontja a 3 lány a házat!
Így tali minden féle kép ugrott MOST
Kriszta!
Férjednek nagyon sok boldogságot!!! TE meg ne panaszkodjál, mert még 30-nak se nézel ki!!!
Lakásamortizáció nálunk is van!
Hogy állsz a vezetéssel? Voltál már valahol egyedül?
Lilluska!
Máktorta: (inkább csak süti, de hát ilyen „címmel” kaptam a receptet
)
MÁKTORTA
Hozzávalók: 25 dkg darált mák
20 dkg cukor
4 tojás
25 dkg Ráma
lekvár (meggy, vagy hasonló savanykás)
tortabevonó
A 4 tojás sárgáját a cukorral habosra keverem. Hozzámorzsolom a Rámát majd a darált mákot. A tojásfehérjét kemény habbá verem, majd villával óvatosan a masszához keverem. Kivajazott, sütőpapíros őzgerinc formában 170-180 fokon megsütöm (kb. 40 perc villanysütőben, alsó felsőn). Mikor kihűlt és már nem törik, (mikróban folyóssá melegített) lekvárral megkenem. Ízlés szerint ét vagy tej tortabevonóval (tortabevonó + víz + pici olaj hogy fényes legyen) beborítom, hogy ne száradjon ki.
HŰTVE FOGYSZTANDÓ!
Más: képzeljétek mi volt tegnap az oviban.
Szofi egyik óvónője odajött hozzám, hogy ne haragudjak már meg, de nem tudnám hamarabb hazavinni a gyereket?
Kérdem, miért? Mert hogy a gyerek nagyon kifárad estére és ez olyan mint mikor dolgozni megy egy felnőtt is .. bla-bla és kimerül …. Hát én ezt nem látom rajtuk!!!! Otthon még szétverik a házat
Mondja, hogy olyan gyorsan elszáll ez a pár év hogy legyek többet a gyerekekkel!!! Hát már majdnem bőgtem, hogy már ez a nő is rossz anyának tart, aki jobban szereti ha távol vannak tőle a gyerekei és ezért nem megyek értük!!!
Tény, hogy én 5-kor szoktam értük menni, DE AZÉRT, mert tavaly, mikor még csak Kata volt ovis és Szofi elhoztam a fizetős bölcsiből már 4-kor, (hogy nem kelljen annyit fizetni) és ekkor elhoztuk Katát is, Kata óvónénije megkért, hogy ne jöjjek már ilyen korán, mert így Kata már le se tud menni az udvarra játszani. Múltkor a két lányt már 4-kor elhoztam az oviból, mert mentünk dokihoz. Hát! Szofi szó szerint megvert, hogy mért jöttem ilyen korán (4-kor) mert ő így nem tud lemenni az udvarra játszani!!! Hát most mit csináljak???????? Bár tudom, hogy az óvónéni csak sietett volna haza, mégis olyan szívtelen anyának érzem most magam
ráadásul Zsófi 2x alszik egy nap és így is épp hogy felkel 4-4.30-kor hogy oda tudjunk érni legalább 5-re. Arról nem is beszélve, hogy direkt figyeltem, hogy más – otthonról jövő anyuka – mikor viszi el a gyerekét és hát … velük is mindig 5-kor futok össze!!! Csak úgy mint reggel.
Azért rossz lenne Szofi óvónőjével már 2 hét után összebalhézni!!!!