Szia Ananácska!
Először is gratulálok a második picurihoz, és üdv közöttünk!
Szerintem sehogy nem lehet megoldani, hogy ne emelj egy ekkora gyerkőc mellett. Próbálj meg figyelni arra, hogy sose úgy emelj, hogy előrehajolsz, hanem ahogyan azt kell: berogyasztod a lábaidat, és onnan emelsz egyenes háttal. Így nem a hasadat terheled, hanem a lábaidat. Egyedül ezzel tudsz védekezni a baj ellen, de szerintem nem lesz itt gond!
A rugdosódással kapcsolatban megint csak azt tudom mondani, hogy figyelj oda amikor csak lehet, hogy a hasad úgymond "rúgás távon" kívülre essen, de szerintem nincs még annyi erő egy 7 hónapos babában, hogy a rúgásával olyan nagy bajt okozzon. Nálunk is természetesen elő-előfordult, hogy megrúgott, de nem lett belőle gond.
Babakocsival kapcsolatban én az esernyőre csukható kocsit csak akkor ajánlanám, ha már tud önállóan ülni a fiad. (Egyébként hogy hívják?
) Ha igen, akkor jó megoldásnak tűnik. Amikor én annó keresgéltem láttam olyat, aminek van olyan pántja, amivel a válladra tudod akasztani. De hogy ki lehet-e nyitni egy kézzel, azt nem tudom.
Ha van még bármi kérdésed, írj!