Sziasztok!
Tegnap sajnos nem bírtam belépni. A profilomban módosítottam és letiltott a rendszer. Este pedig már erőm nem volt írni.
Tegnap előtt bicikliztünk Geri kis barátjával és családjával a körösparton. Már sötétben jöttünk haza.
Szóval egész délután ezzel ment el, de szuper volt nagyon. Csak a kikötőben Zsófikám belesett a vízbe, de gyors kikaptam. Szerencsére ott elég sekély a víz, és valahogy térdre esett, így a feje bele sem ért. Sőt csak jobban derékig ért neki a víz térdepelve. Talán volt vagy 20 cm a víz.
Nem sírt, csak meglepődött.
Pedig ott álltam mellette. Megbotlott és már csobbant is. De tényleg nagyon sekély a víz, azért merjük oda leengedni a gyerekeket.
De utána sem érdekelte, nem félt, ment tovább dobálni.
Tegnap pedig vendégeink voltak. Aztán vittük Gerit pizsamapartira.
Kíváncsi vagyok hogy aludt. Még sosem volt ilyenen.
Zsófi is alszik még délután. Talán 3 nap volt, hogy kimaradt. De olyankor nagyon nyűgös volt már este. Ebéd után picit még játszhat, de utána szépen megy az ágyába, berakom a rácsot és alvás van. Nagyjából el is alszik 5-10 percen belül. Nagyon gyorsan. És sokat is alszik, mert kb 3 óra mindig megvan. Biztos sokáig fog délután aludni, mert most nagyon igényli még. Este pedig fél 10 fele alszik el. Van, hogy 10. Most próbálom reggel kelteni, hogy mire kezdődik az ovi, beálljanak a korán kelésre. Gerivel nincs gond, ő nem alszik sokáig, de Zsófi, ha nem kelteném fél 10-ig biztos aludna.
A vasúttörténeti park a 13. kerületben van. Azt hiszem a nyugati után. Tatai út. Mi minden évben megyünk. Geri rajong érte.
Látom lelki szemeim előtt, ahogy Lolli rosszalkodik.. el sem tudomképzelni róla.
Zsófinak is olyan pofija van, hogy senki nem hiszi el, milyen kis ördög tud lenni néha.
Azért sikerült végül a ruháit átrendezni?
Én már túl vagyok rajta szerencsére. Már csak amiénk van hátra.
Naci belső hosszt majd mérek, csak nincs egy nacija sem kint. Köszi szépen. Én is viszem a nacit, amit mutattam. Remélem jó lesz Lollira.
Zsófi meg pocakosodott, mert ami van next melegítőszettje, szűk a naci. 22cm a dereka és elég merev ez a vastag gumi a derekában. Pedig Zsófi aztán tényleg sok nyers zöldséget és gyümit eszik.
90 napos.... én már csak nevetek azokon a sok zöldségeken, amiket dietetikusok tudnak összehordani. Azt pedig végképp a kedvencem, amikor a tv-ben olyan dietetikus adja a tanácsokat, aki jócskán elhízott.
Alapból hitelét vesztett, nem?
A húsból a fehérje olyan, mint a zöldlevelűekben a fehérje. Csak míg a növényből sokkal jobban hasznosítja a szervezet, addig az állati eredetű termékekből nagyon kevés bír felszívódni. Az állati eredetű dolgok erőssen savasítanak, addig a növényi dolgok lúgosítanak ( zömmel ).
De szerintem ne bukj ki ezeken. TUdod mit egyél, mit adj a családodnak, az pedig hogy más mit eszik, ne zavarjon. Mikor mi nem ettünk húst, sok kritika ért. Gabi 90%-ban nyers vegán. És azt hiszik, csak salátát eszik és répát ropogtat. Olyan ételkülönlegességeket csinálunk, hogy mind a 10 ujjúnkat megnyaljuk utána. A nyers torta nagyon finom, mint a nyers puding, ami tökéletes étel.
Én néha eszem már húst, de több évig nem ettem. Jobban voltam, mint most. Most agyaltam rajta, hogy újra nem eszem. A gyerekek esznek, nem tiltom őket semitől, de terelgetem őket, mert ha engednék, akkor csoki, édesség, stb... az mindig menne és gyümölcs annyira nem.
Méghogy Lollinál pimaszabb nincs? Akkor majd bemutatom Zsófit.
Tényleg nem rossz kislány, csak néha, de akkor nagyon. De így kerek a világ. ha mindig jó lenne, ott már gond lenne.
Majd megírom a répafasírt receptet, de gyors berakok egy mosást és lassan mennem kell a városba is.
Boa!
Nehogy elvessz megint? Bár tudom, most készültök.
Erikának jobb időt, mert látom esik Balatonon.
Puszi
Anikó