Kedves Dove!
Régen találkoztunk.
Direkt provokáltalak benneteket,mert tudtam,hogy vki előbb-utóbb ráharap.
Kifejthettem volna azonnal is az egyenrangúság témát,de akkor csak olvasni kellett volna.Így meg mindjárt akad beszélgető partner.
Naszóval ne félj,nem 'úgy 'gondoltam az egyenrangúságot.Minden ember egyenlőnek születik.Jaj ezt hol is hallotam?És milyen igaz.
Korra,nemre,bőrszínre,foglalkozásra,vallási meggyőződésre stb. való tekintet nélkül egyenlők az emberek jogi értelemben.
A gyermek nem kis felnőtt,nem úgy működik,mint a felnőttek.Mások az életkori sajátosságai,alakulóban vannak képességei.Nem azért nem tud,nem ismer,vmit mert buta,kétbalkezes,hanem mert később kezdte a világot megismerni mint mi.
Kevesebb a tapasztalata,nem látja át úgy az összefüggéseket,gyakrabban irányítják az érzelmei mint a felnőtteket.
Szóval nem vagyunk egy szinten abban ,ahol a világ megismerésében tartunk.Ennél fogva kisebb az esély arra,hogy helyesen ítél meg egy helyzetet...
Na hagyok megint elvarratlan szálakat.
Azért azt hadd mondjam el,hogy jelen esetben mi sem ismerjük az érintetteket,sem pedig a körülményeket,így könnyen lehet,hogy csak találgatunk.Hogy melyik gyerek milyen,és milyen nevelés válik be azt legjobban a gyakorlat hozza.Ezen kár is vitatkozni.
Jó lenne,ha Anikó írna erről,hiszen ő tudja a legtöbbet,a leghitelesebben.
Anikó!Hol vagy?
Dove!
Azért nem árt,ha újra olvasod az elejétől,mert elég felületesen kell ahhoz olvasni,hogy ne lásd a család szörnyüségként élte meg a dolgot,a lányok kibuktak,megkomolyodtak,a szülők házassága válságba került.Ha játéknak is indult a dolog később eldurvulhatott,a lányok akarata ellenére.
Talán azért nem kiabáltak mert féltek.Pedig...
Amúgy egy gyerek jogilag 18 éves koráig az,az én szememben meg úgy 15-16 éves koráig amikor is felelősen tud dönteni fontos dolgokról,és sok szempontból önálló.
Érdekes lenne utánanézni,mikortól büntethető egy gyermek törvényileg.Mi a menete a fiatalkorúak ügyeinek.Tudna erről vki írni?Esetleg másik,v.új topicba?
Érdekes,hogy majdnem mindenki úgy helyezkedett bele a helyzetbe,mintha ő lenne a fiú szülője.Mi lenne,ha megpróbálnátok most a kislányok szüleinek szerepébe beleélni magatokat?Akkor is ilyen higgadtak maradnátok,ha a ti gyereketeket molesztálják,rosszabb esetben megerőszakolják???
A gyerek szó hallatán,ne a saját aranyos gyermeketek képe ugorjon be.Megátalkodott fiatalok pedig igenis vannak,akiknek kisiklott az életük vmikor és nem sikerült megjavítani,és ők sem akarják!!!
Nem is tudják,hogy máshogy is lehet élni.
Kérem,hogy akinek van tapasztalata javítóintézetről,fiatalkorúak börtönéről v.csak nehéz sorsú fiatalokról jót-rosszat ,írjon.Köszi.
Mielőtt bárki rámugrik olvassa el újra figyelmesen az előző írásaimat,hogy ne kelljen magamat ismételnii.Köszönöm.E.