Sziasztok!
Viki!Nagyon szívesen,nem kell megköszönnöd,hogy a jó hírt meghoztam
Közös ismink,hát rájöttem nem csak egy van,hanem több is.Á.Szilvi az egyik,de az Apukáddal együtt dolgoztam évekig a Fundyban!
Én véleményem az iskolákról,óvodákról sok ismerősöm elmondása illetve saját tapasztalatom alapján:
Bartók...Khmmm sajnos nem tudok sok jót írni,a színvonal igencsak alacsony és a tanárokról sem túl sok jót hallottam ezidáig.
Kossuth:Sajnos az összevonás miatt elég sok pedagógus elment akinek nem kellett volna és úgy hallottam,sőt mióta oda járok angolra hallom is,hogy némelyik tanárnak sajátos véleménye van arról,hogy hogyan is kell nevelni...
Ady:Csak jókat hallottam róla,az országos kompetencia felmérés szerint kimagaslóak az eredmények (a többi gyáli iskola sajnos meg sem közelítette az országos átlagot...)Emellett Nekem az tetszik még,hogy itt van lehetőség arra is,hogy olyan osztályba kerüljön a gyerek ahol délelőtt 2órát tanulnak,utána játszás,szabad foglalkozás,majd délután ismét 2-3 óra tanulás,napközi és fél 5-kor haza.Így otthonra nem marad lecke ráadásul az óvodából kikerülve,ahol végülis szinte egész nap játszanak,nincsenek hirtelen kötöttségek.Éppen elég szerintem megszokni az új társakat,szabályokat,pedagógusokat...Persze ez egyéni vélemény...
Óvodák:
Tulipán:szép,új,új játék stb...pedagógusokat nem jellemezném inkább,mert megbízható forrásból tudom,hogy ami ott folyik az nehezen nevezhető gyerek centrikus nevelésnek.(barátnőm két gyermeke is oda jár,a 4 óvónőből kb.2 az akire azt lehet mondani,hogy jó,a másik kettő nem is való oda).Nekem nem az az elsődleges szempont,hogy új épületben új játékkal játszon a gyerek,mert nem azért járatom óvodába,de sajnos van akinek csakis ez a lényeg...no komment.
Liliom:A legrégebbi óvoda,gyálon ez volt az első.Régi udvar,épület és régi játékok(bár folyamatosan újítanak) de a pedagógusokról (nem csak a mieinkről,hanem mind a 9 csoportéról) csak szuperlatívuszokban tudok beszélni.Eléggé benne vagyok az ottani dolgokban ezért tudom,látom.
Kun Béla(Tátika):Ide tartozunk,majdnem mellette lakunk,nem hiába írattam Gyál másik felébe a gyereket....
Szóval Én ezen a véleményem vagyok.Bocsánat ha valaki szemléletét megbántottam nem állt szándékomban,de ez egy nyilvános fórum ezért leírtam,hátha mások tudnak belőle meríteni valamit...