Sziasztok,
gyorsan bejelentkezem, mert holnaptól megint nem vagyunk. Bálinti lent van anyuékkal a Balatonon és megyünk mi is utánuk Abyvel. Kár, hogy ilyen vacak időt mondanak, de majd kirándulunk, gyönyörű helyre megyünk, Szigliget, meg ott van nem messze Badacsony, amit szintén imádok.
Prücsök: Azon a héten szívesen megyünk talira mi is, ha nem jön közbe semmi betegség. Akkor már Bálinti is itthon lesz.
Na el is olvasom a blogodat, hátha van valami beszámoló. Ez a kalandpark érdekel...
Boga: Hát én, mint a világ legrosszabban alvó gyerekének anyukája (kezet foghatunk) az elmúlt évek távlatából azt tudom Neked mondani, hogy nálunk a nagy áttörést az ovi hozta meg. Ott alszanak délben és kész. Nálunk a déli altatás cirka egy - másfél óra volt másfél éves kora óta ovikezdésig (illetve hát először bölcsi). Anyukámnál ha van ő ugyanezt következetesen végigszenvedte vele mindig. Anyósom nem. Nála a mai napig nem alszik délben, most volt ott egy hetet és nem volt neki hajlandó aludni. Pedig mostmár anyósom is látja, hogy nem lehet vele ilyenkor estére bírni, altatná, de a gyerek meg azt mondja neki, hogy: de nálad nem kell aludni. Ezt ő szúrta el. Nálunk is hiszti volt minden déli alvásnál. Ő nem alszik, nem pihen. Aztán azért csak becsaltam a szobájába, hogy gyere mesélünk és összebújunk. Aztán hoztam neki csőrös pohárban innit, azt megiszogatta, meséltem, simogattam. Felkelt, visszanyomtam, lelkére beszéltem. Nagyon kínkeserves volt az egész. És közben arra gondoltam, hogy most biztos valami kárt okozok a lelkében, hogy én akarata ellenére altatom. De muszáj volt, mert ha nem aludt, akkor délután olyan 5 órától már elviselhetetlen hisztis volt. Szóval megérte az egyórás procedúrát. Aztán a közösségben csinálta a többiekkel együtt, most a nyári szünetben sem volt gond, tudta, hogy ebéd után alvás van, már nem kell órákig kínlódni vele, 10 perc, két mese, simogatás és már alszik is. Én nem bánom, hogy következetes voltam és kitartó.
Rácsos ágy: nálunk úgy lett csere, hogy amikor Aby a pocakomban lett és elkezdtem vérezni, meg kórházba kerültem akkor mondták, hogy nem szabad emelni meg ilyenek, és hát muszáj volt valami megoldást, hogy ne kelljen beemelnem a rácsos ágyába. Elmentünk az IKEA-ba, együtt kiválasztottuk az ágyát, illetve ő már régen választott, mert sokat járunk az IKEA-ba, és volt egy berendezett szoba, ami nagyon tetszett neki, mindig ott bújkált. Na abból megvettük az emeletes ágyat. Az első perctől szerette, baj csak azzal volt, hogy nem értette miért nem aludhat még fent.
Edina: Szerintem a legfontosabb a türelem és a kivárás. Majd ha mindig száraz pelussal ébred, akkor leveheted róla. Nálunk a déli pelus az elmaradt már a bölcsiben, mert mondták az óvónénik, hogy mindig száraz volt és ezért levették róla és kész.
Nálunk is ugyanaz volt mint Prücsökéknél meg nálatok
, hogy a kaki sokáig a bugyiba ment még. De megfogadtam Prücsök tanácsát, mostam sokáig szorgalmasan a kakis bugyit, és egyszercsak nem kakilt bele, egy-két hónap volt.
Az éjszakai pelusát is úgy vettem le róla, hogy mondtam neki, hogy Bálinti te már éjszaka nem pisilsz? Akkor legyünk nagyfiúk és aludjunk bugyikában. Mondta, hogy jó. Raktam neki gumilepedőt a rendes alá, de soha nem volt baleset, mindig felébredt ha pisilnie kellett, de talán az elmúlt félévben összesen négyszer volt rá példa.
Ja, és nálunk azt mondták az oviban, hogy nem baj, ha pelusban alszik, sőt vannak olyan gyerekek Bálintiék csoportjában akik a mai napig pelusosok és nem csak alvásra.
Tündi: Hát nagyon drukkolok, hogy ne a klinikán köss ki akkor mégse, mert az azt jelenti, hogy időben jönnek a babák.
Örülök, hogy most minden rendben megy! (kop-kop) Gondolok Rád sokat!
Boga: Örülök, hogy jól sikerült apával az út kettesben.
ja, és múltkor nem válaszoltam, de én nem tudok olcsón Maxi Cosit, én végül vettem egyet a neten, egy Priorit a Teszveszen, alig használtat, rózsaszín barbisat 14ezerért. El se hittem.
Főzni én délelőtt szoktam, 10-kor alszik el Abigél, és akkor. De ugye ő még kétszer alszik egy nap.
hát én még egyelőre el se tudom képzelni, hogy egyszer majd megint kettesben megyünk apával valahová. Aby még mindig naponta 5x szopizik, meg éjszaka is kétszer,háromszor legalább.
Móni: Mi újság???? Mi van Tamás szívével?
Na megyek a dolgomra.
Szép napot!
Lilla