Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,

Pici volt es elment... Semmi nem latszott UH-n, a vasarnapi HCG szint csak 8 volt.
Viszont egy honap mulva ujra probalkozhatunk!!!
Koszi mindenkinek a drukkolast es tovabbi jo babavarast, be fogok nezni, igerem!

Andi
Vendég

Nagyon sajnálom Trompipi! :cry:
De majd következő hónapban!
bdori

Trompipi, nagyon sajnálom! :(

Anita

Kép

Kép
anita1984

Tényleg kellene már az a táblázat, én is elvesztettem a fonalat! :D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!
Én még új vagyok, de ha minden oké lesz akkor májusban fogok szülni. kb 4 hetes lehetek, már az uh-on is látható volt.

Már alig várom.
Mindenkinek jó babavárást.

Kép
renata2008

Sziasztok!

Pár napja olvasgatlak titeket.

Trompipi! Nagyon sajnálom és drukkolok a továbbiakhoz.

Én még vonalzót nem csináltam,de máj. 17-re várható a tesó!
Van egy 15 hónapos kisfiam.
A terhességemet végig babaneteztem és azóta is együtt a csapat csak már zárt topikban vagyunk.
Sajnos most már nem tudok annyit jönni mint az előző terheségnél,inkább csak alvásidőben ami sajna mindjárt lejár.
Azért benézek majd amikor tudok.
Én kedden megyek legközelebb dr-hez,amint pozitív lett a tesztem ,mennem kellett,hiába nem látott még "csak" egy pontot,mert sajnos a legelső terhességem vetéléssel végződött és ezért már az elejétől Duphastont kell szednem.
Ez a kisfiamnál is így volt és szerencsére minden rendben volt,remélem most is így lesz!

Mindenkinek további szép napot és problémamentes ,szép terhességet kívánok!
Én már nagyon vágyta újra erre a csodára!:)

Kép

Kép
ibm

Sziasztok

Trompipi! Nagyon sajnálom, ami történt. De meglásd, a következő hónap tuti a tiétek.

Üdv minden új kismaminak!!

Hajfestés az nálam is aktuális lenne, még hezitálok mi legyen. A kisfiammal nem festettem a hajam.

Norci! Az én kisfiam is júniusban volt 2, láttam a vonalzódon, hogy fej fej mellett haladunk :):). Szerintem, még kicsi, hogy igazán értse, de néha ad puszit a hasamra, meg simizi. De tuti nem érti még igazán. Amúgy a büszkeségem, imádom, éjjel-nappal szobatiszta, mondatokban beszél, meg dacolunk rendesen. Na most dicsekedtem egy sort :)

Anita, nagyon tündéri a csemetéd, majd megpróbálok én is tenni képet.

Sellon! Írtad, a 26 napos ciklust, elvileg nekem is 26 napos. Bár nem tudom biztosra, mert gyógyszerrel védekeztünk, aztán abbahagytam, hogy jöhet a tesó, és a gyógyszer utáni 1. hónapom 26 napos volt, a következő hónapban jött a baba. Elvileg az sem lehetett 28 napos, mert már a mensim napja előtt kimutatta a teszt. Na ezt értelmesen leírtam. De így akkor elvileg a szülés dátuma is előrébb jön 2 nappal nem?
Hétfőn vagy kedden megyek uh-ra.

puszi nektek, és bocsi, hogy hosszú lettem..
szamocamoca
Tatabánya

Sziasztok Újak, üdv itt! :) 8)

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Trompipi nagyon sajnálom. :( Reméljük 1 hónap múlva újra itt leszel közöttünk :)
caysee

Aranyosak vagytok. A doki azt mondta, egy honap mulva probalkozhatunk, de en ugy ertelmeztem, varjam meg a kovetkezo menzeszt es utana - az pedig ki tudja, most mikor lesz. Mindenesetre majd bejelentkezem!
Vendég

trompipi

nagyon sajnálom,azért remélem hamar túl leszel rajta és újra mehet a babaproject.
mindenki volt már dokinál?

mikortól érdemes menni dokihóz?
nekem elvielg aug 18.-án volt pé,kb 4 hetes lehet a pici,ilyenkór már érdemes menni,lát valami a doki?

KépKép
bettike83

Bettike! mikor volt az utsó mensid?
szamocamoca
Tatabánya

Sziasztok!
Én már voltam dokinál ;igaz , hogy alig látta de 4 hetes vagyok.
elvileg ha nem jön meg a mensid rá 2 hétre érdemes dokihoz menni.

Nekem muszáj volt mert gyógyszereket kell szednem és nem akartam, hogy valami gond legyen a babával.

Kép
renata2008

A babaszoba kalkulátora szerint, 28 napos ciklussal máj 15, 26 napossal máj 13 a kiírt időpontom. Na majd a dokim megmondja..
szamocamoca
Tatabánya

Renáta! Úgy látom hasonló a helyzetünk.
Te mit szedsz?
És mikor mész legközelebb?
És még a kiírás is csak egy nappal tér el:)

Felébredt a kisfiam!

További szép napot!

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

Szia ibm!
2 hét múlva megyek vissza a dokihoz már akkor lesz szívhang is remélem. Te voltál már dokinál?

Pajzsmirigy alul müködésem van arra metothyrint, és volt egy agyi trombózisom eddig warfarint szedtem de azt abba hagytam.

Most majd a szülésig szúrom magam vérhígítóval.

na de nem baj csak minden oké legyen

Mindenkinek szép napot.
Kép
renata2008

trompipi
Én is nagyon sajnálom, és nagyon drukkolok, hogy mindegy úgy legyen a jövőben, ahogy szeretnétek.

Hajfestéssel kapcsolatban, én a kisfiammal nem festettem, és most sem fogom. Azért 12 hetes korig érdemes lenne megfontolni.

Kép
Kép
susytunder

szamoca

aug 8-án volt meg utoljára

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Szuper, hogy rátok találtam! És örülök, hogy a kezdeti nehézségek után sikerült túllépni és egy jó kis csapat van alakulóban :) Én is szeretnék csatlakozni.

Végigolvastam az összes hozzászólást, gratulálok mindenkinek, akinek sikerült és nagyon sajnálom, akinek nem, de ne keseredjen, várjuk a következő hónapban :)

A történetem annyi, hogy tavaly talált rám a szerelem, karácsonykor elhatároztuk, hogy még egy jót nyaralunk, ahogy elterveztük és utána jöhet a baba. Így is tettünk, júliusban elutaztunk, augusztus 4-én jött meg utoljára, ekkor hagytam abba a gyógyszert. 2 hét múlva már éreztem is, hogy valami megváltozott, de nem is akartam elhinni, sem beleélni magamat. Pár napja már a párom is észrevett dolgokat és az ő unszolására hétfőn teszteltem. 2 másodperc múlva pozitívat mutatott :) El se akartam hinni :)
Első baba lesz és nagyon örülök, hogy sokan már a sokadikat várjátok, jók lesznek a tapasztalatok!

Tünetek: rosszulléten kívül szinte minden tünetem megvan, az meg annyira nem hiányzik :)

Izgalmas időszak jön. Pénteken megyünk dokihoz és bár én várni akartam, de párom nem bírja titokban tartani, ezért utána elmondjuk a szülőknek. Lesz nagy sírás, Anyukám már több, mint 10 éve unokát szeretne :)

Hogy én mennyit fogok izgulni az első 3 hónapban! Remélem, hogy rátok számíthatok :)
bogme

Sziasztok!

Üdv az újdonsült kismamiknak..nagyon jó csapat jött itt össze, annak ellenére, hogy nehezen alakultak a dolgok...
:wink:

Trompipi
Én is sajnálom ami történt, de a következő hónapban biztos minden rendben lesz...drukkolok nagyon!

Én az 5.héten voltam először dokinál, akkor még csak petezsákot látott és 2 hét múlva kellett mennem ismét, ez hétfőn volt és akkor már látszódott a baba és a szívdobogása is :lol:

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Helló!

Hát nem voltam 2 napig, és atya isten mik történtek itt.

Először is üdv az újaknak.
Név szerint (megpróbáltam jegyzetelni): szamocamoca, norci2007, bdori, susytunder, bettike83, renata2008, ibm, bogme.
Bocs, ha valaki kimaradt, de hirtelen annyian lettünk, hogy már nem bírom követni.

Trompipi: Őszintén sajnálom a történteket.
A kolléganőm is így járt 5 hetesen. Ők most kezdenek el újra próbálkozni. Neki is sok lelki segítségre volt szüksége. Támaszkodj a barátaidra és a családra.

Caysee: A H1N1 miatt én is aggódok, de szerintem ha szükséges az oltás, akkor a doki mindenképp mondja majd szerintem.

Én tegnap voltam uh-n, és ma voltam dokinál és a védőnőnél.
El lettem látva minden tudnivalóval és egy csomó papírral.
Meg kaptam beutalót a vérvételre és a belgyógyászatra.
Úgyhogy majdnem minden héten lesz valami tennivalóm mostanában. Mehetek a vizsgálatokra, tanácsadásra, védőnőhöz, stb. Na ez nem hiányzott a terhességhez. Az a sok vizsgálat. De remélem minden téren minden ok lesz.
Kaptam az uh-n fényképet is.
Itt van:
A petezsák 21 x 13 mm átmérőjű
A CRL: 7 mm és jó szívműködést mutat.
Sajnos a szívhangot még nem hallhattam.
Kép uh kép

Pussz nektek: Stiby

Kép
stiby

sziasztok!

védőnőhöz mikor kell menni, valakinek van ebbe tapasztalata?

Nekem már van egy 8 éves lányom, de amikor vele voltam terhes már olyan "régen" volt , hogy nem igazán emlékszem.

Kép :D

pusszi mindenkinek: renata2008
renata2008

azért még engem nem lehet 100%ig a kismamik közé sorolni(sajnos),még nem tudom biztosra h van e baba,1 jó hét mulva talán kiderül remélem.

KépKép
bettike83

Sziasztok!

Üdv.minden új Kismaminak!Gratulálok!
Nagyon jó,hogy így gyarapodik a kis csapatunk.

Trompipi csatlakozom az előttem szólokhoz. :( Viszont majd a 2010 júniusi topikban olvassuk,hogy született egy egészséges,szép kisbabád! :P Minden jót és nézz be hozzánk majd!

Én szept.végén tervezem,hogy megyek a dokihoz,akkor már remélem,hogy látszik majd a szívhang.
A lányommal is anno a pozítiv teszt után 2 héttel mentem.

A védőnőhöz egyből a doki után mentem.Vittem az orvosi papírt a terhességről és kiállította utána a terheskönyvet.

Szamoca:nagyon ügyesek Vagytok ,hogy a kisfiad már teljesen szobatiszta.
Nálunk van gond ezzel.Tegnap mondta,hogy anya vidd el a bilit csúnya...
Kitaláltam már,hogy jutalommatricákat ragasztok a bilire,ha sikerül a "belevaló".Hát 3 matricáig jutottunk még...Ellenben Ő megtalálta a matricákat és felragasztgatta szép sorjában a bilire.Spéci macis-Hupikék-Micimacis stb lett.ennek ellenére se tetszett.Üljek rá én?? :oops: Nem erőltetem ,de jövő májusra szeretném ha szobatiszta lenne.
Te mit javasolsz?

Sok voltam kicsit. :oops:

Jó éjszakát mindenkinek,vigyázzatok Magatokra,babákra.

Norci
Kép
Kép
norci2007

Sziasztok

Én a védőnőhöz majd csak később megyek, először uh. aztán vér-vizelet vizsgálat, azokkal vissza a nődokihoz, és utána védőnő. Azt hiszem az a lényeg, hogy a 12. hét előtt meg kell lennie a kiskönyvnek.

Norci, a bilit ne erőltesd, én nem is nagoyn mondogattam neki, csak néha napján ha eszembe jutott ,elővettem, és megvártam, hogy ő kérje. 3 nap alatt lett teljesen szobatiszta, az 1.-2 nap voltak "balesetek" de 3. nap már profi mód ment. Pedig én nem is gondoltam, hogy 2,5 éves kora előtt sikerül .

Ti szedtek terhes vitamint? Vagy valamit?
szamocamoca
Tatabánya

Sziasztok!

Stiby
Szép az uh. kép! Gratulálok! :)

Nálunk Kristóf csak üldögél a bilin, egyszer pisilt bele, azóta is csak üldögél, elkésve nem vagyunk majd alakul.

Én Femibiont szedek 800- ast. Ez azért jó, mert van benne valami (most nem jut eszembe a neve), ami segíti a folsav felszívódását. Plusz még folsavat szedek, de csak 12. hétig. Kristóffal sem szedtem,nem volt gond a leleteimmel sem.

Védőnőhöz 12. hét előtt kell menni, a 12. heti uh- ra, már vinni kell a kiskönyvet.

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok!

Renáta! Igen,voltam már dr-nél,mert az első sajnos vetélés volt és gyógyszert kell szednem.
Kedden megyek legközelebb,már alig várom.
Ma sokat fájt a hasam,azért mindig megijedek,kisfiamnál végig pihentem,de ezt most nem tehetem meg!

Bocsi,de nevekre még én sem emlékszem,jó sokan lettünk,szuper!

Nekem reggel és este van rettenetes hányingerem,napközben elvagyok.
Kívánós még nem vagyok szerencsére.
Fiamnál egész nap ettem,éjjel is a lekváros kenyeret,25 kg-ot híztam!
:oops:
16-20-ig hétig voltam jól,amúgy végig hányingerem volt.

Ja! Barinőm is pajzsmirigyes,most júliusban született egy egészséges kisfia! :wink:

A vonalzómat majd javítom,mert az évet nem írja.

Most megyek aludni!

Jó éjt mindenkinek!

Kép

Kép
ibm

2X1 Duphastont,1 Elevitet és 1 Magne B6-ot szedek egyenlőre.

Védőnőhöz múltkor már 6 hetesen küldött,szerintem dr. válogatja,de 12. hétig kell.

Sziasztok

Kép

Kép
ibm

sziasztok csajszlik,
tábla készülget :roll:
a doki után mihamarabb érdemes a védőnőhöz menni, mert csomó gyakorlati tanácsot is ad, hogy mikor? mit? hová? meg bármit megkérdezhetsz tőle,az enyém nagyon segítőkész és tájékozott, de fölösleges parolázásba ő sem szívesen megy bele, szóval én nekemvalót fogtam ki.
adatok jöhetnek csőstűl a táblába :D
Vendég

nos itt a várva-várt tábla:)
kéretik áttekinteni és az esetleges hiányosságaimra a figyelmemet fölhívni és a hibákért elnézést, de hirtelen megsokasodtunk :D :D
aki még adatot szeretne beiratni szóljon feltétlenül ez a tábla szeintem úgyis napról napra változni fog :wink:
tsók

ja én kedden megyek dokihoz és már nagyon várom ám mert szupi kis 4d-és gépe van :shock: 8)

Kép
Vendég

Norci,

Biliztetes: eroltetni biztosan nem kell, de nekem ezek bevaltak:
mikor pisilni mentem, vittem magammal a gyereket is, bilistol. Azt kell latnia, hogy termeszetes dolog, hogy a pisi belemegy egy kulso "edenybe", legyen az wc vagy bili, hiszen anya is ugy csinalja. Megprobaltam raultetni - egy ido utan mar o akarta igy.
Illetve voltak fel napok, mikor csak bugyit adtam ra, de a bili elol volt. Ehhez persze legyen jo ido a szobaban. Balesetek elofordulnak majd, de meglatod, egyszer arra megy be, hogy a kolok tronol a bilin es buszken nez rad!

Remelem, tudtam segiteni.
Andi
Vendég

Jó reggelt lányok!

Megint volt termelés. :) Üdv az újaknak! Andi, nagyon jó a táblázat! Tökjól kitaláltad a tesók jelölését! :D

Nevek még nálunk sincsenek, van pár amit tetszik, de még nem beszélgetünk róla.
Kende még nem szobatiszta,és én úgy látom még egyáltalán nem érett rá, nem is erőltetem. Majd ha akarja szól.
Védőnőhöz a 12.hétig kell menni, meg arra is oda kell figyelni, hogy meg legyen a megfelelő számú pecsét a kiskönyvben, különben szülés után nem jár majd az anyasági.
Én Kendével 23 kg-t híztam. Most nagyon nem szeretnék annyit. A bőröm nagyon csúnya lett, sok helyen szétrepedt, pedig kentem. :(
Tegnap mértem magam, még mindig 49 kg vagyok!
Ja, és ami még nagyon szeretném, hogy elkerülne, a gyomorégés. Na az rettenetes volt. Hátha most nem.
Ti hogy vagytok?

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Andi
A táblihoz kiegészítés:
Zsuzsa vagyok a Bajcsiban fogok szülni, 30 éves vagyok, nem elsőre, hanem másodszorra sikerült, 09. 14- én lett pozitív a teszt, 05. 24. a szülés várható időpontja, azt hiszem ennyi, és köszi. :)

Kristóffal sosem voltam kívánós, 12 kilót híztam, most kb. 8- nál meg szeretnék állni.
Most nagyon kívánós vagyok, de csak a savanyúságot kívánom. Kovi ubi, és a leve, cékla, és ecetes almapaprika... össze fut a nyálam. :)

Kép
Kép
susytunder

Sziasztok Lányok!

Először is mindenkinek szép napot a borús idő ellenére!!!!
cs-andi tök jó lett a táblázat. Én is megadom a többi adatot is, csak eddig nem tudtam, mik kellenek :o
25 éves (leszek jövő kedden, úgy szeretném, akkor már látni, a legszebb szülinapi ajándék lenne)
Kb. 4-5 hónapig próbálkoztunk, és a kalkulátorok szerint 2010.05.22-én érkezik.
Én egyenlőre csak elevitet szedek, de majd megkérdezem a dokit, hogy mit javasol még.
Lenne egy kérdésem, ti hogy mondtátok/mondjátok el a munkahelyeteken majd??még én sem most tervezem, de fel kell rá készülnöm, mert valamiért tartok tőle.

puszi
bdori

bdori, a kalkulátor szerint ugyanazon a napon szülünk! :) én Kendét úgy mondtam meg, hogy félrehívtam a főnököm, és megmondtam, hogy kisbabát várunk. nagyon örült! A mostani főnököm meg még nem érti! :D:D:D

Anita

Kép

Kép
anita1984

Sziasztok!

Andi köszönjük a táblázatot, nagyon jó lett. Adataim kiegészítését küldöm miután voltam a dokinál, akkor már többet tudok :)

Én is Femibion 800-at szedek a 12. hétig.

A munkahelyem miatt nekem is fáj a fejem. Hogy mikor és hogyan mondjam el. Félek, hogy ha a szüleim megtudják, akkor hamarosan eljut a főnököm fülébe is. De szívem szerint nem szólnék a 12. hét előtt.

Tegnap kicsit megijedtem. Egyszer csak akkora szúrást éreztem a hasamban, hogy nem mertem megmozdulni vagy fél órát. Nektek volt ilyen akár most, akár az előzőnél? Remélem nincs valami baj!

Puszi mindenkinek
bogme

Elég kellemetlen lányok, hogy így kell izgulni azért, hogy az ember, hogyan mondja meg, hogy babát vár. Én nem voltam és nem vagyok ilyen helyzetbe szerencsére, így tippet sem tudok adni, de remélem mindenkinél megértő lesz a főnök.

Bogme
Ilyen szúrkálást én is éreztem Kristóffal, és most is érzem. Ez normális, néha nekem is elég erős, és félelmetes.

Kép
Kép
susytunder

azt még én sem találtam ki hogy hogyan mondanám el a páromnak,de meg kell adni a módját szépen.még nem mertem elmondani neki amig nem vagyok biztos benne mert volt már régebben ilyen és beleélte magát,és mikor nem volt baba,nagyon nagyon megviselte.most igy muszáj vagyok kibirni és magamban idegeskedni.

KépKép
bettike83

Sziasztok lányok!

Nagyon klassz a táblázat küldök 1-2 adatot hozzá.

33 éves vagyok, második baba, 6 hónapi próbálkozás és kistarcsán a Flór Ferenc-be fogok szülni. a teszt 09.02. lett pozitív, nevünk még nincs. egyelőre ennyi.

Én most elevitet szedek még a doki nem mondta, hogy kéne más is.

A hasam nekem is fájt, szurkált főleg az elején most már annyira nem ,de van hányinger, émelygés, gyomorégés remélem csak a 12. hétig. :D
Kép

Mindenkinek puszi renata2008
renata2008

Köszönöm a megnyugtatásokat Csajok!

Bettike: addig is, míg a párodnak nem mondhatod, addig itt vagyunk mi neked :)
Nekem sajnos nagy meglepetést nem sikerült okoznom a páromnak, mert észrevette a jeleket és alig várta, hogy megbizonyosodjunk róla, de azért hősiesen megvárta, míg a sajtos, boros, szőlős tállal megterített asztal felett koccintottunk és és gratuláltam az Apukának :) Tök ari volt :)
Kiváncsi leszek majd a tiédre is, reméljük, hogy nemsokára mondhatod neki :) Meddig vársz?

KépKépKép
bogme

Sziasztok!

Andi
Nagyon jó lett a táblázat!
Adok még adatokat: 24 éves vagyok, elsőre spontán sikerült a baba, első + teszt: aug. 21., és Győrben fogok szülni :lol:

pussz

Iner

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers
iner

Sziasztok

Nagyon jó lett a táblázat :)
És akkor a hiányzó adataim: Ildi vagyok, 23 éves, szept. 4-én lett + a tesztem, második gyerkőc. Ja és a második hónapban sikerült.

Engem ez az állandó fáradtság totál kikészít. Egész nap tudnék aludni. És még ez a borús idő is ma...
szamocamoca
Tatabánya

Sziasztok lányok!

Újabb érkező vagyok....: Heni, 35 éves, 3 fiam van,a legnagyobb 6, utána 4, a legkisebb 15 hónapos, és kedden tudtam meg, hogy ikreket várok.:)
A hetekkel még nincsenek tisztában teljesen, 5 hetest mond a doki, viszont az utolsó kimaradásától számítva már 9. hét. Úgyhogy kettő között, de majd 2 hét múlva talán pontosabb adatokat mondanak.

Amikor közölte a doki kedden az uh-on, hogy kettőt lát, mondtam neki, miért, talán ivott? Mondta, nem, de majd fog....:)
Még jó, hogy feküdtem....... :D Most izgulok nagyon, hogy meg is maradjanak, mert ilyenkor még felszívódhat bármelyik......remélem nem fog.
Elég izgatott vagyok attól is, mit kezdek majd 5 gyerekkel.......lehet, ovit nyitok! :D
heni baba

Én is szedek Duphastont 2x2, magnezium+B6, és Hipp Natal terhességi vitamin italt.

A terhességi tesztem már aug. 19-én pozitív volt halványan, ezért sem értem, miért nem stimmelnek a hetek.
Voltam kétszer már kedd előtt is uh-on, de akkor csak sejthető volt, hogy van ott valami, másodszor meg egy gagyi gépet raktak be, mert a másik elromlott. Ezen meg tényleg nem lehetett megnézni semmit. A keddi uh volt az első, hogy látszott két petezsák.:)
heni baba

Heni, üdv köztünk!!
Gratula az ikrekhez!! Biztos nem lesz gond! Nálunk apa tuti elájulna, ha kiderülne, hogy ketten vannak...

Jövő hét elején megyek uh-ra. Már alig bírom kivárni :d
szamocamoca
Tatabánya

Szia Szamocamoca!:)

Köszi, nálunk apa szeretett volna ikreket, igaz, nem most, hanem az előző terhességnél. Most kicsit sokan leszünk..... :D
heni baba

kedden megyek dokihóz,és ha bebizonyosodik hogy tényleg van baba,akkor nagy meglepi lessz a páromnak,tuti :lol:

KépKép
bettike83

heni baba te nyertél!!!!nagyon gratulálok!!
nagyon várjuk a fejleményeket és lesz jópár kérdésünk hozzád:D
Kép
Vendég

Sziasztok!

Henibaba!
gratula a 2 babához, meg még a másik háromhoz is.én is nagyon szeretnék ikreket szerintem nagyon klassz lehet.

pusszi mindenkinek :D

Kép
renata2008

Na hol a vonalzóm?

Kép

Kép
szamocamoca
Tatabánya

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?