Francestz!
Köszi az érdeklődést, mi megvagyunk. Nagyon nehéz Alexát és a terhességet összeegyeztetni, illetve Alexát és a pihenés iránti igényemet. Tegnap ráadásul az idióta macskám megint rosszul lett (egy óra alatt 12-szer rókázott), úgyhogy nem volt mit tenni, vittem a dokihoz. Alexát kitettem anyámnál Budakalászon (tőlünk 40 km), rohanás az állatorvoshoz Csillaghegyre. Amikor ott végeztem, rohanás vissza anyuhoz, aki közben megetette Alexát, mert hogy vinni kellett egészséges rendelésre a háziorvoshoz Békásmegyerre. Onnan vissza anyuhoz, Alexát lefektetni, felkapni a macskát, vele húzás vissza Pesterzsébetre (anyám allergiás a macskára, ezért nem lehet kiengedni, de azt meg nem tehetem meg, hogy a macskát bezárom egész napra egy 20x50-es dobozba). Gyorsan ettem, meg néztem a macskát, hogy amit megeszik, benne marad-e. Utána vissza anyuhoz, ültem kb. 20 percet, majd rohanás a Bécsi útra tanítani. Onnan vissza anyámhoz, és irány Pesterzsébet, de még közben felvettük a férjem is. Miután Alexát lefektettük, kezdődött a takarítás: a konyha romokban hevert, szó szerint egy tányért nem lehetett már letenni, pedig tegnap előtt este műtős tisztaság volt, csak hát itthpon volt a párom. A macskaalmot teljesen ki kellett pucolni, és ezzel együtt jár a fürdő teljes takarítása is, és a nappalit totál fel kellett mosni, mert azt rókázta össze a macska, én meg csak gyorsan feltörölni tudtam, de egy nagy felmosás hiányzott. A férjem csinálta a nappalit, az enyém volt a fürdő-macskaalom (tudom, terhesen nem lenne szabad) és a konyha. Volt vagy 11, mire eljutottam fürdeni.
Ez egy kissé extrém nap volt, de ha nem is ennyire, mindegyik kicsit káoszos (tegnapelőtt egész nap főztem, ha Alexa aludt, a bableves este 10-re lett kész), főleg most, hogy már itthon is tanítok, ha Alexa alszik (heti 2x).
Alexa jól van, kibújt a 8. foga, így már alul-felül 4-4 van neki. A dokinéni azt mondta, hogy bár általában ilyenkor van egy kis szünet, nálunk nem lesz, mert nagyon duzzadtak a rágói is.
Megbeszéltük a védekezést az influenza ellen, Alexa is kapja a Béres cseppet meg a Cebiont, és azt kérte az orvos, hogy ne menjük játszótérre délután 4 és 6 között, mert az ovisok is akkor mennek, és tőlük lehet a legkönnyebben összeszedni bármit. Ennek annyira nem örülök, mert ez az egyetlen alkalom, hogy napközben felnőttekkel találkozzak.
A tesó jól van, azt hiszem. Néha mintha érezném, hogy mozog (állítólag normális, hogy jóval korábban érzem, mint az elsővel, de én már Alexát is elég korán megéreztem). Hétfőn megyünk nőgyógyászhoz, remélem, minden OK lesz. Viszont tesóról már most látszik, hogy más, mint Alexa, mert Alexával végig fájt a hasam, most viszont semmit nem érzek. Szegénykém semmi gondot nem akar okozni.
Na megyek, nem akarom, hogy elegetek legyen belőlem. A többiek is jól eltűntek, pedig már vége a nyárnak!