Sziasztok!
Kata, örülök a jó híreknek, remélem most már nyugodtabb vagy te is, próbáld élvezni a nyugis napokat! (az ember a hozzátápi kezdetétől hajlamos nosztalgiázni a békés csak cicis napokról
)
Adrienn: történetesen nekem meg pont elektromos Medelám van, igaz, nem a saját tápegységével (3V-os), hanem egy másikkal, erősebbel (4,5 V-os) használtam, de nekem, amikor tudtam fejni-az ikreknél- akkor tökéletes volt, ill Ancsinál is, ha valami csoda folytán kiváltottam a tejeladó reflexet, akkor utána (hogy is írta Juli) jött mint a szökőkútból
. Mindenesetre a fejőgépekben az a jó, hogy egyáltalán nem kell hozzá dögönyözni a cicit, finom simogató "masszirozás" az jótékony, de semmi keményebb (mondjuk ezzel együtt géppel is meg lehet gyötörni az tény).
Kaka téma:elvileg kb a 6 hetes korra mondják, hogy utána már okés az akár egy héten egyszer rendszer, az első 6 hétben illene naponta lenni. Most gyorsan megnéztem, anno Ilcsi lányomnál 2 hetes kortól vannak a K betűs jelzések a füzetkémben (az ikreknél lelkesen mértem, meg a kakit is irtam, mert nem győztem fejben tartani, most akkor melyiknek mikor is volt, és Ilcsi tipikusan heti egyszer, néha arra is csak rásegitéssel kakiló baba volt kicsinek), meg a K*-osak (ezek voltak a rásegitésesek
), és bár nyár volt és meleg, de ő relative jól evett, és normális volt a dolog, szóval nem tudom ezügyben hány hét a mérvadó. Mindenesetre egy biztos, erre nem a tápszer a megoldás.
Tuti, hogy a nagy meleg is belejátszik, amióta most kánikula van Ancsi is alig eszik, pedig nem beteg és ő ilyenkor jó evő szokott lenni, na most látványosan szinte semmit, egy-két kanál és kész.
Irod, hogy 4-5 órára ébredne és 3,5-nél kelted. Nagyon eretnek gondolat, ha azt mondom, a 4-et még várd ki, hátha maga ébred?
Az általában alapban igaz, hogy olyan gyerek nincs, aki éhes és kaja mellett nem eszik. Meg a legyengültektől eltekintve az se jellemző, hogy éhesen órákhosszat aludjon.
Másik eretnek gondolatom, hogy azt a mérleget el kéne pakolni és hagyni, egyen amennyit akar. Emlékszem, nálunk voltak olyan minuszos evések anno még első gyereknél, hajaj. Egyszerűen izzadt a melegben a gyerek, plusz a mérleg pontatlansága.
Nagy mennyiségre nem jó, kicsire mi csináltunk olyat Ilcsivel (egy hetesen, 2,2 kgosan), hogy lefejt tejet mokkáskanalanként lapátoltunk be neki, miközben ő aludt. Egyikünk fogta, száját kitát, tej bele, becsuk (kézzel), kicsit megcsikiz, ez arra jó volt, hogy annyira megébredjen, hogy automatikusan lenyelje ami a szájában van. És elölről. Rémlik, hogy valahol vannak ébresztgetős trükkök, most nem tudom pontosan hol, biztos van az lll-en is (
www.lll.hu), meg itt a babaneten is, kissúlyú, koraszülött stb babák vonatkozásában.
Na, keresgéltem egy kicsit, itt a szopit topik arhivjában:
"Aluszékony babáknál jól beválhat a C-fogásban történő ciciösszenyomás, amikor a baba bealszik a cicin (Alul 4 ujj, hüvelyk fölül a bimbóudvar mögött, és határozottan összepréselni a cicit. Fájnia nem szabad!) Ezzel rásegít az ember a tejleadó reflexre, ilyenkor újra mozogni kezd a baba szája. Tkp. olyasmi, mintha belefejnéd a tejcsit a baba szájába. "
(haha, ezt én még előbb kezdtem irni, mint hogy irt Kriszi, erre keresővel bejött az ő friss irása
)
Veronika: pohár, mokkáskanál, fecskendőszerű akármi. Ha muszáj. Most hirtelen nem vagyok képben, mekkora a baba. Ha csak szopik, akkor sok-sok szopi lehetőség, nem kell viz.
Ildi