Új privát üzeneted érkezett!

megjöttem a kutyasétáltatásból. Bár inkább ő sétáltatott engem, remek volt, folyt rólam a víz a nagy küzdelemben. Nem vagyok biztos benne, hogy ő is úgy gonolja, hogy ÉN vagyok a főnök.. :( :D

Kép
franka

Tünci
Bocsi, hogy belezavarok a beszélgetésetekbe..
Párom is sapás....

Kép
zsula

Ja kérem,azért, mert (komolyan nem értem máig, hogy ebből hogyan lehet megélni) száraz kenyeret árul a népnek, remélem ,hogy csak állatoknak viszik,báááár..... :? Meg kukoricát is árul(van ,hogy egész nap,azt hallgatom, hogy darál)..ezenkívül a másik gyerekének meg méhészete van és ide hozza a mézet és azt is árulja a banyek..így aztán naponta 100-an jönnek hol ezért, hol azért, csengő nincs, kopogást itt nem ismerik viszont mindig van az üvöltés, hogy:J...iiiiiii.itt vagy????J....iiiii,alszol????

Természetesen kivétel nélkül a mi bejárónkon állnak meg, természetesen a kutyám minden alkalommal éktelen üvöltést rendez....amúgy imádok itt lakni, de nem leszek nagyon szomorú,(khm, hogy is mondjam) ha más tulajdonos lesz.....

Az előbb csak azért írtam azt a példát, mert az oké, hogy túljutott az érettségin és felvették egyetemre, nem is baj, de Ő fog helyesírást tanítani az ált.iskolásoknak..... :shock:

KépKépKép
tünci28

Zsula, gondoltam ,mert olvastam ,hogy átszervezték megint a műszakot!!!!!! :lol: De párom marad 5+2-ben!!!!Párod melyik csapatban van????

KépKépKép
tünci28

A helyesírásra nagyon érzékeny vagyok, mindig kiszúrom a szarvashibákat.Itt is néha olvasok a fórumon nagyon durvákat...jááájjjj.
Franka:milyen kutyaaaa?????Én kutyafüggő vagyok ugyebár. :roll:
De ezek szerint nem valami kis cirkáló, kutyának nevezett macskaféle.

Kép
jázmin20

elképesztő, hogy mennyire csököttek nálunk a szabályok, törvények.. vagy akik döntenek ezekről.
Itt MIÉRT nem lehet kromoszómákat vizsgálni beültetés előtt?? :evil: ezt komolyan nem értem.. A döntéshozók szerint jobb, emberségesebb, ha az érintettek próbálkoznak, amíg egy egészséges baba mefogan?! és addig? :(
Jázi, tetszik a hozzáállásod, máshogy nem is lehetne belekezdeni! :-)
Sikerülnie kell, és biztosan sikerülni fog!! csak nem mindegy, hogy addig min mentek keresztül.
Remélem Cz.doki segít majd!

Kép
franka

Tünci:a méhészetben jó a pénz.Tapasztalat, saját. :wink:

Kép
jázmin20

Jaj, Franka egyszer próbáltam DON CSúzlytót sétáltatni, szépen lebegtem a pórázon!!!! :lol: :lol:

Aztán legközelebb sétáltunk egy fél órát fojtónyakörvvel(ezt egy kiképző javaslota, úgyhogy ne bántsatok.....), az első öt percben lebegtem ,aztán ,mnit egy kisangyal sétált éppen mellettem, meg sem kellett húzni a pórázt!Úgyhogy értette,mit szeretnék.De már nem lehet vele menni sehová, mert nem tudom megtartani és azonnal lelép csajozni....egész éjjel itt volt az udvarban a szomszéd kutyája....szép kölykök lesznek mondhatom... :roll:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.09.03 10:59-kor.

KépKépKép
tünci28

Várj csak, mindig keverem. A hármason van asszem b műszak....

Kép
zsula

elég nagydarab "cirkáló" :lol: nem az enyém, csak kölcsönvizsla

Kép
franka

mármint a hármas az biztos
:lol:

Kép
zsula

Zsula, no, ezt én sem tudom,de majd megkérdem az uram ,ha felébredt, éjjeles a héten.De kicsi a világ, :D majd kifaggatom, hátha tudja kinek van egy év körüli fia...
:wink:

Urad látta kisfilmet?Jaj, az én drágám olyan büszkén mutogatott mindent!!! :lol:

KépKépKép
tünci28

Franka:sokan úgy vélik, hogy ha egészséges a kölyök, az úgyis jön magától, aki meg beteg, az ne is legyen a társadalom tagja.Régen a betegeket lelökték a hegyről, emlékezz vissza...
Csakhogy épp ezért kellene ilyen eljárás, hogy ne legyen beteg baba.És hidd el, megfizetné a sok szerencsétlen pár, köztük mi is, még akkor is ha az oep nem támogatja.
Amúgy mennyi olyan nő van aki nem veteti el, pedig tudja, hogy beteg.FELELŐTLEN emberek az ilyenek.Amikor kiderült, hogy Jázikám beteg baba, beszélgettem itt más fórumon erről és a legtöbb nő megtartotta volna még úgy is, hogy tudja, hogy beteg.Sőt, el sem ment volna genetikai vizsgálatra.Számomra ez döbbenet.

Kép
jázmin20

védőnő..
Miféle pontozás????? ezt mindenhol csinálják? Lehet, hogy engem is pontozgatott? vááá! :shock: erről még nem is hallottam! Biztos a kis noteszába jegyzetelgetett suttyomban fúúúúúúúúú
Miket pontoznak még?
Mindjárt felhívom és kérdőre vonom, hogy mit irkálgatott rólunk :twisted: hehehe

Kép
franka

:)A hármas az száz százalék. Párom most délelőttös. És szombatra is berángatták őket. Te is adhatnál vmi közelebbi infót.. :) :lol:

Kép
zsula

Tünci:helyesírás egyes!!!Kérem az ellenőrződet.

Kép
jázmin20

[quote="jázmin20"]M írta:jázmin20áunika só meg győzike...az kell nekünk...arra van igény.

Jázi, még csak nem is ilyesmire gondoltam, hanem pl. a kereskedelmi csatornák "legkomolyabb" műsoraira: híradókra és egyebekre! Ott sem nagyon tisztelik anyanyelvünk szabályait. De mondjuk az m1-en is van jónéhány hivatásos, akiket nem tudom, hogyan engedtek át a magyar érettségin.
aarnika

franka
a pontozás sok védőnőnél divat még mindig. De sok helyen már nem. Igazából azoknál szoktak pontozni, akiknél vmi háttér nem látszik megfelelőnek. Én legalábbis így hallottam a mi védőnőnktől.

Kép
zsula

Jázmin, nem könnyű ez szerintem..nem voltam ilyen helyzet, bízom benne, hogy sosem kell döntenem, de azt hiszem (ahogy korábban a többiekkel beszélgettünk), hogy legtöbben nagyon reménykednek, mielőtt úgy döntenének ,hogy nem tarják meg..
Reménykednek kezelésben ,szülés utáni műtétben..mert minden betegségnek vannak fokozatok, egy csomó kromoszóma rendellenesség van olyan, ami egyik embernél apró kellemetlenség, másiknál végzetes..Bettinek is nyitott gerince van, de a babájának egy sokkal súlyosabb változat volt..

Szóval azokat is meg lehet érteni ,akik bizonyos szintű fogyatékosságot el tudnak viselni és vállalják...

KépKépKép
tünci28

tünci
még nem látta, most fedeztem fel. De ha hazajön, tuti megmutatom neki. Pár éve volt gyárlátogatási lehetőség. Akkor még alcoa volt. Voltál? Én voltam és nagyon élveztem... :oops: :lol:

Kép
zsula

És látom is ,hogy mit:A fojt, ha fojtogat, akkor pontos j, ha folyik a víz, akkor "ly".... :lol:

KépKépKép
tünci28

preimplantációs vizsg.:
na, igen Jázi, hát én is ezen kattogok. Mindenkinek jobb lenne, ha előre tudni lehetne, hogy az adott ps-ből egészséges baba születne-e. És akkor nem foganna meg "feleslegesen" egy beteg.... hogy aztán meghaljon. Ez iszonyat.
Nem értem miért nem lehet ezt rövid távon belátni, megváltoztatni a rendelkezéseket, szabályokat, akármit, és célirányosan segíteni azoknak, akiknek erre szükségük van.
Magyar bürokrácia..

Kép
franka

Amikor először találkoztam a védőnővel, akit én inkább védőkislánynak neveznék, elkezdte a nagy okosságokat mondani, amiket már rég tudtam, mondta mondta, szépen végighallgattam...aztán mondta, hogyha van kérdésem, nyugodtan kérdezzek.
Én:hány éves vagy?
Védőkislány:22
Én:van gyereked?
Védőkislány:nincs

itt nem okoskodott tovább és valószínű mínusz 500ezerről indultam nála. 8)

Kép
jázmin20

:) Szegény.. ő még csak a kötelezőket tudja... az igazán fontosakat nem ... de majd egyszer

Kép
zsula

Franka:ezt ott fent a nagy bőrfoteles irodákban valószínű agyontanult férfiak döntik el, vagy olyan nők akiknek már van 5 gyereke spontán, vagy karrierista és nem is akar sosem.Fingjuk sincs, hogy ilyen helyzetek léteznek és ezt mi kisemberek hogyan éljük meg...én áprilisban egy normál szülés árát kifizettem, hogy a lányomat elvegyék tőlem, ahelyett, hogy ennek a dupláját is odaadtam volna egy preimp.beavatkozásért, és egy kéthetes pici lányom lehetne...

Kép
jázmin20

[quote="jázmin20"]. írta:jázmin20..
Amúgy mennyi olyan nő van aki nem veteti el, pedig tudja, hogy beteg.FELELŐTLEN emberek az ilyenek.Amikor kiderült, hogy Jázikám beteg baba, beszélgettem itt más fórumon erről és a legtöbb nő megtartotta volna még úgy is, hogy tudja, hogy beteg.Sőt, el sem ment volna genetikai vizsgálatra.Számomra ez döbbenet.

Jázi, nem biztos, hogy felelőtlen, aki tudatosan tart meg egy nyilvánvalóan sérült babát, csak az egy más ÉLETszemlélet. (itt most csak azokról beszélek, akik mindent megtesznek, hogy egészséges legyen, de mégsem így hozza a sors)
De ha a tudomány képes rá, tényleg megadhatnák a LEHETŐSÉGET az embereknek, hogy ők dönthessék el, mit vállalnak, mit nem. A jogi szabályozások sajnos elég lassan szokták követni a tudományos eredményeket. (persze ez is nézőpont és etikai megítélés kérdése, hogy ki, mekkora "természetbe való beavatkozást" tart elfogadhatónak)
aarnika

Tünci, te sem vagy egy nagydarab, nem csoda, hogy röpködtél a Don mögött :lol:
Próbáltam normálisan haladni az utcán a döggel, mert elég szánalmasnak éreztem ahogy rángat ide-oda :D Mondtam neki, hogy ne égessen, de ezt sem értette :lol: Nagyon bírom :D

Kép
franka

Én a környezeti kódokra gondoltam,amit a fehérvári topikban is feszegettem..
Teljesen más, mint tavaly, pedig csak az már ,hogy nem panel ,hanem ház.

tavaly:1211332
idén: 3211222

Nem értem.Emlékszem ,hogy kérdezte, hogy saját- e a ház, végzettségem, férj végzettsége,házasok vagyunk-e.De melyik,melyik?????Ha a házikónkat húzta le 3-asra, megFOJTOM!!!!! :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára tünci28 2009.09.03 11:11-kor.

KépKépKép
tünci28

Én úgy gondolom, ha az a baba nem tud teljes életet élni majd, akkor felelőtlenség.Kérdés, hogy mi a teljes életet élés.Ha nem tud önállóan enni, inni, ellátni magát, fürdeni, járni, beszélni...az nem teljes élet.És mindegy, hogy ez testi vagy szellemi fogyaték.Aki ezzel tisztában van és mégis vállalja, az felelőtlen.Mind magával mind a gyerekével kapcsolatban.Ezt én így látom.

Kép
jázmin20

Ebben egyetértünk Jázmin, én azt mondtam ,hogy nem mindig tudni előre a fogyatékosság mértékét... pont Czeizelmondta, hogy nem örül neki ,hogy az ajakhasadékos babákat elvetetik..valakinek már az is "fogyatékosság", pedig ma már olyan plasztikai sebészeti eljárás van ,hogy felnőtt korra nem is látszik..De az első évek nehezek, amíg a műtétekre sor kerül(etetési, beszéd problénámk..)..
Ilyesmikre gondoltam.

KépKépKép
tünci28

[quote="jázmin20"]A írta:jázmin20mikor először találkoztam a védőnővel, akit én inkább védőkislánynak neveznék...

:lol: :lol: :lol: :lol:

De hát neki is el kell indulni valahonnan! :lol:

Nincs olyan szabály, hogy védőnő csak anyuka lehet.

("száz évvel ezelőtt", egy pszichológia tanár mondta egy előadásán, hogy ő nem adna ki pszichológusi diplomát kb. negyven éves kor alatt... és valamelyest igaza is volt, csak éppen nem kivitelezhető)
aarnika

Értem, mit mondassz.Én sokáig bíztam és hittem és el akartam hinni, hogy Jázi Turner szindrómája biztos csak enyhe fokú, amit lehet kezelni majd születése után...de mégis, nagyon gondolkodtunk, hogy de mi van ha mégsem enyhe fokú?Ezt nem lehet előre megjósolni, hogy milyen fokú lesz...de aztán a sors megoldotta a kérdést, nem kellett gondolkodnunk, a testén olyan tünetek jelentek meg, hogy nem volt több kérdés.
Nehéz ügy.És nyilván a betegségtől függ.

Kép
jázmin20

védőnő:
(hamár védőkislány lehet, akkor az enyém védőnéni kategória :) )
Egyszer kimondtam előtte azt, hogy szex és azonnal elpirult, lesütötte a szemét, kb 5 percig így beszélt hozzám. :lol: Elég érdekes volt. Egy védőnőnek ilyentől nem lenne szabad zavarba jönnie :roll: Utána csak egyszer említette a "dolgot" ---> házasélet. ó jajjj! :)

Egyre jobban érdekel ez a kódolt pontozás! (csak tudnám mé'!) ezt beírják a kiskönyvbe? mindjárt megkeresem.

Kép
franka

Aarnika:értem én ezt is, de ne úgy adja már elő, mint aki már anyuka és piszkosul érti a dolgát...mert én beszólós vagyok. :wink:

Kép
jázmin20

Franka:biztos ő a szeplőtlen fogantatás híve...óóójjjajjj, kis pirulós.Vagy még szűzlány????? :lol:

Kép
jázmin20

[quote="tünci28"]
írta:
tünci28...Emlékszem ,hogy kérdezte, hogy saját- e a ház, végzettségem, férj végzettsége,házasok vagyunk-e.De melyik,melyik?????Ha a házikónkat húzta le 3-asra, megFOJTOM!!!!! :lol:

Tünci, ez komoly? Hogy ilyen dolgokat megkérdeznek????? :shock:
Miért, talán bizonyos iskolai végzettség alatt tilos gyereket nevelni? :roll: Vagy albérletben? Vagy papír nélküli párkapcsolatban? Netán egyedül? :roll: Háááááh!
aarnika

Igen, beírják...

Jázmin, igen most pontosan ugyanúgy értem, amit írtál!

Az lenne jó , ha olyan lenne a rendszer, hogy a kezdő védőnő párban dolgozna egy tapasztaltabbal(nem egyenlő öreggel), így megismerhetne mindenféle anyukatípust és szerencsés esetben nem lennének melléfogások..BÁr ez sem okvetlenül igaz, itt az enyém, aki tapasztalt, jópár kismamájának volt halvaszülése, sok-sok koraszülött babát elvesztett kismamája is van/volt/lesz, aztán mégse...

KépKépKép
tünci28

AArnika, igen ezt megkérdik, mindig..ez a rendszer.Ennek van egy kódtáblázata, amit sehol a neten nem találok. :evil: (környezeti kód).gondolom ,hogy összpontszám alapján van értékelve vki.Így bárki ,aki tudja, belenéz a kiskönyvembe és máris képben van a "szociális" helyzetemről... :?

KépKépKép
tünci28

környezeti kód (!!!)
hát ez nagyon gáz. Engem ne kódoljanak! Pláne úgy, hogy nem tájékoztatnak a mikéntjéről! :evil:
Megnéztem a kiskönyvem, de nálam nincs kitöltve ez a rész. Lehet, hogy csak a benti kartonomban jelölte. Áhh mindegy.

Kép
franka

Tavaly ilyenkor voltunk 23 hetesek.

Ma lenne 9 hónapos nagylány.

Kép
franka

Tünci nálad a környezeti kód azért alacsony, mert a szomszéd böszme ott volt pont. :lol:

Kép
jázmin20

Franka:((()))

Kép
jázmin20

Jázi, persze,vannak fokozatok. Van, aki simán el tud képzelni egy életet pl. egy Down-os gyermekkel, és eszébe sem jut, hogy ne szülje meg, és van, aki ennél enyhébb - felnőtt korra szülői segítségre nem szoruló gyermek "fogyatékosságát" - sem tudja elfogadni, ha "választhat".
Egyiket sem ítélem el vagy magasztalom fel, nyilván mindkettőnek megvannak az okai rá, hogy miért úgy gondolja, ahogy. És az ereje, hogy megélje azt, ami a döntésével jár.

Súlyosan sérült, az élet semmiféle örömét meg nem élhető, önmagáról esetleg soha nem is tudó, élete végéig 24 órás felügyeletre szoruló gyermekre nyilvánvalóan senki sem vágyik, de néhányan reménykednek, hogy hátha...
aarnika

AArnika:igen, tudom, nem ítélkezek, olyan sokfélék vagyunk.De én nem tudnám vállalni, mi ezt megbeszéltük még az elején.Lehet ezt hívni racionálisnak vagy gonosznak, vagy bárhogy.De a mai napig, ha sérült gyereket látok, elsírom magam a nyílt utcán.

De nekem Czeizel doktor "garantálta" a babát és ő azt mondta, legyen három is, miközben rámutatott a családi fotóra az asztalán, három unkoka vigyorgott rám a képről.És tudom, hogy neki hihetek és hiszek is és a férjem azt mondta nekem, amin most is könnybe lábad a szemem, hogy:"meglátod, nekünk lesz a világon a legszebb kisbabánk..."
Most nagyon akarok benne hinni és nem engedek teret a démonjaimnak.

Kép
jázmin20

És jónéhányan meg a különféle vallások dogmáinak (vagy éppen a családjuk) nyomása alatt döntenek...

ÉS NEM A SZÍVÜK SZERINT
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára aarnika 2009.09.03 11:53-kor.
aarnika

Na még az milyen borzasztó dolog...néha azt mondom az ilyenre, hogy meg is érdemli, ha ennyi esze van, de nem tudhatom mit gondol, hogyan él...stb.

Kép
jázmin20

:D Jázi, ne engedj teret a démonoknak, űzd el őket jó messzire!
aarnika

Muszáj lesz, mert különben megbolondulok.

Kutyabarátok képzeljétek, a szőrgyereknek amputálni kell a farkaskörmös újját, mindkettőt.Az egyiken már körbetekeredett a köröm, (tök olyan mint egy kis kakóscsiga), a másik meg benőtt a bőr alá és ha hozzáérek, sikít.Valamelyik nap elviszem megnézetni.
Jáááj, és olyan édes szájú, hogy ilyet még nem láttatok.Vacsi, két tál.Egyikbe csirkefej meg száraztáp, másikba almaleves maradék, almáslepény maradék....nem volt kérdés mi fogyott el 3 percen belül.Még a citromot is megette.

Kép
jázmin20

Mi az, hogy "farkasköröm"? :idea:
aarnika

Kép

Kép
jázmin20

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?