Sziasztok!
Red: klassz lehetett az állatkert. Nem tom miért olyan nagyokosok azok, akik ilyeneket kijelentenek, hogy minek ekkora gyereket elvinni állatkertbe..
Az ilyet nem szeretem. Minek szól bele más dolgába?
Nálunk a nagynak az volt az egyik 1. éves szülinapi ajándéka, hogy elvittük állatkertbe (Fővárosi). Nagyon élvezte ő is.
A kicsit is szeretném elvinni mostanság, ha tudjuk, mert már nagyon oda van az állatokért, főleg kutya macska stb.. Gondolom ott is végig visítozna örömében meg tapsikolna. Voltunk már valamikor tavasszal, valmi kuponnal bejutottunk, és akkor is hatalmasra nyitotta a szemecskéit, azt se tudta hova kapkodja a fejét, és a jegesmedve bemutató nagyon ász volt, meg a fókák, teljesen letaglózta, de persze hamar elfáradt még.
Hmm.. ha ilyen kultúrált lehet megfűzöm Apát, hogy legközelebb mi is oda menjünk. Úgyis van még egy kis kultúra utalványom ami év végéig jó.
Bár apa a Pécsi állatkertre esküszik, mert milyen gyönyörűűű - oda is szállít fagyit, de az nagyon messze van.
Ne gondolj a rosszra, minden rendben lesz a babóval és kész. Remélem az ismerősöd és a babucija rendbe jönnek.
Mi is elmentünk hétvégére. Bár a kicsi csüt. óta taknyos nagyon, de mellette egy kis hasmas és picit meleg a homloka.. gondoltam fogzik. Aztán elbizonytalanodtam, főleg mert két éjszaka alig aludtunk. Óránként felsírt. Először nem tudtam miért, mire hajnalban már hallatszott, hogy alig kap levegőt és szörcsög... Másnap is 2-3 óránként szívtam éjjel az orrát.. szóval elbizonytalanodtam menjünk-e. De mivel pénteken sem rendelt a doki stb.. meg apa is nagy nehezen intézte a szabit (mert ő bizony az ünnepek alatt is dolgozott, szombaton is kellett volna), így ne vesszen kárba. Ráadásul ismerősök hívtak meg és már mindent bevásároltak kerti bútorokat rendbetettek, csak mert minket vártak..
Végülis jól döntöttünk és remekül éreztük magunkat. Ja és két kutyájuk is volt, az egyik olyan, mint Hucth az egyik kopó másik eb című filmben. Mindkét kölök oda volt érte, olyan kis jámbor. Annyira megtömtek minket.. nem tom mennyit mutat a mérleg.
apa még este is nyafogott, hogy úgy fáj a hasa...
Mezőkövesden voltunk és megnéztük a Kisjankó Bori házát. Ez egy nádtetős vályogház, a padlója sárral döngölt. Nagyon érdekes népi házikó volt búbos kemencével, gyönyörűen hímzett vánkosokkal, szőttesekkel. Azt tudni kell, hogy Kisjankó Bori az az asszony, aki a Matyó virágok felét kitalálta és megalkotta. Kb. 200 féle virágot, Matyó motívumot ismernek, ebből 100-at ő alkotott meg. Mióta meghalt, azóta nem csináltak új motívumot. Gyönyörű volt. Mondtam a barátnőmnek (kolleganőm volt), hogy legközelebb, ha lesz idő és lehetőség, szívesen megnézném, sőt meg is tanulnék valamit abból a hímzésből.. Mondta, hogy ha mást nem talál aki megmutassa, akkor az ő anyukája még mindig varr, nem is akárhogy. Annyira szépen, hogy még mise terítőt is vele varrattak a templomba.
Az az rész, ahol ez a ház áll, több ilyen házikó van és gémeskút stb.. A barátnőmék is ott laktak az egyikben, fiatal korában. Az a rész már skanzen lett és nagyon érdekes volt ott sétálni, mintha vissza mentük volna az időben.
A hölgy aki Kisjankó Bori házában volt az ismertető, az a barátnőm szomszédasszonya + a Bori néni dédunokája, és a kicsit beleültette egy ülcsi nevű fonott valamibe.. abba tették a babákat. Képzeljetek el egy csuhéból meg kenderből fonott öblös kosarat, ami alul elől nyitott, itt kidugja a lábacskáit és az alja meg tányérszerűen elterül körülötte (hogy ne boruljon fel). Mikor látta, hogy feláll belőle, jajj hát már állni is tud, akkor neki már állcsi kell, az is van.. de végül azt elfelejtette megmutatni, mert rohannunk kellett.. záróra is volt meg féltünk elázunk.. Majd legközelebb.
A kicsit kivételesen (másokat nem szokott), beletette az bölcsőbe is, a pihe puha vánkosba.. ami üresen magasan kidudorodott, de vele jó mélyre besüppedt.. tetszett neki
Vannak fotók is, de nem annyira jó minőségben (telefon), megpróbálom feltenni még ma..
Ja és hát volt bográcsozás, szalonnasütés meg minden..
Kövesd is nagyon szép város és nem hittük volna, de még saját gimnázium és szakközépiskolája is van.
Lelkileg feltöltődtünk, de fizikailag fáradtabbak voltunk mint mikor lementünk mert aludni nemigen tudtunk. A lányuk ágya, amit kedvesen felajánlott nekünk nagyon kemény volt, keményebb mint a padló
, első éjszaka meg a nagy túrt le minket a francia ágyról..
Na, most mennem kell...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kchriske 2010.05.23 09:13-kor.