Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Vízkérdés.Én előre féltem attól,hogy mi lesz,ha lemegyünk Balcsira és nem fürödhetek.Erre a dokim azt mondta,hogy nyugodtan menjek be...Igaz,még két hét,hogy menjünk,de tuti nem bírnám ki a parton.
Poharazás:
Én a két nagynál elszúrtam,cumisüvegeztem.
Dorkám hamar bekerült bölcsibe és ott rögtön a pohárból itatásra vették rá..Hát neki gyöngy fogai is maradtak..8 hónaposan úgy segített az ivásnál,hogy öröm volt nézni.Ha tudom ennél a kicsinél egy cumisüveget sem használok.
Mondjuk az igaz,hogy bitang nagy türelem kell,ahhoz,hogy megitassuk az elején a picit pohárból..
De jó megoldás a kanállal kezdés is..
pusz
Iboly
ibolyka

Sziasztok!

Mennyi csini kismama Kép

Úszás: én nem babásan sem fürdök uszodában és hazai állott vízben évek óta, mert azonnal összeszedek valamit. Egyedül a tenger, ami jobban öntisztulós. Idén ez kimaradt, úgyhogy én nem tudom meg milyen babával a pocakban úszni, sajnos.
Úgyhogy szerintem mint mindenben ebben is mindenki más. Irigylem, akinek nem okoz gondot egy össznépi fürdőhely Kép

Akiknek melege vanKép Anyukámék nagyon nyugat Magyarországon laknak és reggel hívott, hogy a mai kezdő 30 fokos fülledt idő után, egyik pillanatról a másikra lezuhant 19 fokra a hőmérséklet és szakad az eső. Általában amit ő mond, az másnapra ideér. Ezért nem nézek időjárás jelentést, mert anyunál pontosabban senki nem jelzi nekem előre mi lesz másnap Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Én is kitetettem a párommal a napágyat a kertbe, hogy egy kicsit sütkérezek, de nem tudom rávenni magamat. Sokkal jobb itt a hűvös szobába!
Az időjárásjelentésben jövőhétre nagyon enyhe időt jósolnak. 21-22 fokokat!

Én imádok vízben lenni, de most semmi pénzért nem merészkednék bele. Elég volt már az az egy fertőzés amivel nem rég jó hosszan küzdöttem! Lesz nyár jövőre is! Legalább is remélem!

Györesz 24+0

Kép
Kép
györesz

Györgyesz:
Nem 23+6??Azt hittem egy nappal vagy előrébb,mint én!
lehet tévedek..
üdv Iboly
ibolyka

Iboly!
Én pont ma töltöttem be a 24 hetet! Ez tuti!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Iboly!
Most néztem meg, a táblázatban nem jó! Október 30. az stimmel, de tutkó, hogy 24+0. Mindig pénteken töltöm be! Te meg akkor 23+6!

Kép
Kép
györesz

Sziasztok csajok,
fürdes, hat nalunk ez most nem igazan tema. Iden kimarad a nyaralas es itt Nemetorszagban iden sajnos nagyon kaka egy nyar van. Tegnap vihar villamlas dörges felhöszakadas, egesz delutan meg ejjel esett az esö olyan ösziese, ma reggel veröfenyes napsütes nagyon erös szellel, hetvegere esöt mondanak, jövö hetre hasonlot. Szoval meg ha akarnank sem tudnank sehova strandra menni. MOndjuk en nem is banom, nem hianyzik az a nagy meleg, ezt jobban el lehet viselni. MOndjuk ilyenkor meg a hirtelen sok valtozas tagloz le teljese, a keringesem soxor a padlon. Na de jövö hettöl szabi, es ez a lenyeg!!!! Pihi, reggel sokaig alvas!! Aztan csütörtökön meg repülünk haza, igaz, hogy csak vasarnapig. Esküvöre megyünk mi is. Biztosan jo lesz. Mar mondtam apukamnak, hogy keszitsen elö egy krumpliszsakot es mosassa ki anyukammal, hogy fel tudjam venni a lagzira, mert masba nem ferek bele a pocimtol. De majd kitalalok valamit. Venni azert most nem akarok olyan tul elegantos ruhat terhes meretben, ugysem hordom többször.
Györesz,
te meg nagyon vigyazz magadra, nem kemenyedni!!! A babo meg biztosan meg nagyon sokaig kol erzi magat ott bent, ne aggodj!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok! Kép

Tegnap mi is kint voltunk este az Auchanban úgyhogy meg tudom erősíteni Csirkesz árait! Kép Mi sem vettük meg, mert csak 56 és 68 méret volt. Ki tudja a babus mekkora lesz... Ja, és nagyon "télies" szerkó, /hosszúujj, kesztyű/ ki tudja, mikorra tudná hordani....
Viszont vettem leértékelve cicifix betétet egy dobozzal, és leértékelve 1200 FT-ért egy "atkamentes" /50 mosásig/ gyerekpaplant, ami még viszonlag sokáig télen jó lesz..

Kollégám most panaszkodott, hogy februárban született csemetéjének júniusban vettek franciaországaban egy kupac cuccost (féláron, aminek nagyon örült)hitelkártyára. Még ki sem fizette a hitelt a gyerek már kinőtte a holmikat.. Majd megkapjuk mi Kép Kép Kép

Tali:

Szóval akkor legyen aug. 1.

Mostmár csak a helyet és a napszakot kell megszavaznunk.

Helyre a tippem a következő:

Piknik a Margit szigeten vagy a ligetben. Ha véletlen rossz idő lesz akkor be tudunk menni egy kávézó fedett teraszhelységébe, vagy beülünk ott valahova.

Piknik előnye: kellemes kötetlen hangulat, jó levegő, nincs cigifüst. (kávézóban ez szinte kizárt.)
hátránya: cuccot cipelni kell /kaja, pléd, stb.,/, 2 betűs problémák, kutyák (?)

Napszakot úgy kéne választani, hogy aki esetleg csak gyerekkel tud eljönni annak is megfeleljen (etetés, alvás, stb. szempontból). Nekem mind1 teljesen. Kép Egyenlőre! Kép

Macs
maccs

Cat!

A férjekre érdemes hallgatni!KépKép
Ez tényleg nagyon bosszantó tud lenni, hogy nálunk sokminden ennyivel drágább, pedig a jövedelmek meg ált. jóval a kintiek alatt vannak. (Mondjuk pl. a Burda szabásminták nem, de ki is venne meg 6-7 Euróért Mo-n egy szabásmintát?) Ugye a másik bosszúság, hogy itt ráadásul a kismamákon külön is meg akarnak gazdagodni (lásd kismama és babaruhaárak, gyerekciőárak, babafelszerelések, gyerekjátékok).

A babák az első pillanattól tudnak inni pohárból, persze azért nem olyan szinten, mintkésőbb. Meg mivel nem lehet nagyon dönteni nekik (majdnemhogy abból is nekik kell kiszívni) sokkal több időt vesz igénybe, mint a cumisüvegből itatás addig, amíg a baba és mama együtt bele nem jön. Viszont szoptatási szempontból egyértelműen jobb, és elvileg a kórházban sem szabadna cumisüvegből kapnia a pótlást (ha már szükség van rá), hanem kispohárból (azért egy csecsemős ugye nem tapasztalatlan anyuka). Persze itt azért vannak megint más helyzetek (pl. koraszülött babák).
Egyébként én a legelső nap, amikor hazamentünk, és nem ment a szopi, a lefejt tejet kiskanállal adtam oda Beninek.Ilyenkor még nem olyan nagy az igényük, sikerült így is eleget kapnia arra az egy étkezésre, aztán persze később megtanult szopizni.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Motiot!
Köszi a biztatást! Én is remélem, hogy a picurkám jól érzi magát! Folyton mocorg, nem is csodálom, hogy keményedek. Ezt még a dokim is mondta, hogy egy nagyobb mocorgástól is keményedhet a poci, hát bennem szinte mindig nagyon mocorgás van. Apuci meg is van ijedve, hogy ha kint is ilyen lesz akkor mikor fog aludni?! Próbálom nyugtatni, hogy valószinűleg ez nem függ össze, legalább is én is reménykedek!

Én sajnos nem ígérem magam a talira, mert a keményedéseim miatt képtelen vagyok hosszútávon ülni, meg hát nem is tudom, hogy el tudnék-e menni!

Györesz

Kép
Kép
györesz

MacsKép

Margit sziget nekem szimpi. Pontosabb időpontot tényleg javasoljanak olyan anyukák, akiknek már gyerkőchöz kell igazítani a programot.

A piknik szabadon választott legyen, vagy előre beszéljük meg, hogy ki mit visz?

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Ma voltam uh-n. Lattuk megint hogy tuti fiu, most volt a ferjem is eloszor velem. Aranyos a pici, bpd:79mm, suly 1460g.
MIvel dietam (csak egyeni) ellenere is hiztam sokat a honapban (4kg) megkerdeztem a dokit hogy a zoldseg gyumolcson kivul mit egyek. Erre azt mondta hogy a zoldseg oke meg az alma, de pl dinnyet tilos. Most olvastam hogy masnak is mondtak. Azert furcs mert en eddig dinnyevel fogyiztam es most azt mondjak hogy sok benne a cukor es attol hizok? Ti ezt elhiszitek?
Mindenesetre azota nagyon kivanom a dinnyet es enni is fogok. En mar beletorodtem hogy hizom es ettem egy gyrost is. Ez is jol esett. Gyomoeregesre madox(nem olvashato a doki irasa) szirupot kell vennem.
csengo
29+6

amilyen lelkesen betartottam minden szabalyt az elejen olyan lazado lettem, meg lehet hogy kremest is eszek mar fel eve kivanom ugyis a sutit.
Vendég

Sziasztok ôszibabás Kismamák!

Én tegnap regisztráltam a babanetre, teljesen új vagyok, de örülök, hogy megaláltalak Benneteket. (Eddig az nlc-n mászkáltam, de az egy elég nyavajgós társaság, valakinek mindig fáj valamije...) Mi 24 hetesek +6 naposak vagyunk, okt. 22-re írtak ki. A Szt. Imrében fogunk szülni Bálint Sándornál. Eddig minden nagyon szépen és jól zajlott nálunk, bár néha felbosszantottak egy-egy vizsgálattal, ill. tegnapelôtt kiderült, hogy kicsit magas a terheléses cukrom. Ennek nem örülök, de majd úgyis megmondják, mit tegyek. A Belvárosban lakunk, de aug. kp.-én kijjebb költözünk a IX. ker.-be, ott talán több a zöld, meg a levegô. Még annyit, hogy járunk Raffai Jenôhöz anya-magzat kapcsolatanalízisre, és bár tudom, hogy eléggé megoszlanak a vélemények róla, nekünk nagyon bejön. Babucról még nem tudjuk, hogy mit hord a lábacskái között, eléggé titkolózik, de igen szépen mocorog, Kispapával minden este pocakoznak: a férjem a pocakomra teszi a kezét, Baba alábújik, és beszélgetnek, meg néha üldözôset is játszanak.
No, hát ennyit rólunk, és bocsi, ha kicsit hosszú lettem volna.
Bori
lbori

Kata, Trompipi, CsirkeszKép

Nagyon csini kismamák vagytokKép

Csengo,

Szerintem is egyél dinnyétKép Én hiszem azt, ha kívánja a szervezet, akkor kell is nekiKép Nehogy a végén még oda jussunk, hogy csak füvet ehetünkKép HAJRÁ DINNYE, FAGYI, STB.!

Csirkesz,

A tegnapi WC-s baleseted nem semmi. Igaz, hogy az ember jókat kuncog rajta, mert olyan viccesen adod elö, de azért vigyázz Magadra!Kép
Tegnap egyébként én is alkottam megint. Bababútorokat nézegettem és mit sem sejtve kinyitottam egy szekrényt, erre rámesett egy polc. Szerencsére csak a combom és a nagylábujjam sérült meg, de belegondoltam, mi van, ha a pocimra esikKép

Körömvágás, szörtelenítés,

Nálam a körömvágást kispapa bevállalta. Még jobban csinálja, mint énKép A lábszáramat még le tudom vágni géppel, de a fazonnal már vannak gondok. Néha elég csinire sikerülKép

Moncsi
minike

Bori,

Üdv. a csapatbanKép
minike

Györgyesz!
Nekem okt 31,az vasárnap.Tehát akkor leszek 40 hetes.okt 30án 39+6 leszek
pénteken 39+5
Nos ma péntek van...Tehát a táblázat szerint és szerintem is ma 23+5 vagyok.
Ha Te szombaton 30-án vagy 40 hetes,akkor ma csak 23+6 vagy és holnap 24..
Legalábbis én így gondolom...Lehet tévedek,de eddig a doki is mindig ezt mondta..
A dinnye kérdés elkeserít.Tényeg ennyire hízlal,én odavagyok érte...Mondjuk most az őszibarackért is odavagyok..
LBori!Üdv a csapatban!
Első babó lesz??
Üdv Ibolya
ibolyka

Csirkesz>
a paradicsom stb mivel eszed? MAgaba vagy kenyerrel?

Bori, udv a csapatban. Azert mi is nyafogunkKép

csengo 29+6
Vendég

Sziasztok!

Húúú, de sokat írtatok...persze ez nem baj!!

Trompipi nagyon szép vagy az esküvői fotón!!!, Csirkesz neked meg nagyon rendben van az alakod, tényleg csinos vagy. Simán girincre vághatnád magyar nemzeti fittmaminkat Rubint Rékát. Kép Tök jó, hogy rakunk fel képeket, mert rájöttem, hogy láttalak egyszer (azért csak egyszer, mert én többször nem voltam) az Aranytízben tornaórán. Mellettem tornáztál kék dresszben. Ugyi, van kék dresszed?!

Moszi, a baba súlyát illetően én ezekre nem nagyon adok, mert a dokim mondta, hogy mindegyik gépbe más értékhatárok vannak betáplálva. ez vonatkozik a baba korára is. nem mindegy, hogy mondjuk német babák átlagméretei vannak betáplálva, vagy japán, mert ugyi a japánok sokkal kissebbek. Szal ezekre nem kell adni. Meg azt is mondta a dokim, hogy lehet, hogy most nagyot nő a baba, aztán a következő hónapban jóval kevesebbet. Viszont Te is nagyon csini vagy!!!

Lányok a Margit sziget nekem is szimpi!!!, és én is tudok alkalmazkodni a több porontyos mamikhoz.

Kezdek bepánikolni, hogy én még nem vettem semmit., na jó egy báránykás tányérkészletet Kép , mert erre baromi nagy szükségem lehet az első hetekben Kép) Írtam Apának egy sms-t, hogy most azonnal jöjjön értem, én kinyomtatom, hogy mit kell venni, aztán uccu fussunk vásárolni.

Én is eszem minden nap dinnyét, mert megérdemlem!!! Kép

szép hétvégét mindenkinek!!!

puszi kata
katta

BoriKép

Üdv NekedKép Néha mi is panaszkodunk ám, de szerintem itt a lányok nagyon pozitív gondolkodásúak, sokat segítünk egymásnak.
Most szerveződik egy találka is, gyere majd el, ha tudsz, illetve ha lesz kedved.

Jó pocakosodást!

MoncsiKép
Vigyázok én magamra, de a körülmények a szokásosak, mindig szövetkeznek "Murphy"-vel, és összejátszanak ellenemKépKép

CsengoKép
Ha a diéta sem használ, és tényleg ennyit gyarapodsz egy hónap alatt, akkor szerintem továbbra is figyelj oda, de ne legyél túl spártai. Minden gyümölcsöt dícsérnek, főleg a vízhajtó hatásuk miatt is. A dinnye meg főleg vízhajtó hatású, tehát ha kell egy jó indok a dinnyeevéshez, hát ez az lehetKép
A gyros, krémes is érthető. Nem árt néha egy-egy ferde napot tartani, de azért próbálj meg kitartaniKép Biztosan nem véletlenül van az a diéta! Tudom, hogy nem ezt akartad olvasni, úgyhogy bocs, ha okoskódó voltamKép

Most pedig ÉLJEN itt a hétvége, irány a lazulásKép

Csirkesz
(+ tomboló, rugdaló, hasat-belülről-igencsak-boxoló kis Botond)

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Bori Kép
Üdv közöttünk. Én is Szent Imrés vagyok.

Dinnye KépNekem kifejezetten ajánlották, mert jó vízhajtó hatású. A cukortartalmáról meg tudjátok csak annyit gondolok, amit már a kilókkal kapcsolatban milliószor megbeszéltünk, hogy nehogy már fogynunk kelljen a 40. hétre!!!!

Edit
Kép

Kép
reditke

CsengoKép
Nem vagyok nagy kenyérmániás, úgyhogy inkább nem eszem. Még a paradicsomhoz sem. 2 db pari + 1 pohár kefír + 1-2 gerezd fokhagyma, és már jól is laktamKép

KataKép
Egyberészes dresszem van (turisKép), de az fekete, Viszont volt, hogy kék pólót vettem fel rá, amíg a meleg le nem vetette velem.

Na most spurizok, mert férjemuram lent vár a kocsiban, és úgy tudja, hogy csak pisilek, és wash&go (megmosom a kezem és már megyek is)

Csók mindenkinekKép
Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!
Akkor eljen a dinnye. Kremest nem eszek mert csak neha kivanom es altalaban hanyingerem van a nagyon edes dolgoktol.
Dietazom tovabbra is, azert eszem olyat is hogy gyros, de a dinnye vagy a barack megvonas mar nem lesz. Mostmar nem hiszek el mindent amit mondanak.

Jo hetveget mindenkinek,
csengo
Vendég

Gyümi ügyileg én is azt halottam, hogy a jó magyar termékekben bizony-bizony jó sok gyümicuki van, ami azért kalóriát is jelent. (diabetesek nem is ehetnek ám csak nagyon módjával...) Dinnye meg aztán viszi a prímet, de

KITÖRÖDIK VELE HA FINOM ?! Kép Kép Kép

Fazon: Elutazás előtt ugye mussszály volt hogy borizzak, apócát kértem meg, hogy "nyírja meg a birkát"... Mondanom se kell hogy a borotválkozás vége egy kis malackodás lett.. Kép Lehet hogy az ilyen akcióknak köszönhető a 2100 ?! ;)

Bori, üdvölet tinéktek! Kép

Macs
maccs

JA! És fürdés ügyileg:

Aki még bele mer menni természetes vizekbe, ajánlom a Dorogi bányatavat, van kiépített strandja WC-vel, büfivel, biciklitárolóval, mindennel, amivel kell, tiszta mert bányató (viszont mély és picit hideg) alig járnak oda, főleg csak a helyiek, és kőkemény 240 FT/fő a felnőtt belépő ára! Kép
maccs

Most hétvégén a festés után ha nem leszek teljesen kipurcanva, levezetés képpen kimegyek a szigetre és lemeozom a terepet, keresek valami jó kis tisztást.. Kép Megnézem hogy lehet a folyó és egyéb ügyeket intézni a környéken.
Ha ki leszek purcanva akkor csak a jövő héten.. Aug. 1-ig van idő Kép

Ha gondoljátok lehet egyéni uzsi kosár megoldás, de csinálhatunk olyat is, hogy ki-ki a specialitását hozza és úgy dobjuk közösbe. Innivalót mindenképp egyénileg kéne rendezni, mert egyben elhozni sok, autóval meg macerás bejutni a szigetre.
/Hacsak nincs valakinek behajtási engedélye.. ?/
maccs

A Margit sziget nekem is OkKép Gyakran sétálunk ott a párommal.Vihetnénk pokrócot is.
Lbori Szia!Kép Üdv az őszi csapatban.
Én a dinnyéről csak álmodozom, nem szabad a cukor miatt, helyette őszit eszem, és kovi ubitKép
Már szépen összepakoltam a lakásban, holnap jönnek a festők, úgyhogy egy pár napig nem leszek
A gépet is máshová helyezzük, mert most épp a babaszobában vanKép Mondjuk hamar megtanulna fórumozni a babóKép
Noémi
31+5
fantikbaba

Sziasztok!

Épp most mondta nekem is a szomszéd néni, hogy a dinnyét nem ajánlják, mert cukros. Na én két nap alatt majd egy egészet bevágtamKép Lehet, hogy nem jól tettem?Kép

Pohárból itatás: én is úgy voltam a fiammal, hogy kezdetektől fogva kiskanál vagy pohár, cumisüveg nálunk is azért volt, hogy legyen miben tárolni a teát. Csirkesz: tök jó, hogy már akkor így állt hozzá anyukád a cumisüvegezéshezKép

Maccs: nekem is jó az augusztus 1!!

Bori: üdv a csapatban, jó, hogy idetaláltál! Érdekes, amit írsz az NLC-ről, mert én is szoktam ott az egyik topikba írni, de nem vettem észre, hogy nyavalygósak lennénekKép
Itt is felmerülnek problémák, és igyekszünk mindig megnyugtatni a másikat. Azért remélem, jól fogod érezni magadKép

Lau
28+3
lau

Ibolyka,
elsô baba lesz, igen.

És persze, én is szoktam nyafogni, fôleg tegnap nyafogtam, mert borzasztóan sajnáltam magam, hogy vége a nasizásnak, fagyizásnak, és számolgathatom majd a szénhidrátokat, meg a kalóriákat, mindezt annak ellenére, hogy eddig összesen másfél kilót "híztam". Jó, mondjuk elég erôs alkatú vagyok amúgy, szóval van mibôl építkeznie a babának, de ennek ellenére a védônô szerint is elégedett lehetek magammal. A pocakom sem nagyon nagy, sôt ha akarom, és olyan ruhát veszek fel, nem is látszik.

Mikor lesz a találka, és hol?
És amúgy nem tudtok olyan jógázós helyet, ami nem tart szünetet nyáron, du. 5 után kezdôdik (mert dolgozom)?

Bori
lbori

Bori: le a kalappal, hogy csak 1,5 kilót híztálKép

Maccs, Noémi: kicsit irigykedem, hogy nálatok már most lesz festés, ez nálunk majd csak tavasszal lesz, akkor lesz kialakítva a másik gyerekszoba is.

Megyek, ledőlök kicsit, mert hihetetlen módon lelassít ez az idő..

Lau
lau

Lau: nem minden topikban nyavajgósak, csak a 2004 ôszi babásban. És valóban vannak kisebb-nagyobb problémák mindenhol, az biztos, de ott valahogy nagyon pesszimisták is összeverôdtek. Bár biztosan jó anyukák lesznek, csak aggódósabbak, mint én.
lbori

Lau!

Ne nagyon irigykedj! Kép Majd rájössz, ha nálatok lesz, hogy nem is olyan jó móka.. Kép De ha szeretnél festeni, szívesen látunk segítség képpen! Kép Kép Kép

Noémi!

Ja! Hát így könnyű ám! Mással végeztetni a piszkos munkát! Mi magunk festünk! - Igaz hogy csak 30 nm-t ! Kép Kép Kép

Bori!
Aug.1. Margit sziget. Piknik.
A többi részlet "szervezés alatt"

Macs
maccs

BoriKép
Üdv. itt a topikban. Nagyon ügyes vagy, hogy csak 1,5 kilót híztál. Én is csak 3kg-t híztam, igaz ikrekkel, de hatalmas a hasam. Nem tudatosan, de nincs valami jó étvágyam. Amit kg számra eszek, az a gyümölcs, így hiába is próbálnának tiltani erről nem tudok lemondani.Kép Dinnye, őszibarack nyammi....

NoémiKép
Jó festést Nektek. De a festés utáni takarítással óvatosan bánj.

MaccsKép
Nektek is jó festegetést!

A szőrtelenítés utáni malackodássalKép óvatosan bánjatok, mert én C2100-al szigorúan el voltam a szextől tiltva.KépKép Tovább nyílik tőle a méhszáj.

Na megyek, mert főtt kukoricát csinálok. Imádom!!!

Pusza
Cat
25+5

Cat
Kép
cateye

MaccsKép
Hát nekünk az egész lakást kell, plusz konyhai csempézés, bojler csere fullosanKép
Egyedülaz ablakokat festem én, persze maszkbanKép
Noémi
fantikbaba

Noémi!

Nekünk a 30 nm = az egész lakás! Kép
/Szoba + konyha szerű vmi+ fürdő./ Na jó, csempe és bojler csere nem lesz

Azért mindenesetre hajrá! Majd hétfőn megbeszéljük az élményeket! Kép

Ahogy magunkat ismerem nekünk lesz bőven, de ahogy a magyar iparosokat ismerem, nektek is! Kép Kép Kép Bár lehet hogy ezen Te nem nagyon fogsz tudni nevetni Kép

Cat, az még azelőtt volt, hogy dokinál voltam. Majd szólok apának, hogy úgy borizzon legközelebb, hogy nem koncentrál arra, hogy melyik területen kalandozik! Kép

Húúú! Főtt kukori! Én is szeressem! De naon!

Ha benéztek a nyári topicra, ott ma 2 baba is született /születik/. Itt a hidegfront.... Nálunk is így lesz majd? Kép

Pusz mindenkinek, jó hétvégét, bírjátok ki a frontot!

Macs
maccs

Iboly!
Nem akarok veled vitatkozni, de hagy tudjam jobban! Január 23-án volt az utolsó mesim, tehát a 40. hét az pont péntekre esik, október 29.-re, viszont az orvosok úgy számolnak, hogy az utolsó mesi napjához hozzáadnak 7 napot (az 30) és a hónapból levonnak hármat (vagyis október).
Szóval korong szerint október 30.-ra vagyok kiírva és mindig pénteken töltöm be a hetet, de a születés kalkulátor szerint ami pont 40 hetet számol az szerint október 29. a szülés dátuma, de akkor is pénteken töltöm be a heteket!
Nem tudom, hogy értetted-e, de ez van, tehát én ma betöltöttem a 24. hetet!!!

Bori!
Üdv a csapatba!

A védőnőm nekem is azt mondta, hogy ne vigyem túlzásba a gyümölcsevést, napi 1/2 kilónál ne egyek többet!

Györesz 24+0

Kép
Kép
györesz

Györgyesz!
Kérlek ne kioktató stílusban...Én hiszek Neked,a Te dokid így számolt,az enyém,kicsit másképpen,hisz Ő arra is figyelt,hogy február 29 napos volt.Ennyi..Ha neked 23-án volt az utolsó mensid,akkor nem 30-ra,hanem 29-re kellett volna kiírnia...Nekem ugyanis 25-én vasárnap volt az utolsó..Ezért vagyok 31-re vasárnapra kiírva..Neked,végeredményben egyben van igazad,ma vagy 24 hetes,de a dátumod nem okt 30,hanem 29 kéne legyen...Ennyi,szerintem ezen kár vitatkozni,lényeg az,hogy boldog kismamák legyünk..Én különben a táblázat alapján mondtam,oda okt 30-ra írattad magadat...Pedig 29 re kellett volna..
üdv Iboly
ibolyka

Sziasztok!

Maccs: nekem melegfrontra döntött úgy a fiam, hogy kibújikKép
Amúgy tényleg imádok festeni, nálunk is én festettem az ablakokat, ajtókat, de már 7 éve. Szóval, kissé már ráfér a felújításKép

Gyümölcs: legszívesebben túlzásba vinném, nagyon odavagyok érte, főleg a dinnyéért.Kép

Lau
lau

Iboly!
Bocsi, ha nem tetszett a stílusom, csak kicsit rosszúl esett, hogy Te jobban akarod tudni, hogy hol járok! De különben a dokik így szoktak számolni, nekem a védőnőm is így számolta és ezért mondtam az okt. 30-at. Mégegyszer bocsika! Végül is annyira mindegy, a lényeg hogy nagyon idő előtt ne akarjanak jönni a babócák!

A táblázatba írjatok át október 29-re!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Györesz, Iboly!

Györesz, mi már ismerjük egymást mert pont ugyanannyi idősek vagyunkKépKépKép Eddig csak olvastalak titeket, de most ebbe a számolgatósdiba beleszólok. Nekem is jan.23-án jött meg utoljára. A netes kalkulátor szerint okt.29-re vagyok kiírva. A Kismama magazin szerint okt.30. De ez csak a szökőév miatt van. De az az egy 1000%, hogy a fordulónap:PÉNTEK!!!!!
Szerintem semmi értelme számolgatni, hogy a másik épp hol jár. Az meg végképp hülyeség, hogy ezen vitatkoztok! Fogjuk rá ezt is a hormonokra!Kép

Üdv, Gigi 24+0

KépKép
gigi28

Sziasztok! Ma voltunk az Ikeában, végre megvettük a pelenkázós-komódot, itt a képe is, nagyon szép, igaz, még nem raktuk össze. De nem is ezt akarom írni, hanem azt, hogy nagyon fini tapintású (és szép világoskék színű) Irma néven futó plédet vettem 950 Ft-ért. Ezt simán ketté lehet vágni, beszegni mondjuk pelenkaöltéssel, és lesz belőle 2 db édi kis takaró a babusznak. Lehet kapni kifejezetten gyerektakarót (plédet is) 1490 ill. 1990 Ft-os áron. Na meg vettem egy 4 részes babaágynemű-garnitúráta, ami elég régóta akciós, asszem, 2490 Ft (párnahuzat, paplanhuzat, lepedő és vékony takaró van benne). Nagyon sok akció van most, ajánalom mindenkinek. Sajnos a babakádjukat most nem lehet kapni, pedig nagyon szép az is és csak 1490 Ft.

Üdv,
Andi
29+6
Kép
Vendég

Íme az Irma takaró 950 Ft-ért.Kép
Vendég

Na, a lényeg kimaradt. Voltam az Árkádban is. A La Halle-ban pár babadolog le van árazva 30-50%-kal, pl. rugik (elég csúnyák mondjuk, bár ez ízlés kérdése, inkább kisfiúsakat láttam), meg pár db. kombidressz. A legkisebb kombidressz méret 18 hónapos babára való, 2590 Ft volt 2 darab (hosszú ujjú), jó kis anyag és szép mintás. Ebből vettem is.
A Baby Bell-ben (szintén az Árkádban) leghátul nagyon sok dolog le van árazva. Rugik-kombidresszek, napozók, stb, szintén 20-30-50%-kal, mondanom sem kell, itt is vettem 2 rugit, kb. 1000 Ft volt darabja. (És az IKEA-ban finom a Svéd SÖR!!!!!!! - ezt nem én, hanem a férjuram írta most ide...Kép)
Nademármostaztán befejeztem az írást is, a vásárlást is, holnap még megvesszük a kiságyat és jövő hónapra már csak a babakocsi marad, meg magamnak pár dolog, pl. hálóingek.

Most mentem, mindenkinek lábikragörcs-mentes, nyugodalmas jó éjszakát kívánok!
Vendég

Gigi!
Köszi a támogatást! Én nem akartam vitatkozni Ibollyal, csak egy kicsit furcsáltam, hogy miért tudná Ő jobban, hogy mikor töltöm be a 24. hetet. Nekem eszembe sem jutott még másnak utána számolni!

Iboly!
Remélem nincs harag!

Györesz

Kép
Kép
györesz

Gigi,Györgyesz
Én nem tudtam,hogy Györgyesznek mikor volt meg utoljára..Én csak a táblázat alapján írtam,hisz a szerint egy nap van köztünk.Ha pénteken jött meg csak péntek lehet a forduló...Nem szombat,ellenben Ő azt diktálta be a táblázatba..Ezért mikor azt írta,hogy 24 hetes meglepődtem,mert én csak 23+5 vagyok,akkor ő 23+6 kéne legyen....Logikus,hisz nekem vasárnap,ezért vasárnap a forduló.Tehát az,hogy neki,nektek pénteken jött meg,egyértelművé teszi a dolgot..A táblázatban nem volt benne a mensi..Tehát,ha jó adat van ott fel se merűl az egész..És nem utánaszámoltam,hanem csak furcsállottam,erre kaptam egy számomra kioktató hangnemű megjegyzést..Nem tetszett..Én nem haragszom,nincs is rá okom.De,akkor sem esett jól.Hisz mind a ketten a pénteket mondjátok...Akkor miért szombatot íratott be?Ennyi,nem szeretnék ezzel tovább foglalkozni.Én csak örültem,hogy ennyire közel vagyunk egymáshoz,erre nem számítottam,hogy ilyen válaszban részesülök..De,ha esetleg bántó voltam Györgyesz ne haragudj,nagyon távol állt tőlem ez a szándék..
szép álmokat mindenkinek
u.i:eladtam a kocsimat,holnap megyek és,ha minden igaz megveszem a 9 személyestKépKépKép
ez a legjobb,hisz a minimum 4 gyerekkel,meg a párommal ebben már nem fértünk volna el.Most egy órája mentek el a vevők,leelőlegezték..Most ennek nagyon örülök..Na mégegyszer sziasztok,holnap csak este felé leszek..
pusza
Iboly
ibolyka

Iboly, Györesz, vita helyett inkább: éljen a dinnye! Kép

Kép

Kép
liv

Csirkesz, épp kefíres paradicsomot eszem, nagyon finom! Kép

Egy kérdés: természetes az, hogy mostanában szinte minden nap csuklik a babám?

Új és hihetetlen élmény nekem, hogy amikor mind a két kezem a hasamra teszem, egyszerre kezd el mozogni a baba mindenhol, az egész hasam hullámzik! Annyira jó érzés!

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Nagyon régen nem jelentkeztem, egy hete nem is olvastalak titeket, nem mondom, ráment az egész délelöttöm, mire behoztam a lemaradásom...

Eddig nagyjából tökéletesnek lehet mondani a babavárásom, csak az elmúlt két hétben vannak a babámmal vitáim elhelyezkedés ügyében. Képzeljétek, egyik nap arra ébredtem, hogy valaki majd' 10 cm-rel balra arréb rakta a pocakomat! Eleinte tök viccesnek találtam, mostanában már kevésbé. Néha úgy nézek ki, mintha a bal mellem alatt növesztettem volna egy harmadik mellett, valahol a bordáim magasságában. Ez a baba feneke. A baj az, hogy ilyenkor egzaktul a gyomromon csücsül,s nemcsak hogy levegőt nem kapok, de rettentően nyomja a gyomrom, amitől minden falat kínokat tud okozni. Plusz egyik éjjel annyira összepréselte a gyomrom, hogy a visszajött gyomorsavtól kis hijján megfulladtam... Ha a jobb oldalamon fekszem, akkor a gravitáció egy kicsit visszahúzza középtájra, de nem tölthetem a hátralevő heteket egy oldalon feküdve...

Egy kicsit a hízásról: így lassan betöltve a 34. hetet, 6.5 kg-nál tartok, amiből 2 kg az utolsó 4 hétben jött fel. Erre megkaptam a dokitól a szentbeszédet, hogy fogjam vissza magam, szénhidrát stb megvonás. Alapvetően valahogy telhetetlennek érzem az orvosokat a témában...
(Egy vizsgálattal korábban, amikor szintén 4 hét alatt sikerült kb. fél-egy kilót híznom a mérlege szerint, rettentően látszott rajta, hogy már készült a szokásos beszédjére, csak bennakadt a szó, mert ugye nem volt indok, hogy elmondhassa)

T.Andi! Rettentően csinos menyasszony voltál! Ugye jól tudom, hogy Te is a Bajcsyban szülsz? Úgy tudom, hogy nem jársz a terhestanfolyamra a kórházba, ezért úgy gondoltam, megírok pár érdekes infót, amit hétfőn halottam kinn a kórházban. Kismamák kérdéseire a szülésznő elárulta, hogy bizony így az év közepére a kórház kifogyott az anyagiakból, így nekünk kell vinni pl. pelenkát a babának. S az se ártana, ha a ruhát is mi magunk vinnénk, de ez esetben a mosást is oldjuk meg. Ja, és nem árt hétköznap délelőtt szülni, mert csak olyankor van a kórházban gyerekorvos, más időpontokban az újszülöttet a csecsemősök vizsgálják meg. Eme infótól kissé kiakadt a családom... Megyek még tanfolyamra, próbálok még infókat szerezni, hogy mi specifikus dolog kerülhet még elő.

La Halle-s vásárlás: vigyázzatok a méretekkel! Ott nem cm-ben, hanem baba korában vannak megadva a méretek, ami alapján azt állapítottuk meg, hogy a francia babák biztos 'törpék'. Vettem egy nagyon édes pizsama-rugdalózót sapival, amire az volt írva, hogy fél éves kor, itthon összemértem a méretét egy 62-es rugdalózóval, s csak leheletnyivel volt nagyobb...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Kormi! A 6,5 kg tökéletes. A doki meg le van ejtve. Vonja meg ő a szénhidrátot magátólKép

Tegnap vendégségben voltunk egész nap. Délelőtt a barátnőmnél, délután Miléna ovistársának volt bulija. Lányok jól kimerültek. Egy kicsit én is. Ma meg egész délelőtt takarítottam és most olyan szép rend és tisztaság van. És apa is segített.Kép

Táblát javítottam. Már úgy várom amikor a megszületett babáknak is csinálhatunk táblázatot.Kép

Kellemes hétvégét mindenkinek.

<pre>
NICK HETEK NAPOK BABA NEME NEVE SZÜLÉS IDEJE SZÜLÉS HELYE
Bellana 36 2 egy kisfiú Gergely 2004.08.05 Jávorszky Ödön kórház
Kormi 33 5 egy kisfiú Benedek/Domonkos 2004.08.23 Bajcsy kórház
Babs 32 3 egy baba Péter Johannes, Anna Catherina 2004.09.01 Máv Kórház
Betti 31 5 egy baba 2004.09.06 Toldi Ferenc kórház
Macs 31 5 egy baba 2004.09.06 Kútvölgyi kórház
Pocó 31 4 egy baba 2004.09.07 Dél-Pesti kórház
Noémi 31 3 egy baba Heléna/Alex 2004.09.08 Máv Kórház
Ildikó 31 3 két kisfiú 2004.09.08 Kiskunhalas
R.Edit 31 0 egy kisfiú Bálint 2004.09.11 Szt.Imre Kórház
Patricia 30 6 egy baba 2004.09.12
Beszti 30 3 egy baba Hanna/ 2004.09.15 Máv Kórház
Zsófi 30 1 egy kislány Rozi 2004.09.17 Sote 2-es Klinika
Brius 30 0 egy kisfiú Brandon 2004.09.18 USA Milwaukee
Csengo 30 0 egy kisfiú Miklós 2004.09.18 Szt.Margit kórház
Trompipi 30 0 egy kislány Lili 2004.09.18 Bajcsy kórház
Orsoly 30 0 egy kisfiú 2004.09.18 Sote 2-es Klinika
Alice 30 0 egy baba 2004.09.18 Kútvölgyi kórház
Bea 29 4 egy baba 2004.09.21 Uzsóki Kórház
Dino 29 3 egy kisfiú Bernát 2004.09.22 Schöpf-Mérei kórház
Kata 29 1 egy kislány Dorka 2004.09.24 Máv Kórház
Mágika 29 1 egy kisfiú Zoltán Tamás, 2004.09.24 Máv Kórház
Moszi 29 1 egy kislány Viktoria Anasztázia, 2004.09.24 Szt.Imre Kórház
Csirkesz 29 0 egy kisfiú Botond 2004.09.25 Uzsoki úti kórház
Momo 28 6 egy kislány Emese 2004.09.26 Szt.István kóház
Linato 28 6 egy kisfiú, egy kislány Ruben Márk, Lorena Liza 2004.09.26 Szt.István kóház
Laura 28 4 egy kisfiú Balázs Krisztián, 2004.09.28 Uzsoki úti kórház
G.-né Kriszti 28 2 egy kislány 2004.09.30 Mezőtúri kórház
Zsuzsa 27 6 egy baba 2004.10.03 Kistarcsa
Krisztinke 27 5 egy baba 2004.10.04 Péterfy kórház
Moncsi 27 4 egy kisfiú Gábriel 2004.10.05 Barcelona Institut Dexeus
Persela 27 3 egy baba 2004.10.06 Uzsoki úti kórház
Niki 26 5 egy baba 2004.10.11 Szt. Margit kórház
Judy 26 4 egy kisfiú 2004.10.12 Kútvölgyi kórház
Macsek 26 4 egy kisfiú Márk 2004.10.12 Szt.Imre Kórház
Bibi 26 2 egy baba Zsófia/Zsolt 2004.10.14 Szt.István kóház
Cateye 25 5 két kisfiú, Olivér, Sámuel 2004.10.18 Schöpf-Mérei kórház
Liv 25 3 egy kisfiú Dávid (Szonja) 2004.10.20 Kútvölgyi kórház
Motiot 25 0 egy kisfiú Ábel (Emese) 2004.10.23 Stuttgart/Németország
Eszter 24 2 két kisfiú Ferenc, Péter 2004.10.28 Sote 1-es Klinika
Szila 24 2 egy baba 2004.10.28 Péterfy kórház
Györesz 24 1 egy baba Norbi/Dorina 2004.10.29 Kútvölgyi kórház
Iboly 23 6 egy kisfiú Dániel 2004.10.31 Budai Honvéd Kórház
Marica 22 4 egy baba Róbert/Mariann 2004.11.09 Szegedi Klinika
Edina 22 3 egy baba 2004.11.10 Sote 2-es Klinika
Orsi 20 3 két kisfiú Máté, Levente 2004.11.24 Sote 2-es Klinika
Babóca 17 3 egy baba 2004.12.15 Schöpf-Mérei kórház</pre>
linato

Sziasztok!
Normális dolog az, ha néha fáj kicsit a mellem? Mitől lehet ez? Nektek is előfordul?
Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Szia, Kormi!
Igen, a Bajcsyban fogok szülni, és még nem voltam tanfolyamon. Van egy-kettő, ami augusztusban lesz és érdekel, ezekre mindenképp el akarok majd menni. Érdekes dolgokat írtál... Mondjuk nem gond, hogy vinni kell ruhát (a babusznak, gondolom). Mikor a lányom született, hihetetlen göncöket adtak rá a kórházban (igaz, az Debrecenben volt). Gondolom, angolpólyát kell vinni, vagy nem mondták? Az, hogy pelust kell vinni, szintén nem egy egetverő probléma. Elvégre a mi babánk. De az, hogy hétköznap de. szüljünk... Enyhén szólva érdekes. Reménykedjünk, hogy úgy lesz!
Te egyébként merre laksz? Lehet, hogy közel vagyunk egymáshoz és majd, ha meglesz a baba, esetleg mehetnénk együtt "sétáltatni".

Nagyon boldog vagyok, megvan a babaágy is meg a matrac is, meg egy ágynemű-szett is, mindent betettünk a szobába, mostmár csak azt várom, hogy leteljen ez a két hónap!!!

Üdv,
Andi
30+1
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?