HURRÁ-HURRÁ, gratulálok Tengdinek és a családjának a kis Ábel babához és a legjobbakat kívánom nekik!
Trinky, jaja, Luca tiszta apja, apa klón-nak is szoktuk hívni.
Bár egy csomó dolgot tőlem örökölt: a hosszú újjait, meg a hosszú szempilláit...legalább ezeket.
Esztke: a szeme színét még találgatjuk, olyan zöldesbarna színe van, van mikor zöldebb van mikor barnásabb....jó lenne ha zöld szeme lenne mint apjának...állítólag úgy 6 hós koráig alakul ki a végleges szín. De ha barna lesz, akkor is csudaszép lesz, akárcsak most.
Akkor marad nálunk is az 1-es cumi. Crissy, Emma 5 p alatt betolja az üveg tartalmát??? Te jó ég!!!! Ehhez képest Luca csigalassú, mondjuk ő baromi lassú és kényelmes evő.
Luca reggel eszi meg 25 p alatt a kb. 180 mili tápot (mert reggel csak táppal kezdünk), cirka 8-9 óra alvás után. Egyébként van hogy 35 percet is képes elmaszatolni 150-180 milivel....mondjuk ha anyatejet kap üvegből, azt hamarabb megissza, de hozzátok (meg sztem más gyerekhez) képest bazi lassú.
A szopizás is úgy megy, hogy mindkettőből szoptatom, 15-20 percet, eleve ezzel elmegy 40 perc, utána jön pótlásnak a táp. Szóval egy cicis+tápos kaja nálunk 1 óra. De este van hogy 1.5 óra, mert addigra már Kóma Gizi, és cicizés után belaszik pár precre, aztán magához tér és kéri a tápszer adagját amin szintén kényelmesen elnyammog.
Sztem Luca lesz az a gyerek az oviban, aki még a reggeli kakaóját fogja szürcsölni, amikor a többiek már a levest kanalazzák. Majd felturbózom őt ha nagyobb lesz!
Esztke, én is vittem be üveget, de tőlem nem kérték, adtak. De sztem is vigyél sajátot. Elég azt a pici 125 milist bevinni, max. 30 miliket fognak adni, annál többet úgysem tud megenni a baba, annyira aprócska a gyomra mikor megszületik.
Nekem pont aznapra lett tejem amikorra hazajöttünk, tehát én szóltam a csecsemősöknek szülés után 1 nappal h kéne adni a gyereknek kaját, mert éhes....az ügyeletes gyerekdoki meg közölte h várjuk meg az éjszakát, és ha reggelre nincs tejem akkor adjunk tápot. Aztán reggel már baromi éhes volt Luca, és szóltam megint, akkor kaptam kb. 30 milit ami elég is volt neki.
Sztem baromság éheztetni a gyereket, semmi baja nem lesz ha 1 nap után kap 1 kis tápszert amig nincs normálisan tejed. Persze lehet h neked azonnal lesz...
Crissy, amúgy imádom öltöztetni Lucát, minden reggel gondosan összerakom az aznapi szerkóját. Muszáj divatosnak lenni, különben is annyi vendég jön hozzánk, mindig a TOP-on kell lenni.
A Tescoban megint marha jó cuccok vannak (kisfiúknak is), a legtöbb ruhát ott veszem, de a 7végén a H&M-ben is vettem neki egy csíkos kötött ruhát, de még tudtam volna venni ezt-azt, csak már tele vagyunk 62-es rucikkal, és nem akarok túlzásba esni. Már a 68-as-okat kezdem el gyűjtögetni.
Meg nézegetem a téli overállokat, de nem láttam még olyat ami igazán tetszene, gondoltam majd azt is megnézem a Börzén.
Egyébként ti beléptetek a DM baba bónusz programba? Én igen!
Be kell mutatni a gyerek születési anyakönyvijét, kitöltenek vmit, és adnak egy kezdő csomagot ami tartalmaz egy csomó tök jó kupont, pl. a C&A-ba 50% kedvezménnyel lehet vásárolni bármilyen cuccot+pelenkát lehet venni olcsóbban, NUK cumit adnak 1 FT-ért, stb...