Új privát üzeneted érkezett!

Reggel felvettem a meleg nacit meg pulcsit, mire hazaértem a központból folyt a hátamról a víz.
Most egy kicsit lengébben öltözök azt hiszem.

Betti
Kép
betti0412

Tüncike, meccset néztétek tegnap kötelezően?

Betti
Kép
betti0412

Igyekszem mostmár uralkodni magamon. Még szipogok.
Tegnap egy idegennek (friss ismerősnek) is zokogtam. Végül ő is velem sírt, de közbe mondott pár hülyeséget, mindegy.

Mindenhol előbuggyan belőlem, próbáltam visszatartani, de nem ment, aztán már nem is érdekelt.
Folytak a könnyeim akárhol voltam. Úgysem érdekel senkit mondjuk a buszon...

Kép
franka

Mi az, amitől most rosszabban viseled a napokat?

Az ismerősöd szülése és az, hogy ugyanazt a nevet adta neki? Ez hozta most fel az emlékeket ennyire?

Betti
Kép
betti0412

már előtte is ez volt. Nem tudom. Bár ez a név dolog még tett rá egy-két lapáttal. Hogy sikerült a több ezer név közül pont ezt???? Még soha az életben nem találkoztam ilyen nevűvel a kisbabámon kívül és most tessék... Ja, képeket is kaptam. körlevél.

Kép
franka

Tudta, hogy Veletek mi történt?Mert ha igen, akkor iszonyat bunkóság, tapintatlanság volt a részéről.

Kép
jázmin20

Hazaértem, elég kalandos utam volt....utálok már vezetni, annyi majom van az úton, tisztelet a kivételnek.

Betti
Kép
betti0412

Jázmin, fene se érti, de annyira nem érdekli a legtöbb embert ez már, ennyi idő után meg főleg..Jó, jó ,együttérez, de azért ugyanúgy vannak a babás képek, stb..és egyáltalán nem csak a nők ilyenek.A párom is mondta, hogy kb egy-kéthavonta ír neki a barátja, akinek a gyerekével együtt született Viola és teljesen gyanútlanul elmeséli ,hogy már magától megfordult, ohgy már áll, már jár, stb..és még ennyi idő után is rosszul esik a páromnak is.
Múltkor mondta, hogy érdeklődött a barátja, hogy hogy vagyunk ,Ő írta, hogy vannak még most is mélypontok, akkor elég nehéz összeszedni magagunkat.Válasz:hát igen ,biztos nehéz, de nehogy azt hidd, hogy gyerekkel könnyebb, hiszen annyi gond, meg nyűg van...Eszerint az PONT olyan rossz, hogy nekünk meghalt, mint hogy nekik él..

Magunkat védjük, ha már nem várunk semmit az emberektől.
Van már ,hogy azt mondom, ha megkérdik ,hogy van -e gyerek ,hogy van.És mennyi idős?Egy éves.pont. Ennyi.Nincs magyarázkodás, hülye szöveg..

Betti, nem nem néztük, nem is érdekel a magyar foci, mégis mit gondoltak ,hogy legyőzik a portugálokat???Áhh,Ők mondták, kis pénz, kis foci...

KépKépKép
tünci28

Tünci:kis pénz, kis foci?És mi is az összefüggés?Pont semmi.Mert ha a magyar kölykök tudnának focizni, azok csórón is tudnának...szóval a magyar focisták többsége egy beképzelt majom, főleg, amelyiket az újságok sztárolják.Ugyanmár...
Érdekes, nézd meg a magyar sportolókat:vizilabda, kajakosok, úszók...mind csupa büszkeségünk, a saját erőből.És pl Egérkétől sem hallottad, hogy kis pénz, kis úszás...

Az emberek tapintatlanok, számomra hihetetlen.Most így 5 hónap után kezdek megint eljárni egy barátnőmhöz, aholis hétvégén találkoztam egy évek óta nem látott lánnyal, mire ő:"hellóó csajszi, de jól nézel ki, hogy vagy?Hallom volt egy kis problémád...." baszd ki, egy KIS PROMBLÉMÁM?Mondtam is neki, hogy nem akarok vele erről beszélni egy szót sem.Csak pislogott.
Én ezért szeretek itt lenni, mert itt mindenki érti amiről beszélek és nem kezel néha ufóként vagy golyósként.

Roma téma, hogy több segélyt kapjanak:én elhiszem és tudom, hogy így van.Persze mi sem vagyunk olyan tökéletesek, de csak meg kell nézni hogy élnek, milyen körülmények közt, hány írni olvasni tudó van köztük, hány iskolázott, diplomás és hogy hány dolgozik mondjuk évek óta, hány fizet járulékot, hány nem ült börtönben és mennyinek éri el az iq-ja a kutyám szintjét.Lehet tippelni.És ne csodálkozzanak, hogy meg vannak bélyegezve.Tisztelet a kivételnek természetesen.
Csak egy példa, mit sosem fogok elfelejteni!
19 hetesen álltam a második biopsziámra várva a klinikán az uh előtt.Velem szemben egy lány/nő, volt vagy 19 éves.Koszosan, büdösen.Beadtam a papíromat, kérdezik őt is, hogy mire vár.Mondja: nem tudja, ide küldték.Elvette az asszisztens a papírját, ugyanis ő nem tudott olvasni.(uh-ra jött) Kérdi az asszisztens:hány hetes terhes?A válasz:6-7 körül.Asszisztens:maga 19 hetes, itt a papírján!A nő:mindegy az, jó van.

És akkor itt jegyeznék még meg számtalan szebbnél szebb gondolatot, érzést, de nem teszem, mert attól, hogy az ilyen primitív állatok fialnak, egészségeset, sokat, még az én lányom nem jön vissza.
Persze a fenti csak az én, személyes tapasztalataimon alapuló vélemény.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jázmin20 2009.09.10 12:35-kor.

Kép
jázmin20

[quote="jázmin20"]T írta:jázmin20udta, hogy Veletek mi történt?Mert ha igen, akkor iszonyat bunkóság, tapintatlanság volt a részéről.

nem tudom, hogy mennyit tudott, de az tuti, hogy cseppet sem érdekli. Utoljára a kilencedik hónap elején látott nagy hassal, bár lehet, hogy hozzá is eljutott később a (rém)hír.
Első gyereke, boldog apuka és megosztotta minden ismerősével az örömhírt. Kell a francnak ez a sok közösségi oldal :(

nem haragszom, csak olyan szar.
franka

jah.. jut eszembe: Tegnap egy barátom/ismerősöm?/ ajánlotta, hogy menjek el pszichológushoz, "ha már egyedül nem tudom megoldani a problémámat".

Most komolyan..Szerintetek meg lehet ezt oldani? Nevezhetjük problémának, hogy meghalt a gyerekem? .. öööö... és ebbe szemmel láthatóan beleroppantam?
Elmúlnak a sírógörcsök, a fájdalom, a harag, meg sokminden, ha beszélgetek egy szakemberrel?

Ti voltatok? segített?
franka

Franka:én évek óta babanetes vagyok, még próbálkozós éveimben és pocakosan már néven írtam máshova.De én anno pocakosan sem dicskedtem a vizsgálatokkal azoknak a lányoknak, akiről tudtam, hogy 4-5-6 éve küzdenek babáért.Valahogy erre mindig ki voltam hegyezve.És leszek is.

Kép
jázmin20

Én kinezológushoz jártam hónapokig.Szart sem ért.Idegesített a végére.Meg is mondtam neki és azt is, hogy többet nem megyek.
Engem a férjem akart rendes orvoshoz (pszihológus) küldeni az első 3-4 hónapban, mert kezelhetetelen voltam.De nem mentem.

Én hiszem azt, hogy olyanokkal lehet erről csak beszélni, akik átélték.Én ezért ide jöttem.Nekem ez segített.Sokat.

Kép
jázmin20

pszichológushoz, vagy pszichiáterhez (orvos)?
Engem is küldtek, el is mentem ez utóbbihoz párszor. Sajnos. Engem rendszeresen kikészített (majd ha gondoljátok idézek tőle), volt, hogy amikor kijöttem a rendelőjéből sírtam, remegtem. Szerintem élvezte, hogy szadizhat...
Gyógyszereket is felírt, de nem akartam szedni.
Más "ilyen" anyukák azt mondták, nem szabad, mert nem segítenek ezek az antidepresszánsok. Csak rászoknék, semmi értelme.
franka

Igen, idézz, én kíváncsi vagyok.(bár nem tudom mi a különbség a pszichiáter és pszichológus közt)A kinezológus sem különb, bár az nem szadiz, csak baromi szar a dumája ez ügyben.Az utolsó alkalommal, amikor felálltam és mondtam, hogy akkor végeztünk...jajj annyira röhejes amiket mondott...meséltem neki Czeizelről, a kromoszómarendellenességemről...stb, erre ő elkezdte ecsetleni, hogy ezt a lányom lelke bevonzotta az univerzumból és ő ezért volt beteg és én is bevonzottam.No, ekkor álltam fel és mondtam, hogy viszlát.
Szóval bíztam én, meg próbáltam hinni, de azért ekkora blődségeket ne már...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jázmin20 2009.09.10 12:53-kor.

Kép
jázmin20

ja, és a gyász az nem egyenlő a depresszióval.
A gyász természetes folyamat, a depresszió meg egy betegség, ami többnyire különösebb ok nélkül jön.

Ha egy embernek meghal a gyereke a legtermészetesebb dolog, hogy ettől kiborul.

Ezt a pszichiáterek (egy részük) nem akarják tudomásul venni. Hallottam már, hogy más (nem patológiás) gyászolókat is gyógykezelni akarnak.. Durva.
És őket nevezzük szakembernek. :( :?
franka

bevonzottátok a rendellenes kromoszómát?? :shock: :evil:
hajjaj
franka

Szerintem a gyászból következik a depresszió.

Kép
jázmin20

hát baszki bevonzottuk...6 kemény ezrest fizettem óránként sok sok időn át ilyenekért.

Kép
jázmin20

néhány szösszenet, ami most eszembe jut tőle:

-Jajj, édesem.. hát lehet, hogy jobb, hogy meghalt! Ki tudja, mi baja volt. Talán lisztérzékeny gyerek lett volna.. gondoljon bele! az élete ezzel telne, hogy mindig figyelni az étkezésekre... Vagy lehet, hogy asztmás lett volna. Jobb ez így. A gyengék elpusztulnak az állatvilágban is, ezt biztos tanulta! Ugye, hogy így van?

- az a szerencsétlen(!) gyerek tudta, talán tudta, hogy mi várna rá idekint, azért nem akart megszületni..

- az egészséges gyerekek nem tekerednek bele a köldökzsinórba. Vagy ha érzi, hogy szorul a nyaka körül, akkor visszafordul....

- képzelje, az milyen rossz lenne, ha már egy igazi élő gyereke halt volna meg...

stb.stb.
franka

döbbenet...férfi volt nyilván, akinek nincs gyereke.
Jajj Te, nem csoda, hogy sírva remegtél ilyenek után.Többet árt, mint használ.
atyaég... :cry: :cry: :cry:

Kép
jázmin20

50-60 közötti nő. Mindig szánalmasan mosolygott. Nekem taknyom nyálam összefolyt, ő meg mosolygott és azt mondogatta: ééédesem, nem kell sírni!

blyehhh. Hülye voltam, hogy hagytam.
franka

Tudom, ez nem verseny, hogy ki tud hülyébbet mondani, de eszembe jutott, hogy felhívott egy ismerősöm, mikor otthon voltam műtét után és miután megtudta, miért vagyok otthon ennyit mondtott:hát, ez érdekes, dobott egy karmát...jobb is így.
(enyhén ezoterikus művésznő)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jázmin20 2009.09.10 13:12-kor.

Kép
jázmin20

:shock:
franka

Franka:a CZEIZEL ENDRE, amikor szembe ültem vele és sírva fakadtam, miközben meséltünk a történetünkről, annyit mondott kedvesen nekem, HOGY SÍRJAK NYUGODTAN, MERT AZT KELL ILYENKOR ÉS AZ SEGÍT!!!
úgyhogy sírj csak, amíg van könnyed.

Kép
jázmin20

Jaj, csajok...olyan jó lenne, ha megvigasztalhatnálak valahogy vagy adhatnék valamit, csak hogy jobb legyen.
Franka, az van, amit írtam tegnap, lehet, hogy enyhül majd, de úgy érzed magad, mint akit széttéptek, élve felfaltak, mint akit kiterítettek. De hát tudod Te. :cry:
És nincs aki segítsen, csak ez, ha itt beszélgetünk.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Én rendszeresen jártam pszichológushoz, egy nőhöz, járok most is. Nekem nagyon sokat segített, de tény, hogy azzal a szándékkel mentem, hogy kezdjen velem valamit, mert megőrülök, mindegy mit mond megcsinálom.
Gyógyszer sosem volt, de hosszú beszélgetések rengeteg. Az ő révén kerültem a születés csoportba is.
Nekem tényleg jó tapasztalataim vannak.

Betti
Kép
betti0412

Egyébként nekem azt mondta, miért lennék őrült, hiszen még egy év sem telt el és nem hiába gyászév a gyászév és ha kell annyit sirjak, amennyi jól esik. Ennek az ideje van.
Tőle hallottam először, ami a mai napig bennem van, mindig mondtam neki, hogy milyen anya vagyok én, hogy nem álltam mellette a betegségben, hogy elengedtük, elvetettük.
Ő mondta azt, hogy ennek a kislánynak erre volt most szüksége és az anyai feladatok közül a legnehezebb elengedni és én azt tettem, amire neki most szüksége volt és ez baromi nehéz, mert igy lettem jó anya, hogy elengedtem.
Én nagyon szeretem, értelmesen lehet vele beszélgetni, mindig arról, amiről akarok, soha nem erőltet semmit sem, de azért benne van a szakemberi terelgetés is.
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatotok volt, mert egy tényleg jó pszichológus szerintem kincset ér, ha gyógyulás reményében mész, nem pedig mert erőltetik rád és nem is akarsz esetleg.
De biztos, hogy nagy a felelősségük, mit mondanak, tesznek és gondolom itt sem minden szakember egyforma.

Betti
Kép
betti0412

[quote="franka"]
írta:
frankaTegnap egy idegennek (friss ismerősnek) is zokogtam. Végül ő is velem sírt, de közbe mondott pár hülyeséget, mindegy.

Franka, annyi butaságot tudunk ám mondani az érintetteknek olyan helyzetekben, ami vagy nagyon örömteli, vagy nagyon tragikus!
Csak amikor örömteli helyzetben pufogtatnak nekünk lapos közhelyeket, akkor nem vagyunk érzékenyek rá.
Az összes - általánosan bevett - részvétnyilvánító gesztus közhelyes, de sokkal egyszerűbb ezeket "alkalmazni", mert az "együttérzőnek" így nem kell VALÓJÁBAN együtt éreznie a másikkal. Mert ha tényleg megpróbálna belehelyezkedni a másik bőrébe, akkor neki is fájna. És ezt persze senki nem akarja. Legfeljebb a testközeli, "szívközeli" emberek teszik meg.
És a gyásznak ez a sajátos esete, amikor egy újszülött babát, vagy még meg sem születettet veszít el az ember, azok számára, akik nem élték át (vagy nem VALÓBAN jó szakemberek, akik tisztában vannak ennek a lelki folyamatával), felfoghatatlan.
Ezért mondogatják a "majd lesz másik" szamárságot, mint ahogyan mondjuk egy friss özvegynek sose mondanának ilyent.

[quote="franka"]M írta:frankaindenhol előbuggyan belőlem, próbáltam visszatartani, de nem ment, aztán már nem is érdekelt.
Folytak a könnyeim akárhol voltam. Úgysem érdekel senkit mondjuk a buszon...

Franka (és mindenki, akinek fáj), ne tartsd vissza. És ne is foglalkozz azzal, hogy "ki mit szól" hozzá (buszon...). A sírás fontos. "Szelep", ami segít kibírni az elviselhetetlent.
Ha teheted, vonulj olykor félre valami nyugalmas helyre, egy magadra csukott szobába, vagy egy szép természeti környezetbe... és engedd el magad, sírj, és akár kiabálj is. Ez ugyan nem tudja visszafordítani a történteket, de segít kibírni.

A szakember dologhoz meg annyit, hogy érdemes megpróbálni, mert sokat segíthet. Nyilván szakemberből is meg kell találni a nekünk megfelelőt, akivel egy hullámhosszon tudjuk magunkat érezni.
aarnika

Telepátia, szakember ügyben - látom - Betti már "megelőzött a gondolataimmal". :D
aarnika

Sziasztok Lányok!

Sikerült valamelyest visszaolvasnom, köszönöm a 2 évesnek a jó kívánságokat, aki legjobban a gyertyájának a tortán örült.

Zaha nagyon örülök, hogy jársz erre, jó olvasni téged, nagyoon remélem, hogy eljön az idő amikor sokkal jobban leszel.

Védőnő kérdéshez annyit, hogy mi kikötöttük, hogy mikor jöhet, megbeszélt időpont nélkül nem fogadjuk, tanácsot nem kérünk és ha jön hamar le kell zárnunk a beszélgetést.. jól müködött, tiszteletben tartotta a végén meg is szerettük, habár a beszélgetéseink soha nem a babáról szóltak.

Roma kérdés nem egyszerű, én láttam nem roma lányt, aki kb.. úgy volt terhes mint akit Jázmint említettél. csakhogy talán az roma környezetben többször előfordul.. öszetett nehéz kérdés, mert társadalmi, szociális gondokat ölel magában a roma kérdés nem egyszerűen fehér-fekete.

Pszihiáter - orvos, aki az általános orvosi egyetem elvégzése után speciálizálódik pszichiáter szakra, van aki közülük a neurológiát is elvégzi, természetesen orvosi végzettségükből adódoan gyógyszert írhatnak fel, kezelhetnek stb..

Pszihológus - semmilyen orvosi végzettsége nincs, igazán lélekbúvár, aki gyógyszert nem írhat és a kezeléseket beszélgetésre és különböző egyéb csoport vagy egyéni terápiára öszpontosítja.
Óriási a különbség a két szakember között! Egyáltalán nem mindegy, hogy hova megy el az ember a lelki problámájával, egy esetleges traumával.

Kép
leda2002

Sziasztok!

Franka, véleményem szerint is egy bizonyos pontig nagy segítséget jelenthet egy megfelelő szakember segítsége ,itt a hangsúly abszolút a megfelelőn van..mert lehetséges, hogy tudna segíteni a védőnő, a háziorvos is, ha megpróbálná...én is voltam pár alkalommal psziciháternél, szóba sem került gyógyszer felírása, kifejezetten ellenezte, Ő csakis a terápiát, tanácsadást javasolta..szerintem nagyon jó lett volna, ha tudok járni sokkal tovább, többször, mert amivel a szavai alapján nagynehezen, lassan bírkóztam meg, könnyebben ment volna a rendszeres támogatásával...
Amikor a környezetem reakcióiról mséltem(épp azok a mondatok ,amiket felsoroltatok JÁzminnal), teljesen ki volt akadva, amit a védőnőm mondott azon pláne..és azt is elmondta, hogy hatalmas szakmai hibát vétett a kórház személyzete, amikor megpróbáltak rábeszélni ,hogy ne vigyük haza Violát, nem beszélve az orvosetikai hátteréről annak, hogy bevontak a döntésbe, hogy megszülöm és hagyom meghalni ,vagy kérem a császármetszést..Etikai és szakmai protokoll szerint nem is kérdezhették volna meg, csak felesleges önvádat, fájdalmat okoztak vele..
Ő is azt mondta, ,hogy a gyász kórosságát, csakis egy év után lehet megítélni, előtte semmiképp, mert a gyászmunka elengedhetetlen az egészséges élethez..és nem volt megbortánkozva azon, hogy hónapokkal később magzatmozgást éreztem és egyéb érzelmeimen sem, azt mondta ez normális..
Beszéltünk arról, amire sajnos már nem lesz lehetőségem a pénzhiány miatt ,hogy a következő terhesség idején megtanítana olyan technikákat, amivel legyűrhető a félelem, a pánik..Mert lesz, azt mondta ez is normális..
Belinkelem a honlapját, ha úgy érzed, hogy vennél igénybe segítséget, valami hasonlót keress szerintem..
http://kokenyes.hu/page2.php

KépKépKép
tünci28

Tünci nagyon jó benyomást tett a honlap, azaz a szakmai háttere, főleg, hogy én nagyon kedvelem a Hellinger féle családállítást.. Biztos sok segítséget tudna nyújtani.. a régebbi generáció pszichiáterei főleg gyógyszeres kezelésre öszpontosítottak, az alternatív terápiák új módszerek, amelyek egyre elfogadottabbak és hatékonyabbak mint a letompítás gyógyszerekkel, aztán soha sem néz szembe az ember a problémáival..

Kép
leda2002

Sziasztok!

Leda, de jó, hogy jelentkeztél.
Írj már egy kicsit a szülinapról, meg hogy hogy vagy, hányadik hét ez már? És az a kedves dokinő, ő az orvosod?

Én is jártam egy pszichológushoz. Egy nőhöz. Nagyon kedves volt, mosolygott, bólogatott, szánakozva nézett, de nekem úgy tűnt, néha olyan tanácstalan volt, mit is mondjon. Nem éreztem, hogy segített volna. Akkor, az elején, mivel én majdnem rögtön felkerestem, szóval abban az őrülethez közelítő állapotban szerettem volna, ha sokáig és sokat járhatok hozzá, de ő már áprilisban célozgatott rá, hogy ő úgy látja, menni fog ez nélküle is, de bármikor nyitva az ajtó. Nem tudom, talán attól félt, hogy rákattanok és túlzott kötődés alakul ki? És nem értette, hogy a veszteségen túl leginkább azzal nem tudok megbirkózni, hogy engem választás elé állítottak, hogy döntsek a gyerekeim sorsáról, majd miután iszonyatos kínok között eldöntöttük, közölték, hogy hoppá, betöltöttem az uh szerint a 24-et, nincs itt kérem semmi döntési jog, csak az, hogy természetes szülés legyen vagy császár. És én is utólag tudtam meg, hogy ha ők arra az álláspontra helyezkedtek, hogy ez már szülés és nem vetélés, akkor nekik kötelességük volt a császárt elvégezni, de nem, ők még akkor is ezzel kínoztak, hogy gyerünk, döntsem el, miközben az egyik tábor – a szülészek – ezt, a másik – neonatológusok – azt harsogták.
Elgázoltak, aztán meg otthagytak az út szélén. Megrágtak és kiköptek, most már menj amerre látsz.
Á, már megint dühös vagyok.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Tünci, tényleg nagyon szimpi ez a pszicho is, mint a dokid. És tökjó, hogy ezt mondta, hogy igen, ez orvosetikailag értékelhetetlen, bevonni egy ilyen döntésbe, mikor Te sem dönthettél volna már. De Neked ebből a szempontból nincs miért bűntudatod legyen, az életét választottad és a végsőkig küzdöttél.

Franka, hogy vagy ma?
Franka, ez a kicsilány neve? :cry:
Irtó bénákat mondott a pszicho-d, jajj.

Nekem tegnap volt jó kis rohamom, gyorsan bezártam az irodám ajtaját, aztán bekopogott a kollégám, már jött is, én meg ott zokogok, mondtam, ne most. Aztán megnyugodtam, kinyitottam az ajtót, felhívott egy barátnőm, úgy megnevettetett, mikor nagyban röhögök, jön be megint a kollégám. Szerintem azt gondolhatja, mániás depressziós vagyok. :shock:

A cigányasszonyok dolgát én eléggé autentikus forrásból is hallottam a balhé kirobbanását megelőzően. Csak remélem, hogy nem így van, vagy hogy történt ilyen, de ez nem gyakorlat.

Aarnika, Te hogy vagy? Még válaszolok majd a privire is, de mindig versenyt futunk Idő barátommal.

Jázmin, jövőre lépésről-lépésre le kell majd írnod, hogyan teszed el a meggyet, amit én csináltam, rumos meggybefőtt úgy nézem, felforrt. :?
A Czeizel annyira emberi. Az én dokim is ilyen, nem vigasztalt, csak mondta, hogy ha adhat egy tanácsot, heverjük ki valamennyire, és csak utána kezdjünk el egyáltalán gondolkozni következő babában.

Betti, Te meddig tervezed a melót? Most nem vagy táppénzen, ugye?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Reggel nem kis riadalom volt itt nálunk. 7.-kor keltem, megcsináltam a kv-t és elmentem wcre. Onnantól számítva 15 percen belül bent voltunk a klinikán, azonnal jött a dokim, megvizsgált, méhszáj zárt, baba rendben, méhlepény is a helyén, azt mondta, közel fekszik méhszájhoz, az okozhat vérzést.
De legalább egy hét szigorú ágynyugalom.
Most elmegy szabira két hétre, de bármi van azonnal hívjam, ha így marad az nem baj.

Úgyhogy itthon vagyok és fekszem, párom felügyeli a folyamatot, még almáért sem kellhettem fel az előbb....helybe hozza.

Azt az érzést viszont ott reggel nem tudom elmondani, ahogy a mosdóból kikiabáltam a páromnak és utána csak ott ültem és úgy éreztem tonnás súlyt tesznek rám és alig kaptam levegőt.
Hazafele a klinikáról, kissé megnyugodva, de nem teljesen eszembe jutottál Jázmin, és a példád a lányról, aki azt sem tudta hány hetes is tulajdonképp és már 19 volt.....
Lányok ne kövezzetek meg érte de én már annyira várom, hogy március legyen. Az, ami öröm és nyugalom meg boldogság, az nekem terhesség és ezt nem a babára értem, mert nagyon-nagyon várom, csak ez a kilenc hónap ez jó lenne ha már sikeresen vége lenne, nem szeretem ezt.
Nekem ebben nincs öröm csak csupa aggódás meg félelem és gyűlölöm, hogy ennek az örömét elvesztettem, valaki elvette tőlem.
Ugyanakkor mindig az van csak bennem, hogy minden rendben lesz, most sikerülni fog, csupa pozitívat gondolok, de ilyen események után eszembe jut, miért is kell ezt megint elviselni? Az első kettőnél semmi vérzés nem volt, most az is jön, hát mi vár még rám márciusig, mit kell még elviselni? Mikor hagy már békén Isten a piszkálással? Nem volt még elég?

Betti
Kép
betti0412

A dokim viszont halálosan nyugodt volt, azt mondta nem kell megijedni mindjárt... :shock: Végül is igaza van, ha ő is bepánikol, akkor velem mi lesz.

Betti
Kép
betti0412

Betti, hát most kicsit nehezen vettem a levegőket…a francba, nagyon megijedtem… :(
Feküdj, feküdj, feküdj, ha azt mondta a dokid, ok?
Igen, azt hiszem, el tudom képzelni, mit érezhettél és ahogy most vagy. De az a tetves idő csak vánszorogni tud most. Valahogy ki kell bírni…pihenj.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Fekszem, mást nem tudok tenni.
A tv-ben csak teleshop van, tök érdekes.... :( a könyveket, amik itthon vannak kiolvastam már.
Majd elgondolkodom az élet nagy dolgain.

Betti
Kép
betti0412

Jaj,Betti annyira sajnálom,a francba....
Elhiszem,hogy neked igazábol terhes ez az időszak...
(((()))) neked!
Tényleg csak feküdj,pihizz,gondolj pozitiv dolgokra!
Most sikerülni kell neki,sikerülni....
Azthiszem mostmár te is táppénzre mész..jobb lesz otthon nyugiban!
Puszillak!!!!
szintus

Táppénzre nem mehetek, mert a Kincstár szerint akkor nem kapom a juttatásokat. Úgyhogy most ez van.
A védőnő azt kérdezte, akkor most emelték a magnézium adagot? :shock: Nemhogy emelték, de nem is szedtem soha.
Bár az elevitben van, azt meg még szedem.

Betti
Kép
betti0412

Betti, sérdemes lenne szedni(legalább egy darabig) 3*2 magne B6-ot,általános simaizom görcsoldó.Nekem végig kell szednem!
Egyébként görcsöknél a kórházban infúzióban is azt adják.
Esetleg lehet egy -egy szem pipolphent,de ez vényes,ezt meg injektióban is adják a nyugi miatt...Nem értem, azért ilyen esetben ,ha vérzés lép fel a második harmadban, mindig szoktak vmi gyógyszert, biztos, ami biztos.Te, figyu, csörögj rá a másik dokira, kérdezd meg Ő mit mondana...

Szinti, de jó már ,hogy Te is írsz!hgoy vagy?

Grácus, hogy alakul a hónap???

Zaha,megrágtak, kiköptek, otthagytak...szó szerint.Tegnap beszélgettem vkivel ,aki szociális gondozó és Ő is mondta, ohgy mekkora űr, ohgy a hozzánk hasonló nőket ennyire magára hagyják, hogy ez nincs a "rendszerben"..s még azt is mondta, hogy Ő megpróbálná, jó lenne, ha lenne ilyen..Ha a megfelelő ember indítana, a megfelelő helyen egy ilyesfajta kezdeményezést, azt hiszem teljes mellszélességgel mögé állnánk..

Jázmin, Franka, hogy vagytok????

Ma voltam bennt a munkahelyen ,végre tudtam beszélni az igazgatóval, megkönnyebbültem, mert nagyon normálisan fogadta...nem úgy,mint múltkor..

KépKépKép
tünci28

Ja és még vmi, Betti a Kincstár téved, ez marhaság..ha van jogviszony, akkor van és kész, tökmindegy, hogy táppénzen vagy ,vagy nem.
tünci28

Mi lenne, ha nekilátnál nyelvet tanulni?
Vagy írj le mindent, ami eszedbe jut, ide.
Vagy ha nem vagy táppénzen, akkor dolgoznod kell? De hogy?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Vagyok, csak szétmegy a fejem.Hetek óta nem alszom csak 5-6 órát több részletben.Allergia, 7.éve, csak egyre gázabb.

Franka:jobban vagy?

Kép
jázmin20

Én is gondoltam, hogy felhívom a dokit is a másikat, hátha mond valamit.
Az enyém azt mondta, ennek nem nagyon van gyógyszere, nem görcsölök. Figyelünk és várunk.
Meg lehet a férjem elzavarom ide a gyógyszertárba, vegyen magnéziumot.

Bocsánat, hogy így ezt ideírtam, de kell a segítségetek, véleményetek, babavárós topicba nem írok, nem is fogok, itt tudom csak a bajaimat megosztani.
Megijedtem reggel, nem is akárhogyan.

Betti
Kép
betti0412

Betti, ne sima magnézium, a B6 segíti felszívódni..egyébként van az a reklám a tévében az idegbeteg anyukával, szóval abban is segít, hogy ellazulj!!
Film+-on most megy..:Dirty Dancing, kötelező!!!

Jázmin, szedsz rá vmit??Valahogy tudod enyhíteni??Hú, anyunak van ,de borzasztó, levegő nem jön szegénynek sehol ,egész nap a zsepi a kezében, hajnalban ébred a fulladásra..de Ő meg be nem szedne semm igyógyit...

Franka, egy sort írjál, hogy hogy vagy, jó???Remélem nem rosszabbul..

KépKépKép
tünci28

Ennyi év alatt már mindnet kipróbáltam a gyógyszerektől a homeos szarokig, dietetikus, stb.Múlthéten voltam fül-orr-gégésznél, ha ez így megy, műteni kell az orromat, nyílt sebes belül, amit a heti 3 üveg orrspray okoz.Kegyetlen, az tuti. Ma vettek 5 cső vért, mert utoljára 2001 és 2002 -ben nézték az allergiámat vérből, gondolom sokkal rosszabb lesz.

Kép
jázmin20

úú,ez borzasztó..felmarja az orrnyálkahártyát..próbáltad már a sterimar orrsprayt?,Ezt nagyon dícsérik,állítólag akárhányszor használhatod és nem lesz sebes az orrod.

Betti ,azért megnyugodtál kicsit?Elmúlt a vérzés,vagy azóta is jelentkezett?
tünci28

sterimar?az a tengervízes?

Kép
jázmin20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?