Helló Mindenkinek!
Hogy vagytok?
Nekem sajnos mára rendesen megjött a pirim
, eléggé fáj is pocim, így hétfőn hívom is az ARO-t időpont miatt. Kíváncsi vagyok, mikorra adnak majd.
Jó lenne, ha el tudnánk most kezdeni a programot!
Telefonügyben óriási hírem van, persze ezt is csak halkan mondom el nektek: van vonalunk!!!
Mi is tudunk telcsizni és minket is tudnák már hívni!
Mondjuk nagyon idegesítő, bosszantó volt ez az egész cirkusz egészhéten a telefonvonallal kapcsolatban.
Hétvégén még semmi baja sem volt a telefonunknak, de vasárnap délután már a szomszéd néninél elment a vonal, amit aznap be is jelentettünk nálunk. Másnap, hétfőn reggel 8 óra körül felhívták a telefonosok a nénit, hogy megjavították a vonalat, működik a telefonja. Na, a néni felhívta örömében a fiát meg szólt nekünk is, hogy jaj, de jó működik már a telefonja.
Délelőtt folyamán telefonálni akartunk innen az irodából hivatalos helyekre, de sajnos szomorúan tapasztaltuk, hogy egyik telefonunkról se lehet hívást kezdeményezni, ugyanis mindegyik tök süket!
A néninél volt vonal, nálunk nem.
. Felhívtuk a telefonosokat, hogy most meg nálunk sincs. Délutánra lett vonalunk, de úgy, hogy csak addig, amíg felhívtunk valakit, bemutatkoztunk neki, még 2 szót szóltunk és kész el is ment a vonal.
Vagy aki minket hívott, az is csak bemutatkozni tudott, meg bemondani, hogy honnan hív, aztán kész megszűnt a vonal. Nagyon idegesítő volt
Hívtak minket az APEH-től is, a hölgynek sikerült is bemutatkoznia, de aztán a vonal elment. Tök ciki volt
Tisztára úgy jöhetett le, minta mi tettük volna le. Szerencsére a hölgy visszahívott és mp-nyi gyorsasággal kértem tőle egy elérhetőségi számot, amin 5-ször hívtam vissza, mert állandóan elment a vonal. Sikerült 5 telefonhívás alatt elmondanom, hogy rossz a vonalunk a 4-es metró építése miatt, de amint tudjuk, visszahívjuk.
Később vissza is hívtuk. Mindeközben a néninél ismét volt vonal.
Én a saját telómról próbáltam egy-két ügyet elintézni, Anyának viszont teljesen elromlott a telefonja (mert 2 héttel ezelőtt kint felejtette a kertben a zuhogó esőben) és mivel már hívni sem tudták, elment venni magának egyet. A hétfői napunkon tehát hol volt vonalunk, hol nem.
Kedden napközben egyáltalán nem volt vonalunk, csak este 3,4 órára. Aznap viszont már nemcsak a néninek, de más szomszédoknak is teljes süket lett a telefonja!
Szerdán mindenkinél tiszta csönd volt, nem volt semmi vonal. A ganggal szembeni lakásból is átszóltak, hogy nincs egyáltalán nincs vonaluk.
Csütörtökön nálunk az egyik telefonon egyfolytában foglalt jelzést lehetett hallani, míg a másik tök süket volt. A szomszédnéninek meg hol volt vonala, hol meg búgott a telefonja. Délelőtt levittem a szemetet, amikor kijött a szomszéd nénike ezt elmesélni. Éppen amikor mondja ezt a hol van vonal, hol búgó hang van szöveget, megérkezik az előttünk lakó idős nő, aki 2 hétig a telkén volt. Meséltük neki, hogy mi volt és hogy nincs vonal. Erre mikor bemegy a lakásába mondja nekünk, hogy ez érdekes, mert nála van vonal
(Na, most nem azért mondom, de a 45 lakó közül Ő az aki azt se hallaná meg, ha egy tank menne végig az udvaron, olyan süket. De Ő hallja, hogy nála van vonal!?!?).
Összenéztünk a szomszédnénikével, hogy ez, hogy lehet, hogy nála van, nálunk meg nincs. A szomszédnénike viszont lemeózta a süket nőnél a telefont és ott se volt vonal.
Hahhh……..csoda lett volna!
Az előttünk lakó idős hölgy nagyon nagyot hall, gazdag nyugdíjas, 200.000,-Ft-300.000,-Ft-ért vett magának hallókészüléket, de mindenki tudja, hogy elemet sajnál bele venni, így nem is használja. A postást is csak úgy hallja meg ha csönget, hogy valamelyikünk a postással együtt kiabál, dörömböl neki az ajtón, hogy küldeménye jött. De Ő hallja, hogy van vonal
Na, a lényeg, ami a lényeg, hogy ma reggel ismét betelefonáltam a központba, ahol azt mondták, hogy húzzak ki mindent a konnektorból, modemet, meg mindent és utána mindent dugjak vissza. Én ezt meg is tettem. Volt már ilyen, hogy miután mindent kihúztam és visszadugtam ismét működött minden.
Na, most amikor vissza dugtam mindent, a telefonok ugyanolyan állapotban voltak, a számítógépünk viszont ami eddig jó volt, teljesen elszállt.
Egyetlen egy ügyfél és magán dokumentum nincs rajta, olyan az egész gép, mintha most vettük volna és még semmit se mentettünk volna el rá. A számítógépes emberünket már hívtam, azt mondta sok melója van, de megpróbál a mai nap folyamán kijönni.
A telefonosokat ismét felhívtam, akik azt mondták, hogy 72 órán belül megcsinálják a vonalat. És képzeljétek el a telefonhívásom után 1 órán belül fel is hívtak, hogy jó a telefonvonal és tényleg jó lett, van vonalunk!!!
Tudjátok az volt a legidegesítőbb ebben az egész telefonvonalas problémában, hogy segélyhívást se lehetett lebonyolítani Mi van, ha tűz üt ki, vagy a szomszéd nénike rosszul lesz. 92 éves, tök jól tartja magát, de ha mégis rosszullet volna akkor mit csinál?