2009.08.29 20:38
Szerző: betty615
Éjfél előtt nem sokkal egy utazó kopogtat az angliai György és sárkány nevű fogadó ajtaján. Egy asszony nyit ajtót. A vendég megkérdezi:
-Kaphatnék itt ilyen későn valamit enni?
-Nem!-válaszolja a nő, és becsapja az ajtót. A férfi újra kopogtat. A nő kinyitja az ajtót. A vendég pár pillanatnyi gondolkodás után félénken megkérdezi:
-Nem beszélhetnék inkább Györggyel?
A titkárnő diktálás közben észrevette, hogy főnöke nadrágjának lecsúszott a slicce. Befejezte az írást, majd mikor kiment a szobából, az ajtóból visszaszólt:
-Főnök úr, nyitva a barakkajtó!
A főnök pár percnyi gondolkodás után rájött, miről van szó. Szerette volna tudni, mit látott pontosan a titkárnő, így viccesen megkérdezte tőle:
-Mondja Julika, mikor reggel észrevette, hogy nyitva a barakkajtó, látta a kommandóst is?
-Sajnos nem uram!-válaszolt a titkárnő.-Én csak egy szegény hadirokkantat láttam, aki két homokzsákon szomorúan üldögélt.
Anyák napján az egyik tévé riportere felkeresi hazánk legtöbb gyerekes családját. Egy roma asszony az illető, 18 gyereke van.
A riporter őszinte érdeklődéssel kérdezi:
-És egy apától van mindegyik?
-Hát a nagyját az apjuk csinálta, az apraját meg a nagyja...
Egy székely bácsika Budapestre utazik rokonlátogatóba.
Két hétig van távol, s mikor hazaér, a fia már várja a lovas kocsival az állomáson. Kérdezi a székely:
-Na fiam, volt valami újság, míg odavoltam?
-Nem volt semmi édesapám.
-Minden rendben van?
-Rendben édesapám.
Utaznak egy darabig csendben, de az öreget csak nem hagyja valami nyugodni.
-De fiam, biztos nem történt semmi baj?
-Ha már így kérdezi, hát eltörött a villa nyele.
-Eltörött a villa nyele? De hát hogyan?
-Akkor történt, mikor vittem a kutyát elásni.
Vitted a kutyát elásni? De hát mi lett a kutyával?
-Eltaposták a lovak meg a tehenek.
-Eltaposták a lovak meg a tehenek? Hogyhogy eltaposták?
-Megriadtak, mikor kigyulladt az istálló!
-Kigyulladt az istálló???
-Ki, mert átfútta a szél a zsarátnokot a nagyháztól!
-A nagyház is kigyulladt???
-Ki, és leégett, de a macska a hibás!
-De hát fiam, hogyhogy a macska a hibás?
-Mert feldöntötte a mécsest a nagymama ravatalán...
Egy jómódú polgári család egyik gyermeke véletlenül tanúja lesz, hogy az apja a cselédlánnyal hancúrozik.
Gyorsan megy, és mindenről beszámol az anyjának. Az anyuka magába fojtja dühét, és megkéri a kislányt,
hogy erről egy darabig ne beszéljen senkinek, majd csak akkor, ha ő kéri.
Pár nap múlva, egy családi esemény alkalmával összegyűlik a rokonság. Mikor már mindenki az asztalnál ül, az anyuka így szól:
-Ha már ilyen szépen összegyűltünk, Julika elmond nektek valamit!
Mindenki arra számít, hogy a kislány hamarosan elénekel egy dalt, vagy elmond egy verset.
Ehelyett Julika belekezd a történetbe:
-A múlt héten láttam, hogy apa odament a cselédlányhoz, és átölelte, megcsókolta, meg levette róla a ruháit.
Aztán levette a saját ruháit is, lefeküdtek a kanapéra, és apa bedugta a... a...
A rokonság az apukát nézi, aki rákvörös arccal hallgatja a történetet.
Ám Julika nem törődik bele, hogy elfelejtett valamit, és a diadalmas képpel figyelő anyukájához fordul:
-Anya, hogy is hívják azt, amit te szoktál szopogatni, mikor átjön a szomszéd Lali bácsi?!
"Beteljesületlen álmaid miatt ne mondd szegénynek magad. Az az igazán szegény, aki sohasem álmodott."