Új privát üzeneted érkezett!

folyt. köv...

No, persze lenne,amit másképp gondolok, ha olyan szeretett hivatásom lenne, amiben kiteljesedhetem.Én soha nem találtam furcsának, ha egy hivatásában sikeres nő nem így gondolkodik, vagy esetleg így gondolkodik, de nyílván nem szakadhat ketté.
Egyik sem jó, vagy rossz megoldás, hogy ki meddig akar és/vagy tud otthon maradni, mindig a család, a gyermek, az anya igénye kell hogy meghatározza.
Hogy hogyan lehet a legjobb megoldást választani?Valószínűleg ez mindig csak utólag derül ki.
Látok a környezetemben olyan kisgyermeket, aki bár csak három éves és az anya otthon van vele, emelett pedig kisgyermekes környezetben is sokat forgolódik, sajnos a család összessége miatt jól látható(meg merem kockáztatni ezt a kifejezést, hogy :megjósolom), hogy a gyermekből egy soha életében minimális önállóságot nem mutató, irigy, sunyi felnőtt lesz, mert egész egyszerűen ilyen a környezete.Ebben az esetben mindegy, ohgy hat hetesen kerül bölcsibe, vagy 7 évesen iskolába.
És egy férfi a közvetlen közelemben,aki mindig sokkal nagyobb szeretetet kapott ,mint a testvére, hogy óvták, kényeztették(5 évesen került oviba), s mégis harminc évesen láttam zokogva pénzt kunyerálni a nála jóval rosszabb körülmények között élő(ámde sokkal jobban gazdálkodó)anyjától, hogy :jaj, hát Ő akkor hajléktalan lesz és megöli magát,ha nem veszi meg ezt vagy azt..
Döbbenten láttam azt a könyvcímet, azt hiszem Aarnika TE írtad ,a MÉrgező szülőket.Nem hittem ,hogy valaha találkozom még vele, egy rég elfeledett emlék került elő.
A megyei könyvtárban a könyvajánlatok között megláttam és ki akartam kölcsönözni, mert úgy éreztem ez rólam szólhat.Alsó tagozatos voltam, nem akarták odaadni...de végül megkaptam, elolvastam, de előtte is tudtam ,hogy a szüleim mérgeznek.

Betti írta és egyet értek vele:gőzöm sincs a gyereknevelésről, de meg fogom próbálni ,hogy olyan anyja legyek ,akit szeret, tisztel és ért.Mindig igyekezni fogok, hogy azokat a hibákat ne kövessem el, amikre mai napig emlékszem ,hogy a szüleim megtették.

Leda írta, s ezzel is egyetértek:a család, a környezet a legfontosabb,ez határoz meg mindent.Szeretni kell ,de nem megfolytani, mellette állni ,de nem rátelepedni.

Az országonkénti változó gyermekek és szülés körüli ellátási rendszereknél pedig abszolút szem előtt tartandó az kellene legyen, hogy az egyéni érdekeknek megfelelően választani lehessen, bármi is a lehetőség.

no ennyi.

KépKépKép
tünci28

Tünci

Amit irtál az annyira tökéletes! Én Barcival igy voltam, és sohasem éreztem, hogy rabszolga lennék. Sőt én nagyon szabad voltam. Én amikor Barci aludt megcsinálgattam a dolgaimat, aztán, meg csak Vele foglalkoztam. Gondoltam egyet beültünk az autóba és ki falura a nagyszülőkhöz, vagy a barátnőmékhez, akinek két hasonló korú fia van. Nagyon szerettem itthon lenni. Persze az uram sosem volt jóformán itthon, mert valahogy meg kellett alapozni a jövőnket anyagilag. De most Bogikával, már más lett volna. Most már Ő is lett volna csak egy-két nap dolgozott volna.

Kép

Kép
melcsike70

Ja és azt mellett még a lehetőségem is megvolt, hogy tudtam menni hetente egy-két nap dolgozni, az egyik szépségszalonba. Mert szóltak, hogy nem e segitenék be. Akkor indult és még nem volt nagyon vendégkör. De aztán lett. Most egész jól megy nekik az üzlet azóta is.

Kép

Kép
melcsike70

Én csak Barcival foglalkoztam, de azért próbáltam önállóságra tanitani, azt nem akartam hogy a szoknyám mellől ne lehessen elengedni. Talán sikerült, eddig legalábbis úgy látom.

Kép

Kép
melcsike70

[quote="tünci28"]f írta:tünci28olyt. köv...

No, persze lenne,amit másképp gondolok, ha olyan szeretett hivatásom lenne, amiben kiteljesedhetem.Én soha nem találtam furcsának, ha egy hivatásában sikeres nő nem így gondolkodik, vagy esetleg így gondolkodik, de nyílván nem szakadhat ketté.
Egyik sem jó, vagy rossz megoldás, hogy ki meddig akar és/vagy tud otthon maradni, mindig a család, a gyermek, az anya igénye kell hogy meghatározza.
Hogy hogyan lehet a legjobb megoldást választani?Valószínűleg ez mindig csak utólag derül ki.
Látok a környezetemben olyan kisgyermeket, aki bár csak három éves és az anya otthon van vele, emelett pedig kisgyermekes környezetben is sokat forgolódik, sajnos a család összessége miatt jól látható(meg merem kockáztatni ezt a kifejezést, hogy :megjósolom), hogy a gyermekből egy soha életében minimális önállóságot nem mutató, irigy, sunyi felnőtt lesz, mert egész egyszerűen ilyen a környezete.Ebben az esetben mindegy, ohgy hat hetesen kerül bölcsibe, vagy 7 évesen iskolába.
És egy férfi a közvetlen közelemben,aki mindig sokkal nagyobb szeretetet kapott ,mint a testvére, hogy óvták, kényeztették(5 évesen került oviba), s mégis harminc évesen láttam zokogva pénzt kunyerálni a nála jóval rosszabb körülmények között élő(ámde sokkal jobban gazdálkodó)anyjától, hogy :jaj, hát Ő akkor hajléktalan lesz és megöli magát,ha nem veszi meg ezt vagy azt..
Döbbenten láttam azt a könyvcímet, azt hiszem Aarnika TE írtad ,a MÉrgező szülőket.Nem hittem ,hogy valaha találkozom még vele, egy rég elfeledett emlék került elő.
A megyei könyvtárban a könyvajánlatok között megláttam és ki akartam kölcsönözni, mert úgy éreztem ez rólam szólhat.Alsó tagozatos voltam, nem akarták odaadni...de végül megkaptam, elolvastam, de előtte is tudtam ,hogy a szüleim mérgeznek.

Betti írta és egyet értek vele:gőzöm sincs a gyereknevelésről, de meg fogom próbálni ,hogy olyan anyja legyek ,akit szeret, tisztel és ért.Mindig igyekezni fogok, hogy azokat a hibákat ne kövessem el, amikre mai napig emlékszem ,hogy a szüleim megtették.

Leda írta, s ezzel is egyetértek:a család, a környezet a legfontosabb,ez határoz meg mindent.Szeretni kell ,de nem megfolytani, mellette állni ,de nem rátelepedni.

Az országonkénti változó gyermekek és szülés körüli ellátási rendszereknél pedig abszolút szem előtt tartandó az kellene legyen, hogy az egyéni érdekeknek megfelelően választani lehessen, bármi is a lehetőség.

no ennyi.

Annyira egyetértek veled....,. :wink:
szintus

Grácus sajnálom ami történt!!!:(((
Azthiszem mostmár te vagy ez a kiscsapat legfiatalabb tagja... :wink:
Képzeld nekünk is szeptember 16.-án lesz 3 éves a házasságunk! 8)
szintus

Sziasztok!

Tünci ismerek ott elég sok dokit és hát meg is van a véleményem!

Schland (remélem jól írom) Ő nem vette észre az első 12 heti uh, hogy nem fejlődik rendesen!

Berzsenyi a vetélésnél elkezdi, hogy ennek örülni kell! Nem tudom mi örülni való volt rajta!

Csetényiról csak jót tudok hozzá mennék remélem ő lesz mikor mennem kell!

Szintus akkor együtt ünneplünk majd! :wink:

Kép
grácus

Schandl,én Ővele még sosem találkoztam, Berzsenyi szerintem is elég pokróc természetű.
Csetényi, hát igen, nekem a szívem csücske :) , remélem holnap nekem se mond semmi rosszat.
Neked mikor kell menned?

Most ha minden igaz volt egy kis újítás a dokik terén, mert néhányan elmentek.

KépKépKép
tünci28

Hát ha jól számoltam akkor szeptember 2-án akkor leszek a 11. napon.

Igen 5 doki elment és csak 2-őt vettek fel a helyükre!

Miért mész holnap??

Jaj holnap már megyek dolgozni de nem akkarok!! :cry:

Puszi!

Kép
grácus

Ne törödjön senki ám vele, hogy én is irok, csak beszélgessetek mintha itt sem lettem volna.

Legyetek jók. Puszi mindenkinek!

Kép

Kép
melcsike70

Melcsike, ne bomolj már! :wink:

KépKépKép
tünci28

Betti:aminocentézis téma

Nekem 13 hetesen volt méhlepény biopsziám, a megvastagodott tarkóredő miatt.Nem volt kötelező, de erősen ajánlották itthon és szegeden is.És mivel a vett minta állítóleg nem mutatott tejlesen biztos képet, így megismételték 19 hetesen.
Szóval a lényeg, hogy orvosi javaslatra és 35 év felett végzik, és a 13 hetest először!Hisz, ha baj van, akkor mire is vár az ember még egy csomó hetet.És a méhlepény biopszia eredmény megvan 2 hét alatt, míg a magzatvízet tenyészteni kell, az 4-5 hét!
A beavatkozás maga gyors és nagyon fájdalmas.De persze olvastam már ellenkező véleményt is.Nekem mindkét esetben iszonyt fájdalmam volt, egész lentről szúrtak, szinte a szeméremdombról.Onnan felfele a méhen át.Brrr, még most is beleborzongok.Érzéstelenítés nélküli, UH-val követve.1 nap szigorú fekvés.
És a legnagyobb baj, hogy nekem automatikusan mennem kell 12 hetesen mintavételre, ha sikerül újra. :cry:

Léda:nem értek egyet, mert a vérvétel és az UH csak vizsgálat és bár vannak intézmények, amik a legprofibbak, de nem kromoszóma szinten vizsgálódnak.Hiszen a baba kromoszómáit csak a belőle vett mintával lehet megnézni, anyai vérből nem!

Kép
jázmin20

Jázmin.. bemásoltam ide az integrált teszt lényegét és hasznosságát, amiben tisztán le van írva, hogy kiknek és miért ajánlják és mit lehet az anya véréből megállapítani. Nyílván aki már eleve magas genetikai rengellenesség kockázatával esik teherbe, annak valszeg automatikusan ajánlják az amniót, ami viszont magas vetélési kockázattal jár. Így vagy úgy dönteni kell, egyik sem könnyű, ezért érdemes szerintem egy olyan genetikussal konzultálni döntés előtt, akinek szaktekintélye van.. És jelenleg Czeizelt Magyarorzágon senki sem übereli.. de ez az én véleményem..

[i]Az Integrált-teszt

A vizsgálat célja, hogy felismerje azokat a terhességeket, amelyekben a Down-kór vagy az idegcsozáródási rendellenesség elofordulásának kockázata magasabb, annak érdekében, hogy célirányosan javasolhassa a további diagnosztikai módszerek alkalmazását.
A vizsgálatnak orvosi szempontból két fő haszna van: Egyrészt ezzel a módszerrel a 35 éven aluli várandósoknak is lehetőségük van terhességükben a magzatuk Down-kór kockázatának becslésére. (Jelenleg a Down-kórosok döntő többségét ok szülik, mivel náluk nem történik magzati vizsgálat.) Másrészt a chorion biopsia (magzatburokboholy-vétel) vagy az amniocentesis (magzatvízvétel) 1-2 %, illetve 1 % körüli kockázatot jelent a spontán vetélésre. Nem könnyű olyan vizsgálatot ajánlani a 40 éven aluli várandósnak, amely nagyobb kockázatot jelentene a terhességre, mint a magzati rendellenesség kockázata maga.
Az ún. Integrált-teszt (Teszt) a Down-kór kiszűrésének leghatékonyabb módszere. A Teszt két vizsgálati lépésben kerül elvégzésre. Az első vizsgálat ajánlottan a terhesség 12. hetében (de a 10. és 13. között bármikor) végezendő, amely alkalmával vérvétel és ultrahangos vizsgálat történik. A második vizsgálat újabb vérvétellel jár, ajánlottan 15. vagy a 16. héten, de a terhesség 22. hetéig elvégezhető. Az Integrált-teszt a két vizsgálat részeredményeinek összevetésével határozza meg a rendellenességek előfordulásának kockázatát. Pozitív eredmény esetén a kockázat relatív magas a rendellenesség elofordulására és a várandósnak ajánlott a magzati kromoszóma vizsgálat (amniocentesis vagy chorion biopsia) elvégeztetése, amely módszerrel meghatározható, hogy a terhesség sújtott-e a rendellenességgel.
A Teszt első vizsgálata alkalmával két marker (jelző) kerül értékelésre. Az anyai vérben az ún. PAPP-A vagyis a terhességgel előforduló plazma fehérjének szintjét, illetve az ultrahangos vizsgálattal, a magzaton végzett tarkó-redő vastagságának (NT) mérése történik. A második vizsgálat négy jelző vizsgálatát foglalja magába az anyai vérben. Ezek az alfafetoprotein (AFP), egyesítetlen oestriol, inhibin-A (inhibin), és a human chorionic gonadotrophin szabad ß-egysége (free ß- hCG). Az összesen hat jelző komplex értékelésével és azok az anyai életkorral való összevetésével kerül a rendellenesség kockázata meghatározásra. Amennyiben a szűrővizsgálat eredménye pozitív a magzati kromoszóma vizsgálat - általában az amniocentesis - elvégzése ajánlott.
Az Integrált-teszt segítségével a Down-kórral sújtott terhességek 94%-a kiszurhető, amely találati arány 5%-os "téves" pozitív arány - magas kockázat kimutatását követően a kromoszóma vizsgálat nem igazol rendellenességet - mellett hozható. Pozitív eredménynek az 1:300 vagyis 0.3 % feletti kockázat minősül. Az Integrált-teszt magas találati aránya lehetővé teszi, hogy a téves pozitív eredmény 1%-ra csökkenthető úgy, hogy találati arány 85%-ra módosul.
A Wolfson Betegségmegelozési Intézet világvezető e szurovizsgálati eljárás alkalmazásában. Számos, a témával kapcsolatos nemzetközi kutatás vezetojeként, a kutatás-fejlesztés területén is elismerten kiemelkedő hírnevű.

vissza

Az Integrált-teszt fő előnyei

* A Down-kór kiszűrésének legbiztonságosabb és leghatékonyabb módszere.
* Magas találati arány, alacsony "téves" pozitív eredmény arány mellett.
* Egy vizsgálatba integrál minden releváns információt, amely lehetővé teszi a többféle szűrő módszer önálló alkalmazásából adódó ellentmondásokat.
* Kevesebb arányban fordul elő az oktalan aggodalom, mert amíg a szűrővizsgálatok többsége minden 20. terhességet tévesen pozitív eredménnyel szűri ki, az Integrált-tesztnél ez a "téves" pozitív arány minden 100. terhességre csökkenthető.
* Az AFP vizsgálatával megőrizhető az idegcsőzáródási rendellenességek és az Edwards-kórral (18 triszómia) emelkedettebb kockázatának kiszűrésének lehetősége.

[/i]

Kép
leda2002

Czeizelnél jártam pár hete, írtam itt is, és megyek vissza szeptember elején, mert megnézték az én kromoszómaállományomat is, mivel genetikai betegséget hordozok.
Engem kérdeztek, én csak leírtam a személyes tapasztalatomat Bettinek.

Kép
jázmin20

[quote="grácus"]. írta:grácus..Nyitott hasfal a belek a magzatvízben voltak a koponyatető nem ábrázolodott a szabad ágyálomány a magzatvízben úszott, és a végtagjaival is baj volt
...nagyon kicsi volt 50mm-es. 18 hetesnek kellett volna lenni de még csak 12 hetes volt
...Szővetant sem csináltak ...

kiderült, hogy PCO-m van meforalt szedek.

Grácus! Nekem elég fura, hogy azok után, amit itt leírsz, nem csináltak szövettant. Lehet, hogy el kellene kerülni az a dokit és/vagy intézményt, ahol ez így zajlott?

Van egy jó kis pcos-es lap, sok hasznos információ van rajta, és pozitív végkicsengésű tapasztalat is, ezzel a kórral kapcsolatban, talán érdemes böngészned egy kicsit!

http://www.pcos.hu

Nagyon fiatal vagy, legyél bizakodó!!!
aarnika

Sziasztok!

Amnio témában azt hiszem nem írtam ,hogy ne mtudok semmit hozzá fűzni a dologhoz,remélem sosem ismerem meg.

Az unokatesómnak volt, de Ő kapott érzéstelenítőt, anélkül elég borzalmas lehet.

Csajszik szerintetek nem lehetne mindig úgy beszélgetni, hogy senki se bántódjon meg, vagy értsen félre dolgokat?Attól ,hogy a legkisebb dolgoktól kezdve, nagy horderejű dolgokon át a különbözőség miatt más véleményen vagyunk,még lehetne felnőtt mód diskurálni, ugye? :wink:
Lehet, hogy ez most nem pont egy ide illő mondtat, mert épp kevésbé van aktualitása, de azért fontosnak tarton szem elé helyezni.
Továbbá elnézést kérek ,ha időnként nem reagálok mindenki minden hsz-ére,(mondjuk szerintem csak igen kevés esetben lehetséges ,hogy mindet aprólékosan kivesézzünk), de elég régóta ismerjük egymást ahhoz, hogy ez se legyen gond..szerintem..engem nem bánt, ha esetenként más számára, más mondanivaló több információt hordoz, vagy éppen több gondolatot indít el benne..s ez esetben nyugodtan hagyjon ki.. :wink:
El kell mondjam még azt ,hogy eléggé bánt(néha majdnem sért) ha bárki azt feltételezi, hogy emögött szándékosság van.Engedtessék meg, hogy alkalmanként figyelmetlen, vagy akár felületes olvasó legyek, vagy legyen bárki közülünk. :wink:

Szép napot mindenkinek!

KépKépKép
tünci28

Grácus! Biztos, hogy nem csináltak??? Mert szerintem ugyanabba a kórházba jártunk és nekem az elhalt magzatnál csináltak. Sőt mindenkinek csinálnak akit műtenek. Mondjuk vissza kellett menni a papírokért. Mostanában meg nem nagyon nyomtatnak ki leleteket. Nálam volt úgy, hogy rá kellett kérdeznem megvan-e már, mert a dokik nem nézték az előzményeket és akkor derült ki, hogy a gépen fent van.

Nem tudom mennyit jártál eddig orvoshoz, de ajánlom, hogy mindenre kérdezz rá, mikor hova miért kell menned, esetleg miért nem. Nem szabad arra várni, hogy majd úgyis mondja az orvos... Még a legrendesebb sem mindig figyel az ilyenekre.

Az említett orvosról eddig csak jót hallottam, a barátnőm együtt jár táncolni vele és ő is azt mondta nagyon szimpatikus. Ráadásul a PCOS a szakterülete.

Kívánom, hogy mihamarabb sikerüljön a dolog!!!
hettuli

Aarnika, Hettuli:Nekem sem csináltak, pedig műtöttek.Az ok egyszerű, nem volt vizsgálható állapotban.(darabokban tudták kiszedni, a pálcikák ellenére sem nyílt ki a méhszájam) Direkt megkérdeztem műtét után rögtön....:cry:

Tünci:helyes felvetés és teljesen jogos.Nem kell megsértődni minden apró hülyeségen, mert akkor most be lehet csukni az egészet.Nem mindenki reagál mindenkinek, nem mindenki szeret mindenkit egyformán.Ez ilyen egyszerű.De ez így teljesen normális.Ahány ember annyi féle.És pont.

Grácus:üdv itt és sajnálom a babádat!((()))

Kép
jázmin20

Jázmin, ez érdekes, mert nálam annak ellenére csináltak, hogy mire a műtétet megcsinálták én már szépen magamtól elvetéltem. Így az eredmény az volt, hogy nem találtak magzati szöveteket.
hettuli

Hettuli:igen, érdekes.De végülis mivel volt 2 mintavétel is, így teljesen biztosan megállapítható a betegsége.Persze ez rám igaz.

Kép
jázmin20

Ebben mondjuk igazad van!
hettuli

Helló Hettuli!

mi újság veletek??Mindig lemaradok rólatok!! :wink:

KépKépKép
tünci28

általánosságban mindig meglep ,hogy mennyire nincs azonos protkoll az eü. ellátásban Mo. különböző területein.

Hettuli, ha itt vagy, dobj egy privátot, légyszi!
tünci28

Itt vagyok :D !!! Privát és közterületen egyaránt!!!
hettuli

Mindenki , kinek hogy telt a hosszú hétvége?
Kicsit szomorkás vagyok ,hogy vége a nyárnak..bár még jó idő van, de ahogy közeledi ka tanítás, nekem az mindig a nyár végét jelenti..
Bár az is lehet, hogy a kisiskolások várják a tanévkezdést.

Melcsike, BArci várja?Szerintem ő szereti az iskolát, hiszen annyi sikere van.Akkor csak én vagyok szomorú a nyárvég miatt. 8)
tünci28

Helló csajok.

Mától megint meló volt, Vinyónak meg ovi, szegényemnek potyogtak reggel a könnyei, úgy megszokta, hogy itthon voltunk, hat hétig nem is ment oviba. Aztán persze jól érezte magát, délután meg lelkesen csicseregte, mi is volt.
Én viszont nem bírom felfogni és elfogadni, hogy bejárok a munkahelyemre, és nem, és nem, és nem itt kellene lennem. :(

Grácus, nagyon szomorú történet... :( remélem, sikerül úgy beállítani a dolgokat, hogy mihamarabb teherbe ess.
És nagyon jót fog tenni Neked, ha itt kiírod a bánatodat, van, hogy csak ez segít.
Férjed hogy viselte? És Te hogy érzed, mikortól lett könnyebb kicsit, már ha könnyebb lett?

Lyly, nem készültek képek a kirándulásról? Jó, hogy így azért valamennyire elterelődtek a gondolataid.
Bence élvezte?

Leda, teljesen egyetértek Veled ebben, hogy a légkör a legfontosabb, a szülők lelkülete, gyerek iránti figyelme, odaadása, fontosabb, mint hogy hány évesen ovizik. Mindenre van példa és ellenpélda.

Tüncikém, amit írtál az álmaidról, babázásról, otthonlétről, azzal kapcsolatban azt kívánom, így legyen, és minél hamarabb! Olyan szép, ahogy leírtad.
Az, hogy néha megbántódik valaki, előfordul a legjobb barátnők között is. Ha meg tudjuk beszélni, akkor jó (bár én épp nem vagyok egy ilyen mindent beszéljünk meg-hívő, de van, hogy ez segít.) Nem vagyunk egyformák, talán itt mindenki érzékenyebb is most, olyan nincs, hogy mindenkinek mindig minden tessen, és hát a véleményünk is különbözik, ez benne van a pakliban. Valamilyen szinten a női természetből ered.

Melcsi, a Barci egy abszolút önálló, talpraesett kiscsaj, ez látszott a talin is. És amiket írsz róla, nagyon kis érzékeny lelke is van, úgyhogy büszke lehetsz rá.
Írjál léci továbbra ide is, jó?
Ha addig mégsem, csütörtökön megy az erőátvitel. :cry:

Jázmin, mesélj, milyen volt a nyaralás? És hogy vészelted át a szombatot?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Ó, Szinit, most nézem ,hogy Grácussal egy napon van a házasságitok!Milyen kicsi a világ! :)

Grácus,ezek nicknevek, vagy igaziak?Mert akkor igencsak ritka nevetek van a férjeddel! :wink:
tünci28

Már nem a véleménykülönbség ered a női természetből, hanem hogy hajlamosak vagyunk felhúzni az orrunkat.

Tünci, hosszú hétvége: csütörtökön Vácott lófráltunk, pénteken volt az öhönözés, szombaton hússütés szomszédéknál, vasárnap meg Duna-partoztunk Gödön a sógornőmékkel.
Nagyjából ennyi.

A héten már dolgozol, ugye?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha,
teljesen igazad van..épp mondtam ma Bendének, ohgy szerintem nagyon érezhetően mindenki feszültséggel megvert időket él át, néha szomorút, idegeset..és ezért lehetnek.Viszont abban akkkkkkora igazság van, hogy a női természetből adódóan is lehet!!Pont ezért kellene könnyedebben venni a küszöböket, mert tudjuk magunkról!

Ahogy írtad, hogy az jár a fejedben, hogy nem és nem kéne ott lenned..egyszerűen nem tudok hinni benne, hogy ezt majd máshogy érezzük.még az utolsó munkanapomon is erre gondoltam, pedig akkor már egy éve volt..és mégis.Talán csak az vet gátat ennek az érzésnek, ha egyszer, majd amikor készen álltok, újra babát vársz...
tünci28

Igen Tünci, épp erre gondoltam, hogy én azt hiszem, hogy egyszer majd, ha elengedtem őket, kész leszek babát várni, de valójában talán akkor leszek kész elengedni őket, ha megint babát várok. Talán fordítottan indukálja egymást a két dolog, mint ahogy én hittem. És mindig itt cseng, amit a dokim mondott: "higgye el, hogy csak egy következő baba fog fátylat borítani rá". És ezt nem úgy értette, hogy akkor el lesz felejtve, minden benne van ebben a képben, hogy fátyol kerül a történtekre, attól ott vannak, csak áttetszőbben, homályosabban, nem olyan élesen és fájón.
Talán csak ez segít majd.
Azt hiszem, októberre bejelentkezem hozzá, és utánajárok, milyen vizsgálatokat kellene megcsináltatnom, hogy jövő tavasszal nekivághassunk esetleg.
De az is lehet, hogy a jövő héten már teljesen másképp fogom gondolni.
Épp Haslival beszéltük, hogy olyanok vagyunk mint az időjárás, szinte percről-percre változik a hangulatunk, az érzelmeink.
Hasli, gondolok Rád.

Utolsó munkanap? Már mielőtt eljöttél betegszabira?
Holnap mész dokihoz?

Zaha

Kép
Kép
zaha

Zaha, igen, én is arra értettem, az orrfelhúzásra. :wink:

Te, már annyiszor emlegetjük ezt a kaját ,hogy muszáj lesz megcsinálnom vmikor!ÚÚ, a Papusom császárian tudta elkészíteni!!!!!!!(zabaszmájli)

Nem, nem dolgozom a héten sem.

off téma: szerintetek a valódi tetteseket vették őrizetbe?Nem tudom, nekem olyan ez az egész, mnit annak idején a móri ügyben.. :? azóta már franc tudja hány gyanúsított volt, de valahogy mindig hibádzott a dokument..
tünci28

Abszolút egyetértek Veled Zaha!
Egyrészt egymást egészíti-támogatja ez a két érzés, az elengedés, a félelem, a vágy egy újabb babára...és nagyon is változékony.Valamikor jön egy érzés, ami már erősebb lesz, de az a másik vissza-visszarángat.Biztosan érzem, hogy igazi gyógyír tényleg csak egy sikeresen végződő terhesség lesz..hülye egy hasonlat, de mindennel így vagyunk, ami fontos és kudarcba fullad, előbb utóbb felállunk, mert fel kell és nekifutunk mégegyszer...
Ez is olyan ,csak közben minden megváltozott,átértékelődött és sosem lesz ugyanolyan semmi.
Kettévált élet.Előtte.Utána.
tünci28

Igen, arra az utolsó munkanapra gondoltam.Ma voltam dokinál,minden rendben, jó híreket kaptam, szó sincs már műtétről.
tünci28

Ma azt hittem tökön szúrom magam!
Átalakulás volt a munkahelyen, új intézmény vezetésére kerültem aug 1.től, gyakorlatilag csak más neve lett a gyereknek. Jogutódlással nem engedett meszűnni a Kincstár, táppénzzel kezdtem.
Ma felhívott a bérszámfejtő, hogy ja, mivel az ő hibájuk miatt kellett Apeh bácsinak egy összegben 120-at kitolni lakásvásárlás után májusban, minek okán munkáltató kölcsönt vettem fel, amit havonta levonnak, de mivel ott meszűntem, egy összegbe leveszik, ergo nem kapok fizetést augusztusra, ja és még mínuszban leszek, ja és jó lenne visszamennék dolgozni, mert csak szól, hogy nem leszek jogosult csak a gyesre, semmi másra.
Úgyhogy háziorvos felhív, jövő héttől munkaviszony újra, két hónapig legalább, és utána táppénz újra.
Ja és bejárást nem tudok elszámolni, mert táppénzesnek nincs, kajajegy nincs, mert a beteg nem eszik....és majd visszamenőleg kapok valami táppénzt, de az is 60 %.
Namost holnap bemegyek a főnökömhöz és rárugom az asztalt.
Bár mondtam neki múlt héten, azt mondta, most mit csináljon....
Úgyhogy ma a telefon után azt mondtam, hogy a jó édes.....meg, hogy......és még azt is hogy.................
7 éve folyamatos munkaviszonyom van, soha munkanélküli nem voltam, táppénzen sem és azt mondja ez a banya a vonal túlvégén, hogy jaj, hát a március még olyan messze van, addig táppénzen akar lenni? Igen bammeg, addig!
És felháborító, hogy tisztességesen dolgozom, táppénz alatt is, mert holnap én viszem vásárra a seggem, az ellenőrzéskor, de mindenki csak szétteszi a kezeit, meg a vállát vonogatja.
Rohadtul mérges vagyok.

Betti
Kép
betti0412

Tünci!
Neked legalább örültem ma.

Betti
Kép
betti0412

Vissza kellene olvasnom, de most nincs türelmem, biztos bejöttem a hsz.-emel valami témába, bocs érte, de muszáj volt kiírnom, mert felrobbanok.

Betti
Kép
betti0412

De Betti ,ezt nem értem.Az a lényeg a gyednél ,hogy melőtt szülsz legyen 365 nap biztosított jogviszony.Tökre mindegy ,hogy hány munkahelyen.A lényeg, hogy biztosítot vagy, ezt rosszul tudja a csaj. :roll: De az tényleg vicc, hogy dolgozol táppénz alatt és nem kapsz rá semmit...Nem létezik ,hogy nincs ilyenre vmi jutalomalap, vagy mitomén... :shock:

KépKépKép
tünci28

Hát van, de táppénzen levőnek hogy számfejtjesz jutalmat, bejárást, egyebet? Te elvileg fekszel otthon párnák között nem?
A magyar államkincstár, hát az egy borzasztó érdekes szervezet, soha semmire nem tudják a választ, semmiért nem vállalják a felelősséget és mossák kezeiket.
Én meg nem tudom, fogalmam sincs, csak annyit tudok, hogy most ideges vagyok és hívhatom a nőgyógyászom, hogy adjon felhatalmazást a házidokinak, mert az magától nem vesz vissza.

Betti
Kép
betti0412

Tünci
Az én "szószátyár" dokim azt szokta mondani, hogy igazán "kiütni" ezt az érzést majd csak egy egészséges gyermek fogja.

Betti
Kép
betti0412

Na,majd én kiütöm a dokidat!!!!

Ja, kérem Betti, nem is hivatalosan gondoltam..hanem olyanra, amit most nemrég hallottam ,hogy a bizottsági felügyelői díjat felveszi vki, úgy ,hogy fél éve dutyiban van..Na, abból az alapból adhatnának Neked is! 8)

KépKépKép
tünci28

Jázmink, köszönöm a véleményed, egyébként egyre jobban hajlok arra, hogy nem végeztetek el minden, csak mert vizsgálat, vagy lehet, ha a tesztek és az uh rendben, nem megyünk tovább. Nem arra akarok menni, hogy találjanak végre valamit, hanem hogy ha lehet minél kevesebb vizsgálat legyen.
Jázmin, nem rád értem, nyílván, teljesen más a te eseted, ott nem nagyon van választásod.

Betti
Kép
betti0412

Zaha, most elmentél már?

Nem is tudom, most hányan is vagyunk, kit érdemes még szólongatni.. :( csak ,hogy ne csináljuk feleslegesen, emrt az nekem is kellemetlen ,ha szólongatok vkit, aki nem akar írni..ez olyan fura így.
tünci28

Jaj, Tünci, hát van, aki megteheti!

Én sem értem most a "vitát", tényleg jó kis téma volt terítéken.
Én maradok megrögzött nyílt, meg itt veled, nem a topik nyitottsága határozza meg a hangulatot vagy a témát, ott is itt is lehetnek összecsapások, előlünk meg nem hiszem hogy el akarnának zárkózni, csak most lehet van valami a levegőben.

Betti
Kép
betti0412

Azért szólongasd az embereket nyugodtan, száz százalék, hogy olvassa mindenki, csak néha nekem sincs időm reagálni mindenre.

Most is mennem kell, mert az uram korán kel és hosszút utazik, megígérem, hogy megmasszírozom kicsit a lábát.... :D

Jó éjt a nyílt és a zárt sisakosoknak is! :D

Betti
Kép
betti0412

Vagyok, csak közben felmentünk sétálni egyet Vinyóval, meg kiszaladtam az állomásra férjúrért, most megyek fürdetni, fektetni, utána még leszek.

Zaha

Kép
Kép
zaha

Én még mindig vagyok...

Betti helyzete eléggé gázos, mert táppénz csaló!!! Bizony ám!!! Ha elkapják, hogy tápi alatt dolgozik akkor ejnye-bejenye ő lenne a hibás és vissza a feladónak a juttatást. Szóval Betti lehet, hogy hagyni kellene az egészet és valóban ágyban párnák közt feküdni otthon. Utánad a vízözön! Egyébként meg a táppénzes időszakban is él a munkaviszony. Bár utána kellene kérdezni, hogy most mi van valójában a változások után...

Zaha, ez nagyon jó gondolat. Menj el tényleg dokihoz és lehet jót tenne neked, ha kicsit ráhangolódnál a témára.
hettuli

Akkor jó, akkor továbbra is szólongatok! :lol:
Hahhhhhóóóóóó,Mindenkiiiii! :wink:

Hettuli, táppénzcsaló Betti ,de jót röhögtem!De tök igaz, nem is értem, hogy mernek bármit aláiratni Bettivel, mert ha bárkinek is eszébe jutna ellenőrizni ,hogy a kérdéses időszakban hogy is nézett ki a jelenléti ív, meg az ügyekben eljárók listája..hm, lenne nemulass!

Hettuli!
Nagyon pörgősek a npjaid,Fáradt vagy, vagy azért sikerül beosztani a napot?
tünci28

oké, Zaha még egy kicsit én is vagyok..bár meg kell mondjam ,hogy álommanó itt járkál egy ideje körülöttem és egy nagyon nagy bunkót lenget, úgy látom készül lecsapni rám! :lol:

KépKépKép
tünci28

Ja, és amit kihagytam!Nehogy visszamenj dolgozni, szívszélhűdést kapok tőled Te lány!!!!Na, de majd az urad ellátja a bajod! :wink:
tünci28

A mai napom elég gázos volt. Lehet azért mert szombaton retro partyn ráztam hajnali négyig oszt hajnalban még részeg disznó pasikat szállítottam haza, meg Száva kaját hűtőztem amikor már férjuram húzta mellettem a lóbőrt. Néha bele is aludtam... Azt hiszem ezt még nem sikerült kihevernem. Egyébként elég jól veszem az akadályokat.
hettuli

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?