Új privát üzeneted érkezett!

Kedves lányok!

Bocs a fenti hírdetésért.... :( :oops: :x

Igazából főleg a mozgó topikokat kerestem-így főleg a dátumokat néztem!

Miharabb egészséges kisbabát kívánok nektek!

Üdv

MarikoGold
marikogold

Én is bocsi, hogy ide írok (sziasztok csajok)

Mindig meglepődve olvasom, amikor ilyen hirdetéseket betesznek ide; aztán jön a bocsi...ez egy ilyen világ...nem nézzük a másikat, nem figyelünk semmire, csak nyomulunk; nyomjuk a saját dolgainkat...aztán egy bocsival el van intézve. Nem baj, hogy másoknak esetleg fájdalmat okozunk...

Lányok: olvaslak titeket néha; a fehérvári topicból vagyok; soha, de soha nem írtam, mert csak közhelyeket tudnék puffogtatni, arra meg nincs szükségetek. De ezen most nem tudtam túllépni; már tegnap írni akartam. Arról nem beszélva, hogy sem én sem mások nem azért használjuk ezt a fórumot, hogy termékeket lássunk; látunk eleget; meg van a módja a reklámozásnak és ez nem az...én pl még csak el sem olvastam; tök felesleges Offolni a topicokat ilyennel...

Nah. Dumcsizzatok tovább! Sok puszi!
gégéé

Jó reggelt!

Látom Gégéé megelőzött, azt hiszem láttam máshol a hírdetést, bababoltos??no ,mnidegy..Jól van, bocsánatot kért, tévedés volt, hát Istenem, megesik..Az is nagy dolog ám, hogy legalább észerevette és nem ment el egy vállrándítással mellette!!

Pl tegnap egy pasi kiverte a kezemből a pénztárcát a boltban ,nem hogy nem vette fel, meg nem kért bocsánatot, hanem elbőgte magát mint egy tehén, hogy .NAAAAAAA.. :lol:

Ellenben van KERES-KÍNÁL rovat, ha azt használnátok reklámra jobban megtalálnánk, én pl a múltkor ott keresgéltem és alig van új hírdetés és roppant bosszankodtam rajta...Szóval Hajrá!!!

Legyen szép napunk, itt talán már felszakadozik a felhő, lassan kisüt a nap..fél éjszaka esett.
Ma azt álmodtam ,hogy a buszpályaudvaron rossz buszra szállta mfel és mindig olyan helyen kötöttem ki, amit nem ismertem és nem tallátam haza...
Aztán meg azt ,hogy egy pasi leszólított az utcán és nem hagyott békén és senki nem segített...

De most a tejeskávémmal és a tegnap este sütött kakaós lepénnyel megvígasztalom magam!! :lol:

KépKépKép
tünci28

Tünci
Az álombeli zaklató pasi, ha mondjuk Brad volt, akkor nem olyan nagy baj, hogy nem hagyott békén......

A hirdetében volt szoptató anyuka meg minden, én babát várok, de nem esett jól itt látni. Az volt az első reakcióm, hogy haló, a házszámot nem nézed meg?
De igaz, hogy legalább észrevette és bocsánatot kért, lépjünk.

Gégéé, köszönjük a hozzászólásod, közhelyeket is lehet ide irni, sokszor vigasztalásnak hivják.

Én is szép napot kivánok, ma itt leszek gépnél, dolgozgatok, csak rossz, mert ezen nincs hosszú i, meg ü, meg sok minden, nehéz irni rajta.
Jaj és ma jön az önkormányzattól valami nő, hogy az ideiglenes lakhatásihoz megnézze a lakást, csak tudnám hogy magyarázom ki, hogy már itt lakunk, elvileg nem szabadna, de mire az eljárás lemegy, az 90+30 nap, addig nemár fizessem az albérletet is meg a törlesztést is. Drukkoljatok, hogy ne kössön bele.

Jázi
Holnap megyek a genetikus asszonyhoz itt szegeden........reggel.
Jaj, olyan kiváncsi vagyok az eredményeidre neked, holnap az is kiderül.

Grácus
Valami van-e már?

Betti
Kép
betti0412

Betti, hát ,csak formaság,nem?gondolom nem csak egyedül laktok a házban..ez is arra jó ,hgy legomboljanak egy kis aprópénzt rólatok.

Jázmin, én is izgulok, ohgy jobb hírek legyenek.meg úgy általában kiváncsi vagyok ,mit mondanak.

Grácusnka talán a hét vége felé lesz vmi hír..

Úgy néz ki ,hogy az eső meggondolta magát és inkább most szakad még egy kicst... :evil:

KépKépKép
tünci28

Anyósomat megműtötték szombaton, vasárnap már ment volna haza..tökre nem bír magával! :wink:
képzeljétek még dolgozik a helyi tsz-ben nap 10-12 órát, keményen, pedig hát ugye régen nyugdíjas..krumplit, meg hagymát zsákol, stb..sok 20 évvel fiatalabb se bírja úgy a munkát, láttam párszor.De az már tuti ,hogy nem hagyja el magát, mert felkelt az ágyból pár órával a műtét után csomagolni... :lol: ,hogy Ő nem fog itt henyélni heteket..

KépKépKép
tünci28

Meghalt Patric Swayzee.
Dirty Dancing.

Betti
Kép
betti0412

Tudom, szegény rákos volt... :(
tünci28

Anyósod ugyanolyan mint a 78 éves nagymamám, az is kapál, ültet, szőlőzik, halászik.

Basszus, sajnálom ezt a szinészt. A slágeren épp az szól, amit ő énekel a filmben. Független, hogy nem ismertem, de sajnálom. Szeretem azt a filmet, bár egyszerü, de ha szar kedvem van, mindig segit Baby és Jonny története.
Meghát azért marha helyes pasi is volt, úgy mellékesen.

Betti
Kép
betti0412

[quote="betti0412"]J írta:betti0412ázmin
Szerdán meglesz az eredmény, ugye?
Telefonon beszéltek vagy fel kell mennetek?
Mi az amit most vizsgáltak pontosan, mi derülhet illetve mi nem derülhet ki?

Holnap reggel megyünk 9.15-re Pestre, DR Czeizel fogad ismét.A kromoszómáimat vizsgálják megint, mert a szegediek eredményében nem hisz teljesen.Ugye anno szegeden nekem kerek perec megmondták, hogy a lányom az én kr.betegségemet örökölte és ezért halt meg, Czeizel pedig mondta, hogy a két betegségnek egymáshoz az ég világon semmi köze.Jázikám betegsége a fogantatáskor spontán alakult ki, nem örökölt tőlem semmit, illetve de, a jó kromoszómákat.
Na ezt akarja megvizsgálni megint, ezért megyünk fel, hogy lássunk tisztán.

Kép
jázmin20

Ezek után kicsit szkeptikusan megyek holnap a szegedi genetikára.....főként ahhoz a banyához.

Betti
Kép
betti0412

Akkor, ha jól értem nem a te kr betegséged miatt ment el a kicsi lány, hanem kialakult nála valami, ami holnap talán pontosan kiderül, hogy mi is volt az.

Betti
Kép
betti0412

Nem.A lányom turner szindrómás volt, ez tiszta sor a chorion boholy és a magzatvíz mintavétel szerint.
Az én betegségem a lényeg.Szegeden a banya szerint k.transloc.hordozó vagyok.
És Czeizel doktor látni akarja, hogy valóban ez e a betegségem.
Tehát most engem néznek, a továbbiakban ez fontos.
De az biztos, hogy a turnernek és az én hordozóságomnak semmi köze egymáshoz.Ergo szegeden baromi nagy hülyeséget mondott ez a gyöngyvirágszál.

Kép
jázmin20

Szia Jázmin!

Errre emlékeztem,írtad a múltkor.Hát annyira remélem ,hogy igaza lesz Czeizelnek, mert akkor ez esetben semmivel sem nagyobb a kockázat, mnit bárkinél???
tegnap hosszasan olvastam ezek után, hogy milyen vizsgálatok is vannak, meg mire jók.Namármost, van kb 20-30 kromoszóma eredetű betegség, ami ugyan nem halálos azonnal, de rossz a prognózis,néhány naptól,néhány évig terjedő élettartammal, kivéve néhányat, ahol enyhén, vagy közepesen súlyos fogyatékossággal lehet élni kb 30-50 évet akár..és ezenkívül van számos kromoszóma eredetű rendellenesség, ami már embrionális korban halálos..Teljesen megdöbbentem, mert komolyan nem értem ,hogy akkor mért is stresszelik a kismamákat, mikor a lehetséges 50 betegségből 4-6 szürhető ki a vvtellel..mert mindegyiknek VAN látható jele az uh-n, TEHÁT OTT KELL észrevenni..(csontozat, szív, agyproblémák, fül, száj, orr mérete, helyzete..)
Áh, nem tudom..persze megnéztem én is, minden uh-n aláiratják ,hogy a protokoll szerint nézték, de attól még lehet, ohgy nem vettek észre vmit...De szerintetek nem lehetne észrevenni a 15. hét körül, ha nincs füle, vagy a fele agya hiányzik, vagy nem ér össze a gyomra a nyelőcsövével, stb..mert amúgy a nagy szaktekintélyek azt mondják ez mind tisztán felismerhető..de perzse nincs pénz normális berendezésre, meg idő a vizsgálatra..
Amennyire vissza tudok emlékezni a dokim kb 5 perc alatt csinálta meg mindkét szűrő uh-t.Mert ennyi idő van, aztán oroszrulett.

Na, ilyeneken agyalok...

KépKépKép
tünci28

Betti :) kívülállóként nagyon nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Az meg, hogy veletek együtt sírtam, nem segít nektek...minden Angyalkára vigyáz a nagymamám; mivel az én kislányom születését már élte meg sajnos; így megkértem őt, hogy babázzon az Angyalkáitokkal. Nagyon jó nagymama, így jó kezekben vannak. Vidám nagyon...

Na de tényleg nem akarok bepofátlankodni.

jók legyetek; vigyázzatok magatokra!
puszik
gégéé

Jázi, igy már értem. Bocsi, hogy ennyit kérdezek, emlékeszem, hogy irtad, de nem emlékeztem most pontosan, a tiédre, a kislányéra igen.
Gyöngyvirágnak holnap megmondom, hogy üdvözlöd....... Alapból idegesit az a nő. :D

Tünci, hát igen. Milyen érdekes is! Most a 12 hetin mindkét, mindhárom doki érdekes módon végigkövette a gerincét és jé, látszott! És az egyik egy klinikai doki volt, tök idegen, csak a protokoll szerinti szürésre mentem, mindegy kihez, gondoltam, magánban már látták, nézze azért meg itt is valaki. Tök rendes doki volt, ugye az előzményeim a gépben voltak, és mondta, hogy látja, ha itt lenne valami, akkor itt szélesebbnek kellene lenni, az már most látszana.
És milyen érdekes, tavaly nekem azt mondták, nem lehetett volna azt még látni a 12. hetin. Pedig a gép ugyanaz.
Most akkor mi is van?
Persze a 20. heti genetika szürés az igazi, addig nem nagyon akarok semmit sem elkiabálni, de ezek szerint, ha figyelmesen néztek volna anno, ekkora fokú hibát kellett volna látni.

Betti
Kép
betti0412

Géggé
Akkor jó a dada odafent!

Betti
Kép
betti0412

Tünci:a lányomnak uh szerint mindene rendben volt, a csontjai, a 4 kamrás szíve, veséje, füle, orra, ujjai...a tarkóredőnk is "csak" oly mértékben tért el, amitől születik csomó egészséges baba.(van személye ismerősöm, akinek a lánya 12 éves és olyan tarkóredője volt, mint Jázinak)
Szóval az uh nem 100 %-ban mutat teljes képet.Kell mellé más is.
(bár nekünk a kombinált tesztünk, afp-nk is tökéletes volt)
Szóval fene tudja.

Kr.betegségekről:igen, rengeteg van rengeteg embernek, csak a javarésze nem is tud róla, mert szerencsésen a jó kr.-kat kajpa a baba és akkor ugye nincs miről beszélni.A legtöbb vetélés azonban kr.rendellenességből fakad.

Betti:akartam már kérdezni, neked is van betegséged?Említette múltkor Tünci, hogy nyitott gerinccel születtél.Ezt nem értem igazán.Azt mondtad, hogy te nem mentél kr.vizsgálatra.(sajátodra)

Kép
jázmin20

Jázmin,ez tök furcsa, de sokan élnek teljesen jó életet nyitott gerinccel.Az első páromnak is volt, úgy derült ki, hogy egy futballedzés utáni reggelen, nem tudott felkelni az ágyból, mert nem mozdultak a lábai..azonnal bevitték a kórházba, MR vizsgálat, közepes fokú nyitott gerince van, 4-5 keresztcsonti csigolyát érintett, azt mondták bedagadt vmi folyadék az edzés miatt és mivel nem zártak a csigoláyk ,ilyen erős nyomást gyakorol az idegekre..ahogy lement a duzzanat, megszűnt a tünet..Azóta van már két gyereke és amilyen "egyszerű" srác(meg szegény is) biztosra veszem ,hogy nem mentek genetikai tanácsadásra, mert azt sem tudja, hogy mekkora jelentősége van a betegségének..

Nekem egyszer azt mondta a nagypapám orvosa(papus Sklerózis Multiplexes, sokat jártam vele kórházba), hogy a legtöbb hát és derékfájós embernek van, vmilyen fokú nyitott gerince.....

mlg a hülye nevére is emlékszem:spina bifida...

KépKépKép
tünci28

A tanácsadás jelentősége úgy gondolom nem anygai kérdés, hanem intelligencia. Mivel ingyenes.
Köszi, így már értem. :wink:

De akkor Betti:ha ezt Te tudod, akkor hogyhogy nem küldtek automatikusan titeket Franciskával mintavételre? :shock:

Kép
jázmin20

Sziasztok!

Betti még semmi újság most azon agódok, hogy ne kezdjek el barnázni megint előző ciklusban ilyenkor keztem el! Majd hétvége felé vagy jövő hét elején tesztelek! De van olyan érzésem, hogy nem sikerült :cry: sajna Én megérzem az ilyeneket!

Voltam tegnap a munkanélküliben kész káosz volt :?

Most megyek főzni valamit!

Puszi!!

Kép
grácus

Hát nem tudom. Én mondtam, erre genetikus asszony mondta az irodalmi adatokat. Az AFP az egekben és az uh is látta, ezek után nem volt már értelme nagyon más vizsgálatnak.
Ez meg olyan, hogy nagyon ritkán öröklődik csak, 1% az esélye, amit én össze is hoztam elsőre.
Saját kr vizsgálatra mehettem volna márciusban, de nem mentem, mert ezt még a véletleneknek tekintik. én meg valahogy nem akartam a százalékoktól rettegni. Most sem akarok, bár az integráltat megcsináltattam. Sokat gondolkodok mi is az értelme ennek a sok mindennek, persze, hogy kiderüljön, beteg-e a baba. A védőnő is ezt mondta, hogy kiderül, hogy minden rendben. És ha nem. Arra van -e útmutató, hogy hogy dönts ismét, akkor mi van. Olyan végtelen egyszerüen kezelik, hogy kiderüljön egészséges-e, de van ennek egy sötétebb oldala is. Talán már úgy vagyok, hogy inkább nem akarok tudni róla.

;Helló, helló, újra itt vagyok, vissza kellett jönnöm hozzád és lehet, hogy örökre itt maradok, nem tüntem el, csak egy távoli bolygón jártam.; Hiszen minden bünöm megbocsájtható.

Ez egy Ákos dal, ami most szól. Soha nem figyeltem még a szövegére. Lehet nem is ilyen dolgokra irodott, de valahogy ez a pár sor....

Betti
Kép
betti0412

Grácus, Tüncinek is csodababája van ám!
Ó, én is hittem azt, hogy ez most nem sikerült! Én azért szoritok és várjuk a hireket, bármilyenek is legyenek.

Tudom, nem a legjobb hozzáállásom van, de csak azt akarom, hogy békén hagyjanak. Tudom, hogy holnap erőltetni fogja az amniocentézist és tudom, hogy hülye, primitiv fruskának leszek nézve, mert nem csináltatom meg. Feltéve, ha az integrált nem indokolja.
Nekem már nincs erőm veszteni, az az én életem végét is jelentené. Nincs már tartalék felállni, csak előre menni van, de felállni nincs.

Betti
Kép
betti0412

Betti:én mentem volna a helyedben az biztos.De nem vagyunk egyformák.Nem véletlenül ajánlják fel a mintavételt.
Az 1 %-nak sem hiszek, amit banya mond.Látod milyen ellentmondásos.Amire ő rávágta, hogy 50 %, hogy megint beteg babánk legyen, arra kiderült, hogy sokkal, de sokkal kevesebb.Én a több szem többet lát elmélet híve vagyok.De ez is csak a privát véleményem.

Kép
jázmin20

Majd meglátjuk holnap mit javasol a tisztelt asszonyság.

Betti
Kép
betti0412

Mondjuk ha eldöntötted, hogy nem mész, akkor tök mindegy mit mond.Amúgy javasolni fogja, ez 1000 %.

Kép
jázmin20

Amennyiben az integrált eredménye és az uh nem indokolja.

Betti
Kép
betti0412

Kaja fent!! :lol:

Betti majd meglátjuk a vak is azt mondta! Holnap mész genetikai tanácsadásra?? Drukk!

Jázmin te meg Czeizel-hez mész? Drukk neked is!

Kép
grácus

Volt az csajszi a lakás miatt, minden rendben volt. Elmászok a védőnő központba, merthogy nálunk nem elég a védőnő, van egy központ is, ahol külön még nyaggatnak és szerintem már jó fenékbe leszek rugva, mert még nem mentem. Telefonon akartam időpontot kérni, de egy hete hivom őket....
Nagy élmény lesz, ők nem adták ki az AFP eredményem időben, gondolhatjátok milyen hozzáállásom lesz. A citrom édesebb lesz mint én.

Betti
Kép
betti0412

Én meg megyek Fehérvárra,etefele jövök csak szerintem.
Megfáztam, vagy mia szösz..prüszkölök, orrot fújok egyfolytában..remélem nem sólyomfrász... :?

legyetek jók!

KépKépKép
tünci28

sólyomfrász???? :shock:
Franka Te ezt biztos tudod mit jelent...hogy vagy?

Kép
jázmin20

hát a madárinflueza....

vagy most mi is van,röfinátha??? :lol:

KépKépKép
tünci28

húú az ilyen szakszavaktól kész vagyok...de köszi béjjbi! :wink:
az ilyenektől meg a hideg kiráz:tali, ne hari, marci és hasonlók

Kép
jázmin20

kolleganőmet ezzel tettem a sírba: pöri,nokival és ubi salival... :lol:

KépKépKép
tünci28

jájjjj, ezzel engem is marcira fel lehet idegesíteni... :D

Kép
jázmin20

Holá!

mi a szösz az a marcira?

Kép
franka

hehe, végre valami!!! :D
elég idióta kifejezés...találd ki

Kép
jázmin20

Mártonra???? Marcellre/ra?

a többit értem, detélleg! :D

Kép
franka

Jaj, kérem ,de kritikusak tetszenek lenni, ez kérem csak nyelvi sokszínűség!!
Papusom erre ugrott:ez tiszta kosz...(pedig ebbe semmi szleng nincs)
De szerintem már teljesen tele van az aktív szókincsünk ilyenekkel, amire fel sem figyelünk, mert annyira hétköznapivá vált.
Majd keresgélek, szemezgetek.. :)
tünci28

Franka:marcira=marhára (nagyon, eléggé..stb)

Kép
jázmin20

tiszta kosz! :lol: dejó! Ezt még észre sem vettem!

Az én kedvencem a kabi, ami még csak nem is rövidítés! :shock:
franka

kabát?

Kép
jázmin20

pirospont! :-)
franka

vagy kabír bedi becézése... :lol:

Kép
jázmin20

Töltött kápi.

Fél óra fejvakarászás után lett időpontom. Jövő hét csütörtökre.
Ami tetszik, terhesgondozás regisztráció pult, első kérdés, maga terhes? Nem csak erre jártam.....

Tescoba vettem a levesem mellé valami kinai kajcsit, azt ebédelek. A falusi tyúkleves megkocsonyásodott másnapra, olyan finom lett. Imádom a húslevest, de ezekből a boltiakból nem birom megenni.

Betti
Kép
betti0412

Franka:kérdeztem ááám!hogy vagy?vagy inkább "mizu"?

Kép
jázmin20

[quote="betti0412"]T írta:betti0412öltött kápi.

Fél óra fejvakarászás után lett időpontom. Jövő hét csütörtökre.
Ami tetszik, terhesgondozás regisztráció pult, első kérdés, maga terhes? Nem csak erre jártam.....

Tescoba vettem a levesem mellé valami kinai kajcsit, azt ebédelek. A falusi tyúkleves megkocsonyásodott másnapra, olyan finom lett. Imádom a húslevest, de ezekből a boltiakból nem birom megenni.

:lol: :lol: :lol: csak erre jártam,,,,,
szintus

Jázmin mivel van kitöltve az a palacsinta torta?
Annyira guszta most is visszalapoztam megnézni!!!! :wink: :D
szintus

Ez nem palacsintatorta!!!
Csúsztatott palacsinta, ami tök másképp készül és a tésztája is más, mint a sima palacsintának.
Eredetileg lekvár és dió, de most csak kakaó.

Kép
jázmin20

Megosztanád velem,hogy hogyan
készitetted ezt a csúsztatott palacsintát? :wink:
Tecik tudni én vajdasági vagyok és itt bezony még nem hallottam erröl,,,,
szintus

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?